X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my Młodego zrobiliśmy albo w domu na stole albo w Łebie na stojaka :-D
    Bo owu była akurat w dniu wyjazdu.

Karmelka - za bardzo spokojna i przyjazna psom miejscowość uchodzi Grzybowo. Tam nie byłam, ale byliśmy w Wisełce - tam również bardzo spokojnie i mają bardzo stara piekarnie z najlepszym chlebem na świecie, ale do morza trzeba się z większości domków przejść około kilometra pięknym lasem - my lubimy i zawsze bardzo dużo chodzimy więc dla nas jak znalazł. I właśnie Wiselke planujemy w tym roku.

MamaAga - to ja pisałam o rozpuszczalnej. Ja nie pije niczego z cukrem więc mi wywala sama kawa z mlekiem rozpuszczalna. Kawa z ekspresu nie robi mi nic. Wcale to nie znaczy że Tobie będzie cukier skakał.

Ja obejrzałam serial o mamuskach do końca. Weźcie pod uwagę że to wszystko jest tam wyreżyserowane. Ma być drugi sezon ale Maria powiedziała że nie weźmie w tym udziału, bo ludzie nie mają dystansu i myśleli że to wszystko jest na serio. Obserwuje ja i te dziewczyny na Instagramie. Te ich dzieci już takie duże ;-)

Co do paznokci - ja mam bezbarwne hybrydy, maluje zwykłym lakierem i mam ze sobą zmywacz. Stop nie mam pomalowanych ale chyba przejdę się na jakiś pedicure. Jeszcze nigdy nie byłam, bo zawsze robiłam sama. A teraz mam wymówkę :-)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w Grzybowie, spoko miejscowość :) ale nigdy nie rozpatrywalam tego pod kątem psiakow

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mój mąż już został dawno poinformowany, że przynajmniej kwiaty mi się należą jak urodzę xd ale ostatnio obiecał mi też charmsa do mojej pandory :D

My może byśmy w sierpniu wyskoczyli na Mazury na weekend zobaczymy jak to będzie czy dzieciaczek będzie współpracujący :)
    My z Giżycka też wróciliśmy już w trójkę :D mój mąż cały tydzień mówił do znajomych, że on przyjechał tutaj zrobić mi dzidziusia :D no i się udało!

Czekam na wizytę :)

Dorota, te Charmsy są piękne! Jest taki mega wybór, ja powiedziałam, że sama sobie sprawię, charms wózek albo smoczek, chce też literkę M, jak się Marcysia urodzi :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, widzę że seksualnie macie podobne upodobania do mnie :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Byliśmy w Grzybowie, spoko miejscowość :) ale nigdy nie rozpatrywalam tego pod kątem psiakow
    My 2 lata temu bylismy w Grzybowie :D

W Międzyzdrojach mieskalismy w willi Cecylia i tez bez klopotu jesli chodzi o pieska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:17

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No tez to słyszałam, że niby odyslają ale koleznki rodziły a nie były znane. Tak. Szczerze też bym wolała nie być znana i poprostu jechać byle gdzie i urodzić.Ale nie ma tak dobrze. Ciekawe na kogo trafiłaś? Ja tam też mam paru lekarzy, których jak zobaczę na dyżurze to pewnie mi się poród cofnie. Na szczęście jest ich tam dużo i połowy nie znam

Przyjmował mnie dr Śmiejkowski. Okropny człowiek. Jak tylko stamtąd wyszłam to się tak poryczałam, chyba nigdy nie byłam tak przerażona jak wtedy... W każdym szpitalu są lepsi i gorsi lekarze, nie mamy wpływu na kogo trafimy niestety. Życzę Ci, żebyś nie miała z nim doczynienia. Moja szwagierka tam rodziła dwa razy i była zadowolona, mówiła, że super położne i na lekarza też bardzo fajnego trafiła. Trzeba być dobrej myśli :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazury, cud natury, zapraszamy! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jakbym miala meza z Trzebiatowa, to bym juz nad morzem mieszkala :)a tak sie męcze w gorach :)

Jedziemy juz 5 rok do Niechorza, wczesniej 5 lat jezdzilismy do Miedzywodzia, ale pobudowali apartamentowce i Miedzywodzie zatracilo klimat.......
    Najlepsze dzikie plaze sa za Pogorzelica na terenach wojskowych latwo dojechac rowerem......
    Raz bylismy w Krynicy Morskiej ale dal mnie porazka.....najlepsze jest zachodnie wybrzeze :)

Gdybym miala wiecej kasy to bym do Świnoujscia na wczasy jezdzila :) ale tam ceny niemieckie i mnie nie stac :)

No i w zeszlym roku odkrylismy Mazury :) i odrazu sie zakochalismy :)
    Niestety tam nie mamy pracy, tylko w Krakowie. Ja zawsze chciałam Jastarnie, Hel i pojechaliśmy raz, więcej nie pojadę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi wiesz ze zawsze się bałam też tych wód.. Ale wiecie, że mi nigdy nie odeszły... Nawet za drugim razem jak kilkanaście godz się meczylam na porodówce.. Więc myślę że tym razem też się tak nie stanie :)
    Ja to mam wrażenie, że te wody to tylko tak filmach odchodzą. Bach i kałuża w butach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, widzę że seksualnie macie podobne upodobania do mnie :D

Ja mam wrażenie że im jestem starsza tym robię się też bardziej dojrzała i pewna tego co chce w seksie. Mój mąż otwarty na moje zachcianki a ja na jego. W sumie dopasowanie nam się trafiło. Kiedyś byłam pruderyjna. Ale życie jest jedno. Jak nie spróbuję i nie poszaleje to kiedy to zrobię?

I tylko raz było nam źle - jak się staraliśmy o ciążę. To było najgorsze co mogliśmy robić - seks "bo trzeba". Jak odpuściliśmy i znowu poszliśmy na żywioł to zaszliśmy od razu. Na samo wspomnienie mnie wzdryga :-D

Karollinax26, Misiabella lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 jak powinnam zmierzyć to czy kawa i mi ten cukier bardzo podnosi?
    po obiedzie zmierzony(111) i teraz kończę kawę pić to tez godzinę od rozpoczęcia jej picia powinnam zmierzyć?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

O tak ja kocham <3
    No właśnie są piękne! Też chce wózek właśnie :D

Ja już po wizycie, wszystko dobrze. Serduszko na razie nie wykazuje oznak, że coś jest nie tak :) to najważniejsze. Przepływy, afi wszystko w porządku. Mały wazy 1300 g! Nadal to 35 centyl ale najważniejsze, że rośnie :D i ten lekarz wcale nie mówił że jest za mały czy coś

Karmelllka90, Karollinax26, Daffi, malutka_mycha, martusiawp, Anete, Tunia76, Kiwona, Misiabella, Wiewióreczka, Kasiulka90, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Byliśmy na rajdzie. Pięknie tam u Was jest. Ale daleeeeko :-(

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Paula90 jak powinnam zmierzyć to czy kawa i mi ten cukier bardzo podnosi?
    po obiedzie zmierzony(111) i teraz kończę kawę pić to tez godzinę od rozpoczęcia jej picia powinnam zmierzyć?
    Ja kawę do śniadania piłam i mierzyłam z cukrem śniadaniowym. Ale myślę że jak sprawdzić chcesz tyko kawę to normalnie za godzinkę sobie zobacz.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O tak ja kocham <3
    No właśnie są piękne! Też chce wózek właśnie :D

Ja już po wizycie, wszystko dobrze. Serduszko na razie nie wykazuje oznak, że coś jest nie tak :) to najważniejsze. Przepływy, afi wszystko w porządku. Mały wazy 1300 g! Nadal to 35 centyl ale najważniejsze, że rośnie :D i ten lekarz wcale nie mówił że jest za mały czy coś
    Super wieści :)

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My z mężem planujemy jechać nad polskie może w sezonie właśnie lipiec-sierpień a w czasie listopad - styczeń lecieć za granicę.
    Szczerze nie byłam na polskim morzem, chciałabym w piękne miejsce ale z dzieckiem nie turystyczne i mamy psa więc gdzies gdzie plaże są nie strzeżone żeby każdy członek rodziny skorzystał :)
    Z pieskiem to chyba trudniej, bo na ogół są znaki zakazu pasów. Ale mozna znaleźć miejsca gdzie psiaki mogą plażować.
    Uwielbiam polskie morze, tylko ostatnio mamy pecha do pogody.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja kawę do śniadania piłam i mierzyłam z cukrem śniadaniowym. Ale myślę że jak sprawdzić chcesz tyko kawę to normalnie za godzinkę sobie zobacz.
    Ta godzinka to tak na oko i tak będzie bo ja to zawsze kawę dluuugo piję :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnn

Super wieści z wizyty obu tak dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

My byliśmy latem też w Grzybowie i powiem Ci że bardzo nam się podobało A obok dino.mieli pyszneeeee burgery z wołowiną mniam ! Zjadłabym :D

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, to bardzo dobre wieści! Najważniejsze, że rośnie! Super, tylko się cieszyć <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ