X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Anete ja juz mam zamowione na 2 tygodnie Niechorze i zaplacona zaliczke 1000zl wyjezdzamy pod koniec czerwca.....czyli maly bedzie mial cos kolo 2 miesiecy.....dodam ze nam morze mam 10 godzin czystej jazdy........

w sierpniu jeszcze chcemy na tydzien na Mazury 8 godzin jazdy :)

konsultowalam z pediatra i nie widzi przeciewskazan a nawet namawia........oczywisice po drodze prostowac dziecko co jakis czas......ale i tak co 2 godziny bede karmic to sie wyprostuje......
    Niechorze - super. Jeździliśmy tam co roku.
    Mąż pochodzi z Trzebiatowa. Uwielbiam tamtejszą plaże. Oh rozmarzyłam się.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Koperniku do zabiegów w narkozie jest zakaz lakierów na paznokciach rąk i nóg.
    Nie wiem jak z porodem naturalnym, ale nigdy nie wiadomo, czy nie skończy się cesarką.
    Inna sprawa, że jak przyjeżdżają nagłe przypadki, to przecież nikt nie kazuje im najpierw zmyć paznokci.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka dzięki za cynk o tesco. Kupiłam kilka rzeczy.
    A ząbki sprawdzone i wszystko ok.

Karmelllka90, Wiewióreczka, martusiawp, india lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Niechorze - super. Jeździliśmy tam co roku.
    Mąż pochodzi z Trzebiatowa. Uwielbiam tamtejszą plaże. Oh rozmarzyłam się.

Jakbym miala meza z Trzebiatowa, to bym juz nad morzem mieszkala :)a tak sie męcze w gorach :)

Jedziemy juz 5 rok do Niechorza, wczesniej 5 lat jezdzilismy do Miedzywodzia, ale pobudowali apartamentowce i Miedzywodzie zatracilo klimat.......
    Najlepsze dzikie plaze sa za Pogorzelica na terenach wojskowych latwo dojechac rowerem......
    Raz bylismy w Krynicy Morskiej ale dal mnie porazka.....najlepsze jest zachodnie wybrzeze :)

Gdybym miala wiecej kasy to bym do Świnoujscia na wczasy jezdzila :) ale tam ceny niemieckie i mnie nie stac :)

No i w zeszlym roku odkrylismy Mazury :) i odrazu sie zakochalismy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wiesz ze zawsze się bałam też tych wód.. Ale wiecie, że mi nigdy nie odeszły... Nawet za drugim razem jak kilkanaście godz się meczylam na porodówce.. Więc myślę że tym razem też się tak nie stanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem planujemy jechać nad polskie może w sezonie właśnie lipiec-sierpień a w czasie listopad - styczeń lecieć za granicę.
    Szczerze nie byłam na polskim morzem, chciałabym w piękne miejsce ale z dzieckiem nie turystyczne i mamy psa więc gdzies gdzie plaże są nie strzeżone żeby każdy członek rodziny skorzystał :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My to zahaczymy chyba o Miedzyzdroje albo Kolobrzeg. W zeszlym roku przy nieudanych staraniach pojechalismy na spontanie do Miedzyzdroji odpoczac i sie odstresowac.. Wróciliśmy i w cyklu kolejnym udalo sie. Pewnie zbieg okolicznosci ale trzeba bedzie to upamietnic tylko juz bez 3ciej niespodzianki.
    My z Jastrzębiej Góry wróciliśmy już w 3 ale jeszcze wtedy o tym nie wiedziałam. Już zawsze będę mieć sentyment do tego miasta :) aż się wzruszyłam teraz :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oglądałam ten serial Seksowne mamy. Jak ktoś ma za dużo czasu, to można obejrzeć. Uśmiałam się z tych babek.
    Ciekawe jak to jest być tak bogatym.
    A i przypomniałam mężowi o prezencie za urodzenie dziecka. :)
    Haha, to ja się ostatnio zastanawiałam czy kwiaty mąż kupuje tylko w filmach :D siostra powiedziała że kupi, wręcz mężowi i nawet nie będę wiedziała że to w sumie nie od niego :)

Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja raz jechalam do porodu to az sie sama sobie dziwie za spokoj i opanowanie bo bole mnie zlapaly w nocy ale byly najpierw co 30min to jeszcze spalam ale jak doszly co 7min to juz wstalam. Powiedziałam M pytal czy jedziemy do szpitala.. Mowie ze jeszcze nie ze moze spac dalej. I tez pod prysznic.. Ogolilam sie ogarnelam wszystko i rano pojechalismy po 8.. Bole wciąż były co 7 min i tak 3 dni zanim zaczelam rodzic:p
    I on po takich rewelacjach jeszcze zasnął?! Ja mam plan żeby nie panikowac i nie lecieć bez sensu już na początku, ale co mi z tego wyjdzie to zobaczymy :D liczę na męża - ostoje spokoju. Cokolwiek się martwię, czy jeżeli chodzi o poród czy pielęgnację maluszka to on ze stoickim spokojem stwierdza że kobiety rodzą od tysięcy lat i dają radę. Ciekawe czy będzie taki kozak przy porodzie i później :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obejrzałam pierwszy odcinek tego serialu, i ta laska od babyshower jest tak drażniącą że masakra.
    Zastanawiam się też jak lekarz robił USG tej blomdynie w III trymestrze że dziecko było widac całe na USG ? Mi lekarze mówią że się już nie mieści :(

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I on po takich rewelacjach jeszcze zasnął?! Ja mam plan żeby nie panikowac i nie lecieć bez sensu już na początku, ale co mi z tego wyjdzie to zobaczymy :D liczę na męża - ostoje spokoju. Cokolwiek się martwię, czy jeżeli chodzi o poród czy pielęgnację maluszka to on ze stoickim spokojem stwierdza że kobiety rodzą od tysięcy lat i dają radę. Ciekawe czy będzie taki kozak przy porodzie i później :)
    Pewnie ze zasnął. To byla 3 nad ranem nie mial za wielkiego trudu z tym :) a ja sie relaksowalam pod prysznicem bo woda ulge mi dawala. Potem weszlam chwile na kompa poprzegladalam i poczytalam o bólach.. Wytrwalam do rana bo i tak mialan stawic sie w szpitalu tego dnia. Pelen spokoj a tez balam sie ze bede panikowac.. Ale nic a nic.. Zachowalam trzezwy umysł.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My z mężem planujemy jechać nad polskie może w sezonie właśnie lipiec-sierpień a w czasie listopad - styczeń lecieć za granicę.
    Szczerze nie byłam na polskim morzem, chciałabym w piękne miejsce ale z dzieckiem nie turystyczne i mamy psa więc gdzies gdzie plaże są nie strzeżone żeby każdy członek rodziny skorzystał :)
    My mamy mega sentyment też do Dębek. Plaże piękne, super piasek, szerokie. Bardzo mała miejscowość, nie ma atrakcji oprócz morza więc zależy kto co lubi :)
    Też myśleliśmy żeby w lutym, marcu przyszłego roku gdzieś za granicę się wybrać. Ja pracuje w przedszkolu i urlop mogę dostać tylko lipiec sierpień a wtedy te ceny niestety są dużo wyższe. Więc wykorzystaliśmy mój macierzyński :)

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już został dawno poinformowany, że przynajmniej kwiaty mi się należą jak urodzę xd ale ostatnio obiecał mi też charmsa do mojej pandory :D

My może byśmy w sierpniu wyskoczyli na Mazury na weekend zobaczymy jak to będzie czy dzieciaczek będzie współpracujący :)
    My z Giżycka też wróciliśmy już w trójkę :D mój mąż cały tydzień mówił do znajomych, że on przyjechał tutaj zrobić mi dzidziusia :D no i się udało!

Czekam na wizytę :)

Daffi, malutka_mycha, india lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

moze na Hel? tam plaze dookola :) ja bylam tylko przejazdem nigdy na urlopie, Hel jest piekny ale wszedzie daleko :)z drugiej strony dlugi spacer z wozkiem i psem czemu nie.....kuzynka byla i chwalila.......mam namiar na fajny osrodek ale pol godziny do plazy dla nas za daleko...ja musze mieszkac na wydmie zebym sie wysikac w domku mogla :)i z wlasnym kubkiem z kawa na plaze przyszla :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy gdzies dziecie zmajstrowal :) my w Zakopanym :)

DorotaAnna, malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja obejrzałam pierwszy odcinek tego serialu, i ta laska od babyshower jest tak drażniącą że masakra.
    Zastanawiam się też jak lekarz robił USG tej blomdynie w III trymestrze że dziecko było widac całe na USG ? Mi lekarze mówią że się już nie mieści :(

A mnie zastanowiło to że jak poszły wybierać ten pierścionek to mówiła ze nie wie jaka płeć dziecka

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A mnie zastanowiło to że jak poszły wybierać ten pierścionek to mówiła ze nie wie jaka płeć dziecka
    Tak to też było dziwne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My owulację mieliśmy w domu ale już byłam na urlopie 2 dni później lecieliśmy na kręte tam poprawiliśmy :) i tam już zauważyła że coś się dzieje dzień po powrocie zrobiłam test :) jeszcze przed terminem miesiączki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant Hel podobno bardzo wietrzny. Piach w zębach nie bardzo :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja na początku chciałam na klinicznej, ale po tym jak mnie potraktował tam lekarz na ip jakoś się zraziłam i chyba pojadę na zaspę. Boję się, że na niego trafię :( Na kliniczną ogólnie ciężko się dostać takiej osobie „nieznanej”. Warunki Mają być super ekstra wypasione w tym nowym szpitalu. Jak mnie nie przyjmą na zaspie to uderzę w kliniczną. U nas położna na sr podpowiedziała, że jak odeślą do innego szpitala to można jechać do domu, odczekać aż będzie poród bardziej zaawansowany i spróbować w te same miejsce, ale ja nie wiem czy nie spanikuje :D
    No tez to słyszałam, że niby odyslają ale koleznki rodziły a nie były znane. Tak. Szczerze też bym wolała nie być znana i poprostu jechać byle gdzie i urodzić.Ale nie ma tak dobrze. Ciekawe na kogo trafiłaś? Ja tam też mam paru lekarzy, których jak zobaczę na dyżurze to pewnie mi się poród cofnie. Na szczęście jest ich tam dużo i połowy nie znam

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ