X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Wiewioreczka jak często teraz chodzisz na kontrolne USG po tym jak wcześniej miałaś przeboje z szyjka? Masz jakoś częściej wizyty?
    W sumie to mam wizyty co tydzień - półtora. Szyjki są nieobliczalne, więc jak coś zaczyna się dziać, to trzeba często kontrolować. Oczywiście pamiętajmy, że na naszym etapie szyjki już naturalnie się skracają - tak mi mówią lekarze :) Jeśli ma powyżej 25 mm, bez rozwarcia, to jest super.

Fasolka, tak powiedziałam ginowi, bo mamy teraz fajne relacje :) Bardzo go to rozbawiło i powiedział, że mnie nie rozumie, bo jemu jest miło jak przychodzi ładna pacjentka. Odpowiedziałam, że w drugą stronę niekoniecznie tak to działa :)

Cześć, Anete :) Ja właśnie też od 16 tc mam twardnienia. Powodzenia i czekamy na wieści.

Karolinka, piękne klapki, w moim typie :) Nie wiem czy kiwi nie jest czasem owocem, który uniemożliwia ścinanie galaretki.

Ago91, posmaruj bepanthenem dla dzieci, jeśli kupowałaś już :) Jeśli nie da ulgi, to zrób na wszelki wypadek próby wątrobowe. Właśnie doczytałam, że Karmelka radzi to samo :)

Karmelllka90, ago91, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    W Smyku za 30 zł :)
    Tez widzialam i myslalam nad nim. Sa jeszcze te wyprzedaze?

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Samo łóżeczko ekspres.. Umordowalam sie z przewijakiem najwięcej. Lozeczko jest w całości tylko pociagasz w gore kazdy bok lozeczka by się zablokowal i rozciagasz dno wpychajac to w dol.. Potem tylko osprzet. Podwieszka dla dziecka jest montowana na zamek do tego są 2 rurki stelaza. Zamek na koncu blokowany jeat plastikowym zapieciem takim jak wpiecie w plecakach czy szelkach dla np. psow. Ale przewijak wycisnal ze mnie poty bo zle rurki wlozylam i mialam za szeroko rozstawione klipsy do wpiecia :D ogolnie banal na drugi raz zrobilabym to w 10min.

A teraz polozylam sie odpocząć a tu co? Fifi stwierdził ze czas szalec.

Na fb dziewczyny glowia sie dlaczego laski po wizytach pisza ze zmienia sie in tp na szybszy. Juz nie wiem jak tlumaczyc ze kazdq z nas ma inne dziecko.. Jedne mniejsze jedne wieksze.. I juz podalam przykład ze moj maly w 26tc wazyl 1200g a innej corka w 30tc 1kg i co? Na tej podstawie o jakies 3 tyg mam przesunac tp w przód? Po co one sobie tym glowe zaprzataja i sie stresuja.
    Na FB to w ogóle jest śmiesznie czasem jak tak czytam. Jak setna osoba przychodzi z wynikami krzywej i pytaniem czy ma cukrzyce :D

Daffi, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tez widzialam i myslalam nad nim. Sa jeszcze te wyprzedaze?
    Z tego co widzę to są,jest jeszcze taki czadowy pajac-batman :D

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie przekonalam ze moje dziecie ma sluch absolutny :)

robilam u starszaka porzadek z kolockami lego.....maluszek spal i nie ruszal sie......jak zaczelam przesypywac lego ze skrzynek i zaczelo szuscic....no normlanie jakby go kto do pradu podlaczyl, tu noga wylazla, tu dupka, raczkami po pecherzu :)

a do odkurzacz to ma awersje, wydaje sie ze wyskoczy z brzucha jak zaczynam odkurzac :)

Daffi, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Z tego co widzę to są,jest jeszcze taki czadowy pajac-batman :D
    Kurde na tel nie chce mi sie szukac a nie chce mi ske do laptopa wstawac :p

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja nie wiem, też ściągam na początku marca, dla świętego spokoju :)

Czyli w stanach wychodzi rzeczywiście na takich rzeczach trochę taniej.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurde na tel nie chce mi sie szukac a nie chce mi ske do laptopa wstawac :p
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/417243/s/cool-club-pajac-chlopiecy-szary-batman/

Proszę :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy ściągacie już hybrydy a ja dopiero założyłam haha ale ostatnio na IP oczywiście 3 wyskubalam :/

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, zaraz zajrzę do lodówki :D

A co do klapek, to ja lubię „jakoś” wyglądać :) do szpitala też wezmę kilka kosmetyków, może będę w stanie się chociaż trochę umalować :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Wyskoczyło mi coś takiego na obu rękach jak się przyjrzeć to wygląda na jakąś wysypke swędzi, czym to smarować ??

8410567c5a5614a6med.jpg
    Posmaryj clotrimazilem. I chroń przed mrozem.

ago91 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/417243/s/cool-club-pajac-chlopiecy-szary-batman/

Proszę :D
    Dziękuję.. Ja wiem ze to juz szczyt lenistwa z mojej str.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wy ściągacie już hybrydy a ja dopiero założyłam haha ale ostatnio na IP oczywiście 3 wyskubalam :/
    Ja do marca nie sciagam a pozniej chyba i tak rozchodzi sie o to by bylo widac kolor plytki. Ale jak np na stopach zdejme to nie może byc? Toz to tez płytka paznokcia. Ale glupio mi pytac lekarza zeby nie wyszlo ze paznokcie sa mi najwazniejsze :p

b2ujp2.png

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka, zaraz zajrzę do lodówki :D

A co do klapek, to ja lubię „jakoś” wyglądać :) do szpitala też wezmę kilka kosmetyków, może będę w stanie się chociaż trochę umalować :)
    Popieram. Też się że mnie smieją, że się koszulami przejmuje, że biorę suszarkę, że puder pakuje. Wiem, że szpital to nie rewia mody ale to nie znaczy że mam sobie nastrój pogarszać u wyglądać jak kupa.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Karollinax26, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie na rondzie mogilskim dwóch debilów ostrzelało dwa tramwaje. Szczęście w nieszczęściu tylko jedna osoba jest ranna ale chyba nie od pocisku tylko od rozwalonej szyby

• Anete Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj sciągnęłam hybrydy, bo już miałam odrost, że ho ho. Ale do marca jeszcze zamierzam robić. Jakoś lepiej się czuję jak mam pomalowane :)

Co do kombinezonów to ja kupiłam misiaka w hmie na wyprzedaży za 27zł. Jakby ktoś szukał to polecam, spory wybór, ale niestety tylko stacjonarnie, bo w internecie nie są poprzeceniane

martusiawp lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja do marca nie sciagam a pozniej chyba i tak rozchodzi sie o to by bylo widac kolor plytki. Ale jak np na stopach zdejme to nie może byc? Toz to tez płytka paznokcia. Ale glupio mi pytac lekarza zeby nie wyszlo ze paznokcie sa mi najwazniejsze :p
    Na stopach zostaw sobie kolor fajnie będzie patrzęc na stopy przy parciu haha... Żartuje. Ale na dłoniach nałóż przezroczysty

espoir, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 ja też wieczorem miałam cesarki, a rano już sobie poszłam oko podkreślić :D a po odejściu wód jeszcze głowę myłam i suszyłam :D lepiej tak się czuję i nawet jak nigdzie nie wychodzę, to lubię lekko się pomalować :)

mysla.nieskalana, Anete, Wiewióreczka, Karollinax26, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91, mnie 2 miesiące temu wysypało w podobny sposób na wewnętrznej stronie łokci. Powiedziałam o tym lekarce, ale po kilku dniach przeszło. Pytała, czy jadłam mandarynki/pomarańcze, bo w ciąży może coś takiego wychodzić po cytrusach (u mnie to na pewno nie od tego). Potem jeszcze czasem mi się pogarszało świeżo po kąpieli. Co jakiś czas to widuję, ale mnie to nie niepokoi. Teraz akurat nie mam. Niczym tego nie smarowałam ani nie brałam żadnych leków.

ago91 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziękuję.. Ja wiem ze to juz szczyt lenistwa z mojej str.
    E tam,na misia też chcesz? :D
    Noł problem :D

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/413645/?gclid=Cj0KCQiAkMDiBRDNARIsACKP1FF0S3BYSSrjILFFukDJzc6sIHI3G_IbzXB_cBdlNRkbvNhjL6dcyq0aAnQJEALw_wcB

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ