Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja to mam wrażenie, że te wody to tylko tak filmach odchodzą. Bach i kałuża w butach.
    Kuzynce odeszly przez sen w lozku i serio to bylo bach.

W ogole teraz czytam ze becikowe nawet to pierwsze zalezne jest od dochodu. Ale rozumiem ze dochod dziele po urodzeniu Filipka juz na 4 nie na 3? Bo sie jeszcze nie zalapiemy :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    My byliśmy latem też w Grzybowie i powiem Ci że bardzo nam się podobało A obok dino.mieli pyszneeeee burgery z wołowiną mniam ! Zjadłabym :D
    Grzybowo jest tak ogromne haha ze gdzie by sie nie było to dino blisko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad zjem sobie kebsa. Taką mnie nagle nasza ochota że szok.

Karollinax26, Daffi lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja obejrzałam pierwszy odcinek tego serialu, i ta laska od babyshower jest tak drażniącą że masakra.
    Zastanawiam się też jak lekarz robił USG tej blomdynie w III trymestrze że dziecko było widac całe na USG ? Mi lekarze mówią że się już nie mieści :(
    Kochana to nie film do przemyśleń, tylko do zabicia czasu. :)
    Ciekawe jak to jest, być tak bogatą.
    Czekałam jakie wózki wybiorą :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam wrażenie że im jestem starsza tym robię się też bardziej dojrzała i pewna tego co chce w seksie. Mój mąż otwarty na moje zachcianki a ja na jego. W sumie dopasowanie nam się trafiło. Kiedyś byłam pruderyjna. Ale życie jest jedno. Jak nie spróbuję i nie poszaleje to kiedy to zrobię?

I tylko raz było nam źle - jak się staraliśmy o ciążę. To było najgorsze co mogliśmy robić - seks "bo trzeba". Jak odpuściliśmy i znowu poszliśmy na żywioł to zaszliśmy od razu. Na samo wspomnienie mnie wzdryga :-D

Dokładnie, seks „bo trzeba”, to dla mnie nie seks. Jeśli chodzi o te sprawy, to bardzo lubię pójść na żywioł, nie wstydzę się tego.

Jeśli chodzi o mnie i o M to ja nawet nie myślałam o dziecku, byliśmy tacy szczęśliwi i tacy zakochani, że tylko to się liczyło! I wyszło, w życiu nie pomyślałabym że zajdę w ciąże. Z byłym narzeczonym przez 4 lata nic nie wyszło, myślałam że ze względu na moje problemy z tarczycą, będzie mi trudniej zajść w ciąże. Poza tym będąc z nim miałam dużo stresu.

Z M było inaczej, przekonałam się jak można kogoś kochać całym sercem.

Lubię wracać do tych chwil! :)

nick nieaktualny, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka zapomniałam wczoraj zapytać.
    Czyli można leżeć na plecach?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaszlismy po 1,5 roku staram, w 1 cyklu po poronieniu. Mieliśmy czekać, ale pojechaliśmy na weekend do Murzasichle np i nas poniosło :P Zgadzam się, że seks zaplanowany to gwóźdź do trumny libido. Dobrze, że to już za nami. Ale teraz też posucha, najpierw zakaz a teraz mój K w ogóle nie wykazuje ochoty i twierdzi, że to teraz taki mało "seksowy" czas. No cóż.

malutka_mycha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie morze to mój drugi dom :) A niedługo pewnie pierwszy ;) Polecam "gołe" plaże w Chałupach jeśli Wam to nie przeszkadza .A z pogodą zawsze trafiam więc musicie jeździć wtedy co ja :D

Tunia76, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona mój mi kiedyś powiedział że nic nie poradzi ale ciąża i brzuch nie działają na niego podniecajaco. I czuję to jak już się nam zdazy. Cały czas pyta czy tak mogę, czy krzywdy dziecku nie zrobię, czy się nie zmeczylam itd. Skutecznie zabija nastrój :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

W ogole teraz czytam ze becikowe nawet to pierwsze zalezne jest od dochodu. Ale rozumiem ze dochod dziele po urodzeniu Filipka juz na 4 nie na 3? Bo sie jeszcze nie zalapiemy :p
    Serio??? To my to nic nie dostaniemy...a fajnie by było tak dostać se o!

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Serio??? To my to nic nie dostaniemy...a fajnie by było tak dostać se o!

Karmelka od razu by mozna cos kupic :) co nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż mówi że w ciąży jestem na maksa seksowna i ciężko mu wytrzymać. A zwłaszcza że codziennie smaruje mnie po kąpieli to mówi że go katuje hahaha

Tunia76, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka od razu by mozna cos kupic :) co nie :)
    Łój siadloby jak złoto ;)
    Tym bardziej że po porodzie 20% wypłaty zabiorą hahaha.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Na becikowe jest 1922 zł na osobę czyli to mnożyć razy 4 osoby bo dizekco już zaliczasz i wiesz jakie masz dochody to sobie zweryfikujesz :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, takie ..

595c03d128da44f8med.png

Później mogę je sobie wydezynfekować, nie będę przecież wszystkiego po szpitalu wyrzucać :)

Mam te same tylko różowe <3

Karollinax26 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki ciężko was nadrobić :D Jeszcze ok 10 stron i będziemy w domu :P Co do gemini to ja wydałam 1800 zł tam.. :o

india lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podobno jest jakiś 1000 na początek, to do tego też jest dochód ważny?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Oj dziewczynki ciężko was nadrobić :D Jeszcze ok 10 stron i będziemy w domu :P Co do gemini to ja wydałam 1800 zł tam.. :o

Lo matko bosko A co ty tam kupiłaś hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale podobno jest jakiś 1000 na początek, to do tego też jest dochód ważny?

No to jest właśnie becikowe jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka w kwocie 1000 zł i na to jest próg dochodowy 1922 zł na 1 członka rodziny , mnożyć razy ilość członków rodziny i weryfukujesz że swoimi dochodami czy ci przekracza czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Polskie morze to mój drugi dom :) A niedługo pewnie pierwszy ;) Polecam "gołe" plaże w Chałupach jeśli Wam to nie przeszkadza .A z pogodą zawsze trafiam więc musicie jeździć wtedy co ja :D
    O właśnie :-) mieliśmy jechać ale nie było miejsc w ogóle nigdzie w zeszłym roku. Dopiero w Łebie trafiliśmy na nocleg.
    Mówisz że spoko te plaże?

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ