Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:W zależności czy mieszkasz w mieście czy na wsi. Miasto-mops , gmina,- gops, wniosek odbierasz w placówce i składasz po urodzeniu dziecka bo PESEL wpisujesz , w niektórych miastach można też złożyć on line ale nie wszędzie
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Dafii
To drugie becikowe jest dla.rodzin z niskim.dochodem (też jednorazowe) z tym że żeby je otrzymać musisz mieć przyznane świadczenie rodzinne bo to składasz na jednym wniosku. Ale.podejrzewam że mało kto się łapie na takie zapomogikryterium dochodowe na ridiznne jest 674 zl na czlonka rodizny ale z perspektywwy przepisów tak to wyglada
-
Kiwona wrote:A te dochody liczymy z ostatnich miesięcy czy to co na umowie mamy czy jak?
-
DorotaAnna wrote:Z tego co czytałam w internecie to np. Do becikowego będą brane nasze dochody z 2017 r! Bo oni jakoś to dziwnie liczą... a gdzie w ogóle składa się o becikowe?
Tutaj link gdzie to wyczytałam
https://www.infor.pl/prawo/dziecko-i-prawo/becikowe/2703401,Becikowe-2019-uprawnieni-kryteria-wniosek.html
A ma któraś z Was ubezpieczenie takie dodatkowe? Ja i mąż mamy w PZU i właśnie stamtąd nam kaska wpłynie za urodzenie bejbisia -
valetta94 wrote:Ooo a ile tej kaski przyznają ?
To zależy jaki masz wariant ubezpieczenia. U nas każdy dostanie jednorazowo 2000 za urodzenie dziecka czyli łącznie 4 tysie hihhihi...
A taki wniosek o becikowe mogę sobie z neta ściągnąć? Bo ja wiem ze to wszystko się składa po urodzeniu ale wolałbym te wszystkie druczki mieć w domu a nie latać potem jak poparzonatak samo już dzwoniłam do mojego przełożonego żeby mi ogarnął z kadr właśnie te wnioski do PZU i o urlop macierzyński
valetta94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:To zależy jaki masz wariant ubezpieczenia. U nas każdy dostanie jednorazowo 2000 za urodzenie dziecka czyli łącznie 4 tysie hihhihi...
A taki wniosek o becikowe mogę sobie z neta ściągnąć? Bo ja wiem ze to wszystko się składa po urodzeniu ale wolałbym te wszystkie druczki mieć w domu a nie latać potem jak poparzonatak samo już dzwoniłam do mojego przełożonego żeby mi ogarnął z kadr właśnie te wnioski do PZU i o urlop macierzyński
Boze ja tez musze dzwonić do swojego kadrowego o wniosek na macierzynski? Jak ja mojej firmy nie nawidze!!
Dobrze ze ubezpieczenia sa u meza w firmie chociaz u niego jest duzo lepiej. -
nick nieaktualnyDorotaAnna
Ja ogolem też zawsze tak lubię mieć ogarnięte i ostatnio jak byłam załatwiać sprawy to pobralam sobie wniosek na becikowe ale.papierowy ja ogółem nie lubię on linę dokumentów składać ,
A papiery do macierzyńskiego też ogarnę za tydzień jak po PIT będę jechać do pracy -
Ja właśnie nie mam tego profilu zaufanego muszę to sobie ogarnąć i faktycznie mniej latania by było
A powiedz Daffi jak to założyć? Bo na stronie zusu widzę różne opcje- że muszę isc do zusu albonorzez jakiś podpis elektroniczny... mój bank nie jest wymieniony jako współpracujący z zusem. I to jest w ogóle to ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:45
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tunia76 wrote:Wiewioreczka zapomniałam wczoraj zapytać.
Czyli można leżeć na plecach?
TakJa na plecach leżę 24 h/dobę, dzidzia duża, przepływy super, profesor mówił, że jak najbardziej mogę tak leżeć. Trochę się śmiał z tych nakazów leżenia na lewym boku. Jeśli nie ma duszności to śmiało można na plecach z ugiętymi nogami.
Ja też dostanę kasę z pzu pracowniczego. Sprawdzcie dziewczyny, bo prawie w każdej większej firmie są ubezpieczenia grupowe.
W moim Zagłębiu Miedziowym był dziś duży wstrząs..ściany i podłogi się trzęsły, a mój narożnik tak falował, że dzidziuś się obudził...14 górników poszukiwanych 800 m pod ziemią...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:50
-
DorotaAnna wrote:Ja właśnie nie mam tego profilu zaufanego muszę to sobie ogarnąć i faktycznie mniej latania by było
A powiedz Daffi jak to założyć? Bo na stronie zusu widzę różne opcje- że muszę isc do zusu albonorzez jakiś podpis elektroniczny... mój bank nie jest wymieniony jako współpracujący z zusem. I to jest w ogóle to ?
Ale nie wiem czy na l4 isc do zusu wypada :pDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Tak
Ja na plecach leżę 24 h/dobę, dzidzia duża, przepływy super, profesor mówił, że jak najbardziej mogę tak leżeć. Trochę się śmiał z tych nakazów leżenia na lewym boku. Jeśli nie ma duszności to śmiało można na plecach z ugiętymi nogami.
Ja też dostanę kasę z pzu pracowniczego. Sprawdzcie dziewczyny, bo prawie w każdej większej firmie są ubezpieczenia grupowe.
W moim Zagłębiu Miedziowym był dziś duży wstrząs..ściany i podłogi się trzęsły, a mój narożnik tak falował, że dzidziuś się obudził...14 górników poszukiwanych 800 m pod ziemią...
W ogole podobno w Zielonej Górze jeszcze bylo czuc.. U nas juz na szczęście nie. Wstrząs o magnitudzie 4.8.. -
Wiewióreczka wrote:W moim Zagłębiu Miedziowym był dziś duży wstrząs..ściany i podłogi się trzęsły, a mój narożnik tak falował, że dzidziuś się obudził...14 górników poszukiwanych 800 m pod ziemią...
Mój brat jest teraz pod ziemią, akurat miał 2 zmianę.. On pracuje na innym oddziale, ale jezdzi maszyną również w stronę Rudnej. Jest strach bo na razie nie ma informacji kto zaginął.. -
valetta94, martusiawp, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, espoir, Kasiulka90, Karollinax26, Kiwona, MamaAga85, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, Misiabella, Daffi, Iduna, B_002 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
martusiawp wrote:to jest coś takiego ?
a ja gdzieś od 20 sierpnia nie jem mięsa, ani wędliny . Aluśce mięsko nie odpowiada
niestety tak
https://www.radiozet.pl/Muzyka/Na-Pelnej-Falafel-parodia-Nie-ma-fal-Dawida-Podsiadlo-przerobka-wideoFasolka77