Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:Pewnie to wiecie ale jescze dodam żebyście pamiętaly że do becikowego należy dołączyć zaświadczenie od lekarza że pozostawało się pod opieką ginekologiczna conajmniej przed 10 tygodniem ciąży aż do jej końca. (Druk będzie zaliczony do wniosku) warto wcześniej dac lekarzowi do wypełnienia co by oszczędzić sobie drogi po ów zaświadczenie po porodzie
DorotaAnna, india lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Dziewczyny jakie w końcu kupujecie termometry bezdotykowe. ? Myślałam o firmie microlife. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tą firmą?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:taaa a jak ktoś zapierdala to chuja dostanie.. wkurzyłam się... pracujesz normalnie i guzik Ci się należy a każda patologia 500+ i zasiłki i kosiniakowe i chuj wie co jeszcze... sorry
Z jednej str boli ze ty musisz to wypracowac ale z drugiej ciesze sie ze w koncu cos sie od tego panstwa dostaje.. Wiadomo ze podatnicy to pokrywają.. Ja bym nagrodowki politykom pozabierala na te cele to byloby 500+ na kazde dziecko bez kryterium dochodowego. Przecietnie rodziny zyja od 1 do 1..wakacje? A co to takiego a te gnoje kilka razy w roku zagraniczna wycieczke sobie funduja. I jeszcze im zle. -
Anete wrote:Też się chyba na nie skuszę. A jak wypada rozmiarówka? Jest napisane, że zaniżona. Brałyście rozmiar większe niż to wychodzi z tabeli rozmiarów?
Na żywo jeszcze śliczniejsze są. Tak jest zaniżona, ja noszę 36 i wzięłam 37 - są idealneKarollinax26, Anete, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wiewioreczka pozniej zrobie foto wykresu to może uda ci sie rozszyfrowac :p
Jeżeli chodzi o magnez tobtez biore magneb6 forte i aspargin. Ja mialam nawet skurcze w stopach ale minely.
Karmelka udana wiayta za Toba i super infotylko przystojniaka zabraklo hahha uśmiałam sie :p
Mnie poki co w oklicach spojenia nic nie boli i nie bolało.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Pewnie to wiecie ale jescze dodam żebyście pamiętaly że do becikowego należy dołączyć zaświadczenie od lekarza że pozostawało się pod opieką ginekologiczna conajmniej przed 10 tygodniem ciąży aż do jej końca. (Druk będzie zaliczony do wniosku) warto wcześniej dac lekarzowi do wypełnienia co by oszczędzić sobie drogi po ów zaświadczenie po porodzie
Blue2019, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek
Ja akurat z osób takich które lubią mieć wszystko wcześniej zorganizowane i przygotowane. Ja ogolem po cc już nie zajmuje się formalnościami wszystko załatwiam przed co jest tylko możliwe .
A staram się podpowiedzieć dziewczynom co mogą załatwić przed żeby się nie stresowaćmysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:aaa zapomniałam Wam powiedzieć... dzis na rehab... nowy rehabilitant .. ja leżę na kozetce, najpierw TENSY, potem masaż... koleś do mnie, żebym się na płasko położyła a ja do niego, ze nie mogę bo nie mogę oddychać całkiem na płasko... (miałam podniesiony zagłówek), potem mi mówi, że w takim razie na brzuchu mam się położyć.. ja mu mówię, że nie ma takiej opcji bo przecież jestem w ciąży a koleś w szoku... pytam czy nie widać a on,że nie zauważył... KURTYNA...
Ja tak mam w każdej kolejce w której stanę. Wszyscy "nie zauważyli"martusiawp lubi tę wiadomość
-
Kiwonia, ale z Ciebie dzielna babka! Jestem pod wrazeniem tego co napisalas...I jak wiele przeszlas. Jesli chodzi o cukrzyce ciazowa, to ja nie jestem tak dzielna jak Fasolka77. Wkurza mnie ten fakt, bo mi akurat utrudnia zycie, ja nie lubie byc zmuszana, az do takiego zorganizowania, dbanie o siebie jest ok, ale ja jeszcze musze zadbac o mojego synka, da sie to wszystko pogodzic, ale jest trudniej, wyjscie z synem na dluzszy spacer robi sie problemem, mi te trudniej nie odpowiada, wole jak jest lzej
Poza tym jak widze na czczo ten przekroczony cukier, to szlag mnie trafia
Same dociekania sa dla mnie interesujace
dzis zjadlam na obiad surowke z pora, selera i bardzo slodkiego jablka, polowe odlozylam, a potem zjadlam bo bylam „niedojedzona”, potem cukier byl wyzszy, nie wg obowiazujacych norm, ale wg mojej dietetyczki. Wiem ze powinnam zjesc wiecej miesa a mniej jablka i byloby git, ale refleksja przyszla przy mierzeniu cukru. Cukier w dzien mam jednak ok, a na czczo przekraczam. Wszystko byloby do zniesienia gdyby nie fakt ze sie po prostu martwie tym jak to wplywa na moje male „ono” w brzuchu. Insuliny sie tez boje bo z kolei ja nie mam jakis wielkich przekroczen, boje sie niedocukrzenia, zaden autorytet, zaden mega diabetolog nie da mi pewnosci, ze ktoras droga jest najsluszniejsza, jak balansuje na granicy. Poza tym nie wiem jak to sie odbije na moim dziecku i na mnie i to mi sie bardzo nie podoba. W poprzedniej ciazy, jak czytalam, co pisza dziewczyny z cukrzyca tez mi bylo ich szkoda i cieszylam sie ze to mnie ominelo. Dla mnie cukrzyca ciazowa to upierdlistwo i cholerstwo
-
Blue2019 wrote:Kasionek
Ja akurat z osób takich które lubią mieć wszystko wcześniej zorganizowane i przygotowane. Ja ogolem po cc już nie zajmuje się formalnościami wszystko załatwiam przed co jest tylko możliwe .
A staram się podpowiedzieć dziewczynom co mogą załatwić przed żeby się nie stresować -
Anete wrote:My już po wizycie. Wszystko ok, mały waży 1440g, szyjka bez zmian ok. 4cm
A to mój Henio:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14df6b6d102e.jpg
Super wieścia który masz dokładnie tydzień i dzień ? EDIT: już doczytałam że 29+3
u mnie 29+5 i mały wazy 1300, no ale to już wiem że jest mały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 20:58
Anete lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U nas położna na szkole rodzenia mówiła, że jeżeli w karcie ciąży mamy pierwsza wizytę wpisana do tego 10 tc to ona może wypisać to zaświadczenie na podstawie tej karty ciąży no. Na wizycie patronażowej- i nie trzeba wtedy lecieć do gin👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona świetna babka z Ciebie, silna i wspaniała kobieta! Moja mama też była sama z nami i zaraz po śmierci mojego taty tez było bardzo ciężko- zanim ZUS przeliczył nam renty rodzinne a mój tata pracował w Niemczech więc trwało to kilka miesięcy... no a moja mama nie pracowała jak tata zmarł, młody miał tylko 3 lata, ja 16 więc doskonale wiedziałam co się dzieje. Także takie kobiety jak Ty i moja mama- są po prostu niesamowite!
Wiewióreczka, india, Fasolka77 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️