WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Ile wasze dzieciaki ważyły w 27tc? :)
    U mnie 27+2 933g

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za swoją suknię ślubną dałam 5 tys. I mialam nawet w myślach żeby ja sprzedać, ale moja była z koronki i była tak delikatna że jak tanczylam a przebralam buty na baleriny deptali mi ją jak laska mi oberwała obcasem, podchodzę taka zla do mamy że chciałam sprzedać, a wtedy mama mi przypomniala że to kiecka na jedną noc i mam się bawić a nie patrzeć na kieckę, a że ja się bawic lubię to moja sukienka została na pamiątkę córa będzie miała się czym bawić :) ale welon kosztowal 900 zł chciałam sprzedać chociaż za połowę ale przyjaciela żona pożyczyła ...i oddała rozdarty :/ w kościele starszy jej przydepnal :/ i już nigdy nic nikomu nie pożyczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 23:14

• india Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Taki zapis mialam przed terminem jakos.. Wczesniej ta kreska byla prawie ze pozioma. Zaraz z ciekawosci kukne i wstawie.
    ja na tel odwrotnie spojrzalam i tetno wzielam za skurcze i sie zdziwilam. zapis masz prawidlowy :P

Haha Daffi tak czytałam poczatek twojej odpowiedzi i juz lekki stresik dlaczego nic mi na IP nie powiedzieli :p czyli ogolnie te twardnienia brzucha nawet sie nie zapisuja? Bo to mnie ciekawiło. Podczas ktg mialam je wielokrotnie

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no jakies takie krotkie :)

bardzo prawdopodobne ze 10 lat temu tez mialam problem z przeplywami tak jak teraz, ale nikt tego nie kontorlowal i dlatego takie male byly.......

za to teraz bardzo wysokie, nie wiem po kim bo ja 164 maz 178.....a syn wedlug siatki ma miec 190....o zgrozo.....
    Czemu o zgrozo. Mój syn ma 190cm i super, kawał chłopa. Od zawsze był duży, urodził sie to miał 60cm.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co do tych mamusiek to jestem w szoku. Obecnie Jane ma 3 synków Rachel 2 synków a Lorinksa ma córkę i jest w 28 tc czyli rodzi z nami w kwietniu :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dr Wiewioreczka wzywana ;)

Możesz zerknąć na mój zapis? To jest tylko połowa z całego wydruku :p

1685a3c3a4fbad62med.jpg
    a ja sie dokopalam swojej pamiatki :P
    39tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce4bcefd41da.jpg
    39+3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cda2763314aa.jpg
    tutaj rowno 40tc moj tp
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1b6cbbf9f1.jpg
    40+3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82a6d4cb8da3.jpg
    41+1
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/651427116409.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Ile wasze dzieciaki ważyły w 27tc? :)
    U mnie córeczka 26+2 miała 1180g.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Haha Daffi tak czytałam poczatek twojej odpowiedzi i juz lekki stresik dlaczego nic mi na IP nie powiedzieli :p czyli ogolnie te twardnienia brzucha nawet sie nie zapisuja? Bo to mnie ciekawiło. Podczas ktg mialam je wielokrotnie
    India ale na IP nie powiedzieli ci jaki jest zapis? Mi powiedziały że żadne skurcze się nie zapisały. Jedynie za mała miała średnie tętno między 150-160 chciały robić drugie KTG ale im powiedziałam że ona takie ma, sprawdziły sobie z mojego pobytu w szpitalu i wizyt na IP i już nie robiły

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    nie powiem ci co do twardnien bo ja ich nie czulam w poprzedniej ciazy a lekarz mi mowil ze są... ale dotykajac brzucha je czul.. wiec domniemam ze cos mogloby sie zapisac ale nie wielkiego.

b2ujp2.png

• india Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi no jest różnica w zygzakach :) oby jeszcze sie nie pojawiały.

Karmelka jak zapytalam polozn o zapis to usłyszałam "nie jest najgorszy ". Lekarza nawet na oczy nie widzialam, zrobil tylko dopisek, ze kkntrola u prowadzacego w ciagu 3 dni. Tylko, ze ja na IP trwafilam.z brakiem ruchow małej a nje ywrdnieniem brzucha, bo to jjz uważam za mkja norme ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi no jest różnica w zygzakach :) oby jeszcze sie nie pojawiały.

Karmelka jak zapytalam polozn o zapis to usłyszałam "nie jest najgorszy ". Lekarza nawet na oczy nie widzialam, zrobil tylko dopisek, ze kkntrola u prowadzacego w ciagu 3 dni. Tylko, ze ja na IP trwafilam.z brakiem ruchow małej a nje ywrdnieniem brzucha, bo to jjz uważam za mkja norme ;)
    jak znam siebie to ja na zygzaki bede czekac do 42tc dlatego mam nadzieje że moj lekarz ze wzgledu na wage dziecka zdecyduje o wczesniejszym rozwiazaniu.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kurcze nie mam pojęcia, który to centyl. Można gdzieś to jakoś sprawdzić? Nie mam pojęcia jak to zleciało, nie dowierzam, że już pojutrze luty a w marcu część z nas urodzi <3 Czuję strach na zmianę z podekscytowaniem :D
    Dziewczyny sprawdzają na parenting.pl, ale myślałam, że dostałaś może wydruk z usg z centylami :)

India, piękny zapis, zero skurczów, nie widać twardnień :)
    I bardzo ładny zapis ktg, duże różnice w tętnie dzidzi świadczą o jej dobrostanie :)

india, valetta94 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie dotrwam wizyty u gina. Ledwo chodze. Mam juz problem wieczorem zeby isc do toalety.. Bol jest coraz bardziej nieznośny. Nie wiem tylko co robic polozylam sie i jest lepiej ale mam jakies apogeum bolowe w dole. A to co promieniuje mi do nogi mam chwilami wrazenie ze mnie az szczypie i piecze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 23:51

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja chyba nie dotrwam wizyty u gina. Ledwo chodze. Mam juz problem wieczorem zeby isc do toalety.. Bol jest coraz bardziej nieznośny. Nie wiem tylko co robic polozylam sie i jest lepiej ale mam jakies apogeum bolowe w dole. A to co promieniuje mi do nogi mam chwilami wrazenie ze mnie az szczypie i piecze.
    No to cholerne spojenie to jest okropny ból! Ja leżę leżę leżę i jeszcze raz leżę dzięki temu jestem w stanie chodzić czy się sama umyć i ubrać. Ale 3 dni miałam takie że mąż mi pomagała się ubrać wejść pod prysznic itd. no dramat.
    I ten ból właśnie jest takim zrabanym biłem szczypiacy i pieczacym. Ginekolog nie pomoże odeśle cię do ortopedy tak jak mnie.
    Ale boli cię tylko spojenie czy całe krocze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę :(

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę :(
    Ja nawet się nie staram, położę się o 4 - wtedy zasnę w miarę szybko.

Koleżanka z Wrocławia zarzuciła mi temat wykupienia położnej do porodu...koszt 1000 zł. Ponoć można też wykupić opiekę po porodzie. Pierwsze słyszę, co o tym myślicie? Niby fajne, ale czemu za to trzeba płacić?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No to cholerne spojenie to jest okropny ból! Ja leżę leżę leżę i jeszcze raz leżę dzięki temu jestem w stanie chodzić czy się sama umyć i ubrać. Ale 3 dni miałam takie że mąż mi pomagała się ubrać wejść pod prysznic itd. no dramat.
    I ten ból właśnie jest takim zrabanym biłem szczypiacy i pieczacym. Ginekolog nie pomoże odeśle cię do ortopedy tak jak mnie.
    Ale boli cię tylko spojenie czy całe krocze?
    Wiesz co boli mnie glownie ta kosc lonowa kazdy ruch wydawany ze mnie i wtedy jakbyn miala sie rozsypac.
    Zauwazylam tez ze ladnie musialo mnie po rozciagac bo jak siadam z lezenia to słyszę taki trzask w biodrach hak kosc o kosc przeskakuje.

W ogole znow sie obudzilam... Marzylam zeby to byla chociaz 5ta ale niestety.. Brzuch mi prawie eksplodował od siku i zas France zgage mam. Najchetniej nie jadlabym nic przed snem alw przez cukier nie moge.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie śpi ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kto nie śpi ?
    Ja :D
    A Ty czemu na posterunku?

Daffi, zasnęłaś?:)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja :D
    A Ty czemu na posterunku?

Daffi, zasnęłaś?:)

Się przebudzilam na siku i nie mogłam zasnąć, Marcelina od wczoraj w moim brzuchu przechodzi jakieś apogeum.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ