WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza z rana:) nadrobiłam:)

Valetta, kiwona super dzidzie rosną!

Ja się pochwale ze zrobiłam z okazji przeziębienia pierwsze pranie-ubranek mam malutko bo wyobraźcie sobie ze dalej nie udało minsiendoatac moich pożyczonych poncorce!! Pisałam kiedyś ze poszły do szwagierki mojej przyjaciółki która w miedzy czasie rozwiodła się. No zapadły sie pod ziemie!!!! Wiec chyba będę kupować nowe czekam do końca tyg na odzew... a propos karmelka pożyczania:/

valetta94 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej widziałam pisalyscie o opiniach o matkach które zostają na wychowawczym... ja się akurat spotkałam z wytykaniem palcami ze jestem zła matka bo pracuje na pełny etat... u nas to funkcjonuje bo najpierw mąż był na tacierzyńskim a teraz mamy różne godziny pracy z mężem wiec co komu do tego...teraz tez tak planujemy - on już się na tacierzyński cieszy hehe

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie obudził ból pleców... :(
    Ale nie taki w dole jak kiedyś dokuczał i odkąd śpię z poduszką rogalem to nie boli tylko tak wyżej. Leżę ale nie ma wygodnej pozycji, trzeba będzie niedługo wstać jakoś i rozruszać, ale przy każdym drobnym ruchu czuję ból (przynajmniej na leżąco bo jeszcze nie próbowałam wstać). Myślicie że to ciążowe czy się przesiliłam już, albo mnie gdzieś przewiało? Ja już sama nie wiem :(

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i miłego dnia :)
    Ja już muszę spać na pół lezaco.. Wtedy widzę i oddycha lepiej i ból kręgosłupa mniejszy.
    B002.. Na moje oko ciążowe.. Sypiemy się:D :

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo.. 30 tydz 1 dzień!
    Teraz już chyba z górki :)

MamaAga85, B_002, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, india, ago91 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :)
    Współczuję bólu i spojenia i kręgosłupa :( Trzymajcie się dziewczyny :)

Js już po śniadaniu, córka prawie gotowa. Teraz tylko poczekać na pomiar cukru i kładę się koło męża(dziś niespodziewane wolne ma :) ) i dalej w kimę :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, na moje oko to też ciążowe. Mi lekarz wczoraj powiedział, że to już będzie tak wyglądało, będzie coraz ciężej i bolesniej. A jak mu powiedziałam, że mi się już nie chce pracować, to mi odpowiedzią, że jemu też nie i co ma zrobić :P Haha
    Witajcie z rana. Nawet dobrze spałam, musiałam tylko w nocy K obracać na bok bo mnie chrapaniem budził ;)
    Synud zaraz jedzie do szkoły, jego tata go podwiezie, spoko. Ze szkoły od wczoraj wraca sam, jest zadowolony :) Ja się oczywiście martwię, bo te 2 przejścia są paskudne, ale kiedyś w końcu będzie musiał się nauczyć.

B_002, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzien dobry i miłego dnia :)
    Ja już muszę spać na pół lezaco.. Wtedy widzę i oddycha lepiej i ból kręgosłupa mniejszy.
    B002.. Na moje oko ciążowe.. Sypiemy się:D :
    Ehh, miałam coś dzisiaj mężowi pomóc przy sprzątaniu poprzedniego mieszkania żeby go oddać, ale chyba będzie musiał poradzić sobie sam. W sumie połowa została. Ale mi w takim stanie dziś zostało tylko przebywanie w pozycji bez ruchu.
    No ten trzeci trymestr mnie dobija jeśli chodzi o różne dolegliwości, nigdy nie miałam tak silnej zgagi jak mam teraz codziennie. A dziś jeszcze te plecy.
    No nic, trzeba przetrwać, oby Zosi było tam dobrze w brzuchu. Wierci się codziennie całkiem sporo to może się w końcu obróci prawidłowo :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona jeju jak ja Cię dobrze rozumiem.. Jak moj mlodszy wraca to stoję w oknie i aż zagryzam zęby. A jak z kolegami zostanie na dworze a ja nic nie wiem!! Zawał. Ale też małż ma rację.. Muszę powoli odciąć pepowine. Starszy w jego wieku sam tramwajami przez miasto jechal... A młody to taki przeze mnie rozciapciany trochę. Przyznaję się sama..

Ale ROZUMIEM CIE bardzo! Serce mam na kawałki rozdarte. Hormony ciążowe nie pomagają...

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ehh, miałam coś dzisiaj mężowi pomóc przy sprzątaniu poprzedniego mieszkania żeby go oddać, ale chyba będzie musiał poradzić sobie sam. W sumie połowa została. Ale mi w takim stanie dziś zostało tylko przebywanie w pozycji bez ruchu.
    No ten trzeci trymestr mnie dobija jeśli chodzi o różne dolegliwości, nigdy nie miałam tak silnej zgagi jak mam teraz codziennie. A dziś jeszcze te plecy.
    No nic, trzeba przetrwać, oby Zosi było tam dobrze w brzuchu. Wierci się codziennie całkiem sporo to może się w końcu obróci prawidłowo :)
    Ja mam nowy objaw od wczoraj. Musiałam troche pochodzić. Chciał.. Nie chciał.. I okazuje się że słabo mi się robi.. Ciśnienie uderza do głowy jakby i mam mroczki...swietnie! Nie lubię też niedołężości u siebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy kojarzycie skąd mogę zamówić dobra sprawdzona sałatkę grecka?? Chcę mi się od nocy.. A nie mogę iść na zakupy więc nie zrobię sama :(
    Jakąś taką sieciowka gdzie jest w kazdym mieście??

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Czy Wy kojarzycie skąd mogę zamówić dobra sprawdzona sałatkę grecka?? Chcę mi się od nocy.. A nie mogę iść na zakupy więc nie zrobię sama :(
    Może na pyszne.pl poszukaj.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam nowy objaw od wczoraj. Musiałam troche pochodzić. Chciał.. Nie chciał.. I okazuje się że słabo mi się robi.. Ciśnienie uderza do głowy jakby i mam mroczki...swietnie! Nie lubię też niedołężości u siebie!
    Jak ja cię doskonale rozumiem! U mnie od poniedziałku ból kości łonowej, na szczęście lekki i tylko jak dotknę, zgaga ogromna a od wczoraj ból pleców, tylko wczoraj był lekki a dziś nie da się leżeć ani stać, ani siedzieć... jak dalej będzie bolało jeszcze tak z 2 godziny to spróbuję wziąć na przykład apap przeciwbólowo.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Taka na prawdę dobra to w sieciowce nie dostaniesz.
    Może jakaś koleżanka może Ci zrobić albo kupić składniki i przywieźć?
    Ja mam takich ulubionych Pomocników i czasem (bardzo rzadko ale jednak) korzystam z pomocy ;-)
    Ostatnio dostałam pyszny sernik na swojskim twarogu i jajach i z minimalną ilością cukru. Był pyyyycha :-D

B_002 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kiwona jeju jak ja Cię dobrze rozumiem.. Jak moj mlodszy wraca to stoję w oknie i aż zagryzam zęby. A jak z kolegami zostanie na dworze a ja nic nie wiem!! Zawał. Ale też małż ma rację.. Muszę powoli odciąć pepowine. Starszy w jego wieku sam tramwajami przez miasto jechal... A młody to taki przeze mnie rozciapciany trochę. Przyznaję się sama..

Ale ROZUMIEM CIE bardzo! Serce mam na kawałki rozdarte. Hormony ciążowe nie pomagają...
    Poczekajcie jeszcze trochę i zaczną późno wracać. Dla mnie to jest masakra. Niby syn pełnoletni, ale jak wraca nocnym przez Krakow, to ja się strasznie denerwuję. Tylko nasłuchuję, czy się kibole nie tłuką na osiedlu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Taka na prawdę dobra to w sieciowce nie dostaniesz.
    Może jakaś koleżanka może Ci zrobić albo kupić składniki i przywieźć?
    Ja mam takich ulubionych Pomocników i czasem (bardzo rzadko ale jednak) korzystam z pomocy ;-)
    Ostatnio dostałam pyszny sernik na swojskim twarogu i jajach i z minimalną ilością cukru. Był pyyyycha :-D
    No i zachcianka na sernik gotowa. :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Też mnie to dotyczy, niestety.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Poczekajcie jeszcze trochę i zaczną późno wracać. Dla mnie to jest masakra. Niby syn pełnoletni, ale jak wraca nocnym przez Krakow, to ja się strasznie denerwuję. Tylko nasłuchuję, czy się kibole nie tłuką na osiedlu.

Racja racja :) zdaje sobie z tego sprawe.....kaze mu dzwonic i bede za taksowke o 2 w nocy robic :) gorzej jak mi na studia pojdzie na drugi koniec Polski.....a twierdzi ze chce do Gdańska isc......a to wetdy Valetta bedzie miala na niego oko i przypilnuje :)

Kiwona, Mama36, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie mamy jakies dolegliwosci...takie uroki ciazy, ale zobaczycie jeszcze bedziemy tesknic za brzuszkami i kopniakami :)

mi najbardziej dokuczaja te opuchlizny, dzis obudzilam sie z tak napuchnietymi palcami ze ledwo na klawiaturze potrafie pisac......obraczki na koniec malego palca nie wsadze :( najlepiej sie czuje na polu jak wyjde na mroz to troche pomaga....musialaby z rekami w lodowce siedziec :)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Racja racja :) zdaje sobie z tego sprawe.....kaze mu dzwonic i bede za taksowke o 2 w nocy robic :) gorzej jak mi na studia pojdzie na drugi koniec Polski.....a twierdzi ze chce do Gdańska isc......a to wetdy Valetta bedzie miala na niego oko i przypilnuje :)
    Oj tak. Ja jak wyjechałam na studia, to komórek jeszcze nie było. Mama żyła sobie spokojnie, a ja meldowałam się raz w tygodniu. U nas w domu nie było stacjonarnego telefonu, więc dzwoniłam w soboty rano jak była na kawie u cioci.
    A teraz widzę po siostrze stres całodobowo. Dzwoni do syna na komórkę, on nie odbiera, nie oddzwonia (podobno zapomina), a ona się martwi. Taki los mamuś.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ