X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to czekamy na wiadomości co dalej z małą :) dobrze że już operacja za nimi...

Ja mam okulary ale ja mam plusy i astygmatyzm. Bez okularów ogólnie widzę- chyba że coś jest bardzo blisko :D chodzę w okularach non stop bo mnie głowa boli jak ich nie mam- mam duża różnice między prawym okiem (+0,5) a lewym (+3,75)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja ciągle.jakas głodna chodzę.... zjadłam.obiad nie dawno A mam wrażenie że nic nie jadłam czy to jest normalne .?? Szok

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.... Ferie sie skończyły.. 4 dni szkoly mloda wrocila do domu, poszla z kolezanka do miasta i wróciła prosto do lozka bo ja wszystko boli. Narazie 37.4 lezy caly czas, glowa ją boli i mowi ze gardlo cos czula. Jakis trudny czas mamy.. Ciagle cos..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 potrzebuje twojego doświadczenia. Jak szlas pierwszy raz do poradni patologii ciąży na Kopernika to o której godzinie i gdzie dokładnie ?
    Zwizualizujesz mi to? Bo z moim łonem i zadyszka nie chce błądzic, ani na darmo tam jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem w szoku! Wchodzę do zatłoczonego tramwaju nie sapałam jakoś specjalnie ale ręką na brzuchu a tu od razu jakaś młoda hinduska mi miejsca ustępuje.
    Wchodzę do drugiego tramwaju takiego wyższego więc widać moje kalectwo bo łono się oddzywa a tu starsza pani na prawdę wygladajaca na taką co sama miejsca potrzebuje od razu leci do mnie że proszę proszę siąść sobie ... Na prawdę się takiej życzliwości nie spodziewałam

Daffi, B_002, martusiawp, DorotaAnna, Fasolka77, Tunia76, Wiewióreczka, Misiabella, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde jestem w szoku! Wchodzę do zatłoczonego tramwaju nie sapałam jakoś specjalnie ale ręką na brzuchu a tu od razu jakaś młoda hinduska mi miejsca ustępuje.
    Wchodzę do drugiego tramwaju takiego wyższego więc widać moje kalectwo bo łono się oddzywa a tu starsza pani na prawdę wygladajaca na taką co sama miejsca potrzebuje od razu leci do mnie że proszę proszę siąść sobie ... Na prawdę się takiej życzliwości nie spodziewałam
    Az cieplej na serduchu jak sie takie rzeczy czyta. Fajnie ze sa jescze osoby z ludzkimi odruchami.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A jako bierzesz magnez ?? Bo ja z polecania kupiłam Slow Mag
    Magne b6 4 tabl i aspargin 4 tabl. Też tutaj na forum dziewczyny polecaly

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slow mag tak samo jak magneb6 ma status leku. Więc oba dobre :-) Zależy co służy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Tak tak wiem że to lek dlatego to kupiłam wzięłam dziś 1 tabletkę zobaczę czy będzie mi lepiej jak będę dłużej stosować bo te wszystkie suplementy to G.... dają za przeproszeniem A nogi mam sztywne jak dwa kije auuuC :/

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam Was zapytać i zapomniałam. Co kupiłyście bądź kupujecie do higieny intymnej po porodzie ? Tamtum Rosa ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

To bardzo miło że strony tych ludzi , dobrze czytać że są jescze jacys normalni co ciężarnych nie traktują jak ufoludka

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, miałam Was zapytać i zapomniałam. Co kupiłyście bądź kupujecie do higieny intymnej po porodzie ? Tamtum Rosa ?

Ja po cięciu tylko szare mydlo w płynie biały jeleń , najdelikatniejsze i najbardziej naturalne mi służyło i teraz na nie stawiam. Nie kupuje żadnych wynalazków w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:10

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak mi ciężko bo bratowa siedzi sama nie moze nikt do niej wejsc.. Nerwy ja sciskaja.. Jeszcze straci pokarm dla Ali.. Mam nadzieje ze to juz ich ostatnia prosta i pozegnaja szpitale i operacje.
    Z serduszkiem tak pięknie sie skonczylo ze teraz przed operacja kardiolog powiedzial ze gdyby nie znal jej historii i tego co przeszla a byla w tym i reanimacja na oczach matki.. To w zyciu by nie powiedział ze dziecko mialo jakikolwiek problem z sercem.

Daffi daj znać jak się sprawy mają

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Haha nieźle może jeszcze powinnaś jej dopłacić ;).

jak ma HOROM CURKE to DEJ za free! ;)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja kupiłam tantum rosa i tą piankę ginexid, którą tu któraś polecala.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mam i saszetki tantum rosa i piankę ginexi d naczytałam się o niej i nasłuchałam na YT więc kupiłam. A co do rany CC to nawet nie wiedziałam że wolno ale już widzę że dziewczyny szare mydło polecają

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na poprawę humorów :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba83761b5b36.png

idealnie :) K. właśnie mówi, że sex odpada bo miałby wrażenie, że puka dziecku w czoło :)

Karollinax26, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kur.... Ferie sie skończyły.. 4 dni szkoly mloda wrocila do domu, poszla z kolezanka do miasta i wróciła prosto do lozka bo ja wszystko boli. Narazie 37.4 lezy caly czas, glowa ją boli i mowi ze gardlo cos czula. Jakis trudny czas mamy.. Ciagle cos..

oj, zdrówka dla Małej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja mam tantum rosa. Ale moja mama też mówi, że szare mydło najlepsze- myślałam, że tak mówi bo kiedy ona rodziła nic innego nie było ;)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia76 potrzebuje twojego doświadczenia. Jak szlas pierwszy raz do poradni patologii ciąży na Kopernika to o której godzinie i gdzie dokładnie ?
    Zwizualizujesz mi to? Bo z moim łonem i zadyszka nie chce błądzic, ani na darmo tam jechać.
    Karmelllka wchodzisz głównym wejściem, przed Tobą szeroki korytarz, idziesz do końca i skręcasz w prawo. Tam od razu widać okienko - rejestracja do patologii ciąży.
    Do poradni patologii musisz mieć skierowanie, z tym skierowaniem idziesz najpierw do położnej ustalić termin .
    Położne, to chyba gabinet nr 10, ale głowy nie dam. Wytłumaczę.
    Jak staniesz przodem do okienka rejestracji to po lewej masz toaletę, a następnie korytarz patologii (przez takie wewnętrzne okno zobaczysz ludzi, głównie kobiety oczywiście).
    W tym korytarzu pierwsze drzwi po lewej to wejście do położnych. Wchodź śmiało, bo są to drzwi do małego korytarzyka, a nie bezpośrednio do gabinetu.
    U położnych ustalałam termin wizyty.
    W dniu terminu trzeba zarejestrować się w okienku rejestracji, za pierwszym razem sporo papierków trzeba uzupełnić. Po rejestracji do położnych, a tam pomiar ciśnienia i dostajesz numerek, zależnie od tego czy na ktg, czy do lekarza.
    Jeśli na ktg, to znów czekasz w kolejce do położnych, aż zawołają Twój numerek.
    Jeśli do lekarza to czekasz pod kolejnymi drzwiami, też po lewej. Lekarz też woła po numerku. Po wizycie u lekarza dostajesz termin kolejnej wizyty.
    W dniu wizyty od razu zgłaszasz się do położnych (pomijasz rejestracje, bo Twoja karta już jest u położnych).

A teraz kiedy przyjść?
    Ja jestem tam ok 8.00 (od 8.00 zaczynają przyjmować położne, a do tego ja wcześniej nie mogę). Za pierwszym razem jak byłam, to jeszcze było w miarę ludzi. Za drugim razem była masakra, byłam do położnych chyba 20, a za mną przychodziły kobiety jedna za drugą. Tłum był dziki. Ja do lekarza czekałam ok. 4h.
    Weź sobie coś do picia i do jedzenia. Jeśli będziesz sama, to nie zostawiaj pustego krzesła, bo jak wrócisz, to będzie już zajęte.
    Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ