X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90
    Ja mam pytanie do Ciebie. Czy masz zakaz seksu ze wzgledu na spojenie? Ja juz sie nie ludze ze to coś innego.. Probowalam tak scisnac miesnie ud to mam wrazenie jakbym byla za szeroka i bol okropny.. I tak dotknelam tej kości to bol paskudny jest cala obolala jakby byla stluczona. A chce mi sie igraszek i teraz sie boje bo nie wiem czy wolno. Ja chyba umowie wizyye do ortopedy tylko pytanie.. Ortopeda robi usg mojevo łona? Do gina juz przywyklam ale ortopedy sie lękam :p

Aha tego ortopede chce na nfz..czyli musze miec skierowanie? Chcialabym to zalatwic przed wizyta niz czekac do 15.02..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 18:38

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka! Cały dzień odsypiasz ? :)

Ciekawe co słychać u Lili ..

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A szyjkę sprawdzał? Może powiedzial o tym szpitalu że względu na to, że nie ma żartów że skurczami
    Karmelka dzis mi bie robił usg. W zeszlym tygodniu mialam w wt i pt ;) i znowu mam w przyszły czwartek. Woec dzis tylko ktg. A.nasza rozmowa dotyczyla ruchow malej a nie skurczy ;) wiec jak zbowu bedzie tak długi nieaktywny okres mam byc czujna i w razie cxzego mam sie zglosic do szpitala

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Zazdroszczę chec i ja to mogła bym spać sama.ostatnio.mialam przypływ chec i i na tym koniec w tej ciąży mój mąż ma przechlapane bp nie mam.checi ani na igraszki ani na inne formy przyjemności totalnie na nic ....mam takiego stracha przed cc że zabiera mi to cała.radosc z ciąży i myślę tylko żeby już było po :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 18:38

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

Zazdroszczę chec i ja to mogła bym spać sama.ostatnio.mialam przypływ chec i i na tym koniec w tej ciąży mój mąż ma przechlapane bp nie mam.checi ani na igraszki ani na inne formy przyjemności totalnie na nic ....mam takiego stracha przed cc że zabiera mi to cała.radosc z ciąży i myślę tylko żeby już było po :(
    Kurcze szkoda.. Bo starania jak i ciaza to najfajniejszy czas taki beztroski. My dzieci wiecej nie planujemy wiec taki pelny seks z finishem w srodku to tylko teraz pozniej bedzie zabronione.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota kilka lat temu bylam u stomatologa na Rakowicza. Pamiętam miałam borowana 8-ke. Ale po kilku dniach z bolem nje do wytrzymania i tak trafilam do prywatnego i na nfz juz nigdy nie wrocilam :p ale to naprawde bylo dawno temu.

Mnie właśnie by czyszczenie interesowało. Niedawno listopad/grudzien plombowalam 2 ząbki i wszystko juz bylo zrobione. A na czyszczeniu bylam jakos tuż przed ciaza no ale to wlasnie kosst 300 zł :/ wiec czekam na relacje z Citomedu :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

My też już więcej dzieci nie planujemy, 3 cesarka to już jest wystarczający stres dla mnie i nerwy ... właśnie ci powiem że po tym ja sobie wkładkę na 5 lat założę... starania nam się udało w 1.cyklu jak podjęliśmy decyzję o dziecku także udalo się raz dwa ... porobilam właśnie zakupy dla dziecka została mi apteka, koszula do porodu i wanienka i w sumie wszystko będę mieć....

Ale myśl o tym.stole operacji zabiera mi radość z tego wszystkiego I mam tylko strach mimo że miałam porody operacyjne to bez żadnych komplikacji....staram się myśleć dobrze tylko jak :( mąż mnie nie rozumie mówi że sobie wkrecam i wymyślam i że dlaczego am się coś stać no niby tak ale Wiadomo

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja podaję młodemu entitis, kończymy 3 opakowanie i starczy. Raz był chory z lekka gorączka i kaszlem. Tak to miewa katar, czasem pokasluje, ale generalnie to nie ma tragedii a zwykle zima antybiotyki leciały. Nie wiem, może po prostu wyrósł już z Chorób a może entitis działa, trudno powiedzieć.

Daffi lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dorota kilka lat temu bylam u stomatologa na Rakowicza. Pamiętam miałam borowana 8-ke. Ale po kilku dniach z bolem nje do wytrzymania i tak trafilam do prywatnego i na nfz juz nigdy nie wrocilam :p ale to naprawde bylo dawno temu.

Mnie właśnie by czyszczenie interesowało. Niedawno listopad/grudzien plombowalam 2 ząbki i wszystko juz bylo zrobione. A na czyszczeniu bylam jakos tuż przed ciaza no ale to wlasnie kosst 300 zł :/ wiec czekam na relacje z Citomedu :)
    Jutro zadzwonię jeszcze raz i zapytam gdzie się umówiłam xd

india lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia76 mam napisane na skierownaniu pilne więc może mi się uda szybciej wizytę. Bo za miesiąc to mogą mnie w pompkę cmoknąć.
    To możliwe. Ja nie miałam takiego oznaczenia.
    A czemu nie idziesz do Ujastka, skoro tam chcesz rodzić?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Wiewioreczka czy mi sie wydaje czy moj dzisiejszy wykres jest bardziej "szalony" niż ostatnio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 23:10

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

A czego się obawiasz w CC? Jeśli to przykre wspomnienia/skojarzenia to można to przezwyciężyć z lekarzem psychologiem na przykład.

Współczuję Ci, że to zagłusza Ci przyjemność z ciaży. Mi strach po poronieniu na początku całkowicie odebrał radość z dwóch kresek. Ale minęło samo po kilku tygodniach. Tak dużo zależy od naszej głowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka próbuje was nadrobić, ale nie dam chyba rady tyle tu skrobiecie ;) ogolnoe to jakies 3 dni mam do nadrobienia.
    Ale najważniejsze informacje mi nie umknęły: dobre wiagdomości z wizyty Wiewioreczki i przepis na galaretkę (nawet zdążyłam już zrobic i od razu wszamać dwa pucharki na raz)
    Mnie dzisiaj rozlozyło przeziębienie, katar leje się strumieniem, nos juz odpada i dodatkowo ból glowy i kosci. Na jutro umowilam się do lekarza, a w mojej.przychodni jako internista przyjmuje pani ginekolog z mojego szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:11

Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karmelka90
    Ja mam pytanie do Ciebie. Czy masz zakaz seksu ze wzgledu na spojenie? Ja juz sie nie ludze ze to coś innego.. Probowalam tak scisnac miesnie ud to mam wrazenie jakbym byla za szeroka i bol okropny.. I tak dotknelam tej kości to bol paskudny jest cala obolala jakby byla stluczona. A chce mi sie igraszek i teraz sie boje bo nie wiem czy wolno. Ja chyba umowie wizyye do ortopedy tylko pytanie.. Ortopeda robi usg mojevo łona? Do gina juz przywyklam ale ortopedy sie lękam :p

Aha tego ortopede chce na nfz..czyli musze miec skierowanie? Chcialabym to zalatwic przed wizyta niz czekac do 15.02..
    Nie dostałam zakazu sexu ale jak boli to nie rozłoże nóg haha :)
    Ale dostałam zakaz sexu w sobotę na IP bo sex wzmaga twardnienia brzucha :/
    Ja byłam prywatnie u ortopedy ale na NFZ musisz mieć skierowanie podejdź moze do internisty niech ci wypisze.
    USG spojenia jest robione normalnie głowica nie trzeba rozchylac nóg robi USG przez całe spojenie aż do rozcięcia bułki niżej nie schodzi :p

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka dzis mi bie robił usg. W zeszlym tygodniu mialam w wt i pt ;) i znowu mam w przyszły czwartek. Woec dzis tylko ktg. A.nasza rozmowa dotyczyla ruchow malej a nie skurczy ;) wiec jak zbowu bedzie tak długi nieaktywny okres mam byc czujna i w razie cxzego mam sie zglosic do szpitala
    Aaaaaa...no to mnie dzisiaj moja też pytała czy ruchliwość jest regularna. Mówiłam że tak, kazała tego pilnować bo na naszym etapie już nie powinno być przestojów

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurcze szkoda.. Bo starania jak i ciaza to najfajniejszy czas taki beztroski. My dzieci wiecej nie planujemy wiec taki pelny seks z finishem w srodku to tylko teraz pozniej bedzie zabronione.
    Nie planujesz więcej dzieci ? Młoda dupka jesteś to trzecie jak znalazł :)
    A tak serio myślisz o jakimś stałym zabezpieczeniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

My też już więcej dzieci nie planujemy, 3 cesarka to już jest wystarczający stres dla mnie i nerwy ... właśnie ci powiem że po tym ja sobie wkładkę na 5 lat założę... starania nam się udało w 1.cyklu jak podjęliśmy decyzję o dziecku także udalo się raz dwa ... porobilam właśnie zakupy dla dziecka została mi apteka, koszula do porodu i wanienka i w sumie wszystko będę mieć....

Ale myśl o tym.stole operacji zabiera mi radość z tego wszystkiego I mam tylko strach mimo że miałam porody operacyjne to bez żadnych komplikacji....staram się myśleć dobrze tylko jak :( mąż mnie nie rozumie mówi że sobie wkrecam i wymyślam i że dlaczego am się coś stać no niby tak ale Wiadomo
    Ale bolało cię? Bo powiem ci że aż sama się zaczelam bać jakby mi się miała trafić cesarka. Kolega opowiadał że u niego w pracy kumpla żona na Ujastku miała CC i dwa tygodnie po porodzie on się zajmował dzieckiem bo ona tylko leżała tak ja bolało :(

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karolinka próbuje was nadrobić, ale nie dam chyba rady tyle tu skrobiecie ;) ogolnoe to jakies 3 dni mam do nadrobienia.
    Ale najważniejsze informacje mi nie umknęły: dobre wiagdomości z wizyty Wiewioreczki i przepis na galaretkę (nawet zdążyłam już zrobic i od razu wszamać dwa pucharki na raz)
    Mnie dzisiaj rozlozyło przeziębienie, katar leje się strumieniem, nos juz odpada i dodatkowo ból glowy i kosci. Na jutro umowilam się do lekarza, a w mojej.przychodni jako internista przyjmuje pani ginekolog z mojego szpitala :)

Ojej no to kuruj się koniecznie! A poza tym jak się czujesz ? Jak brzuch ? Kiedy teraz wizyta ?

Lili90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To możliwe. Ja nie miałam takiego oznaczenia.
    A czemu nie idziesz do Ujastka, skoro tam chcesz rodzić?
    Ja nie chcę rodzić w Ujastku tylko na Żeromskim. Dostałam skierowanie do szpitala uniwersyteckiego tylko oni mają poradnie patologii ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi, Wiewioreczka czy mi sie wydaje czy moj dzisiejszy wykres jest bardziej "szalony" niż ostatnio?
    Chyba wiecej zygzaków widac??

15ecd4847dcf0379med.jpg
    India twoja córcia chyba też ma takie wyższe wartości tętna prawda? Albo ja się nie znam na tym KTG :/ mojego KTG mi nie dały tylko zrobiły opis

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ