X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam wiesci. Mala czuje sie swietnie i beda mogli wyjsc do domu jutro. Zostal dokonany drenaz wentylacyjny lewostronny plus usuniecie odrosnietego migdalka. Czekamy na efekty sluchu.
    Bardzo szybko do domku to dobre wieści. A ona nie słyszała w ogóle?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O rany, dziewczyny, przepadłam całkowicie na pół dnia. Nie wiem, ile godzin patrzyłam w lapka. Odrobiłam pracę domową i mam gotową listę wyprawkową dla Klemka razem z linkami, więc teraz tylko wydawać hajs :) Prawie 7000 zł mi wyszło za wszystko. Może uda się zamówić w lutym :) Jestem przeszczęśliwa! <3

Karmelka, nie wchodź na pakamera.pl, można przepaść całkowicie :D

Ładna sumka no ale mnie tez się już nieźle uzbierało :)
    ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi? :) tylko nie mówcie,że po porodzie ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i w tym pesto byla calkiem spora dawka cukru :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi? :) tylko nie mówcie,że po porodzie ;)

Chyba po porodzie :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne :) chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56 :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to miałaś twardy sen, mnie to nawet mucha obudzi :D
    Kochana a Ty masz tylko twardnienia czy BH też ?
    Kurde, też nie wiem jak to jest z tą regularnością. Może któraś z dziewczyn wie ? Chociaż ja nawet póki co nie liczę tych ruchów, mała tak mi obija żebra, że nie daje o sobie zapomnieć, w ciągu dnia, w nocy, nad ranem ;)
    W sumie tylko twardnienia, BH miałam kilka razy do tej pory. Tzn. tak mi się wydaje, że je miałam - napięcie szło od samej góry brzucha.

Daffi, wielkie UFFF, cieszę się :)

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w PL nie mierzą długości, i na prawdę zarówno waga jak i długość będzie nam znana dokładnie po porodzie. O ile wagę nam szacowana dziecka podają tak długości nie.
    Dużo zależy od firm jakie kupujesz ale moim zdaniem jeśli chcesz mieć dziecko w dopasowanych ubrankach a nie w uwywijanych i przyduzych to 56 są potrzebne.
    Moje siostry rodziły duze dzieci i zawsze zaczynały od 56, a moja siostra ta co rodzila w wieku 38 lat nie kupowała na 56 a po porodzie mała 3735g i 57 cm a szwagier na prędkości kupował 56 bo topiła się w 62 .

Daffi nawet pisała że jej córeczka była duża a chodzila w 56 i teraz też kupuję 56 a Fifi już jest duży chłopczyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:08

Wiewióreczka, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja biorę większość 56. Całe szczęście w sklepach często są rozmiary 56/62 - tak jakby łączone. Tak naprawdę nigdy nie wiesz przed porodem co się przyda a co nie, ale trzeba mieć na zapas ;)

Daffi, co za ulga! <3 Też się martwiłam o Twoją siostrzenicę. Mam nadzieję, że słuch jej wróci całkowicie albo chociaż w części. Nie wiem, jak mogłabym żyć bez muzyki ;( Współczuję bardzo. Teraz już z górki :*

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórcia a twój Szymcio ostatnio wg USG na którym był centylu ?
    Ja mam USG III trymestru 12 lutego i ciekawa jestem czy już nam pyknie 2 kg

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, dziś miałam spanie do 12 - kurierzy zostawiali paczki u sąsiadów, żaden nie był w stanie mnie obudzić :P
    A później goście..jedni, drudzy, trzeci...myślą, że leżę i umieram z nudów, i odwiedzin pragnę ;)

India, ten zapis to już skurcze. Nie są mocne, nie są długie, ale dość regularne. Może to już naturalne na naszym etapie, nie wiem kurcze...a twardniał Ci brzuch w trakcie?

Ja się właśnie zastanawiam nad regularnością ruchów...co to znaczy? Ile godzin może być przestoju, wiecie? Prenatolog mówiła mi, że dziecko może teraz spać 1,5-2 h...ale ja już nie raz miałam dłuższe przerwy w ruchach i jest ok.

Lili, fajnie, że się odezwałaś :) I że te twardnienia się wyciszyły - szok!

Sto lat dla Fasolki :) Pięciominutowego porodu i zdrowego dzidziusia :)

dziękuję Kochana :*

tak czytam o tych skurczach BH.. ja nic nie czuję- czy już powinnam? czy mam się martwić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Bardzo dobra wiadomość. 3mam kciuki zeby teraz było już tylko lepiej

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Chyba po porodzie :D

nie pocieszyłaś mnie :) ... nijak nie są w stanie tego wcześniej określić? tak pi razy oko chociaż? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A no i w tym pesto byla calkiem spora dawka cukru :)

norma to norma i jedziemy dalej :) byle do jutra rana, co Misia? :) najsympatyczniejsze są pomiary na czczo ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!
    Dlatego ja już oświadczyłam mojemu mężowi że jego siostry niech przestaną zacierać rączki na rzeczy po małej.

Aga2606, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

A dziś na urodziny pozwoliłas sobie chociaż na odrobinke jakiegoś tortu ??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne :) chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56 :)

no i tak własnie zrobię :) kliknę te 62 a 56 najwyżej bliżej końca :)

kliknęłam już teraz bo mi zaczęły znikać ciuszki z koszyka ;) no i dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:38

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie pocieszyłaś mnie :) ... nijak nie są w stanie tego wcześniej określić? tak pi razy oko chociaż? :)

Fasolka mnie w 36 tyg lekarka wyliczał 3.8kg i już szlam spakowana na wywołanie... i dwa dni później było już 3kg - ten sam szpital wiec pięciu lekarzy mierzyło i odesłali mnie do domu... a córka urodziła się 40+4 3.2 wiec ogólnie bym się nie przywiazywala do tych pomiarów. Ja kupuje 56 bo nam się całkiem długo przydało:)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do licha kupiłam rożek ,rano sprawdzałam na mailu o 7 inpost wziął do doręczenia i wcale do paczkomatu to nie włożył bo nie dostałam SMS buuuuuu cały dzień czekałam..

Ale z dobrych sms-ów to wpłynął ten ze moja wypłata już jest na koncie haha :D

martusiawp, Fasolka77, Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

A dziś na urodziny pozwoliłas sobie chociaż na odrobinke jakiegoś tortu ??

NIE :) nic słodkiego w ustach nie miałam :) na kolację zjadłam śledzia :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ