Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Mam wiesci. Mala czuje sie swietnie i beda mogli wyjsc do domu jutro. Zostal dokonany drenaz wentylacyjny lewostronny plus usuniecie odrosnietego migdalka. Czekamy na efekty sluchu.
-
Kasiulka90 wrote:O rany, dziewczyny, przepadłam całkowicie na pół dnia. Nie wiem, ile godzin patrzyłam w lapka. Odrobiłam pracę domową i mam gotową listę wyprawkową dla Klemka razem z linkami, więc teraz tylko wydawać hajs
Prawie 7000 zł mi wyszło za wszystko. Może uda się zamówić w lutym
Jestem przeszczęśliwa!
Karmelka, nie wchodź na pakamera.pl, można przepaść całkowicie
Ładna sumka no ale mnie tez się już nieźle uzbierało
ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi?tylko nie mówcie,że po porodzie
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ładna sumka no ale mnie tez się już nieźle uzbierało
ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi?tylko nie mówcie,że po porodzie
Chyba po porodzieKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne
chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:No to miałaś twardy sen, mnie to nawet mucha obudzi
Kochana a Ty masz tylko twardnienia czy BH też ?
Kurde, też nie wiem jak to jest z tą regularnością. Może któraś z dziewczyn wie ? Chociaż ja nawet póki co nie liczę tych ruchów, mała tak mi obija żebra, że nie daje o sobie zapomnieć, w ciągu dnia, w nocy, nad ranem
Daffi, wielkie UFFF, cieszę sięDaffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka w PL nie mierzą długości, i na prawdę zarówno waga jak i długość będzie nam znana dokładnie po porodzie. O ile wagę nam szacowana dziecka podają tak długości nie.
Dużo zależy od firm jakie kupujesz ale moim zdaniem jeśli chcesz mieć dziecko w dopasowanych ubrankach a nie w uwywijanych i przyduzych to 56 są potrzebne.
Moje siostry rodziły duze dzieci i zawsze zaczynały od 56, a moja siostra ta co rodzila w wieku 38 lat nie kupowała na 56 a po porodzie mała 3735g i 57 cm a szwagier na prędkości kupował 56 bo topiła się w 62 .
Daffi nawet pisała że jej córeczka była duża a chodzila w 56 i teraz też kupuję 56 a Fifi już jest duży chłopczykWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:08
Wiewióreczka, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Ładna sumka no ale mnie tez się już nieźle uzbierało
Daffi, co za ulga!Też się martwiłam o Twoją siostrzenicę. Mam nadzieję, że słuch jej wróci całkowicie albo chociaż w części. Nie wiem, jak mogłabym żyć bez muzyki ;( Współczuję bardzo. Teraz już z górki :*
Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Kochana, dziś miałam spanie do 12 - kurierzy zostawiali paczki u sąsiadów, żaden nie był w stanie mnie obudzić
A później goście..jedni, drudzy, trzeci...myślą, że leżę i umieram z nudów, i odwiedzin pragnę
India, ten zapis to już skurcze. Nie są mocne, nie są długie, ale dość regularne. Może to już naturalne na naszym etapie, nie wiem kurcze...a twardniał Ci brzuch w trakcie?
Ja się właśnie zastanawiam nad regularnością ruchów...co to znaczy? Ile godzin może być przestoju, wiecie? Prenatolog mówiła mi, że dziecko może teraz spać 1,5-2 h...ale ja już nie raz miałam dłuższe przerwy w ruchach i jest ok.
Lili, fajnie, że się odezwałaśI że te twardnienia się wyciszyły - szok!
Sto lat dla FasolkiPięciominutowego porodu i zdrowego dzidziusia
dziękuję Kochana :*
tak czytam o tych skurczach BH.. ja nic nie czuję- czy już powinnam? czy mam się martwić?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!
Aga2606, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misiabella wrote:Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne
chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56
no i tak własnie zrobiękliknę te 62 a 56 najwyżej bliżej końca
kliknęłam już teraz bo mi zaczęły znikać ciuszki z koszykano i dobrze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:38
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:nie pocieszyłaś mnie
... nijak nie są w stanie tego wcześniej określić? tak pi razy oko chociaż?
Fasolka mnie w 36 tyg lekarka wyliczał 3.8kg i już szlam spakowana na wywołanie... i dwa dni później było już 3kg - ten sam szpital wiec pięciu lekarzy mierzyło i odesłali mnie do domu... a córka urodziła się 40+4 3.2 wiec ogólnie bym się nie przywiazywala do tych pomiarów. Ja kupuje 56 bo nam się całkiem długo przydało:)Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo licha kupiłam rożek ,rano sprawdzałam na mailu o 7 inpost wziął do doręczenia i wcale do paczkomatu to nie włożył bo nie dostałam SMS buuuuuu cały dzień czekałam..
Ale z dobrych sms-ów to wpłynął ten ze moja wypłata już jest na koncie hahamartusiawp, Fasolka77, Daffi, B_002 lubią tę wiadomość