Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam wiesci. Mala czuje sie swietnie i beda mogli wyjsc do domu jutro. Zostal dokonany drenaz wentylacyjny lewostronny plus usuniecie odrosnietego migdalka. Czekamy na efekty sluchu.
    Bardzo szybko do domku to dobre wieści. A ona nie słyszała w ogóle?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O rany, dziewczyny, przepadłam całkowicie na pół dnia. Nie wiem, ile godzin patrzyłam w lapka. Odrobiłam pracę domową i mam gotową listę wyprawkową dla Klemka razem z linkami, więc teraz tylko wydawać hajs :) Prawie 7000 zł mi wyszło za wszystko. Może uda się zamówić w lutym :) Jestem przeszczęśliwa! <3

Karmelka, nie wchodź na pakamera.pl, można przepaść całkowicie :D

Ładna sumka no ale mnie tez się już nieźle uzbierało :)
    ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi? :) tylko nie mówcie,że po porodzie ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i w tym pesto byla calkiem spora dawka cukru :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja właśnie zapełniłam koszyki z ciuszkami i mam dylemat... kupować 56 czy się wstrzymać? kiedy będzie wiadomo jak długi dzidziuś się urodzi? :) tylko nie mówcie,że po porodzie ;)

Chyba po porodzie :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne :) chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56 :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to miałaś twardy sen, mnie to nawet mucha obudzi :D
    Kochana a Ty masz tylko twardnienia czy BH też ?
    Kurde, też nie wiem jak to jest z tą regularnością. Może któraś z dziewczyn wie ? Chociaż ja nawet póki co nie liczę tych ruchów, mała tak mi obija żebra, że nie daje o sobie zapomnieć, w ciągu dnia, w nocy, nad ranem ;)
    W sumie tylko twardnienia, BH miałam kilka razy do tej pory. Tzn. tak mi się wydaje, że je miałam - napięcie szło od samej góry brzucha.

Daffi, wielkie UFFF, cieszę się :)

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w PL nie mierzą długości, i na prawdę zarówno waga jak i długość będzie nam znana dokładnie po porodzie. O ile wagę nam szacowana dziecka podają tak długości nie.
    Dużo zależy od firm jakie kupujesz ale moim zdaniem jeśli chcesz mieć dziecko w dopasowanych ubrankach a nie w uwywijanych i przyduzych to 56 są potrzebne.
    Moje siostry rodziły duze dzieci i zawsze zaczynały od 56, a moja siostra ta co rodzila w wieku 38 lat nie kupowała na 56 a po porodzie mała 3735g i 57 cm a szwagier na prędkości kupował 56 bo topiła się w 62 .

Daffi nawet pisała że jej córeczka była duża a chodzila w 56 i teraz też kupuję 56 a Fifi już jest duży chłopczyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:08

Wiewióreczka, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja biorę większość 56. Całe szczęście w sklepach często są rozmiary 56/62 - tak jakby łączone. Tak naprawdę nigdy nie wiesz przed porodem co się przyda a co nie, ale trzeba mieć na zapas ;)

Daffi, co za ulga! <3 Też się martwiłam o Twoją siostrzenicę. Mam nadzieję, że słuch jej wróci całkowicie albo chociaż w części. Nie wiem, jak mogłabym żyć bez muzyki ;( Współczuję bardzo. Teraz już z górki :*

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórcia a twój Szymcio ostatnio wg USG na którym był centylu ?
    Ja mam USG III trymestru 12 lutego i ciekawa jestem czy już nam pyknie 2 kg

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, dziś miałam spanie do 12 - kurierzy zostawiali paczki u sąsiadów, żaden nie był w stanie mnie obudzić :P
    A później goście..jedni, drudzy, trzeci...myślą, że leżę i umieram z nudów, i odwiedzin pragnę ;)

India, ten zapis to już skurcze. Nie są mocne, nie są długie, ale dość regularne. Może to już naturalne na naszym etapie, nie wiem kurcze...a twardniał Ci brzuch w trakcie?

Ja się właśnie zastanawiam nad regularnością ruchów...co to znaczy? Ile godzin może być przestoju, wiecie? Prenatolog mówiła mi, że dziecko może teraz spać 1,5-2 h...ale ja już nie raz miałam dłuższe przerwy w ruchach i jest ok.

Lili, fajnie, że się odezwałaś :) I że te twardnienia się wyciszyły - szok!

Sto lat dla Fasolki :) Pięciominutowego porodu i zdrowego dzidziusia :)

dziękuję Kochana :*

tak czytam o tych skurczach BH.. ja nic nie czuję- czy już powinnam? czy mam się martwić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Bardzo dobra wiadomość. 3mam kciuki zeby teraz było już tylko lepiej

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Chyba po porodzie :D

nie pocieszyłaś mnie :) ... nijak nie są w stanie tego wcześniej określić? tak pi razy oko chociaż? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A no i w tym pesto byla calkiem spora dawka cukru :)

norma to norma i jedziemy dalej :) byle do jutra rana, co Misia? :) najsympatyczniejsze są pomiary na czczo ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    No to ja wreszcie zdobyłam ubranka po córce i co? Oczywisice tych najładniejszych unisexow które kupowałam sama nowe nie ma!! Najpierw mi było strasznie szkoda ale w sumie takie piękne ubranka teraz są ze zrobię sobie ta przyjemność a mam od was duuuuuuzo linków:))) póki co moja mama wyczaila 3 pak kopertowych bodziakow w auchon za 10zl w pięknych kolorach!
    Dlatego ja już oświadczyłam mojemu mężowi że jego siostry niech przestaną zacierać rączki na rzeczy po małej.

Aga2606, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

A dziś na urodziny pozwoliłas sobie chociaż na odrobinke jakiegoś tortu ??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka wstrzymaj sie choc do 36 tc, wiem ze to moze byc trudne :) chyba ze Twoj gin nie robi Ci usg i chodzisz zewnetrznie, no to do ostatniego usg. A szczerze mowiac i po porodzie mozna dukupic i wystarczy ze zakupisz choc 1 komplet 56 :)

no i tak własnie zrobię :) kliknę te 62 a 56 najwyżej bliżej końca :)

kliknęłam już teraz bo mi zaczęły znikać ciuszki z koszyka ;) no i dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:38

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie pocieszyłaś mnie :) ... nijak nie są w stanie tego wcześniej określić? tak pi razy oko chociaż? :)

Fasolka mnie w 36 tyg lekarka wyliczał 3.8kg i już szlam spakowana na wywołanie... i dwa dni później było już 3kg - ten sam szpital wiec pięciu lekarzy mierzyło i odesłali mnie do domu... a córka urodziła się 40+4 3.2 wiec ogólnie bym się nie przywiazywala do tych pomiarów. Ja kupuje 56 bo nam się całkiem długo przydało:)

nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do licha kupiłam rożek ,rano sprawdzałam na mailu o 7 inpost wziął do doręczenia i wcale do paczkomatu to nie włożył bo nie dostałam SMS buuuuuu cały dzień czekałam..

Ale z dobrych sms-ów to wpłynął ten ze moja wypłata już jest na koncie haha :D

martusiawp, Fasolka77, Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

A dziś na urodziny pozwoliłas sobie chociaż na odrobinke jakiegoś tortu ??

NIE :) nic słodkiego w ustach nie miałam :) na kolację zjadłam śledzia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ