X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardzo szybko do domku to dobre wieści. A ona nie słyszała w ogóle?
    Slyszala czesciowo. Tak jakbys zatkala sobie palcami uszy i slyszala glownie siebie wewnetrznie szumy, bicie serca piszczenie itp. Miala problem z uslyszeniem otoczenia dlatego jak mówiła to po swojemu często zmieniala gloski bo jej sie wydawalo ze mowi dobrze. Ogolnie logopeda po usunieciu migdalow wykorzystał maxymalnie czas w jakim zaczęła slyszec choc troche lepiej i mloda wzbogacila słownictwo i jego poprawnosc. Ale mówiła tez bardzo przez nos.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to myśmy znaleźli specjalną pozycję, żebym nóg nie rozchylała :D tylko przed pytam Męża z której strony dzisiaj chce być i od razu się na nią kladę, bo jak w trakcie zaczęłabym się przetaczać, to od mojego dyszenia byśmy się raczej z tego "romantyzmu" posikali ze śmiechu :P
    Haha, już nawet myślałam że na klęczkach da radę ale kurde brzuch ciągnie do dołu. No niby na boczku jeszcze by można ;) ale i tak na razie odpuszczę :p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a parwowiroza?
    Parwowiroza ludzka i zwierzęca to dwa całkiem różne wirusy i nie maozluwosci zarażenia międzygatunkowego

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dzięki, uspokoiłaś mnie trochę. W poniedziałek mam wizytę to o tym powiem oczywiście.
    Gorsza sprawa, bo Malutka musiała przeżyć ogromny stres.
    Mój piesek wpadł pod samochód. Uderzenie złamało mu kręgosłup. Musiałam podjąć decyzję o uśpieniu. Pękło mi serce. Miał tylko 3 lata i był moim "synkiem"...
    Ojej tak bardzo mi przykro. Domyslam sie co mozesz czuc bo moj pies to tez moja coreczka. Trzymajcie sie.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolcia myślisz że nie?

No myślę Kasia, że moja jeszcze nie, obstawiam tak 1800 góra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka w PL nie mierzą długości, i na prawdę zarówno waga jak i długość będzie nam znana dokładnie po porodzie. O ile wagę nam szacowana dziecka podają tak długości nie.
    Dużo zależy od firm jakie kupujesz ale moim zdaniem jeśli chcesz mieć dziecko w dopasowanych ubrankach a nie w uwywijanych i przyduzych to 56 są potrzebne.
    Moje siostry rodziły duze dzieci i zawsze zaczynały od 56, a moja siostra ta co rodzila w wieku 38 lat nie kupowała na 56 a po porodzie mała 3735g i 57 cm a szwagier na prędkości kupował 56 bo topiła się w 62 .

Daffi nawet pisała że jej córeczka była duża a chodzila w 56 i teraz też kupuję 56 a Fifi już jest duży chłopczyk
    Dokladnie potwierdzam.. To nie jest tak ze dziecko urodzi sie 58cm i nie wejdzie w 56cm.. Mozna sie bardzo zdziwic jak jeszcze na tym dziecku tw ubranka moga wisiec. Ja mam nawet kilka sztuk 50/56 ale wydaja mi sie bardziej na 56.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    małą tzn Karola ile? :)

Nie wiem kochana, nie jestem w stanie tak bez liczenia dokładnie powiedzieć. Z tych ubranek, które ja mam w domu, może około 10 sztuk się znajdzie, nie wiem co będzie z tego, co przyśle mi tata.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziękuję Kochana :*

tak czytam o tych skurczach BH.. ja nic nie czuję- czy już powinnam? czy mam się martwić?
    Ja ich nie czulam ani w pierwszej ciazy ani do teraz nie czuje nic albo nie wiem ze to to..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Mam melisę, wypiłam, ale ciągle płaczę. Nie wyobrażam sobie jutra, mieliśmy rytuały dnia. On zawsze czekał i zawsze kochał.
    Dzięki za zrozumienie Dziewczyny. :-(
    Mi w marcu zmarla sunia po 15 latach nawet teraz placze jak to pisze. Wiedzieliśmy że umrze miała raka nosa nie do uratowania, jak się zorientowalam że nie zyje, bo rodzice to ukryli przede mną szłam przystan ku przez osiedle i zanosiłam się z płaczu jak weszłam do domu mąż zbladł bo byłam w takim stanie. Mamy prawie 4 letnia psia corcie i zapłaciłabym każde pieniądze za lek na nieśmiertelność dla niej.
    Dlatego rozumiem że serce ci pękło. Nawet nie mówię żebyś postarała się nie płakać bo wiem że się nie da. Wyplacz się wypij nawet dwie meliski to na pewno pomoze.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, to właśnie owczarka dziś straciłam. To niesamowicie mądre, wierne i kochane psiaki. Dawał nam miliony powodów do radości.
    Niech Wasz piesek się dobrze chowa!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera - teraz doczytałam. To straszne. Moja psina jest też dla mnie jak dziecko. Raz mi kiedyś uciekła i pobiegła w stronę ulicy. Na samo wspomnienie mnie telepie. Teraz zawsze na smyczy chodzi.

Uważaj na siebie, pij melisę, mysl o tym że w brzuszku jest mały człowiek który nie rozumie co się dzieje a dostaje mnóstwo kortyzolu.

Strasznie Ci współczuję :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Slyszala czesciowo. Tak jakbys zatkala sobie palcami uszy i slyszala glownie siebie wewnetrznie szumy, bicie serca piszczenie itp. Miala problem z uslyszeniem otoczenia dlatego jak mówiła to po swojemu często zmieniala gloski bo jej sie wydawalo ze mowi dobrze. Ogolnie logopeda po usunieciu migdalow wykorzystał maxymalnie czas w jakim zaczęła slyszec choc troche lepiej i mloda wzbogacila słownictwo i jego poprawnosc. Ale mówiła tez bardzo przez nos.
    Mam nadzieję że operacja przyniesie oczekiwane efekty. Dlaczego te dzieciątka muszą tak cierpiec eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka myślę, że będzie 2 kg ;) Marcela to ten nie jest malusia panna ;)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regionalna Poradnia Patologii Ciąży znajduje się w Klinice Położnictwa i Perinatologii UJCM, ul. Kopernika 23 (parter) i pracuje codzienne w godzinach 8.00 - 13.30.

Dziewczyny codziennie rozumiecie jako że w sobotę też? Hmm

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko się udało i mała będzie słyszeć.

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cesarskiego cięcia, to pamiętajcie, że cesarka cesarce nierówna. jeśli się dowiecie, że będziecie ją miały, to naprawdę spróbujcie nie nastawiać się od razu negatywnie i nie wyobrażać iluś tam dni w męczarniach. nie chcę przynudzać opisami moich cesarek, ale ja nawet 3 godzin nie leżałam po żadnej... :) trzeba być dobrej myśli, że i u Was wtedy pójdzie tak gładko :)

Tunia76, martusiawp, Paula 90, Misiabella, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Regionalna Poradnia Patologii Ciąży znajduje się w Klinice Położnictwa i Perinatologii UJCM, ul. Kopernika 23 (parter) i pracuje codzienne w godzinach 8.00 - 13.30.

Dziewczyny codziennie rozumiecie jako że w sobotę też? Hmm
    Czyli wygląda, że w weekendy też.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    co do cesarskiego cięcia, to pamiętajcie, że cesarka cesarce nierówna. jeśli się dowiecie, że będziecie ją miały, to naprawdę spróbujcie nie nastawiać się od razu negatywnie i nie wyobrażać iluś tam dni w męczarniach. nie chcę przynudzać opisami moich cesarek, ale ja nawet 3 godzin nie leżałam po żadnej... :) trzeba być dobrej myśli, że i u Was wtedy pójdzie tak gładko :)
    Właśnie ... Mozesz opisać jak to wygląda w UK?? Bo sam fakt że po SN wychodzi się do domu po dobie jest fascynujący

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka myślę, że będzie 2 kg ;) Marcela to ten nie jest malusia panna ;)

Po tym jak mnie tłucze mogłabym się dwóch spodziewać :) no ale zobaczymy :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psina jak była mała to też wpadła pod samochód, całe szczęście nic się nie stało ... ale nie mogę nawet o tym wspominać, masakra. Nikomu nie życzę straty takiego przyjaciela :( mocno Cię przytulam!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ