X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórcia a twój Szymcio ostatnio wg USG na którym był centylu ?
    Ja mam USG III trymestru 12 lutego i ciekawa jestem czy już nam pyknie 2 kg
    Kasieńko, niestety nie mam pomiarów w centylach tylko w dniach tym razem. USG było w 30+2, mały ważył 1670 g i wg tego pomiaru to 30+4.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze natknelam sie kiedys na lek homeopatyczny engystol, ponoc skuteczny, ale musze duzo o nim poczytac i zasiegnac porady alergologa :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, juz jest 1 luty :) Mi tam sie nie spieszy, jak Wam :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się spać i oczywiście Klemek znowu szaleje... Chyba znowu czeka mnie oglądanie Dzień dobry TVN i Pytania na śniadanie xD A do tej pory zawsze wstawałam jak już się kończyło xD

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaac! Najgorzej jest się obudzić i dupa. Zmęczenie jest, ale oczy nie chcą spać :/

Daffi, trzymam kciuki za dalsze zdrowienie dzielnej Olenki :)

Sansiviera współczuję <3

Ja wieczorem wysłałam ostatniego służbowego maila. Postanowiłam, że koniec pracy. Wponiedzialek idę po L4. A jak się ktoś o ten jeden dzien jutrzejszy przyczepi, to każe sobie wypisać urlop i już.

Kurcze, zaczynam czuć głód. Szybko spróbuję zasnąć!

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Kiwona to jest najgorsze obudzisz sie i wiesz ze znow szybko nie zasniesz.
    Jeszcze wstalam i cud nie mam zgagi ale prawa reka do lokcia zdretwiala jeszcze mam mrowki, boli mnie gardlo i nos zatkany.. A do tego jeszcze mam dzis kolędę oo..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir to pionizacje miałaś bardzo szybko. U nas chyba dłużej się leży. Ale nie wiem, bo nie miałam cesarki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir kurde super warunki mąż przy CC kangurowanie po CC i taka szybka pionizacja.
    Ja się boje tych zielonych wód że spanikuje :/
    Ja na miesiączkę miałam bóle krzyżowe więc nastawiam się na to cholerstwo przy porodzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a to myślę że po weekendzie to już dobijecie do 2 kg :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przespałam całą noc więc pobudka o 6, i zaraz pójdę dalej na drzemkę . A mała wypycha się w brzuszku, odprowadza tatusia do pracy

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja tez przespałam cała noc bez siku! Ale myślałam ze o 5 eksploduje hehe
    Sansiviera współczuje strasznie!

Misiabella pisałam wcześniej ze ja daje immunoglukan i wydaje mi się ze są efekty...

Ja mam w pon wreszcie wizytę po 5 tygodniach! Juz się nie mogę doczekać! Miłego piateczku!

Kiwona ciesz się l4 - ja jeszcze 2 tyg pracuje i tez w końcu idę!

Kiwona, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    I jak sie czulas usuwajac je w tak doroslym wieku?? Ja sie boje ze ciezko to zniose..

Nie zdecydowałabym się pewnie, gdyby nie moje ciągle bóle gardła, po antybiotyku znów nawracały. Bałam się okropnie, bo ja z tych strachliwych. Zabieg trwał krótko, jakieś 20 minut. Ból po zabiegu w szpitalu był znośny, wiadomo, leki w kroplówce. Gorzej było po wyjściu do domu, bolało mnie wszystko łącznie z włosami na głowie, masakra.

A kiedy już praktycznie o bólu zapominałam, 10 dni po zabiegu dostałam krwotoku z gardła(ponoć od odpadających strupów) ale to było dla mnie traumatyczne przeżycie. Nie wspominam tego dobrze niestety, plus z tej całej sytuacji to to, że od tamtej pory mam spokój z gardłem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś eksperyment, żeby sprawdzić to przed czym ostrzegał mnie mój poprzedni diabetolog.
    Mówił, że ciągle waha się podać insulinę bo mamy ryzyko nocnej hipoglikemii (bo w dzień cukry dobre).

O godzinie 4, czyli 5 godzin po podaniu insuliny (mniej więcej po 5h ma najwyższe działanie) miałam cukier 86 :-) Czyli ślicznie, bo nie ma być niżej niż 60.
    A na czczo 98/84. Więc obstawiam że oscyluje już koło 90.

Od razu mam lepszy humor ;-)

Karollinax26, Misiabella, martusiawp, Fasolka77, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na którą masz ginekologa ? To zwykła wizyta czy usg III trymestru ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula na którą masz ginekologa ? To zwykła wizyta czy usg III trymestru ?
    Zwykłą, na 11:30. Wątpię żeby mi coś mądrego powiedziała poza tym czy szyjka trzyma czy nie. Ona do Synka nie zagląda. I wnerwiaja mnie tym, ale nic nie poradzę.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak czy inaczej -zazdroszczę wizyty :) ja dopiero 11.02 usg 3/4D a 20.02 wizyta kontrolna

Ja standardowo po śniadaniu, wyprawieniu córki do szkoły i mam kolejny dzień męża w domu-taki dluzszy weekend od wczoraj mamy :)

Na 12.30 diabetolog. Może uda mi się jesscze na chwilę zasnąć.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Paula tak czy inaczej -zazdroszczę wizyty :) ja dopiero 11.02 usg 3/4D a 20.02 wizyta kontrolna

Ja standardowo po śniadaniu, wyprawieniu córki do szkoły i mam kolejny dzień męża w domu-taki dluzszy weekend od wczoraj mamy :)

Mamy usg 3-4d tego samego dnia, na którą masz ? ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to ty masz tylko USG jak idziesz na te wszystkie USG I,II i III trymestru?
    Chodzisz do niej na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

My 12/02 mamy USG 3trymestru. Na to nie mogę się doczekać :-) i potem 15/02 wizyta kontrolna bo moja gin idzie na urlop, potem jej dwa tygodnie nie ma i na początku marca znowu wizyta :-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606, o to tym bardziej tez moze ten immunoglukan przetestuje :)

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ