X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórcia a twój Szymcio ostatnio wg USG na którym był centylu ?
    Ja mam USG III trymestru 12 lutego i ciekawa jestem czy już nam pyknie 2 kg
    Kasieńko, niestety nie mam pomiarów w centylach tylko w dniach tym razem. USG było w 30+2, mały ważył 1670 g i wg tego pomiaru to 30+4.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze natknelam sie kiedys na lek homeopatyczny engystol, ponoc skuteczny, ale musze duzo o nim poczytac i zasiegnac porady alergologa :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, juz jest 1 luty :) Mi tam sie nie spieszy, jak Wam :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się spać i oczywiście Klemek znowu szaleje... Chyba znowu czeka mnie oglądanie Dzień dobry TVN i Pytania na śniadanie xD A do tej pory zawsze wstawałam jak już się kończyło xD

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaac! Najgorzej jest się obudzić i dupa. Zmęczenie jest, ale oczy nie chcą spać :/

Daffi, trzymam kciuki za dalsze zdrowienie dzielnej Olenki :)

Sansiviera współczuję <3

Ja wieczorem wysłałam ostatniego służbowego maila. Postanowiłam, że koniec pracy. Wponiedzialek idę po L4. A jak się ktoś o ten jeden dzien jutrzejszy przyczepi, to każe sobie wypisać urlop i już.

Kurcze, zaczynam czuć głód. Szybko spróbuję zasnąć!

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Kiwona to jest najgorsze obudzisz sie i wiesz ze znow szybko nie zasniesz.
    Jeszcze wstalam i cud nie mam zgagi ale prawa reka do lokcia zdretwiala jeszcze mam mrowki, boli mnie gardlo i nos zatkany.. A do tego jeszcze mam dzis kolędę oo..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir to pionizacje miałaś bardzo szybko. U nas chyba dłużej się leży. Ale nie wiem, bo nie miałam cesarki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir kurde super warunki mąż przy CC kangurowanie po CC i taka szybka pionizacja.
    Ja się boje tych zielonych wód że spanikuje :/
    Ja na miesiączkę miałam bóle krzyżowe więc nastawiam się na to cholerstwo przy porodzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a to myślę że po weekendzie to już dobijecie do 2 kg :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przespałam całą noc więc pobudka o 6, i zaraz pójdę dalej na drzemkę . A mała wypycha się w brzuszku, odprowadza tatusia do pracy

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja tez przespałam cała noc bez siku! Ale myślałam ze o 5 eksploduje hehe
    Sansiviera współczuje strasznie!

Misiabella pisałam wcześniej ze ja daje immunoglukan i wydaje mi się ze są efekty...

Ja mam w pon wreszcie wizytę po 5 tygodniach! Juz się nie mogę doczekać! Miłego piateczku!

Kiwona ciesz się l4 - ja jeszcze 2 tyg pracuje i tez w końcu idę!

Kiwona, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    I jak sie czulas usuwajac je w tak doroslym wieku?? Ja sie boje ze ciezko to zniose..

Nie zdecydowałabym się pewnie, gdyby nie moje ciągle bóle gardła, po antybiotyku znów nawracały. Bałam się okropnie, bo ja z tych strachliwych. Zabieg trwał krótko, jakieś 20 minut. Ból po zabiegu w szpitalu był znośny, wiadomo, leki w kroplówce. Gorzej było po wyjściu do domu, bolało mnie wszystko łącznie z włosami na głowie, masakra.

A kiedy już praktycznie o bólu zapominałam, 10 dni po zabiegu dostałam krwotoku z gardła(ponoć od odpadających strupów) ale to było dla mnie traumatyczne przeżycie. Nie wspominam tego dobrze niestety, plus z tej całej sytuacji to to, że od tamtej pory mam spokój z gardłem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś eksperyment, żeby sprawdzić to przed czym ostrzegał mnie mój poprzedni diabetolog.
    Mówił, że ciągle waha się podać insulinę bo mamy ryzyko nocnej hipoglikemii (bo w dzień cukry dobre).

O godzinie 4, czyli 5 godzin po podaniu insuliny (mniej więcej po 5h ma najwyższe działanie) miałam cukier 86 :-) Czyli ślicznie, bo nie ma być niżej niż 60.
    A na czczo 98/84. Więc obstawiam że oscyluje już koło 90.

Od razu mam lepszy humor ;-)

Karollinax26, Misiabella, martusiawp, Fasolka77, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na którą masz ginekologa ? To zwykła wizyta czy usg III trymestru ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula na którą masz ginekologa ? To zwykła wizyta czy usg III trymestru ?
    Zwykłą, na 11:30. Wątpię żeby mi coś mądrego powiedziała poza tym czy szyjka trzyma czy nie. Ona do Synka nie zagląda. I wnerwiaja mnie tym, ale nic nie poradzę.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak czy inaczej -zazdroszczę wizyty :) ja dopiero 11.02 usg 3/4D a 20.02 wizyta kontrolna

Ja standardowo po śniadaniu, wyprawieniu córki do szkoły i mam kolejny dzień męża w domu-taki dluzszy weekend od wczoraj mamy :)

Na 12.30 diabetolog. Może uda mi się jesscze na chwilę zasnąć.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Paula tak czy inaczej -zazdroszczę wizyty :) ja dopiero 11.02 usg 3/4D a 20.02 wizyta kontrolna

Ja standardowo po śniadaniu, wyprawieniu córki do szkoły i mam kolejny dzień męża w domu-taki dluzszy weekend od wczoraj mamy :)

Mamy usg 3-4d tego samego dnia, na którą masz ? ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to ty masz tylko USG jak idziesz na te wszystkie USG I,II i III trymestru?
    Chodzisz do niej na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

My 12/02 mamy USG 3trymestru. Na to nie mogę się doczekać :-) i potem 15/02 wizyta kontrolna bo moja gin idzie na urlop, potem jej dwa tygodnie nie ma i na początku marca znowu wizyta :-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606, o to tym bardziej tez moze ten immunoglukan przetestuje :)

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ