Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula to ty masz tylko USG jak idziesz na te wszystkie USG I,II i III trymestru?
Chodzisz do niej na NFZ?
Od dwóch wizyt nie robiła mi przez powłoki brzuszne.
Ona jest najlepszym fachowcem od chorób kobiecych w okolicy, ale mówi otwarcie że nie podejmuje się wyrokowania w sprawach płodowych bo nie ma do tego najwyższego przeszkolenia ani certyfikatów. Wysyła mnie do lekarzy z certyfikatem.
W sumie to bardzo dobrze z jej strony, bo nie wciska mi kitów. Wg niej USG płodu to zbyt ważny aspekt żeby robić to gdziekolwiek i ryzykować błędem.
Ale na wizycie mam zawsze KTG, USG dowcipne, badanie ginekologiczne, ważenie, mierzenie itd. za każdym razem idę z nadzieją że zajrzymy do Ignacego. Teraz też, może mi Go pokaże chociaż na chwilęKarollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelka - czyli podsumowując ja mam dwóch ginowi, którzy oceniają nas z dwóch stron. Moja gin to niekwestionowany fachowiec od cipek i hormonów. A ten gin co robi mi USG trymestrów ma certyfikaty i ogromne doświadczenie w USG prenatalnym.
martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Chodzę do niej prywatnie. Ona robi mi gliwnie dowcipne USG od początku drugiego trymestru. W drugim trymestrze tylko zaglądaliśmy na płeć i serduszko dwa razy.
Od dwóch wizyt nie robiła mi przez powłoki brzuszne.
Ona jest najlepszym fachowcem od chorób kobiecych w okolicy, ale mówi otwarcie że nie podejmuje się wyrokowania w sprawach płodowych bo nie ma do tego najwyższego przeszkolenia ani certyfikatów. Wysyła mnie do lekarzy z certyfikatem.
W sumie to bardzo dobrze z jej strony, bo nie wciska mi kitów. Wg niej USG płodu to zbyt ważny aspekt żeby robić to gdziekolwiek i ryzykować błędem.
Ale na wizycie mam zawsze KTG, USG dowcipne, badanie ginekologiczne, ważenie, mierzenie itd. za każdym razem idę z nadzieją że zajrzymy do Ignacego. Teraz też, może mi Go pokaże chociaż na chwilę
Chociaż moja wczoraj poza badaniem na fotelu szyjkę też mierzyła. -
nick nieaktualnyOh dzisiaj 1 luty a ja kończę wg owulacji 30 tygodni ... I już ten wyczekiwany luty jest...a teraz odliczanie do tłustego czwartku!
Ps. Aplikacja mnie poinformowala,że moje maleństwo ma już praktycznie wszystkie narządy rozwinięte i od tej pory zwiększa tylko swoją masę. I że jako ostatni narząd rozwijają się pluca. Wiewióreczka to znaczy że jak jesteśmy po sterydach to one są już całkowicie rozwinięte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:04
martusiawp, india, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Slyszala czesciowo. Tak jakbys zatkala sobie palcami uszy i slyszala glownie siebie wewnetrznie szumy, bicie serca piszczenie itp. Miala problem z uslyszeniem otoczenia dlatego jak mówiła to po swojemu często zmieniala gloski bo jej sie wydawalo ze mowi dobrze. Ogolnie logopeda po usunieciu migdalow wykorzystał maxymalnie czas w jakim zaczęła slyszec choc troche lepiej i mloda wzbogacila słownictwo i jego poprawnosc. Ale mówiła tez bardzo przez nos.
bidusia.... Daffi jeszcze jest za wcześnie na świeże wieści ale dawaj nam tu szybko znaka jak się sprawy mają! trzymamy kciukasy!Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyW sumie jak ja mam nie przybierać na wadze , wchodzę do kuchni a tam kanapeczki na śniadanie przygotowane i naleśniki na drugie śniadanie gotowe tylko nadzienie sobie dorobię
mój mąż jest przekochany
aż się wzruszyłam.
martusiawp, Karollinax26, india, Lolka30, B_002, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Fasolka, to właśnie owczarka dziś straciłam. To niesamowicie mądre, wierne i kochane psiaki. Dawał nam miliony powodów do radości.
Niech Wasz piesek się dobrze chowa!
my dokładnie rok temu w styczniu straciliśmy owczarka- Maję... chyba zawał.. bo żadnych oznak, że coś jest nie tak... rano czekała na papu, cieszyła się a ok 9 już leżała bez ruchu, teraz też będzie chyba Maja
dziś lub jutro będzie już z nami
Sansvieria musi troszkę czasu upłynąć, wiem, że to ciężkie przeżycieTulę!
Sansivieria lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Na szczęście dospalam jeszcze troche. Mloda po nurofenie spala ale gardlo ma paskudne. Migdaly wielkie zywo czerwone a na podniebieniu wszedzie ma czerwone kropki. Zastanawiam sie czy ja tym unibenem i nurofenem dam rade to zwlaczyc czy jakas inhalacje powinna miec.
-
Karmelllka90 wrote:Regionalna Poradnia Patologii Ciąży znajduje się w Klinice Położnictwa i Perinatologii UJCM, ul. Kopernika 23 (parter) i pracuje codzienne w godzinach 8.00 - 13.30.
Dziewczyny codziennie rozumiecie jako że w sobotę też? Hmm
wątpię.. raczej pon-ptKarmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ją dziś mam dziś dzień zombie, w nocy spałam kiepsko wstawalam 4 razy śniły mi się jakieś głupoty na dodatek mam do ogarnięcia zakupy A tak mi się nie chce . Ledwo co wam wczoraj się na in post poskarzylam A o 21.38 dostałam smsa że paczka z moim rozkiem czeka w Paczkomacie haha muszę dziś odebrać bo ciekawa jestem czy jest ładnyindia, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mialam dosc ciezka noc. Kilka razy wybudził mnie chyba ten skurcz BH. Brzuch sie spinał i po chwili puszczalo. Ale w odczuciu mało przyjemne.
Wiewioreczka nie zauwazylam aby wczoraj cos bardziej mi sie napinalo, tak raczej jest codziennie. Dlatego bylam zdzieiona, ze nic nie wyszlo na pn ktg no wtedy to czulam chyba jeszcze bardziej. Ale rak sobie myślę, ze bylam bardziej skupiona aby w koncu wyczuc ruchy malej. A wczodaj byl pelen luz
Karmelka tak mala ma takie wyzsze wartosci. Ale jeszze nikt mi nic nie mowil, ze to zle wiec przedwczenie wole nie analizowacWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Na szczęście dospalam jeszcze troche. Mloda po nurofenie spala ale gardlo ma paskudne. Migdaly wielkie zywo czerwone a na podniebieniu wszedzie ma czerwone kropki. Zastanawiam sie czy ja tym unibenem i nurofenem dam rade to zwlaczyc czy jakas inhalacje powinna miec.
Daffi a masz w domu octanisept ? Jeśli tak to nim też można płukać gardło przeczytaj ulotkę- podobno jest rewelacyjny w tymDaffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Na szczęście dospalam jeszcze troche. Mloda po nurofenie spala ale gardlo ma paskudne. Migdaly wielkie zywo czerwone a na podniebieniu wszedzie ma czerwone kropki. Zastanawiam sie czy ja tym unibenem i nurofenem dam rade to zwlaczyc czy jakas inhalacje powinna miec.
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Daffi a masz w domu octanisept ? Jeśli tak to nim też można płukać gardło przeczytaj ulotkę- podobno jest rewelacyjny w tym
Z tego.co kojarzę na płukanie gardła z tej samej firmy w podobnym opakowaniu jest Octenidol on jest naprawdę skutecznyDaffi lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Spaaaaac! Najgorzej jest się obudzić i dupa. Zmęczenie jest, ale oczy nie chcą spać
Daffi, trzymam kciuki za dalsze zdrowienie dzielnej Olenki
Sansiviera współczuję
Ja wieczorem wysłałam ostatniego służbowego maila. Postanowiłam, że koniec pracy. Wponiedzialek idę po L4. A jak się ktoś o ten jeden dzien jutrzejszy przyczepi, to każe sobie wypisać urlop i już.
Kurcze, zaczynam czuć głód. Szybko spróbuję zasnąć!
witamy na wolnym!!! teraz to tylko reeeeeeeeeeeeeeelaks!Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Daffi a masz w domu octanisept ? Jeśli tak to nim też można płukać gardło przeczytaj ulotkę- podobno jest rewelacyjny w tym
-
nick nieaktualnyindia wrote:Mialam dosc ciezka noc. Kilka razy wybudził mnie chyba ten skurcz BH. Brzuch sie spinał i po chwili puszczalo. Ale w odczuciu mało przyjemne.
Wiewioreczka nie zauwazylam aby wczoraj cos bardziej mi sie napinalo, tak raczej jest codziennie. Dlatego bylam zdzieiona, ze nic nie wyszlo na pn ktg no wtedy to czulam chyba jeszcze bardziej. Ale rak sobie myślę, ze bylam bardziej skupiona aby w koncu wyczuc ruchy malej. A wczodaj byl pelen luz
Karmelka tak mala ma takie wyzsze wartosci. Ale jeszze nikt mi nic nie mowil, ze to zle wiec przedwczenie wole nie analizowac