X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie wada -8. Byłam u dwóch okulistów (nie wierzę jednej ekspertyzie) i oboje zgodnie stwierdzili że siatkówka zdrowa jak koń i możemy się rodzić SN ;-)
    Ale to mi kazala też gin zrobić jak jej powiedziałam o wadzie. Nie miałam skierowania, byłam na Medicover
    Jejku to ty krecik jestes. Ja przy moich - 2 bez okularów nie widze to co dopiero przy - 8..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Córeczka brata jest wlasnie operowana w Kajetanach. To ma być klucz do jej lepszego zycia. Ola w październiku skonczy 8 lat. Ma smutna przeszlosc kardiologiczna ktora pozostawila nastepstwa w postaci braku sluchu. Ale jest dla niej ratunek ktory nie bedzie wymagal aparatow. I wlasnie to jest ta chwila.. Walka o jej lepsze byc moze w koncu normalne zycie.

ściskam mocno!!! <3

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India w ilu melbkach mieścisz się z wyprawka dla małej? Bo ty masz więcej ubranek ode mnie...a ja nie mieszczą się w szafie ktora ma 3 szuflady, 2 drążki i normalna szafkę jeszcze u góry do tego komoda z trzema szufladami... Ughhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jejku to ty krecik jestes. Ja przy moich - 2 bez okularów nie widze to co dopiero przy - 8..
    Zgadza się, soczewki noszę.
    Moje okulary maksymalnie "odchudzone" wyglądają jak denka od musztardy.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ściskam mocno!!! <3
    Tak mi ciężko bo bratowa siedzi sama nie moze nikt do niej wejsc.. Nerwy ja sciskaja.. Jeszcze straci pokarm dla Ali.. Mam nadzieje ze to juz ich ostatnia prosta i pozegnaja szpitale i operacje.
    Z serduszkiem tak pięknie sie skonczylo ze teraz przed operacja kardiolog powiedzial ze gdyby nie znal jej historii i tego co przeszla a byla w tym i reanimacja na oczach matki.. To w zyciu by nie powiedział ze dziecko mialo jakikolwiek problem z sercem.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zgadza się, soczewki noszę.
    Moje okulary maksymalnie "odchudzone" wyglądają jak denka od musztardy.
    Nie myslalas o korekcji laserowej? Ja wiem ze to zadna gwarancja ale taka wada to juz ciezka do zycia. Ja sama mysle nad tym tylko po porodzie bo to moja ostatnia ciąża.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ludzie zadziwiaja dziś była babka oglądać.naroznik on jest mały ogółem w stanie naprawdę super po czyszczeniu miałam wystawione za 300 zł baba NiedojZ że nie ma czym zabrać chce żeby jej zawieźć i jeszcze się targuje o 50 zł A chce to dla turystów do domku letniskowego.....wiecie co ręce mi opadają na takich ludzi. NiedojZ że mamy jej go zawieźć 20 km w jedną stronę to ejscze dopuścić cenę ??? Bez przesady to i tak są grosze. To mówi że musi się zastanowić szok i niedowierzanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie myslalas o korekcji laserowej? Ja wiem ze to zadna gwarancja ale taka wada to juz ciezka do zycia. Ja sama mysle nad tym tylko po porodzie bo to moja ostatnia ciąża.
    Moją wada się pogłębia ciągle. Musi być stabilna do zabiegu. Poza tym mój zaufany okulista powiedział mi żebym nie robiła dopóki nie urodzę wszystkich dzieci. Bo wg jego doświadczenia kobiety często tracą efekty po porodzie.

Chciałabym ten zabieg. Bez soczewek/okularów jestem jak niepełnosprawna. Nie jestem w stanie poruszać się i normalnie żyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - trzymam kciuki za Malutką. Chyba nie ma nic gorszego dla matki niż choroba dziecka. Nawet nie chce myśleć co bym czuła na jej miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi

Kciuki za mała będzie dobrze wszystko musi być trzeba wierzyć !! Nie martw się głowa do gory

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki :)

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia a najlepiej po prostu się umówić i spotkać, a jak coś ci nie będzie odpowiadać to zawsze można szukać dalej :)
    Ja zaczynam od najbliższej przychodni bo mam do niej 200m i tam też będę się rozglądać za pediatrą.
    Też mam blisko, może pójdę w przyszłym tygodniu. Tam zawsze tyle ludzi, że mi się nie chce tam iść w sezonie gryp. No ale jak trzeba, to trzeba.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi szczerze współczuję. Trzymam kciuki za małą. Daj znać, jak już będzie coś wiadomo.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Daffi szczerze współczuję. Trzymam kciuki za małą. Daj znać, jak już będzie coś wiadomo.
    Dam dam caly czas czekam. Sama jestem w stresie.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A mnie ludzie zadziwiaja dziś była babka oglądać.naroznik on jest mały ogółem w stanie naprawdę super po czyszczeniu miałam wystawione za 300 zł baba NiedojZ że nie ma czym zabrać chce żeby jej zawieźć i jeszcze się targuje o 50 zł A chce to dla turystów do domku letniskowego.....wiecie co ręce mi opadają na takich ludzi. NiedojZ że mamy jej go zawieźć 20 km w jedną stronę to ejscze dopuścić cenę ??? Bez przesady to i tak są grosze. To mówi że musi się zastanowić szok i niedowierzanie :D
    Haha nieźle może jeszcze powinnaś jej dopłacić ;).

Daffi kciuki zaciśnięte &&&&&&&&. Na pewno będzie dobrze.

A ja wróciłam z zakupów bez galaretki! Fuck :/. Chyba tylko ja jej jeszcze nie robiłam hihi.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ja tez nie robilam bo ja średnio za galaretka jestem.
    Ja wolę zelki haribo :p wiem ze swinstwo i brzuch mnie po nich boli ale lubie je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 14:32

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka

No właśnie do męża mówię że powinnam za darmo oddać zawieźć i dopłacić....No ludzie to są normalnie prymitywni...A pod dom babka pojechała bagatela 2 letnim nowym autem....Ale tacy są najgorsi... No kurde jak 300 zł za narożnik jej dużo to niech idzie do sklepu sobie nowy kupi A nie będzie wymyślać ...

Lolka30, Misiabella lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant wspolczuje obrzekow. Ja tez juz widzę u siebie opuchlizne - na nogach i twarzy. Dzis jadac autem zamiast patrzec na droge to co chwile zerkalam w lusterko i nie mogłam wyjsc z podziwu jak dzis wygladam. Jeszcze zahaczylam o fryzjera a tam o zgrozo! też lustra :/ obciachałam dzis wlosy do połowy pleców

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do was pytanie. M ostatnio robil pizze zawsze przepis z neta.. I ciasto pod skladnikami fajne ale obrzeza sa bardzo twarde. Jaki macie przepis i ile pieczecie i w jakich temp?

b2ujp2.png

• india Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue nic mi nie mów o kilogramach. Ja mam juz 14 na plusie. Szok!
    Dzis bylam w pracy i śmiali sie z mojej piłeczki, twierdzili, ze wszystko w brzuch mi poszło. Ale chyba po prostu chcieli byc mili :p

Fasolka sto lat! Zdrowka, miłości, lekkiego porodu i wspanialego macierzyństwa :*

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ