Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
darriuszalc wrote:Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
-
ago91 wrote:Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
Ja mam wadę wzroku, noszę soczewki. Byłam u okulisty sprawdzić czy nie mam przeciwskazań do porodu sn. Warto to sprawdzić dla własnego spokoju. Ze skierowaniem muszą dać termin w ciągu 7 dni. Dodatkowo wzięli mnie poza kolejnością a ludzi było bardzo dużoago91 lubi tę wiadomość
-
ago91 wrote:Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
Okulistka mi powiedziała, że to by musiała być ogromna wada wzroku, żeby stanowiło to przeszkodę.
ago91 lubi tę wiadomość
-
darriuszalc wrote:Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
-
nick nieaktualnyStresant - ja wiele czytałam na temat właśnie problemów w dorosłym życiu u dzieci, które żyją w przekonaniu że genitalia to temat tabu albo nawet coś złego. Wiele problemów powstaje często przez właśnie zabranianie dzieciom dostępu do rzetelnych i mądrych informacji zgodnych z ich wiekiem i gotowością.
Niestety żyjemy w świecie bombardowanym przez nagość i wypaczony obraz seksualności. O wiele lepiej jest kiedy dziecko rozumie i akceptuję różnice między płciami a w odpowiednim momencie rozumie też skąd biorą się dzieci niż jeśli szuka tych informacji na własną rękę.stresant lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:ja chcialam ta koszule do spania ale kurde 138zl i nie ma ich w magazynie... a tak mysle czy warto.. czy nie lepiej kupic w to miejsce ze 2 byle jakie.. i tak w domu nie bede spac w tym.. ponadto biore do szpitala jeszcze normalna pizame dwuczesciowa i zobacze jak sie bede czula.. jakdobrze to sie w koszuli meczyc nie bede bo to dla mnie katorga.
ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarcząFasolka77
-
espoir wrote:Fasolka77 a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka, szczęścia, dużo miłości, wiecznie takiej ślicznej buźki i super figury, bo lasencja z Ciebie jak z mało kogo!! wieczna osiemnastko
ahahahahaah ale dowaliłaś ESPOIR do pieca!!! ja i lasencja!!! ahahahahaha YOU MADE MY DAY!!! Dziękuję Kochana za życzenia.. drineczki prezentują się smakowicie... szkoda, że nie możemy ..espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyU mnie wada -8. Byłam u dwóch okulistów (nie wierzę jednej ekspertyzie) i oboje zgodnie stwierdzili że siatkówka zdrowa jak koń i możemy się rodzić SN
Ale to mi kazala też gin zrobić jak jej powiedziałam o wadzie. Nie miałam skierowania, byłam na Medicoverago91, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStressant ja absolutnie nie mam problemu żeby się przebierać np na basenie, często jak chodziłam do sauny i spadł mi ręcznik nie zalewalam się rumieńcem. Generalnie plazowanie toples dla mnie nie jest problemem jeśli jestem z mezem, jeśli ze znajomymi to tego nie robię. Dołu stroju nie ściągnę bo nie czuję takiej potrzeby. Ale wyjazd z moimi rodzicami moim mężem moimi siostrami i ich dziećmi by sobie posiedzieć całkiem nago...to tak jakbyśmy do stołu siadali wszyscy nago ... To już dla mnie za dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:25
stresant lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarczą
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Daffi wrote:a ja dzis zgrzeszylam.. bo moj kochany maz mi Kupil na sniadanie paczka z budyniem. i nie mam absolutnie wyrzutow ale moj cukier dzis byl niski.. w ogole jakos sie obniza sam... i nie wiem czego to jest wynik.. bo ja serio nic nie zmienilam.. a po paczku zjadlam rolmopsa w occie.
i ja juz na temat cukrow nie ubolewam i sie nimi nie przejmuje. jakbym zobaczyla jakies skoki wyrazne to pewnie bym sie zesrala ze strachu.
pączek ze śledziemNA ZDROWIE Daffi!
Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 czy ty jak przerwalas branie terdyferonu to odbiło sie to na morfologii?
Właśnie wzięłam ostatnia tabletkę a myślałam że mam jeszcze listek cały
Moja ginekolog dzisiaj ma fulla ale w sumie chyba się wcisnęła do niej. Skonsultuje moja pochwę i twardnienia nocne brzucha, a luteina też się kończy... Nie starczy mi do 15 lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:31
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:28 lutego
Też czekam i już mi się buzia cieszy
to jeszcze będę kończyła 34 tydzień a tym samym rozpoczynała 35 tydz którego się tak bardzo nie mogę doczekać
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Córeczka brata jest wlasnie operowana w Kajetanach. To ma być klucz do jej lepszego zycia. Ola w październiku skonczy 8 lat. Ma smutna przeszlosc kardiologiczna ktora pozostawila nastepstwa w postaci braku sluchu. Ale jest dla niej ratunek ktory nie bedzie wymagal aparatow. I wlasnie to jest ta chwila.. Walka o jej lepsze byc moze w koncu normalne zycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:43
Fasolka77, Karmelllka90, Paula 90, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, Tunia76, Lolka30, martusiawp, B_002, Kiwona, Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość