X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
    Pierwsze 33dni zwolnienia wyplaca szkola potem obowiazek wyplat ma zus. Ale nie wiem czy ze szkołą jest tak samo jak z firmami. U mnie jako ze firma zaczela zatrudniać wiecej niz 20 osob to pracodawca mi będzie placil a oni beda sobie to sami z zusem rozliczac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które szyją.
    Czy kupujecie materiały w lokalnych pasmanteriach czy w internetowych? Możecie polecić które internetowe mają dobrej jakości materiały?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste

Ja mam wadę wzroku, noszę soczewki. Byłam u okulisty sprawdzić czy nie mam przeciwskazań do porodu sn. Warto to sprawdzić dla własnego spokoju. Ze skierowaniem muszą dać termin w ciągu 7 dni. Dodatkowo wzięli mnie poza kolejnością a ludzi było bardzo dużo

ago91 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
    Ago, ja też mam lekka wadę wzroku i nikt mi nie kazał się badać. Poszłam sama, tak o sobie ;) Okulistka mi powiedziała, że to by musiała być ogromna wada wzroku, żeby stanowiło to przeszkodę.

ago91 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
    Szkoła jest instytucją państwową, więc twoja pensja również nie jest od szkoły tylko od państwa, podobnie może być z L4, że płaci od razu ZUS, ale to tylko takie moje domysły.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Ja w przedszkolu i płaci przedszkole. Jak jest zatrudnionych więcej niż 20 pracowników to wypłaca pracodawca. A w szkole raczej mnie niż 20 nie macie.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - ja wiele czytałam na temat właśnie problemów w dorosłym życiu u dzieci, które żyją w przekonaniu że genitalia to temat tabu albo nawet coś złego. Wiele problemów powstaje często przez właśnie zabranianie dzieciom dostępu do rzetelnych i mądrych informacji zgodnych z ich wiekiem i gotowością.
    Niestety żyjemy w świecie bombardowanym przez nagość i wypaczony obraz seksualności. O wiele lepiej jest kiedy dziecko rozumie i akceptuję różnice między płciami a w odpowiednim momencie rozumie też skąd biorą się dzieci niż jeśli szuka tych informacji na własną rękę.

stresant lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja chcialam ta koszule do spania ale kurde 138zl i nie ma ich w magazynie... a tak mysle czy warto.. czy nie lepiej kupic w to miejsce ze 2 byle jakie.. i tak w domu nie bede spac w tym.. ponadto biore do szpitala jeszcze normalna pizame dwuczesciowa i zobacze jak sie bede czula.. jakdobrze to sie w koszuli meczyc nie bede bo to dla mnie katorga.

ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarczą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Fasolka77 a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka, szczęścia, dużo miłości, wiecznie takiej ślicznej buźki i super figury, bo lasencja z Ciebie jak z mało kogo!! wieczna osiemnastko :)

14262.jpg

ahahahahaah ale dowaliłaś ESPOIR do pieca!!! ja i lasencja!!! ahahahahaha YOU MADE MY DAY!!! Dziękuję Kochana za życzenia.. drineczki prezentują się smakowicie... szkoda, że nie możemy .. ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wada -8. Byłam u dwóch okulistów (nie wierzę jednej ekspertyzie) i oboje zgodnie stwierdzili że siatkówka zdrowa jak koń i możemy się rodzić SN ;-)
    Ale to mi kazala też gin zrobić jak jej powiedziałam o wadzie. Nie miałam skierowania, byłam na Medicover

ago91, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ja absolutnie nie mam problemu żeby się przebierać np na basenie, często jak chodziłam do sauny i spadł mi ręcznik nie zalewalam się rumieńcem. Generalnie plazowanie toples dla mnie nie jest problemem jeśli jestem z mezem, jeśli ze znajomymi to tego nie robię. Dołu stroju nie ściągnę bo nie czuję takiej potrzeby. Ale wyjazd z moimi rodzicami moim mężem moimi siostrami i ich dziećmi by sobie posiedzieć całkiem nago...to tak jakbyśmy do stołu siadali wszyscy nago ... To już dla mnie za dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:25

stresant lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam serio! jak kiedyś wkleiłaś swoją fotkę, to pierwsze co pomyślałam, to, że chciałabym tak wyglądać mając "4" z przodu!! :)

AniaKJ, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarczą :)
    Daj linka na te koszule z allegro :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a ja dzis zgrzeszylam.. bo moj kochany maz mi Kupil na sniadanie paczka z budyniem. i nie mam absolutnie wyrzutow ale moj cukier dzis byl niski.. w ogole jakos sie obniza sam... i nie wiem czego to jest wynik.. bo ja serio nic nie zmienilam.. a po paczku zjadlam rolmopsa w occie.
    i ja juz na temat cukrow nie ubolewam i sie nimi nie przejmuje. jakbym zobaczyla jakies skoki wyrazne to pewnie bym sie zesrala ze strachu.

pączek ze śledziem :) NA ZDROWIE Daffi! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 czy ty jak przerwalas branie terdyferonu to odbiło sie to na morfologii?

Właśnie wzięłam ostatnia tabletkę a myślałam że mam jeszcze listek cały :/
    Moja ginekolog dzisiaj ma fulla ale w sumie chyba się wcisnęła do niej. Skonsultuje moja pochwę i twardnienia nocne brzucha, a luteina też się kończy... Nie starczy mi do 15 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:31

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też czekam!! <3

jeszcze 4 tygodnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    pisałam serio! jak kiedyś wkleiłaś swoją fotkę, to pierwsze co pomyślałam, to, że chciałabym tak wyglądać mając "4" z przodu!! :)

KOCHANA JESTEŚ :* NAJLEPSZY KOMPLEMENT DZISIAJ! :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Daj linka na te koszule z allegro :)

bardzo proszę :)
    https://allegro.pl/oferta/rozpinana-koszula-do-karmienia-i-porodu-r-l-7694004354

ago91 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    28 lutego <3 Też czekam i już mi się buzia cieszy :D
    Teraz czekam podwójnie!!! Bo nie dość że będzie tłusto i słodko :) to jeszcze będę kończyła 34 tydzień a tym samym rozpoczynała 35 tydz którego się tak bardzo nie mogę doczekać

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Córeczka brata jest wlasnie operowana w Kajetanach. To ma być klucz do jej lepszego zycia. Ola w październiku skonczy 8 lat. Ma smutna przeszlosc kardiologiczna ktora pozostawila nastepstwa w postaci braku sluchu. Ale jest dla niej ratunek ktory nie bedzie wymagal aparatow. I wlasnie to jest ta chwila.. Walka o jej lepsze byc moze w koncu normalne zycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:43

Fasolka77, Karmelllka90, Paula 90, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, Tunia76, Lolka30, martusiawp, B_002, Kiwona, Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ