X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
    Pierwsze 33dni zwolnienia wyplaca szkola potem obowiazek wyplat ma zus. Ale nie wiem czy ze szkołą jest tak samo jak z firmami. U mnie jako ze firma zaczela zatrudniać wiecej niz 20 osob to pracodawca mi będzie placil a oni beda sobie to sami z zusem rozliczac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które szyją.
    Czy kupujecie materiały w lokalnych pasmanteriach czy w internetowych? Możecie polecić które internetowe mają dobrej jakości materiały?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste

Ja mam wadę wzroku, noszę soczewki. Byłam u okulisty sprawdzić czy nie mam przeciwskazań do porodu sn. Warto to sprawdzić dla własnego spokoju. Ze skierowaniem muszą dać termin w ciągu 7 dni. Dodatkowo wzięli mnie poza kolejnością a ludzi było bardzo dużo

ago91 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
    Ago, ja też mam lekka wadę wzroku i nikt mi nie kazał się badać. Poszłam sama, tak o sobie ;) Okulistka mi powiedziała, że to by musiała być ogromna wada wzroku, żeby stanowiło to przeszkodę.

ago91 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Dziewczyny czy któraś pracuje w szkole ? Ja dopiero 2 tydzień jestem na l4. I chciałam się dowiedzieć jak i co.Powiedzcie kto będzie wypłacal pieniążki i kiedy ? W szkole mówią mi że ZUS a ZUS że szkoła.
    Szkoła jest instytucją państwową, więc twoja pensja również nie jest od szkoły tylko od państwa, podobnie może być z L4, że płaci od razu ZUS, ale to tylko takie moje domysły.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darriuszalc wrote:
    Ja w przedszkolu i płaci przedszkole. Jak jest zatrudnionych więcej niż 20 pracowników to wypłaca pracodawca. A w szkole raczej mnie niż 20 nie macie.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - ja wiele czytałam na temat właśnie problemów w dorosłym życiu u dzieci, które żyją w przekonaniu że genitalia to temat tabu albo nawet coś złego. Wiele problemów powstaje często przez właśnie zabranianie dzieciom dostępu do rzetelnych i mądrych informacji zgodnych z ich wiekiem i gotowością.
    Niestety żyjemy w świecie bombardowanym przez nagość i wypaczony obraz seksualności. O wiele lepiej jest kiedy dziecko rozumie i akceptuję różnice między płciami a w odpowiednim momencie rozumie też skąd biorą się dzieci niż jeśli szuka tych informacji na własną rękę.

stresant lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja chcialam ta koszule do spania ale kurde 138zl i nie ma ich w magazynie... a tak mysle czy warto.. czy nie lepiej kupic w to miejsce ze 2 byle jakie.. i tak w domu nie bede spac w tym.. ponadto biore do szpitala jeszcze normalna pizame dwuczesciowa i zobacze jak sie bede czula.. jakdobrze to sie w koszuli meczyc nie bede bo to dla mnie katorga.

ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarczą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Fasolka77 a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka, szczęścia, dużo miłości, wiecznie takiej ślicznej buźki i super figury, bo lasencja z Ciebie jak z mało kogo!! wieczna osiemnastko :)

14262.jpg

ahahahahaah ale dowaliłaś ESPOIR do pieca!!! ja i lasencja!!! ahahahahaha YOU MADE MY DAY!!! Dziękuję Kochana za życzenia.. drineczki prezentują się smakowicie... szkoda, że nie możemy .. ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wada -8. Byłam u dwóch okulistów (nie wierzę jednej ekspertyzie) i oboje zgodnie stwierdzili że siatkówka zdrowa jak koń i możemy się rodzić SN ;-)
    Ale to mi kazala też gin zrobić jak jej powiedziałam o wadzie. Nie miałam skierowania, byłam na Medicover

ago91, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ja absolutnie nie mam problemu żeby się przebierać np na basenie, często jak chodziłam do sauny i spadł mi ręcznik nie zalewalam się rumieńcem. Generalnie plazowanie toples dla mnie nie jest problemem jeśli jestem z mezem, jeśli ze znajomymi to tego nie robię. Dołu stroju nie ściągnę bo nie czuję takiej potrzeby. Ale wyjazd z moimi rodzicami moim mężem moimi siostrami i ich dziećmi by sobie posiedzieć całkiem nago...to tak jakbyśmy do stołu siadali wszyscy nago ... To już dla mnie za dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:25

stresant lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam serio! jak kiedyś wkleiłaś swoją fotkę, to pierwsze co pomyślałam, to, że chciałabym tak wyglądać mając "4" z przodu!! :)

AniaKJ, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja kupiłam 1 w bonprix za 44 zł i 3 na allegro za 24 zł/ szt... po szpitalu je wyrzucę bo nie śpię w koszulach a i tak będzie ciepło więc majtki i koszulka wystarczą :)
    Daj linka na te koszule z allegro :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a ja dzis zgrzeszylam.. bo moj kochany maz mi Kupil na sniadanie paczka z budyniem. i nie mam absolutnie wyrzutow ale moj cukier dzis byl niski.. w ogole jakos sie obniza sam... i nie wiem czego to jest wynik.. bo ja serio nic nie zmienilam.. a po paczku zjadlam rolmopsa w occie.
    i ja juz na temat cukrow nie ubolewam i sie nimi nie przejmuje. jakbym zobaczyla jakies skoki wyrazne to pewnie bym sie zesrala ze strachu.

pączek ze śledziem :) NA ZDROWIE Daffi! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 czy ty jak przerwalas branie terdyferonu to odbiło sie to na morfologii?

Właśnie wzięłam ostatnia tabletkę a myślałam że mam jeszcze listek cały :/
    Moja ginekolog dzisiaj ma fulla ale w sumie chyba się wcisnęła do niej. Skonsultuje moja pochwę i twardnienia nocne brzucha, a luteina też się kończy... Nie starczy mi do 15 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:31

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też czekam!! <3

jeszcze 4 tygodnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    pisałam serio! jak kiedyś wkleiłaś swoją fotkę, to pierwsze co pomyślałam, to, że chciałabym tak wyglądać mając "4" z przodu!! :)

KOCHANA JESTEŚ :* NAJLEPSZY KOMPLEMENT DZISIAJ! :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Daj linka na te koszule z allegro :)

bardzo proszę :)
    https://allegro.pl/oferta/rozpinana-koszula-do-karmienia-i-porodu-r-l-7694004354

ago91 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    28 lutego <3 Też czekam i już mi się buzia cieszy :D
    Teraz czekam podwójnie!!! Bo nie dość że będzie tłusto i słodko :) to jeszcze będę kończyła 34 tydzień a tym samym rozpoczynała 35 tydz którego się tak bardzo nie mogę doczekać

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Córeczka brata jest wlasnie operowana w Kajetanach. To ma być klucz do jej lepszego zycia. Ola w październiku skonczy 8 lat. Ma smutna przeszlosc kardiologiczna ktora pozostawila nastepstwa w postaci braku sluchu. Ale jest dla niej ratunek ktory nie bedzie wymagal aparatow. I wlasnie to jest ta chwila.. Walka o jej lepsze byc moze w koncu normalne zycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:43

Fasolka77, Karmelllka90, Paula 90, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, Tunia76, Lolka30, martusiawp, B_002, Kiwona, Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ