Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:też pytałam położnej ze szkoły rodzenia ale powiedziała, że w "naszym" szpitalu są tak sympatyczne położne i pomocne bardzo, że nie ma sensu... no i mam zagwostkę... 13.02 chciałam podejść pooglądać porodówkę, może wtedy dowiem się coś więcej
A co do tej prywatnej położnej to nam w szkole rodzenia powiedzieli coś takiego, że owszem można sobie opłacić, ale taka położna też człowiek i może się zdarzyć że akurat w momencie naszego porodu będzie niedysponowana z jakiś powodów i co wtedy? Dla nas większy stres bo sobie w głowie ułożymy że znamy naszą położną a tu nagle plany się zmieniają.
Oczywiście to taka sytuacja ekstremalna która może się nie zdarzyć, ale ja jakoś nie jestem przekonana żeby płacić za położną skoro za darmo i tak jakaś musi być przy mnie w szpitalu. Może jakbym miała jakąś ulubioną to co innego.
Mam znajomą położną, ale ja jakoś lepiej czuję się przy lekarzach i osobach z opieki medycznej które są dla mnie bardziej anonimowe i spotykam się z nimi tylko w sprawach zdrowotnych, więc nie chcę żeby moja koleżanka z którą jeździmy na przykład na majówki była moją położną.
A co do położnej środowiskowej to wypełniłam deklarację w mojej najbliższej przychodni, jeszcze się z tą panią nie spotkałam, ale słyszałam że sympatyczna. Muszę do niej zadzwonić i umówić się na wizytęMyślę, że najlepiej szukać w swoich okolicach.
Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja w końcu nad ranem znalazłam jakąś znośną pozycję i zasnęłam i spałam prawie do 10.
Potem jak się chciałam ruszyć to ból mocny, ale sobie przypomniałam że kurier ma do mnie przyjść, więc jakoś z łózka wstałam.
Ruszam się wolniej, ale jak siedzę przy komputerze to jest znacznie lepiej niż jak leżę. No nic, trzeba się troszkę rozruszać.
Koszule do porodu i karmienia przyszły mi do paczkomatu to sobie zrobię krótki spacerek wkrótce
-
stresant wrote:Racja racja
zdaje sobie z tego sprawe.....kaze mu dzwonic i bede za taksowke o 2 w nocy robic
gorzej jak mi na studia pojdzie na drugi koniec Polski.....a twierdzi ze chce do Gdańska isc......a to wetdy Valetta bedzie miala na niego oko i przypilnuje
Haha bardzo chętnie! Gdańsk jest piękny, a pewnie jak już tu przyjedzie to zostanie na stałeA wtedy będziesz miała gdzie jezdzić w odwiedziny :* Moja mama się zawsze cieszy jak do mnie przyjeżdża i wszystkim trąbi na około, że jedzie nad morze do córci
india lubi tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Haha bardzo chętnie! Gdańsk jest piękny, a pewnie jak już tu przyjedzie to zostanie na stałe
A wtedy będziesz miała gdzie jezdzić w odwiedziny :* Moja mama się zawsze cieszy jak do mnie przyjeżdża i wszystkim trąbi na około, że jedzie nad morze do córci
no syn juz ma wszystko zaplanowanewakacje bedziemy spedzac nad morzem u niego a w zimie on bedzie do nas przyjezdzal w gory na narty
fajnie by tak bylo, oby sie mu zyczenia spelnily
ciekawa jestem co powie jak mu sie matka na 2 miesiace na glowe zwalia synowa to juz na pewno nie bedzie zadowolona
B_002, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAż się zmierzyłam - na wysokości pępka mam 109cm.
Ostatnio jak mierzyłam było 108. Czyli w ciągu 4 tygodni uroslismy centymetr. Dziwne... Mi się wydaje jakby mi z pół metra przybyło. Ale może to kwestia tego że mi ściągnęło wszystko z boków a poszło do przodu -
co do golasow, to ja przezylam szok, jak sie przeprowadzilam i poszlam u nas pierwszy raz na basen (20 lat temu) w szatni same gole baby i brak kabin do przebrania...trzeba sie bylo przebierac przy wszystkich, prysznic jeden wielki pokoj i 10 rurek z sufitu, wszyscy bez ubrania......
teraz juz sie przyzwyczailam, i ucze dzieci swoje i szkolne ze nie trzeba sie wstydzic i wysmiewac,ze to poprostu narzady takie same jak reka noga czy uchoja sie oczywiscie czuje bardzo pokrzywdzona takim "wstydliwym" wychowaniem, bo bylo to dla mnie trudne sie przestawic....i nie dlatego ze wynioslam to z domu.....( bo w domu nie bylo problemu z nagoscia) ale glownie szkola i religia tu zawinily........do dzis pamietam jak katechetka w 7 klasie mowila i rysowla na tablicy ze prezerwatywy to zlo.......i takie podobne teskty dotyczace seksualnosci czlowieka
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Basiu gdzie można znaleźć opinie o położnych na Kurdwanowie. Ja jeszcze nikogo nie wybrałam.
A pediatre też już wybrałaś
-
Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Tunia a najlepiej po prostu się umówić i spotkać, a jak coś ci nie będzie odpowiadać to zawsze można szukać dalej
Ja zaczynam od najbliższej przychodni bo mam do niej 200m i tam też będę się rozglądać za pediatrą.
-
ago91 wrote:Dziewczyny które noszą okulary, czy wizyta u okulisty jest obowiązkowa tak jak np u stomatologa ? I czy w ciazy do okulisty też muszą mnie przyjść w ciągu 7 dni ? Dawno nie badalam wzroku noszę okulary od dwóch lat mam małą wadę bo -0,75 i -0,1, polozna nic nie mówiła o badaniu wzroku, ale słyszałam że jeśli się nosi okulary to trzeba odwiedzić przynajmniej raz w ciazy okuliste
ago91 lubi tę wiadomość