X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 lepiej skończmy temat bo widzę że zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te, ktore czekały na kolorowe zestawy od mamy ginekolog dzisiaj będą w sklepie.
    Szkoda tylko że trojpaki są w jednym kolorze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india o której masz wizytę u ginekologa dzisiaj? Bo to dzisiaj ta wizyta po IP prawda?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny te, ktore czekały na kolorowe zestawy od mamy ginekolog dzisiaj będą w sklepie.
    Szkoda tylko że trojpaki są w jednym kolorze :/
    ja chcialam ta koszule do spania ale kurde 138zl i nie ma ich w magazynie... a tak mysle czy warto.. czy nie lepiej kupic w to miejsce ze 2 byle jakie.. i tak w domu nie bede spac w tym.. ponadto biore do szpitala jeszcze normalna pizame dwuczesciowa i zobacze jak sie bede czula.. jakdobrze to sie w koszuli meczyc nie bede bo to dla mnie katorga.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na cukrzycy nie znam wcale, ale naprawdę Dziewczyny bądźmy wyrozumiałe. łatwo pisać, żeby wyluzować, tylko, że jeden zje tabliczkę czekolady i cukier ok. a drugiemu od samego patrzenia na nią już skoczy...
    ja rozumiem irytacje Dziewczyn, które cokolwiek nie zjedzą, to potem problem...

cycki do góry, jeszcze 2-3 miesiące i będzie po wszystkim! :*

barbillla86, Misiabella, AniaKJ, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - polecam Wam super kisiel Winiary z jagodami goji o smaku jabłkowym.
    Jest na cukrze trzcinowym i nie ma maltodekstryny. I dobrze smakuje.

A galaretka winogronowa przezroczysta już się chłodzi. Jeszcze raz dzięki Karolina ;-) teraz moje podwieczorki i drugie śniadania nabierają barw. Dzisiaj mieszam z jogurtem i myślę żeby zrobić mus z banana i kiwi i dodać. Będzie pycha :-)

Misiabella, Karollinax26, Fasolka77, martusiawp, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja chcialam ta koszule do spania ale kurde 138zl i nie ma ich w magazynie... a tak mysle czy warto.. czy nie lepiej kupic w to miejsce ze 2 byle jakie.. i tak w domu nie bede spac w tym.. ponadto biore do szpitala jeszcze normalna pizame dwuczesciowa i zobacze jak sie bede czula.. jakdobrze to sie w koszuli meczyc nie bede bo to dla mnie katorga.
    Ja właśnie wyszłam z podobnego założenia. I kupiłam dwie na allegro po 28zl i dwie w lumpeksie za 15zl. Te z lumpa tysiąc razy lepsze niż te z allegro. Wypralam w 90 stopniach a po porodzie pójdą w śmietnik.
    My śpimy nago albo w majtkach i topie na ramiączkach. Nienawidzę koszul :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:36

Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka, szczęścia, dużo miłości, wiecznie takiej ślicznej buźki i super figury, bo lasencja z Ciebie jak z mało kogo!! wieczna osiemnastko :)

14262.jpg

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi w ciąży najbardziej brakuje roweru. Nie słodyczy, nie alkoholu. Tylko właśnie ruchu. Roweru, jogi...
    Czy któraś z Was też ma bzika na punkcie rowerów? Planujecie jeździć ze swoimi dziećmi?
    Rozgladacie się może za jakimś rozwiązaniem na rower? Są przyczepki, foteliki itd.

My będziemy próbować na wiosnę za rok. Jak młody będzie już twardo siedział. Planujemy wtedy kupić fotelik taki montowany na tył z możliwością rozłożenia siedziska.

Paula my przy starszej córce mieliśmy na rok fotelik rowerowy od mojej siostry - suuper sprawa naprawdę. Zaliczyłam wielomiesięczny zjazd psychiczny po pierwszym porodzie, a jeden z pierwszych wyjść na rower wspominam jak powrót do normalnego życia. Ciężko to opisać :-) Po urodzeniu młodego pewnie znów pożyczymy fotelik (siostrzenica akurat z niego wyrośnie), tyle że pierwsze jazdy przesuną się na lato kolejnego roku zanim zacznie stabilnie siedzieć.

f2w3dqk33etnh445.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A tak z ciekawości zapytam gdzie wystawiłaś swoją suknię na sprzedaż?
    Bo ja próbowałam sprzedać, ale nie udało się i tak suknia wisi w szafie i miejsce zajmuje. Jestem niska i trudno znaleść chętną, jak ktoś pytał to zwykle się okazywało że będzie za krótka.
    A pieniądze by się zawsze przydały za nią, bo po co ma mi wisieć i się kurzyć :)

Kochana wystawiłam ją na OLX :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Paula my przy starszej córce mieliśmy na rok fotelik rowerowy od mojej siostry - suuper sprawa naprawdę. Zaliczyłam wielomiesięczny zjazd psychiczny po pierwszym porodzie, a jeden z pierwszych wyjść na rower wspominam jak powrót do normalnego życia. Ciężko to opisać :-) Po urodzeniu młodego pewnie znów pożyczymy fotelik (siostrzenica akurat z niego wyrośnie), tyle że pierwsze jazdy przesuną się na lato kolejnego roku zanim zacznie stabilnie siedzieć.

No właśnie ja też myślę o tym wyjściu na rower jak o momencie powrotu do normy. Może uda mi się samej wyjść z raz czy dwa jak mąż ogarnie synka. Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę moja Gazelę :-D
    W sumie zwróciłas mi uwagę na używany fotelik - dzięki ;-) Może już nawet zacznę szukać. Może trafi się w tym czasie jakaś fajna okazja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:41

barbillla86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak valetta94 napisała o tej piżamce od MG to ja zrezygnowałam z zakupu u niej koszulek, zamówiłam też bardzo dużo pieluch tetrowych i na prawdę żałuję :( ta tetra jest sztywna gruba i twarda. Kupiłam tetre w zwykłym sklepie na Ujastku w szpitalu :p też prałam w 95 stopniach sztuka za 4,90 jest ekstra!
    A za taką cenę jak u MG kupisz super koszule np z Oysho mają na prawdę piękne.
    Ja spie tylko w koszulach bo uwielbiam. Ale bardzo lubię kupować w primarku lub w tesco.
    Jakoś piżama z koronkami nie dla mnie. Ja sen traktuje jak bóstwo! Musi być wygodny :)

Daffi, valetta94 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja właśnie wyszłam z podobnego założenia. I kupiłam dwie na allegro po 28zl i dwie w lumpeksie za 15zl. Te z lumpa tysiąc razy lepsze niż te z allegro. Wypralam w 90 stopniach a po porodzie pójdą w śmietnik.
    My śpimy nago albo w majtkach i topie na ramiączkach. Nienawidzę koszul :-D
    u mnie tak spac mozna latem. w okresie grzewczym kiedy musimy palic niestety nad ranem nie jest kolorowo. zamarzlabym teraz.o ile mam koszulke na ramiaczkach to wcisnieta w spodenki od pizamy zeby mi gdzies kawalek plecow sie czasem nie odkryl;p
    a nago przy 9 latce to juz spac sie nie da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:42

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak valetta94 napisała o tej piżamce od MG to ja zrezygnowałam z zakupu u niej koszulek, zamówiłam też bardzo dużo pieluch tetrowych i na prawdę żałuję :( ta tetra jest sztywna gruba i twarda. Kupiłam tetre w zwykłym sklepie na Ujastku w szpitalu :p też prałam w 95 stopniach sztuka za 4,90 jest ekstra!
    A za taką cenę jak u MG kupisz super koszule np z Oysho mają na prawdę piękne.
    Ja spie tylko w koszulach bo uwielbiam. Ale bardzo lubię kupować w primarku lub w tesco.
    Jakoś piżama z koronkami nie dla mnie. Ja sen traktuje jak bóstwo! Musi być wygodny :)
    tylko ja kochana musze szukac juz pod gabarytmojego brzucha ktory na wysokosci pepka ma 130cm...

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w majtkach spać tylko śpię w czasie okresu. Żadnych majtek i spodenek. Mąż śpi nago, ale raz spałam w takim topie bawełnianym zadzwonił listonosz a ja zaspana do drzwi! Oh jakie przebudzenie było jak na przedpokoju spojrzałam w lustro... Wróciłam bo szlafrok :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestaniecie swiecic golizna jak bedziecie miec juz takie duze dzieci;p
    jak sobie przypomne zanim corcia sie urodzila tez zylismy jak Adam i Ewa.

Kiwona, valetta94, india lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tylko ja kochana musze szukac juz pod gabarytmojego brzucha ktory na wysokosci pepka ma 130cm...
    No właśnie ostatnio jak dziewczyny pisały swoje cm to ja miałam 114 cm i mówię bo to mam największy. Ale teraz miałaś taki wzrost?
    To prawda że między 32 a 36 tc jest największy wzrost brzucha ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie tak spac mozna latem. w okresie grzewczym kiedy musimy palic niestety nad ranem nie jest kolorowo. zamarzlabym teraz.o ile mam koszulke na ramiaczkach to wcisnieta w spodenki od pizamy zeby mi gdzies kawalek plecow sie czasem nie odkryl;p
    a nago przy 9 latce to juz spac sie nie da :)
    My w bloku. Stała temperatura 21-23 stopnie w dzień. Nawet jak grzejniki u nas wyłączone to sąsiedzi po bokach, z góry i z dołu nas grzeją i nie spada poniżej 18.
    Ale pamiętam że jak spaliśmy gdzieś na wyjazdach i było palone to przez temperatury nad ranem ubierałam długie spodnie, koszulkę i skarpety. Lubię jak mi ciepło, ale powyżej 23 to już dla mnie nie do wytrzymania w domu.
    Mi będzie ciężko z golizny zrezygnować bo lubię ten luz. Zobaczymy jak syn będzie reagowal, nie będziemy mu narzucać. Jeśli będzie się krępował nagości to skończy się luz :-D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No właśnie ostatnio jak dziewczyny pisały swoje cm to ja miałam 114 cm i mówię bo to mam największy. Ale teraz miałaś taki wzrost?
    To prawda że między 32 a 36 tc jest największy wzrost brzucha ?
    nawet nie wiem.. ale ja wlasnie mialam tak jak w 1 ciazy... wy sie juz cieszylyscie brzuszkami szybciutko a ja nie mialam nic... i standardowo ruszyl jakos kolo 25tc.. zobaczymy ile mlody wazy za 2 tyg... mam nadzieje ze mi brzuch juz za wiele nie urosnie.. z corka mialam 126cm w dniu porodu ale zaczynalam od 60kg.. teraz mialam o 20kg nadbagażu... i o ile w ciazy spadly 4kg to jednak tego nie widac;p

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India- a propo tego dentysty. Dzwoniłam do ArtMedica ale pani nawet w ciąży nie chciała mnie umówić wcześniej niż na maj... więc zarejestrowałam się w citomedzie na 8.02 :)

india lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ