Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    przestaniecie swiecic golizna jak bedziecie miec juz takie duze dzieci;p
    jak sobie przypomne zanim corcia sie urodzila tez zylismy jak Adam i Ewa.
    Ej Daffi a są rodziny gdzie nagość jest normalna. Tzn ja sobie nie wyobrażam żebym ja czy mój mąż swiecili dziecku przed oczami naszymi gołymi pupami.
    Ale największego szoku doznałam jak byliśmy na Fuercie i koło nas rozłożyła się cała rodzinka wyglądało to tak że starzy Niemcy razem ze swoimi dwoma dorosłymi córkami i ich mężami plus 1 około 13 letnie dziecko byli na wakacjach i tak sobie na legalu spędzali na golaska czas na plaży.

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My w bloku. Stała temperatura 21-23 stopnie w dzień. Nawet jak grzejniki u nas wyłączone to sąsiedzi po bokach, z góry i z dołu nas grzeją i nie spada poniżej 18.
    Ale pamiętam że jak spaliśmy gdzieś na wyjazdach i było palone to przez temperatury nad ranem ubierałam długie spodnie, koszulkę i skarpety. Lubię jak mi ciepło, ale powyżej 23 to już dla mnie nie do wytrzymania w domu.
    Mi będzie ciężko z golizny zrezygnować bo lubię ten luz. Zobaczymy jak syn będzie reagowal, nie będziemy mu narzucać. Jeśli będzie się krępował nagości to skończy się luz :-D
    moja mloda by tego nie zaakceptowala.
    ale co mnie zaskakuje w niej?
    ona ciagle mowi ze chce mleczko z cycusia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wypraszam sobie, ja jeszcze nic zabronionego nie jadlam, nie liczac sledzia, ktory okazalo sie juz po konsumpcji ze zawieral cukier :) Wiec ja zadnych grzeszkow nie mam. Ale rowniez watpie ze gdybym raz na tydzien zjadla cos zakazanego w ramach 2 sniadania wplyneloby to na sytuacje z cukrzyca. Ale nie czuje az tak wielkiego parcia na slodkie, jak czulam, odkad jem regularnie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej Daffi a są rodziny gdzie nagość jest normalna. Tzn ja sobie nie wyobrażam żebym ja czy mój mąż swiecili dziecku przed oczami naszymi gołymi pupami.
    Ale największego szoku doznałam jak byliśmy na Fuercie i koło nas rozłożyła się cała rodzinka wyglądało to tak że starzy Niemcy razem ze swoimi dwoma dorosłymi córkami i ich mężami plus 1 około 13 letnie dziecko byli na wakacjach i tak sobie na legalu spędzali na golaska czas na plaży.
    ja wiem ze tak jest... widzialas porod na lonie natury? jak kobieta przy jakims strumyczku rodzi? tylko oni nagosc i maluch biegajacy wkolo?
    u nas to nie przejdzie.. nagosci sie nie wstydzimy ale moja corka sama unika.. nie wejdzie do toalety jak m bierze prysznic.. do mnie to jeszcze wejdzie nawet chetnie prysznic chce brac ze mna.. ale niestety meskosc ją przerasta a ja nie bede jej zmuszac.

TUTAJ FILMIK Z PORODU. kto nie chce nieech nie wlacza :)
    https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI&list=PLi1g3rxF62ML34i1Th5dZcGmPJmeq5GvC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:58

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    O wypraszam sobie, ja jeszcze nic zabronionego nie jadlam, nie liczac sledzia, ktory okazalo sie juz po konsumpcji ze zawieral cukier :) Wiec ja zadnych grzeszkow nie mam. Ale rowniez watpie ze gdybym raz na tydzien zjadla cos zakazanego w ramach 2 sniadania wplyneloby to na sytuacje z cukrzyca. Ale nie czuje az tak wielkiego parcia na slodkie, jak czulam, odkad jem regularnie.
    a ja dzis zgrzeszylam.. bo moj kochany maz mi Kupil na sniadanie paczka z budyniem. i nie mam absolutnie wyrzutow ale moj cukier dzis byl niski.. w ogole jakos sie obniza sam... i nie wiem czego to jest wynik.. bo ja serio nic nie zmienilam.. a po paczku zjadlam rolmopsa w occie.
    i ja juz na temat cukrow nie ubolewam i sie nimi nie przejmuje. jakbym zobaczyla jakies skoki wyrazne to pewnie bym sie zesrala ze strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:58

Karollinax26, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASOLKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :) :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ proszę Paula! Mój serniczek jeszcze nie zjedzony, pewnie dziś się skuszę :)

Czuję Paula, że byłybyśmy bratnimi duszami :D ja też uwielbiam spać nago! A jak nie nago, to na pewno w koszulce na ramiączkach i w majtkach. Koszula dla mnie to zło! Po szpitalu na pewno nie będę w nich łazić :D w życiu!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić, tyle piszecie :)

Fasolka sto lat! Zdrowego maleństwa i szczęśliwego rozwiązania :)

Ja w sypialni mam zawsze parę stopni mniej niż w reszcie mieszkania. Mam nadzieje, że mały będzie to akceptował, bo ja nie mogę spać jak jest za ciepło. A najbardziej lubię spać przy otwartym oknie

Co do cm w obwodzie brzucha to mój jakoś spektakularnie nie rośnie, może faktycznie wyskoczy od 32t

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się widziałam z mama i babcia. Mama na diecie, babci wyszedł bardzo wysoki cholesterol. Więc babcia przyniosła tylko dla mnie paczka. Nie wiem skąd przekonanie że należy mnie tuczyc. I tłumacze jej, że nic by się nie stało gdyby nikt tego paczka nie zjadł, dziwne maja babcie myślenie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ależ proszę Paula! Mój serniczek jeszcze nie zjedzony, pewnie dziś się skuszę :)

Czuję Paula, że byłybyśmy bratnimi duszami :D ja też uwielbiam spać nago! A jak nie nago, to na pewno w koszulce na ramiączkach i w majtkach. Koszula dla mnie to zło! Po szpitalu na pewno nie będę w nich łazić :D w życiu!

Ja też spie nago lub w samych majtkach. Mąż w majtkach. Zawsze się klupie w głowę jak gdzieś wyjeżdżamy z większą ekipa bo zazwyczaj o pizamie na samym końcu mi się przypomina :)

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wczoraj się widziałam z mama i babcia. Mama na diecie, babci wyszedł bardzo wysoki cholesterol. Więc babcia przyniosła tylko dla mnie paczka. Nie wiem skąd przekonanie że należy mnie tuczyc. I tłumacze jej, że nic by się nie stało gdyby nikt tego paczka nie zjadł, dziwne maja babcie myślenie :)

Moja babcia ostatnio wcisnęła mi czekoladę. I mówię ze dziękuje ale nie trzeba bo ja i tak nie mogę przez ta cukrzyce... a ona ze ja muszę jeść słodkie i kto to widział kobiecie w ciąży słodkiego zabraniać xd no i leży w szafie. I czeka xd

espoir, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja wiem ze tak jest... widzialas porod na lonie natury? jak kobieta przy jakims strumyczku rodzi? tylko oni nagosc i maluch biegajacy wkolo?
    u nas to nie przejdzie.. nagosci sie nie wstydzimy ale moja corka sama unika.. nie wejdzie do toalety jak m bierze prysznic.. do mnie to jeszcze wejdzie nawet chetnie prysznic chce brac ze mna.. ale niestety meskosc ją przerasta a ja nie bede jej zmuszac.

TUTAJ FILMIK Z PORODU. kto nie chce nieech nie wlacza :)
    https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI&list=PLi1g3rxF62ML34i1Th5dZcGmPJmeq5GvC
    Oglądałam to!!! Ja bardzo dużo porodów już obejrzałam, ostatnio na YT gdzie kobieta rodziła w domu na łóżku była położna i ojciec wyciągał dziecko i widać że męczył to maleństwo :/ ta położna mu pomagała ale ehh, a synek na oko 9 lat zaglądał między nogi.... Kurde dla mnie to przesada. A na prawdę uważam że poród to cud nad cudami

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądałam to!!! Ja bardzo dużo porodów już obejrzałam, ostatnio na YT gdzie kobieta rodziła w domu na łóżku była położna i ojciec wyciągał dziecko i widać że męczył to maleństwo :/ ta położna mu pomagała ale ehh, a synek na oko 9 lat zaglądał między nogi.... Kurde dla mnie to przesada. A na prawdę uważam że poród to cud nad cudami
    no ja bym nie odwazyla sie rodzic przy dziecku.. ale wiem tez ze moja julia by nie chciala bo juz rozmawialysmy o tym.. chcialam znac jej zdanie.
    zreszta Julka caly czas mowi ze ona chce miec dzieci ale adoptowac bo boi sie porodu.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też spie nago lub w samych majtkach. Mąż w majtkach. Zawsze się klupie w głowę jak gdzieś wyjeżdżamy z większą ekipa bo zazwyczaj o pizamie na samym końcu mi się przypomina :)
    Hahaha. Mam to samo. Zdarzyło mi się zapomnieć o piżamie. Wtedy wyciągałam jakaś koszulkę i w niej spalam

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Moja babcia ostatnio wcisnęła mi czekoladę. I mówię ze dziękuje ale nie trzeba bo ja i tak nie mogę przez ta cukrzyce... a ona ze ja muszę jeść słodkie i kto to widział kobiecie w ciąży słodkiego zabraniać xd no i leży w szafie. I czeka xd
    Ja właśnie nie miałam jak z tym wyjść. Ostatnio jak dała mi batona to do teraz leży w torebce. Na szczęście nie mam cukrzycy więc mogłam zjeść bez zdrowotnych skutków, z małymi wyrzutami sumienia :)

Ale jutro się umówiłam z koleżankami na pogaduchy i nie odmowie sobie najlepszej gorącej czekolady jaka kiedykolwiek piłam. Niebo w gębie. A dupa rośnie :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolus wszystkiego naj naj.....tort swietny az szkoda jesc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na tłusty czwartek!! Pojadę po gorące początki i po faworki mniaaaam, i w tym dniu glukometr schowam do szuflady

Karollinax26, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w pracy w odwiedziny, jak to fajnie wyjsc do ludzi :) az mi wszystkie ciazowe dolegliwosci przeszly :) czlowiek wogole zapomni ze w ciazy :)

Kolezanka tez w ciazy, termin koniec marca....a jeszcze uczy, podziwiam ze daje rade :)

zahaczylam po drodze o lekarza i podobno wyniki z glukozy wzorowe...nie wiem jakie ale dobre, wiec sie nie wglebiam.....najwazniejsze ze dalej slodycze moge jesc :)

Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy nudystami i to jest dla mnie naturalne jak oddychanie że dzieci są z rodzicami na plaży. Część rodziców ubiera dzieci a część dzieci nie ubiera. Plażują nastolatki z rodzicami i takie całkiem malutkie maluszki.

W sumie jedyne objawy zdziwienia zarówno w Polsce jak i za granicą widziałam u Polaków ;-) Jak zdarzy się "tekstylnym" trafić na FKK to często słychać: "Ty kurwa patrz golasy bezwstydne". Po tej kurwie nas można wszędzie rozpoznać :-D

malutka_mycha, Wiewióreczka, KarmeLoVe, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja czekam na tłusty czwartek!! Pojadę po gorące początki i po faworki mniaaaam, i w tym dniu glukometr schowam do szuflady

Ja też czekam!! <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ