X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    przestaniecie swiecic golizna jak bedziecie miec juz takie duze dzieci;p
    jak sobie przypomne zanim corcia sie urodzila tez zylismy jak Adam i Ewa.
    Ej Daffi a są rodziny gdzie nagość jest normalna. Tzn ja sobie nie wyobrażam żebym ja czy mój mąż swiecili dziecku przed oczami naszymi gołymi pupami.
    Ale największego szoku doznałam jak byliśmy na Fuercie i koło nas rozłożyła się cała rodzinka wyglądało to tak że starzy Niemcy razem ze swoimi dwoma dorosłymi córkami i ich mężami plus 1 około 13 letnie dziecko byli na wakacjach i tak sobie na legalu spędzali na golaska czas na plaży.

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My w bloku. Stała temperatura 21-23 stopnie w dzień. Nawet jak grzejniki u nas wyłączone to sąsiedzi po bokach, z góry i z dołu nas grzeją i nie spada poniżej 18.
    Ale pamiętam że jak spaliśmy gdzieś na wyjazdach i było palone to przez temperatury nad ranem ubierałam długie spodnie, koszulkę i skarpety. Lubię jak mi ciepło, ale powyżej 23 to już dla mnie nie do wytrzymania w domu.
    Mi będzie ciężko z golizny zrezygnować bo lubię ten luz. Zobaczymy jak syn będzie reagowal, nie będziemy mu narzucać. Jeśli będzie się krępował nagości to skończy się luz :-D
    moja mloda by tego nie zaakceptowala.
    ale co mnie zaskakuje w niej?
    ona ciagle mowi ze chce mleczko z cycusia.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wypraszam sobie, ja jeszcze nic zabronionego nie jadlam, nie liczac sledzia, ktory okazalo sie juz po konsumpcji ze zawieral cukier :) Wiec ja zadnych grzeszkow nie mam. Ale rowniez watpie ze gdybym raz na tydzien zjadla cos zakazanego w ramach 2 sniadania wplyneloby to na sytuacje z cukrzyca. Ale nie czuje az tak wielkiego parcia na slodkie, jak czulam, odkad jem regularnie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej Daffi a są rodziny gdzie nagość jest normalna. Tzn ja sobie nie wyobrażam żebym ja czy mój mąż swiecili dziecku przed oczami naszymi gołymi pupami.
    Ale największego szoku doznałam jak byliśmy na Fuercie i koło nas rozłożyła się cała rodzinka wyglądało to tak że starzy Niemcy razem ze swoimi dwoma dorosłymi córkami i ich mężami plus 1 około 13 letnie dziecko byli na wakacjach i tak sobie na legalu spędzali na golaska czas na plaży.
    ja wiem ze tak jest... widzialas porod na lonie natury? jak kobieta przy jakims strumyczku rodzi? tylko oni nagosc i maluch biegajacy wkolo?
    u nas to nie przejdzie.. nagosci sie nie wstydzimy ale moja corka sama unika.. nie wejdzie do toalety jak m bierze prysznic.. do mnie to jeszcze wejdzie nawet chetnie prysznic chce brac ze mna.. ale niestety meskosc ją przerasta a ja nie bede jej zmuszac.

TUTAJ FILMIK Z PORODU. kto nie chce nieech nie wlacza :)
    https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI&list=PLi1g3rxF62ML34i1Th5dZcGmPJmeq5GvC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:58

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    O wypraszam sobie, ja jeszcze nic zabronionego nie jadlam, nie liczac sledzia, ktory okazalo sie juz po konsumpcji ze zawieral cukier :) Wiec ja zadnych grzeszkow nie mam. Ale rowniez watpie ze gdybym raz na tydzien zjadla cos zakazanego w ramach 2 sniadania wplyneloby to na sytuacje z cukrzyca. Ale nie czuje az tak wielkiego parcia na slodkie, jak czulam, odkad jem regularnie.
    a ja dzis zgrzeszylam.. bo moj kochany maz mi Kupil na sniadanie paczka z budyniem. i nie mam absolutnie wyrzutow ale moj cukier dzis byl niski.. w ogole jakos sie obniza sam... i nie wiem czego to jest wynik.. bo ja serio nic nie zmienilam.. a po paczku zjadlam rolmopsa w occie.
    i ja juz na temat cukrow nie ubolewam i sie nimi nie przejmuje. jakbym zobaczyla jakies skoki wyrazne to pewnie bym sie zesrala ze strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:58

Karollinax26, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASOLKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :) :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ proszę Paula! Mój serniczek jeszcze nie zjedzony, pewnie dziś się skuszę :)

Czuję Paula, że byłybyśmy bratnimi duszami :D ja też uwielbiam spać nago! A jak nie nago, to na pewno w koszulce na ramiączkach i w majtkach. Koszula dla mnie to zło! Po szpitalu na pewno nie będę w nich łazić :D w życiu!

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić, tyle piszecie :)

Fasolka sto lat! Zdrowego maleństwa i szczęśliwego rozwiązania :)

Ja w sypialni mam zawsze parę stopni mniej niż w reszcie mieszkania. Mam nadzieje, że mały będzie to akceptował, bo ja nie mogę spać jak jest za ciepło. A najbardziej lubię spać przy otwartym oknie

Co do cm w obwodzie brzucha to mój jakoś spektakularnie nie rośnie, może faktycznie wyskoczy od 32t

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się widziałam z mama i babcia. Mama na diecie, babci wyszedł bardzo wysoki cholesterol. Więc babcia przyniosła tylko dla mnie paczka. Nie wiem skąd przekonanie że należy mnie tuczyc. I tłumacze jej, że nic by się nie stało gdyby nikt tego paczka nie zjadł, dziwne maja babcie myślenie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ależ proszę Paula! Mój serniczek jeszcze nie zjedzony, pewnie dziś się skuszę :)

Czuję Paula, że byłybyśmy bratnimi duszami :D ja też uwielbiam spać nago! A jak nie nago, to na pewno w koszulce na ramiączkach i w majtkach. Koszula dla mnie to zło! Po szpitalu na pewno nie będę w nich łazić :D w życiu!

Ja też spie nago lub w samych majtkach. Mąż w majtkach. Zawsze się klupie w głowę jak gdzieś wyjeżdżamy z większą ekipa bo zazwyczaj o pizamie na samym końcu mi się przypomina :)

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wczoraj się widziałam z mama i babcia. Mama na diecie, babci wyszedł bardzo wysoki cholesterol. Więc babcia przyniosła tylko dla mnie paczka. Nie wiem skąd przekonanie że należy mnie tuczyc. I tłumacze jej, że nic by się nie stało gdyby nikt tego paczka nie zjadł, dziwne maja babcie myślenie :)

Moja babcia ostatnio wcisnęła mi czekoladę. I mówię ze dziękuje ale nie trzeba bo ja i tak nie mogę przez ta cukrzyce... a ona ze ja muszę jeść słodkie i kto to widział kobiecie w ciąży słodkiego zabraniać xd no i leży w szafie. I czeka xd

espoir, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja wiem ze tak jest... widzialas porod na lonie natury? jak kobieta przy jakims strumyczku rodzi? tylko oni nagosc i maluch biegajacy wkolo?
    u nas to nie przejdzie.. nagosci sie nie wstydzimy ale moja corka sama unika.. nie wejdzie do toalety jak m bierze prysznic.. do mnie to jeszcze wejdzie nawet chetnie prysznic chce brac ze mna.. ale niestety meskosc ją przerasta a ja nie bede jej zmuszac.

TUTAJ FILMIK Z PORODU. kto nie chce nieech nie wlacza :)
    https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI&list=PLi1g3rxF62ML34i1Th5dZcGmPJmeq5GvC
    Oglądałam to!!! Ja bardzo dużo porodów już obejrzałam, ostatnio na YT gdzie kobieta rodziła w domu na łóżku była położna i ojciec wyciągał dziecko i widać że męczył to maleństwo :/ ta położna mu pomagała ale ehh, a synek na oko 9 lat zaglądał między nogi.... Kurde dla mnie to przesada. A na prawdę uważam że poród to cud nad cudami

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądałam to!!! Ja bardzo dużo porodów już obejrzałam, ostatnio na YT gdzie kobieta rodziła w domu na łóżku była położna i ojciec wyciągał dziecko i widać że męczył to maleństwo :/ ta położna mu pomagała ale ehh, a synek na oko 9 lat zaglądał między nogi.... Kurde dla mnie to przesada. A na prawdę uważam że poród to cud nad cudami
    no ja bym nie odwazyla sie rodzic przy dziecku.. ale wiem tez ze moja julia by nie chciala bo juz rozmawialysmy o tym.. chcialam znac jej zdanie.
    zreszta Julka caly czas mowi ze ona chce miec dzieci ale adoptowac bo boi sie porodu.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też spie nago lub w samych majtkach. Mąż w majtkach. Zawsze się klupie w głowę jak gdzieś wyjeżdżamy z większą ekipa bo zazwyczaj o pizamie na samym końcu mi się przypomina :)
    Hahaha. Mam to samo. Zdarzyło mi się zapomnieć o piżamie. Wtedy wyciągałam jakaś koszulkę i w niej spalam

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Moja babcia ostatnio wcisnęła mi czekoladę. I mówię ze dziękuje ale nie trzeba bo ja i tak nie mogę przez ta cukrzyce... a ona ze ja muszę jeść słodkie i kto to widział kobiecie w ciąży słodkiego zabraniać xd no i leży w szafie. I czeka xd
    Ja właśnie nie miałam jak z tym wyjść. Ostatnio jak dała mi batona to do teraz leży w torebce. Na szczęście nie mam cukrzycy więc mogłam zjeść bez zdrowotnych skutków, z małymi wyrzutami sumienia :)

Ale jutro się umówiłam z koleżankami na pogaduchy i nie odmowie sobie najlepszej gorącej czekolady jaka kiedykolwiek piłam. Niebo w gębie. A dupa rośnie :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolus wszystkiego naj naj.....tort swietny az szkoda jesc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na tłusty czwartek!! Pojadę po gorące początki i po faworki mniaaaam, i w tym dniu glukometr schowam do szuflady

Karollinax26, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w pracy w odwiedziny, jak to fajnie wyjsc do ludzi :) az mi wszystkie ciazowe dolegliwosci przeszly :) czlowiek wogole zapomni ze w ciazy :)

Kolezanka tez w ciazy, termin koniec marca....a jeszcze uczy, podziwiam ze daje rade :)

zahaczylam po drodze o lekarza i podobno wyniki z glukozy wzorowe...nie wiem jakie ale dobre, wiec sie nie wglebiam.....najwazniejsze ze dalej slodycze moge jesc :)

Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy nudystami i to jest dla mnie naturalne jak oddychanie że dzieci są z rodzicami na plaży. Część rodziców ubiera dzieci a część dzieci nie ubiera. Plażują nastolatki z rodzicami i takie całkiem malutkie maluszki.

W sumie jedyne objawy zdziwienia zarówno w Polsce jak i za granicą widziałam u Polaków ;-) Jak zdarzy się "tekstylnym" trafić na FKK to często słychać: "Ty kurwa patrz golasy bezwstydne". Po tej kurwie nas można wszędzie rozpoznać :-D

malutka_mycha, Wiewióreczka, KarmeLoVe, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja czekam na tłusty czwartek!! Pojadę po gorące początki i po faworki mniaaaam, i w tym dniu glukometr schowam do szuflady

Ja też czekam!! <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ