Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Tonik ma chininę. Nie wolno go w ciąży pić. Chinina ma wg klasyfikacji USA kategorię X - czyli najgorszą.
Ale taka ilość co jest w toniku nie zaszkodziła Wam. Nie pij tylko więcejCzłowiek uczy się całe życie.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Tak wiem,już to doczytałam
Człowiek uczy się całe życie.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o porody to nie ma co generalizowac, jedne cesarki sa „lekkie”, a inne „ciezkie”, tak samo porody sn. Mnie pionizowali po 8 godzinach. Urodzilam przed 22, o 6 juz bylam na nogach, dziecko w lozeczku obok mnie przez cala noc, polozne pomagaly mi tylko przenosic malego z lozeczka na lozko do karmienia. Nie dali mi dobrego znieczulenia i bardzo mnie bolalo po kilku godzinach od porodu, teraz wiem jak zmusic polozna by obudzila lekarza by wydac dyspozycje by podac cos adekwatnego do bolu. Ale bylam przy tym tak podekscytowana, ze przezylam ten bol, choc nie spalam cala noc. Moja bratowa dostala morfine i nie czula w ogole bolu. Ja mimo to nie wspominam tego jako cos strasznego, bolalo cholernie, ale raczej nie tak jak przy sn bez znieczulenia, choc i z tym moze byc roznie. Choc jak sn nie szlo po kroplowkach z oksytocyny i zapytali mnie czy zgadzam sie na cesarke, to z ulga przyjelam ta wiadomosc, w innych salach dziewczyny wlasnie rodzily o wlasnych silach i raczej to co slyszalam nie dodawalo odwagi
Bol w wiekszosci przypadkow przy sn wiekszy, ale krotszy, przy cc jest jak nie dadza pozniej wystarczajacego znieczulenia ale nie taki by krzyczec. Chcialam przezyc sn ale widzac ze nie dzieje sie najlepiej, nie chcialam ryzykowac, gdyby szlo, jak nalezy wolalabym sn wtedy.
AniaKJ lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja już też się nauczyłam, że cokolwiek nowego chcę wziąć do ust albo nałożyć na skóre, to sprawdzam, bo czasem okazuje się, że coś co się wydaje ogólnie nieszkodliwe może nam lub dzieciom zaszkodzić. Przerąbane mamy
-
mysla.nieskalana wrote:Daffi jak samopoczucie? Lepiej trochę?
mysla.nieskalana, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dzis jakos lepiej funkcjonuje. Przyjechała mama z Holandii i pojechalismy odwiedzic brata. Tam troche smiechu i jakos tak weselej. Chyba kryzys mialam wczoraj.
Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Każda z nas na pewno miewa gorsze dni.To dobrze,że już lepiej.Oby te gorsze momenty szybko mijały
Mama36 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Z corka mnie nie dopadla taka żal sytuacja. Niepotrzebnie obrazowalam sobie w czasie to wszystko.. Zalozylam ze cale 2 mce meczarni a przeciez sa gorsze i lepsze dni. Oby wiecej bylo tych lepszych.
Daffi lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie a jak to jest z ktg? Robi Wam lekarz na wizytach albo będzie robił? To się w ogóle robi przed terminem porodu?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny pisalyscie kiedys jak postepowac kiedy nie czujemy ruchow???
zjem i mam leżeć na plecach...
caly ten tydzień Mlody rusza sie bardzo malo ale dzis mam juz palpitacje z tego powodu,ze ruchy czulam rano tylko -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Słuchajcie a jak to jest z ktg? Robi Wam lekarz na wizytach albo będzie robił? To się w ogóle robi przed terminem porodu?
Ktg jeśli nie am.konkretnych wskazań aby robić wcześniej to dopiero.2 tygodnie przed porodem się chodzi i robi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Ktg jeśli nie am.konkretnych wskazań aby robić wcześniej to dopiero.2 tygodnie przed porodem się chodzi i robi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Ktg jeśli nie am.konkretnych wskazań aby robić wcześniej to dopiero.2 tygodnie przed porodem się chodzi i robi
A to się chodzi do swojego gin czy do szpitala?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Dziewczyny pisalyscie kiedys jak postepowac kiedy nie czujemy ruchow???
zjem i mam leżeć na plecach...
caly ten tydzień Mlody rusza sie bardzo malo ale dzis mam juz palpitacje z tego powodu,ze ruchy czulam rano tylko
Tak coś słodkiego i leż, połóż sobie rękę na brzuch. Może jakieś leniwsze dni maale w razie czego to na IP
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:A to się chodzi do swojego gin czy do szpitala?
-
DorotaAnna wrote:Słuchajcie a jak to jest z ktg? Robi Wam lekarz na wizytach albo będzie robił? To się w ogóle robi przed terminem porodu?