Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarmeLove, Twój pępek....zniknął
Jeszcze się z tym nie spotkałam, czad
Ja nie przepadam za wystającymi, mój jest dalej wklęsły, ale za to fioletowy w środku....pewnie taka skóra cienka, wygląda to słabo
Ja jeszcze nie mam wyznaczonego terminu cesarki. Powód to wada macicy i 3 operacje tej wady, ostatnia pół roku przed ciążą. Jest ryzyko, że macica pęknie przy partych lub przy nacisku położnej na dno macicy (żeby pomóc szybciej urodzić, co jest niebezpieczne, ale często praktykowane). Po CC też jest takie ryzyko.
Z żarełka dla gości często robię szynkę nadziewaną, łososia z serkiem, roladę łososiową, brokuła z fetą w sosie czosnkowym, quesadillę - to z takich przekąsek do zrobienia na szybko. A Malinowa Chmurka to moje ulubione ciastoKarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
Wygląd mojego pępka zależy od napięcia brzucha. Jak mam twardy, rozciągnięty, napięty i bolący brzuch, to pępek jest na linii skóry. A jak macica się nie stawia, dziecko nie kopie i mam miękki brzuch, to pępek wklęsły.
Apropo brzucha, to dzisiaj w pewnym momencie poczułam, jak dziecię się wypycha, szybko podniosłam kieckę, a tam taki widok
Mama36, Wiewióreczka, martusiawp, Tunia76, espoir, Lolka30, Karollinax26, Misiabella, AniaKJ, MamaAga85, Fasolka77, valetta94, Lili90, B_002, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewiórka
Ooo.brokul z feta ???.mniam daj przepis
A ta quesadila słyszałam ale.nigdy nie robiłam.co to dobrego i jak się robi??
Kiedyś jadłam dobra.slatke z brokułami fasolka czerwoną jakimś sosem i czyms jeść że i za chiny nie mogę znaleźć przepisy na toWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:58
-
Mój pępek już wystaje. I wcale mi się to nie podoba
Byliśmy dzisiaj w knajpie na urodzinach, co za mordega. Plecy mnie teraz koszmarnie bolą, zebra oczywiście też. To już nie jest dla mnie czas na takie długie posiadowki, jak jesteśmy u kogoś w domu to zawsze mogę się na jakimś fotelu rozłożyć a tutaj lipa
Mąż ma 38 stopni gorączki, oczywiście leków nie zazyje, jutro do pracy idzie. Ciekawe czy podlapie od niego. -
nick nieaktualnyTo tylko ja taka wariatka z pepkiem.. Ale dlatego pewnie ze nie mam haha.. Wiecie ja to jest z prostymi i kręconymi włosami.
Kasia mój najczęściej tak się wypycha właśnie po prawej stronie. Tłumacze mu wtedy ze nie wyjdzie przez brzuch chodź y naprawdę bardzo się starał.!Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:To tylko ja taka wariatka z pepkiem.. Ale dlatego pewnie ze nie mam haha.. Wiecie ja to jest z prostymi i kręconymi włosami.
Kasia mój najczęściej tak się wypycha właśnie po prawej stronie. Tłumacze mu wtedy ze nie wyjdzie przez brzuch chodź y naprawdę bardzo się starał.!Niech jeszcze trochę posiedzi dla własnego dobra
Mój Klemek się wypycha raz po lewej raz po prawej stronie. Jeszcze ma sporo miejsca
Zastanawiam się tylko, czy to wypchnięte to dupka czy główka. Bardzo chciałabym naturalnie rodzić albo chociaż mieć wybór jak przyjdzie co do czego. A jeśli główka będzie na górze to nawet tego wyboru nie będę miała
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja się dzisiaj zorientowałam że wg aplikacji mam 70 dni, też byłam w szoku!
A może będzie cieplej już... 2 urodziłam w 40tyg i mam nadzieję że wspokoju donosic nawet jak będę narzekać max! Oby! -
Mama36 wrote:Ja mam 65 - 7(do cc) czyli 58 i wcale mi się nie spieszy.. Im. Szybciej urodze tym szybciej macierzyński i szybciej do pracy
A może będzie cieplej już... 2 urodziłam w 40tyg i mam nadzieję że wspokoju donosic nawet jak będę narzekać max! Oby! -
dziewczyny zanim Was doczytam po dwoch dniach
jedno szybkie pytanie
Co z tymi wanienkami z IKEA.....napalilam sie na wanienke, bo zgrabna i nieduza, wchodze na czeskie strony 0 na skladzie, wchodze na polskie strony 0 na skladzienajblizsza dostawa 21.3. .........to juz dziecie moze byc na swiecie i w czym ja bede kapac????
Czego sie wszyscy tak rzucili i wykupili te wanienki? -
Blue2019 wrote:Wiewiórka
Ooo.brokul z feta ???.mniam daj przepis
A ta quesadila słyszałam ale.nigdy nie robiłam.co to dobrego i jak się robi??
Kiedyś jadłam dobra.slatke z brokułami fasolka czerwoną jakimś sosem i czyms jeść że i za chiny nie mogę znaleźć przepisy na to
Sałatkę najczęściej robię gyros warstwową, bo szybko się robi.
A quesadilla, to niebo w gębie...tu masz dobry przepis -, https://www.kwestiasmaku.com/przepis/quesadilla-z-kurczakiem-i-warzywami
ale nie sugeruj się nim, bo tam molżna wrzucić dosłownie wszystko. Tylko placki do tortilli w większości mają kiepski skład, kiedyś w Lidlu kupiłam bez chemii.
Aaaa, moje drugie ulubione ciasto to tiramisu...robi się w 20 min, jest obłędne, tylko że surowe żółtka i amaretto, więc w ciąży nie polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:16
Blue2019, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
Co do cc czy sn... Jestem na fb na grupie Naturalnie po cesarce. Dziewczyny wrzucają różne historie, rodzą naturalnie i po 2 cesarkach, zdarza się. Bywa i tak, że po 1 cc lekarze nie wyrażają zgody. Można sobie teoretyzowac, można twierdzić, że się da. Dla mnie takie gadanie jest po prostu jałowe. Miałam cc, znioslam je bardzo źle. Boję się tego bólu, wręcz strach mnie paraliżuje. Od jakiegoś czasu zagaduje lekarza o zgodę na sn. Ciągle odpowiada mi, że jest jeszcze czas. Ale ja się nie nastawiam,bo ostateczna decyzje podejmą lekarze. Boję się cc, boję się powtórki z rozrywki, ale jeśli lekarz zadecyduje, że nie ma co ryzykować to nie będę dyskutowala.
Tunia76, Mama36 lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciazy mialam wystajacy smialam sie ze to przycisk reset. Teraz jest normalny.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Ech,odwołuję ten mój super drink z Tonicu..z ciekawości sprawdziłam w necie i okazuje się,że kobiety w ciąży nie powinny pić tonicu. No..tak,że tak.
Tonik ma chininę. Nie wolno go w ciąży pić. Chinina ma wg klasyfikacji USA kategorię X - czyli najgorszą.
Ale taka ilość co jest w toniku nie zaszkodziła Wam. Nie pij tylko więcej -
U mnie pępek zniknął, mam tylko dziurkę po kolczyki z czerwoną napięta skóra. A przed ciąża był głęboki. Czasami Filip wypycha mi go już na drugą stronę.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół