Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle nie możesz pisać że przy ciąży po 2CC żaden lekarz nie zaryzykuje SN, bo to nieprawda. Sa lekarze i położne, którzy umieją i wierzą w swoje umiejętności do przeprowadzenia szcześliwego porodu SN po CC.
Jeśli któraś mama jest wystarczająco zdeterminowana i jej ciało na to pozwala to podejmuje się próbę SN i jest cały internet opisów, adresów, historii i wskazówek.
Może kiedyś jakaś mama tu zajrzy szukając nadziei na VBA2CC
Taki Szital to na przykład Szpital Św. Zofii w Warszawie i dr PuzynaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:52
-
nick nieaktualnyPaula
Myślę że nie będziemy się tutaj spierać i udowadniać kto ma.racje bo po co. Myślę że podważanie czyjegoś zdania i pisanie swoich mądrości bo ja wiem lepiej A nigdy cesarki nie miałam to nie ma celu. Ja wypowiedzialam swoje zdanie i z mojej strony nie kontynuuje już tego tematu
Bo w teorii wszystko wygląda świetnie i banalnie proste A w praktyce już nie. I nie robi na mnie wrażenia rodzenie po cieciach i udowadniane Wow bo można. Niektóre kobiety mają i po 6 cesarek i co można, można? A czy jest to madre i bezpieczne to by można było książkę napisać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:02
Mama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue absolutnie się podpisuje. Oczywiście nie zaryzykowalabym teraz porodu, tak jak mi położna powiedziała nie ma takiej opcji i koniec.
A jak ktoś chce ryzykować życie.. Robią to ludzie na codzien
Ja tylko uroniłam mała lezke nad porodem naturalnym ale najważniejsze że my żyjemy i mamy dzieci zdrowe. -
nick nieaktualnyBlue
Zapytałam Cię czy masz inne wskazania i uznałam temat za zamknięty kiedy napisałaś, że masz. W żadnym miejscu nie namawiam ani nie kwestionuję. Piszę o suchych faktach. Nie rozumiem dlaczego od razu piszesz, że podważam zdanie i "wypisuje swoje mądrości". To mało uprzejme.
Ja się nie wymądrzam tylko stwierdzam fakt. Nie muszę mieć CC żeby znać przepisy dotyczące takiego porodu. Tak samo jak nie muszę być w Paryżu, żeby znać historię i specyfikację wieży Eiffle'a
I żeby było jasne - dla mnie zarówno CC jak i SN to normalne porody, nie dopisuje im żadnych ideologii itd. I nic mi do tego co ktoś "wybierze". Zaciekawiło mnie to, że napisałaś, że idziesz jak w dym bo trzecia CC. A wiem, że 3 poród po 2 CC nie musi oznaczać CC. Zwykła ciekawośćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:11
KarmeLoVe, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale jak ktoś chce mieć poród sn po 2 cesarkach, to przecież jest badany, sprawdzany, raczej nikt, żaden lekarz, nie zgodziłby się na taki poród, gdyby było jakieś "ale", więc nie pisałabym o takich osobach, że to ich "widzimisie", czy, że dla nich ich życie nie jest cenne...
nie oceniajmy w ten sposób.Paula 90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyEspoir - z opowiadań dziewczyn (jednej z mojej Świdnicy
) wiem, że tych badań jest cała masa. Nie ryzykuje się życia jeśli korzyści i przewaga czynników wpływających na powodzenie SN nie jest wyższa niż ryzyko. Lekarz bierze za taką kobietę i jej dzieciątko odpowiedzialność.
Poza lekarzem jest zalecana współpraca z fizjoterapeutą jeszcze przed porodem a często i przed ciążą, zażywanie wiesiołka itd.
Tak jak piszesz - to nie jest takie hop-siup -
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Ja mam w sobotę urodziny i gości i muszę wyzdrowieć co by przygotować coś nie coś
Mam zamówiony tort malinowy z bitą śmietaną i białą czekoladą pyszny jest , i upiekę brownie i malinowa chmurke że słodkości
Resztę menu już też ułożyłam tylko teraz to ogarnąć będzie około.15 osób razem z dziećmi
Co u was się przygotowuje na urodziny, czym zawsze raczycie swoich gości ?? Inspiracje mile widziane może coś dorzucę do tego co wymyśliłam
Jak Ty możesz mówić o takich pysznościach ?wyślesz wirtualnie kawałek tego tortu ?
Dostałaś Amotaks ? Mi ostatnio szybko pomógł, mam nadzieję że postawi Cię na nogi -
nick nieaktualnyZmieniając temat - u nas zasypało miasto w jeden dzień. Chodnki i drogi nieodśnieżone. Ciągle sypie od rana, jest śniegu już powyżej kostki.
Byłam z psem to tiptopami szłam bo tak ślisko. Znowu śnieg zaskoczył drogowców. No kto to widział? Śnieg? W lutym? W zimie? Absurd! -
nick nieaktualnyKarola
Tak dokładnie Amotaks mi lekarka zapisała 2x1 i drosetux na ten suchy kaszel 3x15 ml ...No oby pomogło ..
A co do tortu jasne nie am sprawy jak tylko to odbiorę z cukierni zaraz wszystkim wirtualnie wysleA jak będzie okazja zrobić babski zlot to nawet takiego torta przywiozę
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas zawsze jak goście przychodzą robimy mini burgery: piekę takie małe drożdżowe bułeczki w piekarniku. Dobrą wołowinę kupuję i robię kotlety, smażę. I takiego burgerka robie tak: dolna połowa bułki, majonez, sałata, kotlet, pomidor cherry, ogórki kiszone, czerwona cebula, ketchup albo musztarda, górna połowa bułeczki przebijam to wykałaczką.
Takie burgerki są dosłownie na dwa gryzy. Rozmiar można sobie samemu dobrać piekąć odpowiednie rozmiary bułek i kotletów.
Zawsze robią furoręBlue2019, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo smao u Nas Paula, a już widziałam wiosnę za rogiem
W myślach już szykowałam letnie kurteczki...a tu zaspy za oknem. Fakt że chłopcy jada jeszcze na narty na parę dni z malzem, ale potem niech jus wiosna przychodzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:29
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO Paula wrzuć przepis dokladniejszy na te bułeczki bo niepowiem że takie szybkie przekąski są najlepsze ja zawsze robię mini kanapeczki z bagietki kroję ja wzdłuż i robię na dwa talerze jeden z serkiem śmietanowym np. Almette i na to łosoś wędzony na zimno można iść na wierzch coś zielonego np. Koperek A na drugi talerz też daje serek ale.na to kawałek.salaty kabanos pomidorek ogórek i rzodkiewka
robię też koperty z ciasta francuskiego A w.srodku pieczarki duszone z cebulką i ziołami prowansalskimi i do tego mozarella tarta i do piekarnika
-
nick nieaktualnyMama - nie cierpię zimy. Nie uprawiam zimowych sportów (boje się, na wrotkach złamałam rękę i teraz wszystko doczepiane do moich stóp co zwiększa prędkość przemieszczania się to mój wróg), wkurza mnie śnieg, który trzeba usuwać z samochodu, jest zimno, plucha, trzeba ubierać na siebie tonę ubrań.
Dla mnie śnieg może spaść w Wigilię i stopnieć w drugi dzień świąt
Ja jeszcze muszę ubierać psa w przypałowe ubranka bo zaraz mi zapalenie pęcherza albo oskrzeli łapieI wyglądamy przezabawnie - ja wielka kulka a ona w polarze z hello kitty.
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:O Paula wrzuć przepis dokladniejszy na te bułeczki bo niepowiem że takie szybkie przekąski są najlepsze ja zawsze robię mini kanapeczki z bagietki kroję ja wzdłuż i robię na dwa talerze jeden z serkiem śmietanowym np. Almette i na to łosoś wędzony na zimno można iść na wierzch coś zielonego np. Koperek A na drugi talerz też daje serek ale.na to kawałek.salaty kabanos pomidorek ogórek i rzodkiewka
robię też koperty z ciasta francuskiego A w.srodku pieczarki duszone z cebulką i ziołami prowansalskimi i do tego mozarella tarta i do piekarnika
O na przykład - ten przepis jest dobry, tylko sprawdź, czy nie masz w sosie sojowym alkoholu - jak nie masz sosu sojowego można użyć maggi albo sos wincester:
https://www.kuchniabazylii.pl/2018/01/mini-burgery-koreczki/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj post numer 3000. Właśnie spostrzegłam
No to niech będzie to okazja do świętowania
Z okazji okrągłej tysięcznicy posta życzę nam wszystkim łatwych porodów i błyskawicznych rekonwalescencji
Żebyśmy wyszły ze szpitala ze zdrowymi Maluszkami i myślą: "Kurczę, ten cały poród całkiem spoko, może weźmiemy się za kolejne skoro jestem stworzona do rodzenia dzieci"
mysla.nieskalana, Tunia76, espoir, Wiewióreczka, martusiawp, B_002, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość