X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka jutro idziesz na patologie?
    Tak jutro się wybieram

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
    Nie wiem czy wiesz, ale kolejna CC nie jest juz wskazaniem do CC od nowego roku. Tyko jeśli blizna jest w złym stanie i tu decyduje lekarz prowadzący i potwierdza lekarz przyjmujący do szpitala. Nie est już tak jak dotychczas było, że mogłaś wybrać.

Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.

Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    https://4gift.pl/lampka-batmana-mini.html?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1bhiHeDhLd9MOCky10YVPVy1rZlvVvSeeLWOcCEE_KX05Bizgt05KBoCev8QAvD_BwE
    :D Mosz!

Jezusicku!!! Jestem Ci winna chyba cała szarlotke jaka upieke Hahaha biorę!!

❤️

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
    U mnie z trzecia będę mieć skierowanie, ale jestem totalnie wyluzowana bo jak mówisz nawet jakby się przed 38 tyg coś działo to jadę i robią bez żadnego ale czy ze skierowaniem czy nie :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezusicku!!! Jestem Ci winna chyba cała szarlotke jaka upieke Hahaha biorę!!

❤️
    Wiesz..marzy mi się dziś taki puszysty sernik..tylko bez rodzynek!! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.

Jak rozmawiałam z położna, ze szpitala w którym będę rodzic to w ogóle nawet mam nie czekać na skurcze zrobią mi na zimno muszę umówić się na termin. Przy 3 cc nikt nie zaryzykuje porodu ani długich skurczy. Tak sama powiedziała.
    Jak miałam pierwsza cesarke to drugiego syna chciałam rodzic naturalnie i mi pozwolili spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:54

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ogółem.z jakich powodów macie cc dziewczyny??
    Ja będę mieć cesarkę z powodu mięśniaka, ma 9cm i nachodzi na szyjkę i może uniemożliwić poród SN. Jest niewielka szansa, że się coś zmieni.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest zastepca ordynatora wiec myśle ze jak da skierowanie na cc to mi je zrobi ;) pierwsza ciąża zakończyła się cc i nie chce już rodzic naturalnie to było mega straszne dla mnie przeżycie, nawet położna mi powiedziała ze byłam jedna z najcięższych pacjentek, ale miała kobieta duzo cierpliwości do mnie ;P

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak jutro się wybieram
    Daj znać jak poszło. Może przyjmą Cię od razu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Wiesz..marzy mi się dziś taki puszysty sernik..tylko bez rodzynek!! :D
    Za mną chodził taki serniczek wczoraj. Kupiłam, ale to nie było to. No ale zjadłam coby się nie zmarnował:)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.

Ale nie jest bezwględnym wskazaniem. Znam historie dziewczyn, które po dwóch cc rodziły z powodzeniem sn. Jesli trafi się na odpowiedniego lekarza to może kazać próbować SN tym bardziej, że mają ograniczyć ilość CC.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Za mną chodził taki serniczek wczoraj. Kupiłam, ale to nie było to. No ale zjadłam coby się nie zmarnował:)
    Bez rodzynek??? :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Krople vigantol to lek
    Ech Paula, wiem :) Vigantoletten tez do pewnej dawki, podałam Ci alternatywę.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj dla tych z Was, które ciekawi temat porodu SN po dwóch i więcej CC - są to wskazania PTG:

https://www.ptgin.pl/index.php/content/download/9530/140614/file/Ci%C4%99cie%20cesarskie.pdf

Akapit: "Kierunki postępowania u ciężarnych i rodzących po przebytym cięciu cesarskim" punkt 3. "U kobiety z przebytym więcej niż jednym cięciem cesarskim można podejmować próbę porodu drogą pochwową"

I jeszcze trochę historii kobiet: http://naturalniepocesarce.pl/?cat=13

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie wiem czy wiesz, ale kolejna CC nie jest juz wskazaniem do CC od nowego roku. Tyko jeśli blizna jest w złym stanie i tu decyduje lekarz prowadzący i potwierdza lekarz przyjmujący do szpitala. Nie est już tak jak dotychczas było, że mogłaś wybrać.

Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.

Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach ;)

Paula ja już wspominałam może nie widziałaś że ja nie mam cesarke na życzenie tylko mam nieprawidłową budowę miednicy i zwężenie miednicy co uniemożliwia otwieranie się macicy do porodu mam to rozpoznanie stwierdzone przez lekarzy i wpisane do dokumentów dlatego nie muszę się upewniac bo ja nie z tych co kombinują żeby mieć cesarke

I przepisy te dotyczą kobiet które są po 1 ciecia, a ja jestem po 2 no i jak wyżej wspomniałam jest to uwarunkowane konkretnymi wskazania i medycznymi.

Mój ginekolog też mówi że nikt nie ryzykuje po dwóch cc prób sn, on się pod tym nie podpisuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:28

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sobotę urodziny i gości i muszę wyzdrowieć co by przygotować coś nie coś :D

Mam zamówiony tort malinowy z bitą śmietaną i białą czekoladą pyszny jest , i upiekę brownie i malinowa chmurke że słodkości

Resztę menu już też ułożyłam tylko teraz to ogarnąć będzie około.15 osób razem z dziećmi :)

Co u was się przygotowuje na urodziny, czym zawsze raczycie swoich gości ?? Inspiracje mile widziane może coś dorzucę do tego co wymyśliłam :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała rodzic naturalnie nawet teraz.. Po 2 cesarkach ale ani lekarze się na to nie zgodzą.. Dodatkowo waga dziecka wyklucza. Jedyne moje Marzenie które się nie spełni.
    Ale przeżyje :)

Paula to że są kobiety które rodziły po 2 cc, dla mnie bomba. Chodzi ogólnie o to że 3 cc to są wskazania medyczne. Żebyś nie straszyła niepotrzebnie kogoś kto się boi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

A ja ci powiem z perspektywy czasu (mimo że operacji noży się boję jak cholera) to.nie chciała bym już rodzić sn.. po cc jest ból ale jest mi on znany i wiem.jak to będzie nie chciała bym.wracac choćby myślami do porodu sn. I ja zawsze mówię że wolna wola jak ktoś chce się narażać po dwóch cieciach proszę bardzo dla mnie życie jest zbyt cenne żeby zaspokajac własne widzimisie

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No co Ty? Myślałam, że idzie się do łazienki, po tych kilku godzinach.
    Teraz boję się jeszcze bardziej. Może jednak pozwolą mi rodzić SN.
    ja się kąpałam sama :) nikt mi tam nie zaglądał, ani nie podmywał... pamiętaj, że każdy ma inaczej - nie ma co się bać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:45

Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do robienia z siebie bohaterki - to nie były moje kaprysy ;) po prostu tutaj uważają, że im szybciej pionizacja, tym szybciej kobieta dochodzi do siebie. w Polsce też coraz krótszy czas robią ;)

nick nieaktualny, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ