Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.
Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach -
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:https://4gift.pl/lampka-batmana-mini.html?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1bhiHeDhLd9MOCky10YVPVy1rZlvVvSeeLWOcCEE_KX05Bizgt05KBoCev8QAvD_BwE
Mosz!
Jezusicku!!! Jestem Ci winna chyba cała szarlotke jaka upieke Hahaha biorę!!
❤️
mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
-
nick nieaktualnyPaula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.
Jak rozmawiałam z położna, ze szpitala w którym będę rodzic to w ogóle nawet mam nie czekać na skurcze zrobią mi na zimno muszę umówić się na termin. Przy 3 cc nikt nie zaryzykuje porodu ani długich skurczy. Tak sama powiedziała.
Jak miałam pierwsza cesarke to drugiego syna chciałam rodzic naturalnie i mi pozwolili spróbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:54
-
Mój lekarz jest zastepca ordynatora wiec myśle ze jak da skierowanie na cc to mi je zrobi
pierwsza ciąża zakończyła się cc i nie chce już rodzic naturalnie to było mega straszne dla mnie przeżycie, nawet położna mi powiedziała ze byłam jedna z najcięższych pacjentek, ale miała kobieta duzo cierpliwości do mnie ;P
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Paula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.
Ale nie jest bezwględnym wskazaniem. Znam historie dziewczyn, które po dwóch cc rodziły z powodzeniem sn. Jesli trafi się na odpowiedniego lekarza to może kazać próbować SN tym bardziej, że mają ograniczyć ilość CC. -
nick nieaktualnyTutaj dla tych z Was, które ciekawi temat porodu SN po dwóch i więcej CC - są to wskazania PTG:
https://www.ptgin.pl/index.php/content/download/9530/140614/file/Ci%C4%99cie%20cesarskie.pdf
Akapit: "Kierunki postępowania u ciężarnych i rodzących po przebytym cięciu cesarskim" punkt 3. "U kobiety z przebytym więcej niż jednym cięciem cesarskim można podejmować próbę porodu drogą pochwową"
I jeszcze trochę historii kobiet: http://naturalniepocesarce.pl/?cat=13
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:18
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Nie wiem czy wiesz, ale kolejna CC nie jest juz wskazaniem do CC od nowego roku. Tyko jeśli blizna jest w złym stanie i tu decyduje lekarz prowadzący i potwierdza lekarz przyjmujący do szpitala. Nie est już tak jak dotychczas było, że mogłaś wybrać.
Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.
Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach
Paula ja już wspominałam może nie widziałaś że ja nie mam cesarke na życzenie tylko mam nieprawidłową budowę miednicy i zwężenie miednicy co uniemożliwia otwieranie się macicy do porodu mam to rozpoznanie stwierdzone przez lekarzy i wpisane do dokumentów dlatego nie muszę się upewniac bo ja nie z tych co kombinują żeby mieć cesarke
I przepisy te dotyczą kobiet które są po 1 ciecia, a ja jestem po 2 no i jak wyżej wspomniałam jest to uwarunkowane konkretnymi wskazania i medycznymi.
Mój ginekolog też mówi że nikt nie ryzykuje po dwóch cc prób sn, on się pod tym nie podpisujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:28
Mama36, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam w sobotę urodziny i gości i muszę wyzdrowieć co by przygotować coś nie coś
Mam zamówiony tort malinowy z bitą śmietaną i białą czekoladą pyszny jest , i upiekę brownie i malinowa chmurke że słodkości
Resztę menu już też ułożyłam tylko teraz to ogarnąć będzie około.15 osób razem z dziećmi
Co u was się przygotowuje na urodziny, czym zawsze raczycie swoich gości ?? Inspiracje mile widziane może coś dorzucę do tego co wymyśliłammysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym bardzo chciała rodzic naturalnie nawet teraz.. Po 2 cesarkach ale ani lekarze się na to nie zgodzą.. Dodatkowo waga dziecka wyklucza. Jedyne moje Marzenie które się nie spełni.
Ale przeżyje
Paula to że są kobiety które rodziły po 2 cc, dla mnie bomba. Chodzi ogólnie o to że 3 cc to są wskazania medyczne. Żebyś nie straszyła niepotrzebnie kogoś kto się boi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:37
-
nick nieaktualnyMama
A ja ci powiem z perspektywy czasu (mimo że operacji noży się boję jak cholera) to.nie chciała bym już rodzić sn.. po cc jest ból ale jest mi on znany i wiem.jak to będzie nie chciała bym.wracac choćby myślami do porodu sn. I ja zawsze mówię że wolna wola jak ktoś chce się narażać po dwóch cieciach proszę bardzo dla mnie życie jest zbyt cenne żeby zaspokajac własne widzimisie -
Tunia76 wrote:No co Ty? Myślałam, że idzie się do łazienki, po tych kilku godzinach.
Teraz boję się jeszcze bardziej. Może jednak pozwolą mi rodzić SN.nikt mi tam nie zaglądał, ani nie podmywał... pamiętaj, że każdy ma inaczej - nie ma co się bać :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:45
Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
co do robienia z siebie bohaterki - to nie były moje kaprysy
po prostu tutaj uważają, że im szybciej pionizacja, tym szybciej kobieta dochodzi do siebie. w Polsce też coraz krótszy czas robią
Paula 90, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧