X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka jutro idziesz na patologie?
    Tak jutro się wybieram

Lili90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
    Nie wiem czy wiesz, ale kolejna CC nie jest juz wskazaniem do CC od nowego roku. Tyko jeśli blizna jest w złym stanie i tu decyduje lekarz prowadzący i potwierdza lekarz przyjmujący do szpitala. Nie est już tak jak dotychczas było, że mogłaś wybrać.

Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.

Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    https://4gift.pl/lampka-batmana-mini.html?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1bhiHeDhLd9MOCky10YVPVy1rZlvVvSeeLWOcCEE_KX05Bizgt05KBoCev8QAvD_BwE
    :D Mosz!

Jezusicku!!! Jestem Ci winna chyba cała szarlotke jaka upieke Hahaha biorę!!

❤️

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie
    U mnie z trzecia będę mieć skierowanie, ale jestem totalnie wyluzowana bo jak mówisz nawet jakby się przed 38 tyg coś działo to jadę i robią bez żadnego ale czy ze skierowaniem czy nie :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezusicku!!! Jestem Ci winna chyba cała szarlotke jaka upieke Hahaha biorę!!

❤️
    Wiesz..marzy mi się dziś taki puszysty sernik..tylko bez rodzynek!! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.

Jak rozmawiałam z położna, ze szpitala w którym będę rodzic to w ogóle nawet mam nie czekać na skurcze zrobią mi na zimno muszę umówić się na termin. Przy 3 cc nikt nie zaryzykuje porodu ani długich skurczy. Tak sama powiedziała.
    Jak miałam pierwsza cesarke to drugiego syna chciałam rodzic naturalnie i mi pozwolili spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:54

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ogółem.z jakich powodów macie cc dziewczyny??
    Ja będę mieć cesarkę z powodu mięśniaka, ma 9cm i nachodzi na szyjkę i może uniemożliwić poród SN. Jest niewielka szansa, że się coś zmieni.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest zastepca ordynatora wiec myśle ze jak da skierowanie na cc to mi je zrobi ;) pierwsza ciąża zakończyła się cc i nie chce już rodzic naturalnie to było mega straszne dla mnie przeżycie, nawet położna mi powiedziała ze byłam jedna z najcięższych pacjentek, ale miała kobieta duzo cierpliwości do mnie ;P

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak jutro się wybieram
    Daj znać jak poszło. Może przyjmą Cię od razu.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Wiesz..marzy mi się dziś taki puszysty sernik..tylko bez rodzynek!! :D
    Za mną chodził taki serniczek wczoraj. Kupiłam, ale to nie było to. No ale zjadłam coby się nie zmarnował:)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula 3 cięcie jest wskazaniem, drugi poród nie.

Ale nie jest bezwględnym wskazaniem. Znam historie dziewczyn, które po dwóch cc rodziły z powodzeniem sn. Jesli trafi się na odpowiedniego lekarza to może kazać próbować SN tym bardziej, że mają ograniczyć ilość CC.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Za mną chodził taki serniczek wczoraj. Kupiłam, ale to nie było to. No ale zjadłam coby się nie zmarnował:)
    Bez rodzynek??? :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Krople vigantol to lek
    Ech Paula, wiem :) Vigantoletten tez do pewnej dawki, podałam Ci alternatywę.

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj dla tych z Was, które ciekawi temat porodu SN po dwóch i więcej CC - są to wskazania PTG:

https://www.ptgin.pl/index.php/content/download/9530/140614/file/Ci%C4%99cie%20cesarskie.pdf

Akapit: "Kierunki postępowania u ciężarnych i rodzących po przebytym cięciu cesarskim" punkt 3. "U kobiety z przebytym więcej niż jednym cięciem cesarskim można podejmować próbę porodu drogą pochwową"

I jeszcze trochę historii kobiet: http://naturalniepocesarce.pl/?cat=13

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie wiem czy wiesz, ale kolejna CC nie jest juz wskazaniem do CC od nowego roku. Tyko jeśli blizna jest w złym stanie i tu decyduje lekarz prowadzący i potwierdza lekarz przyjmujący do szpitala. Nie est już tak jak dotychczas było, że mogłaś wybrać.

Upewnij się, że się "kwalifikujesz" jeśli chcesz CC.

Chyba że masz inne wskazania a ja przeoczyłam w postach ;)

Paula ja już wspominałam może nie widziałaś że ja nie mam cesarke na życzenie tylko mam nieprawidłową budowę miednicy i zwężenie miednicy co uniemożliwia otwieranie się macicy do porodu mam to rozpoznanie stwierdzone przez lekarzy i wpisane do dokumentów dlatego nie muszę się upewniac bo ja nie z tych co kombinują żeby mieć cesarke

I przepisy te dotyczą kobiet które są po 1 ciecia, a ja jestem po 2 no i jak wyżej wspomniałam jest to uwarunkowane konkretnymi wskazania i medycznymi.

Mój ginekolog też mówi że nikt nie ryzykuje po dwóch cc prób sn, on się pod tym nie podpisuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:28

Mama36, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sobotę urodziny i gości i muszę wyzdrowieć co by przygotować coś nie coś :D

Mam zamówiony tort malinowy z bitą śmietaną i białą czekoladą pyszny jest , i upiekę brownie i malinowa chmurke że słodkości

Resztę menu już też ułożyłam tylko teraz to ogarnąć będzie około.15 osób razem z dziećmi :)

Co u was się przygotowuje na urodziny, czym zawsze raczycie swoich gości ?? Inspiracje mile widziane może coś dorzucę do tego co wymyśliłam :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała rodzic naturalnie nawet teraz.. Po 2 cesarkach ale ani lekarze się na to nie zgodzą.. Dodatkowo waga dziecka wyklucza. Jedyne moje Marzenie które się nie spełni.
    Ale przeżyje :)

Paula to że są kobiety które rodziły po 2 cc, dla mnie bomba. Chodzi ogólnie o to że 3 cc to są wskazania medyczne. Żebyś nie straszyła niepotrzebnie kogoś kto się boi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

A ja ci powiem z perspektywy czasu (mimo że operacji noży się boję jak cholera) to.nie chciała bym już rodzić sn.. po cc jest ból ale jest mi on znany i wiem.jak to będzie nie chciała bym.wracac choćby myślami do porodu sn. I ja zawsze mówię że wolna wola jak ktoś chce się narażać po dwóch cieciach proszę bardzo dla mnie życie jest zbyt cenne żeby zaspokajac własne widzimisie

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No co Ty? Myślałam, że idzie się do łazienki, po tych kilku godzinach.
    Teraz boję się jeszcze bardziej. Może jednak pozwolą mi rodzić SN.
    ja się kąpałam sama :) nikt mi tam nie zaglądał, ani nie podmywał... pamiętaj, że każdy ma inaczej - nie ma co się bać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:45

Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do robienia z siebie bohaterki - to nie były moje kaprysy ;) po prostu tutaj uważają, że im szybciej pionizacja, tym szybciej kobieta dochodzi do siebie. w Polsce też coraz krótszy czas robią ;)

Paula 90, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ