X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię że w każdym szpitalu naprawdę jest inaczej i każdy inaczej dochodzi do siebie. Ja tam nie miałam siły wstawać ani checi wszystko mnie bolało byłam ledwo żywa i nie zgrywalam bohaterki. I nie ukrywam że bardzo ciężko mi było. Cały dzień po cc leżałam poza pionizacja. Dopiero na następny dzień się zajmowałam dzieckiem i to też zanim się zwleklam z łóżka to dobre 5 minut mi to zajelo

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja powiedziałam dziś teściowej że nie przyjadę na imieniny bo to już nie czas na takie wyjazdy z miasta. Najwyżej mój mąż jak bardzo będzie chciał to pojedzie na południe i wróci, autostradą jest od nas około godzina drogi od domu.
    Ale teściowa na szczęście wyrozumiała i mądra bo powiedziała że rozumie i że mój mąż też nie powinien wtedy już mnie samej zostawiać więc nas poprostu tym razem się będzie :)
    A co do jeszcze jednego wyjazdu który mam w planach w okolicach 35tc to postanowiłam się skonsultować z moją prowadzącą, bo to już około 3h w jedną stronę i najlepiej niech mi lekarz powie co na ten temat sądzi. Plany zawsze można zmienić.
    Brawo dla teściowej.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

Dobrze że masz rozsądną teściowa którą Focha nie strzela. Super :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wałbrzychu pytałam też o dziecko po CC. Dają od razu, opiekuje się mama z pomocą osoby towarzyszącej albo partnera. Tylko na WYRAZNE życzenie zabierają dziecko.
    Klada duży nacisk na kontakt mama-dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka w Oławie CC miała to wstawała już 4h po operacji. I baaaardzo szybko doszła do siebie. Byliśmy u nich na drugi dzień po wyjściu ze szpitala to już śmigała jakby nigdy nic. Wyszli w 3 dobie

espoir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama znowu miała CC też w Oławie i ona długo leżała przed pionizacja (bodajże 10h) i potem dwa tygodnie nie była w stanie się ruszać.

Więc wszystko zależy. Najlepiej zaufać personelowi szpitala bo każdy przypadek jest inny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dochodzenie do siebie po CC to to samo co po SN jedna siadzie na pupie odd razu a druga nóg nie złączy przez tydzień. Tu nie chodzi o to, zebysmy się prześcigały która szybciej dojdzie do siebie. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę i z porodem będzie to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh weszłam w aplikacje flo, gdybym mogła liczyć ciążę wg terminu OM to dziś bym kończyła 31 tygodni. niby tylko 5 dni a jednak robi różnicę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny te które już wiedza o CC kiedy terminy macie ustalane?
    W 38 tyg dostaje skierowanie i idę się zapisać

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    B002

Dobrze że masz rozsądną teściowa którą Focha nie strzela. Super :)
    Czasem są różnice zdań ale to chyba normalne. Ważne że można się z nią dogadać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek lampka mega... W Ikei faktycznie też mogę znaleźć... Na spokojnie pomyślę i się rozejrze..najlepiej jakby była w batmana hihi :D

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja właśnie mówię otwarcie ze nie robię z siebie bohaterki skoro czułam się jak kupa, a jeśli ktoś szybciej dojdzie do siebie to rewelacja też będę się cieszyć. I to fakt że każdy organizm jest inny i to bardzo indywidualna sprawa. A po cc przekładaja na 2 sekundy dziecko do policzka pokazują ci tylko płeć i zabierają żeby ubrać i powierzyć co można zrobić. Poród rekonwalescencja to wszystko jest już potem nie ważne , najważniejsze dziecko żeby żyło było zdrowe i nic więcej A to czy na dzień zabiorą je pielęgniarki czy zajmie się ktoś z rodziny to dla mnie bez znaczenia. Najważniejsze żeby wrócić z tym po co się przyjechało do tego szpitala

Tunia76 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych cesarkach aż mnie strach oblatuje. Bardzo bym chciała jej uniknąć i oby się udało. Jedynym chyba wskazaniem byłoby to gdyby dziecko nie obróciło się główką w dół. Na razie jest miednicowo lub być może bokiem bo wczoraj czułam chyba głowę po prawej stronie brzucha a pupę po lewej. Na razie muszę czekać na rozwój wydarzeń :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ohhh weszłam w aplikacje flo, gdybym mogła liczyć ciążę wg terminu OM to dziś bym kończyła 31 tygodni. niby tylko 5 dni a jednak robi różnicę
    Gdybym ja liczyła wg OM to już bym miała skończony 35tc :P

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Króliczek lampka mega... W Ikei faktycznie też mogę znaleźć... Na spokojnie pomyślę i się rozejrze..najlepiej jakby była w batmana hihi :D
    https://4gift.pl/lampka-batmana-mini.html?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1bhiHeDhLd9MOCky10YVPVy1rZlvVvSeeLWOcCEE_KX05Bizgt05KBoCev8QAvD_BwE
    :D Mosz!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka jutro idziesz na patologie?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie lekarz powiedział Ze będę mieć cc ale nie wyznaczył terminu, jeszcze mamy czas ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogółem.z jakich powodów macie cc dziewczyny??

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny te które już wiedza o CC kiedy terminy macie ustalane?
    Mi lekarz powiedział, że termin będziemy ustalać po 30 tygodniu ciąży. Prawdę mówiąc, to nie wiedziałam, że tak wcześnie.
    Na patologii spotkałam dziewczynę i ustalali jej termin, była wtedy w 36 tygodniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ