X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię że w każdym szpitalu naprawdę jest inaczej i każdy inaczej dochodzi do siebie. Ja tam nie miałam siły wstawać ani checi wszystko mnie bolało byłam ledwo żywa i nie zgrywalam bohaterki. I nie ukrywam że bardzo ciężko mi było. Cały dzień po cc leżałam poza pionizacja. Dopiero na następny dzień się zajmowałam dzieckiem i to też zanim się zwleklam z łóżka to dobre 5 minut mi to zajelo

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja powiedziałam dziś teściowej że nie przyjadę na imieniny bo to już nie czas na takie wyjazdy z miasta. Najwyżej mój mąż jak bardzo będzie chciał to pojedzie na południe i wróci, autostradą jest od nas około godzina drogi od domu.
    Ale teściowa na szczęście wyrozumiała i mądra bo powiedziała że rozumie i że mój mąż też nie powinien wtedy już mnie samej zostawiać więc nas poprostu tym razem się będzie :)
    A co do jeszcze jednego wyjazdu który mam w planach w okolicach 35tc to postanowiłam się skonsultować z moją prowadzącą, bo to już około 3h w jedną stronę i najlepiej niech mi lekarz powie co na ten temat sądzi. Plany zawsze można zmienić.
    Brawo dla teściowej.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

Dobrze że masz rozsądną teściowa którą Focha nie strzela. Super :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wałbrzychu pytałam też o dziecko po CC. Dają od razu, opiekuje się mama z pomocą osoby towarzyszącej albo partnera. Tylko na WYRAZNE życzenie zabierają dziecko.
    Klada duży nacisk na kontakt mama-dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka w Oławie CC miała to wstawała już 4h po operacji. I baaaardzo szybko doszła do siebie. Byliśmy u nich na drugi dzień po wyjściu ze szpitala to już śmigała jakby nigdy nic. Wyszli w 3 dobie

espoir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama znowu miała CC też w Oławie i ona długo leżała przed pionizacja (bodajże 10h) i potem dwa tygodnie nie była w stanie się ruszać.

Więc wszystko zależy. Najlepiej zaufać personelowi szpitala bo każdy przypadek jest inny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dochodzenie do siebie po CC to to samo co po SN jedna siadzie na pupie odd razu a druga nóg nie złączy przez tydzień. Tu nie chodzi o to, zebysmy się prześcigały która szybciej dojdzie do siebie. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę i z porodem będzie to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh weszłam w aplikacje flo, gdybym mogła liczyć ciążę wg terminu OM to dziś bym kończyła 31 tygodni. niby tylko 5 dni a jednak robi różnicę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny te które już wiedza o CC kiedy terminy macie ustalane?
    W 38 tyg dostaje skierowanie i idę się zapisać

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    B002

Dobrze że masz rozsądną teściowa którą Focha nie strzela. Super :)
    Czasem są różnice zdań ale to chyba normalne. Ważne że można się z nią dogadać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek lampka mega... W Ikei faktycznie też mogę znaleźć... Na spokojnie pomyślę i się rozejrze..najlepiej jakby była w batmana hihi :D

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja właśnie mówię otwarcie ze nie robię z siebie bohaterki skoro czułam się jak kupa, a jeśli ktoś szybciej dojdzie do siebie to rewelacja też będę się cieszyć. I to fakt że każdy organizm jest inny i to bardzo indywidualna sprawa. A po cc przekładaja na 2 sekundy dziecko do policzka pokazują ci tylko płeć i zabierają żeby ubrać i powierzyć co można zrobić. Poród rekonwalescencja to wszystko jest już potem nie ważne , najważniejsze dziecko żeby żyło było zdrowe i nic więcej A to czy na dzień zabiorą je pielęgniarki czy zajmie się ktoś z rodziny to dla mnie bez znaczenia. Najważniejsze żeby wrócić z tym po co się przyjechało do tego szpitala

Tunia76 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych cesarkach aż mnie strach oblatuje. Bardzo bym chciała jej uniknąć i oby się udało. Jedynym chyba wskazaniem byłoby to gdyby dziecko nie obróciło się główką w dół. Na razie jest miednicowo lub być może bokiem bo wczoraj czułam chyba głowę po prawej stronie brzucha a pupę po lewej. Na razie muszę czekać na rozwój wydarzeń :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ohhh weszłam w aplikacje flo, gdybym mogła liczyć ciążę wg terminu OM to dziś bym kończyła 31 tygodni. niby tylko 5 dni a jednak robi różnicę
    Gdybym ja liczyła wg OM to już bym miała skończony 35tc :P

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem jak jest u was ale ja jak będę mieć 3 cięcie to skierowania już żadnego mieć nie muszę tylko z kartą ciąży sie idzie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Króliczek lampka mega... W Ikei faktycznie też mogę znaleźć... Na spokojnie pomyślę i się rozejrze..najlepiej jakby była w batmana hihi :D
    https://4gift.pl/lampka-batmana-mini.html?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1bhiHeDhLd9MOCky10YVPVy1rZlvVvSeeLWOcCEE_KX05Bizgt05KBoCev8QAvD_BwE
    :D Mosz!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka jutro idziesz na patologie?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie lekarz powiedział Ze będę mieć cc ale nie wyznaczył terminu, jeszcze mamy czas ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogółem.z jakich powodów macie cc dziewczyny??

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny te które już wiedza o CC kiedy terminy macie ustalane?
    Mi lekarz powiedział, że termin będziemy ustalać po 30 tygodniu ciąży. Prawdę mówiąc, to nie wiedziałam, że tak wcześnie.
    Na patologii spotkałam dziewczynę i ustalali jej termin, była wtedy w 36 tygodniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ