X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, jest bardzo ładnie! U mnie dopiero będzie ciasno, bo mała będzie ze mną w pokoiku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja co 5 minut mogłabym chodzić siku, najgorzej jest jak wstaje z łóżka, wtedy brzuch jak kamień i od razu mam taki straszny ucisk na pęcherz.

Któraś z Was też tak ma ?
    Ja tak mam od około 20 tygodnia. Cały czas

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mój ma tak że nic nie weźmie jak ja mu nie podam.. Mówię sto razy.. Weź Leki! A On nie wie gdzie leżą.. A później.. I będzie leżał i zdychał aż sumienie mnie ruszy i przyniosę rozpuszczone tabletki jak synom. To zazdrość. Mówię Wam :D
    No nie to mój się właśnie często nie przyznaje że się wogole źle czuje. Dopiero np wieczorem mówi że od rana go coś boli. A potem na drugi dzień udaje że już wszystko ok jak widzę że nie ;). Na szczęście rzadko coś łapie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezusiu.. Nie ma się czym chwalić kochana.. Mamy najzwyklejszy kącik w naszej sypialni.. Nie takie cudne pokoiki czy kąciki jak wy. I nie chciałam komody tylko mam ten regalik na podręczne rzeczy bo komode mamy obok na korytarzu. Więc jest po prostu najzwyklej. Przy Was to aż wstyd pokazywać.
    76aafeb9a36e3276med.jpg

O ktoś jeszcze ma łóżeczko w ciemnym kolorze:D mąż właśnie przemalowuje na taki kolor jak twój i właśnie zamierzam łaczyc z turkusem:D

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    To mój mnie denerwuje w drugą stronę bo bagatelizuje chorobę i trzeba za nim chodzić żeby wziął jakieś leki ;).
    Mój bierze taką ilość leków, że szlak mnie trafia. Ledwo głowa go zaboli, już ibuprom.
    Ale mogę sobie gadać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kaszlu tez mam problemy z nietrzymaniem...wiec jak wstaje w nocy to trzymam kaszel aż do toalety bo raz już się to złe skończyło:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ja też nie mam dla małej pokoju. Wprawdzie mamy dużą sypialnię, ale szaf i komód mam dużo. Szukam łóżeczka w kolorze miodowym, bo takie mam meble. Niestety nie ma wyboru. Białych chyba jest najwięcej.
    Chciałam powiesić jakieś półeczki nad łóżeczkiem. Tak wysoko by dziecko nie sięgnęło. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ciemne łóżeczka też są śliczne :)

Tunia, podsyłam link do organizera - https://allegro.pl/oferta/przybornik-organizer-torba-do-lozeczka-dzieciecego-7685177824?snapshot=MjAxOS0wMS0yOFQwMzowNzo0OC4wMzdaO2J1eWVyOzFlYmQ4N2EyNGU0NGE5ZDgxZGQzY2Y1Yjg2YmVmN2JjMzc2Y2VjMDVhNmIxMTQ3NGQxMzY3ODJiNDA4MTEzYTg%3D

Blue, ale Cię złapało, współczuję...

Karolka, też mam ostatnio brzuch twardy jak tylko wstanę - za każdym razem. Chce mi się siusiu, a tu całe 5 ml ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś obiad zamawiam z baru mam ugotowany rosół ale totalnie nie mam.na niego ochoty mam.chec na schabowego A robić nie mam.sily więc zamówiłam i z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze upokorzenia to chyba po cesarce jak Leżysz jak.ta niedorajda w giga pampersie jak stary dziadek siusiu przez rurkę i położne Cię przychodzą myć kilka godzin po operacji.....niby normalne po operacji ale to jest Tak fatalne uczucie że szok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:13

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Najgorsze upokorzenia to chyba po cesarce jak Leżysz jak.ta niedorajda w giga pampersie jak stary dziadek siusiu przez rurkę i położne Cię przychodzą myć kilka godzin po operacji.....niby normalne po operacji ale to jest Tak fatalne uczucie że szok..
    No co Ty? Myślałam, że idzie się do łazienki, po tych kilku godzinach.
    Teraz boję się jeszcze bardziej. Może jednak pozwolą mi rodzić SN.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze u Was tez już przygotowania pełna para, u mnie tez. Chociaż torba wciąż nie spakowana to już bardzo dużo ogarnelam :) miałam zwyżkę formy ostatnie 2-3 dni i to wykorzystałam ... byliśmy na sesji cała rodzina , ale efekty do 2 tyg dopiero gdy fotograf obrobi zdjęcia :) nie plamie , ciąża coraz wyższa wiec jestem tez spokojniejsza ... buziaki

Wiewióreczka, Karmelllka90, Tunia76, valetta94, Kasiulka90, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No co Ty? Myślałam, że idzie się do łazienki, po tych kilku godzinach.
    Teraz boję się jeszcze bardziej. Może jednak pozwolą mi rodzić SN.

Tuniu po operacji znieczulenie trzyma średnio od 4 do 6 godzin po (zależy od organizmu,) a u nas w szpitalu pionizacja po operacji jest po 12 godzinach dopiero więc przez ten czas Leżysz na płasko na.lozku i tylko kroplowki dostajesz i po kilku godzinach możesz pić wodę A jedzenie dopiero na następny dzień u nas jeśli ma.kto pomóc.po.cc i chcesz to dziecko zostawia jak.nie ma kto to.tlyko na karmienie ci przystawiaja A na całą noc zabierają i dopiero rano jak już powoli czlapiesz się z łóżka to dostajesz dziecko do opieki.

No A przez ten cały dzień co Leżysz to masz cewnik i pierwsze mycie to położne robią i Cię przebierają. A 1 prysznic to ja bralam na następny dzień jak mąż.przyszedl i poszedł że mną bo samej mi nie pozwolili

P.s ja nikogo nie strasze żeby ktoś sobie nie pomyślał !! Tylko.pisze jak.to kolorowo wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 15:00

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ostatnio po cc dziewczynę na oddziale to wyglądała mało kolorowo ;) prawda jest taka ze wszystk jest do przeżycia , nie ma co o tym myśleć wcześniej , trzeba wziąć na klatę ...

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jak wchodzę tutaj widzę ile mam dokładnie tc, toz to 8 tyg do terminu a do porodu myśle ze mniej...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezusiu.. Nie ma się czym chwalić kochana.. Mamy najzwyklejszy kącik w naszej sypialni.. Nie takie cudne pokoiki czy kąciki jak wy. I nie chciałam komody tylko mam ten regalik na podręczne rzeczy bo komode mamy obok na korytarzu. Więc jest po prostu najzwyklej. Przy Was to aż wstyd pokazywać.
    76aafeb9a36e3276med.jpg
    No i super :) Wszystko gotowe i czeka na maleństwo. My też będziemy mieć na razie tylko kącik w sypialni zamiast osobnego pokoiku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja co 5 minut mogłabym chodzić siku, najgorzej jest jak wstaje z łóżka, wtedy brzuch jak kamień i od razu mam taki straszny ucisk na pęcherz.

tak. Okropne uczucie :/ jeszcze spojenie i ten mięsień prosty i zejście z łóżka a mam wysokie to wyczyn

• Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi CC to różnie, tak jak z porodem SN. Moja siostra wstała po kilku godzinach, cewnik odłączyli, obolała ale normalnie zajmowała się dzieckiem. Espoir jest rekordzistką, bo chyba po 2-3 h wstawała po CC :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja tak mam od jakiegoś czasu

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mama36, jest bardzo ładnie! U mnie dopiero będzie ciasno, bo mała będzie ze mną w pokoiku.
    U mnie na początek tak samo.

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ