X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze leżę i sprawdzam czy leci :D

Paula wiem że Ty też sprawdzasz papierkami lakmusowym wody... powiedz głęboko je wsadzasz? :D bo może ja je za płytko przytykam ...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Poprasowalam pieluszki, ręczniki i prześcieradła. I teraz leżę. Aż mnie głowa rozbolała. A gdzie do prasowania ciuszkow

Gratulacje siły i motywacji :) ja leżę jak.przyslowiowy "krowi placek" i nie mam.sily noga ruszyć....niech to paskudztwo już sobie pójdzie bo mam dosyć... oby jutro do lekarza się doczolgac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No właśnie jeszcze leżę i sprawdzam czy leci :D

Paula wiem że Ty też sprawdzasz papierkami lakmusowym wody... powiedz głęboko je wsadzasz? :D bo może ja je za płytko przytykam ...
    Tak, zeby trochę zamókł. W sumie nie wkładam głęboko, może na 1cm maksymalnie

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Daffi ja zaczynałam ciążę z BMI 37, jestem tutaj najgrubsza. Wiem, że byłoby super żebym nic nie przytyła. Staram się, ale już mam + 2kg. A przypadki zatrzymania wody w ciąży i związana z tym opuchlizna, tutaj nasza dieta nie pomaga, ale po porodzie wszystko pięknie schodzi.
    A Ty musisz leżeć? Przepraszam, ale nie pamiętam.
    Ściskam mocno.
    No to ja mam ciut mniejsze ale ja sie balam powtorki z pierwszej ciazy a wiesc o cukrzycy mi nie pomagala psychicznie ale szybko sie poskladalam.
    Nie mam przykazu lezenia od lekarza ale od kilku dni juz nie mam sil wstac z łóżka tak mi ten bol spojenia dokucza.. Ja leze jak kloda i nawet nie wiem jak sie zabrac by sie na tym lozku przekrecic na ktorys bok. Czuje sie zmasakrowana i umeczona. I z kazdym dniem jest gorzej a wizyte mam 15.02...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sypialnia ogarnięta.lozeczko złożone i regalik.. Teraz są rzeczy wyniesione z sypialni w salonie gdzie jest totalny miss masz hahah.. Już mi się nie chce tego robić :p
    ALE JESTEM DUMNA Z NAS

DorotaAnna, mysla.nieskalana, espoir, Karmelllka90, Paula 90, AniaKJ, AniaKJ, Tunia76, B_002, valetta94, Lolka30, martusiawp, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kurde dziewczyny mam problem, zastanawiam się czy mi czasem wody nie wyciekają :o mam te zasrane papierki ale ja nie widzę żeby robiły się niebieskie... ale od wieczora ogólnie źle się czuje najlepiej to bym spała tylko, ale od wczoraj mam tak mokro że masakra! Jak chodzę to jakoś tak nie jest mokro. Ale jak wstanę to mam tak mokro jak jeszcze nigdy, nie czuje żeby to leciało, nie leci po nogach, nawet nie wiem czy to leci jak leżę czy jak wstaje...? Jak chodzę to jest tak normalnie... nie wiem czy się sama nie nakręcam ... może to jakiś objaw 3 trymestru ze robi się jeszcze bardziej mokro??
    Za dużo ci nie pomogę. Ale mojej koleżance już się wody saczyly i na wizycie jej ginekolog powiedziała wysłała ja do szpitala ale ona akurat była tydzień przed temrinem cesarki.
    Podobno przy porodzie jak wody odejdą dziecko blokuje ujście jak się chodzi byle wolno i wtedy nie ciekną aż tak.
    Może to głupie ale czy jak leżysz i wstajesz nie naciskasz na pęcherz i nie popuszczasz?
    Dla spokoju może jedz na IP ?

AniaKJ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od maja do lipca przytyłam z 75 kg na 85 kg :/ jadłam dosłownie 3 posiłki dziennie, śniadania coś na szybko w pracy i kolacje przed 22 bo miałam taki zapierdziel w pracy. Przy niedoczynnosci i IO skończyło się takim skutkiem że jak wróciłam z Krety zrobiłam test ciążowy weszłam na wagę a tam 85 kg :/ BMI 30 :/ nadwaga chciałam max w ciąży 10 kg przytyć a już mam 9 kg...a moja dieta cukrzycowa nie obniża mi wagi ani nie trzyma. Jak obetnie węglowodany pojawia się ketony więc nic z tym zrobić nie mogę :/ ale już po tym falującym udzie widzę że woda się zatrzymuje w organizmie ehh

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to ja mam ciut mniejsze ale ja sie balam powtorki z pierwszej ciazy a wiesc o cukrzycy mi nie pomagala psychicznie ale szybko sie poskladalam.
    Nie mam przykazu lezenia od lekarza ale od kilku dni juz nie mam sil wstac z łóżka tak mi ten bol spojenia dokucza.. Ja leze jak kloda i nawet nie wiem jak sie zabrac by sie na tym lozku przekrecic na ktorys bok. Czuje sie zmasakrowana i umeczona. I z kazdym dniem jest gorzej a wizyte mam 15.02...
    Słyszałam od znajomej, że to spojenie to męka.
    Ja też strasznie bałam się powtórki z 1 ciąży. Przytylam wtedy prawie 30kg i chociaż karmiłam, to nie chudlam. Jakbym teraz dowaliła kolejne 30kg to już bym się nie podniosła. Dlatego tak bardzo uważam.

Czy największe tycie już za nami, czy dopiero przed? Bo różnie słyszałam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mówię o kroplach vigantol a nie tabletkach vigantoleten
    Wiem, ale pytałaś o lek, więc piszę o leku :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mówię o kroplach vigantol a nie tabletkach vigantoleten
    Jeszcze co do tych kropli to ja a okresie przeziębienia miałam brać 5 kropli dziennie przez tydzień, potem 4 krople przez tydzień i potem już profilaktycznie 3 krople dziennie do końca sezonu zimowego. Takie miałam zalecenia od lekarza.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Sypialnia ogarnięta.lozeczko złożone i regalik.. Teraz są rzeczy wyniesione z sypialni w salonie gdzie jest totalny miss masz hahah.. Już mi się nie chce tego robić :p
    ALE JESTEM DUMNA Z NAS
    Pochwal się nam tutaj! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też pomyślałam o popuszczaniu. Zwłaszcza właśnie jak wstajesz, napinasz brzuch i mokro.
    Mi się zdarzyło raz na pewno, jak kichnęłam, no nie jest to fajne :(
    A tak w ogóle jak szyjka twarda i zamknięta, to wody mogą się sączyć?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia jak leżałam w szpitalu przeżyłam upokorzenie życia! Jadłam podwieczorek i się zakrztusilam zsikalam się w gacie a nawet nie czułam że mi się chce sikać! Wystraszyłam się że wody po jak poleciało to łój...no ale "na szczęście " się tylko zlalam. Ale nikt nie zrozumie jeśli sam kiedyś tego nie doznał. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiem, ale pytałaś o lek, więc piszę o leku :)
    Krople vigantol to lek

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 5 minut mogłabym chodzić siku, najgorzej jest jak wstaje z łóżka, wtedy brzuch jak kamień i od razu mam taki straszny ucisk na pęcherz.

Któraś z Was też tak ma ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja też biorę prenatal duo, ale w moim przypadku dawka jest ciut za niska. Dzięki za opinę o vigantol. Zamówię go.
    Jest jeszcze vigantoletten w tabletkach, tylko że jako lek zarejestrowane mają dawki 500 i 1000 a 2000 to już tylko suplement. Kiedyś 1000 była na receptę, teraz już bez, tylko trzeba by brać x2. Ja też w ciąży mam brać 4000, generalnie suplelemtuje vit. D od 7 lat dawka 2000 i na początku ciąży miałam poziom 31 tak jak Ty. A jak zaczynałam to miałam 8...Mój Endo mówi że u kobiet starających się o dziecko optymalny poziom to 50.

Paula 90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia jak leżałam w szpitalu przeżyłam upokorzenie życia! Jadłam podwieczorek i się zakrztusilam zsikalam się w gacie a nawet nie czułam że mi się chce sikać! Wystraszyłam się że wody po jak poleciało to łój...no ale "na szczęście " się tylko zlalam. Ale nikt nie zrozumie jeśli sam kiedyś tego nie doznał. :/
    O rany, współczuję. Mi się przydarzyło w domu i nikt nie widział.
    A wiecie tylko Wy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Pochwal się nam tutaj! :)
    Jezusiu.. Nie ma się czym chwalić kochana.. Mamy najzwyklejszy kącik w naszej sypialni.. Nie takie cudne pokoiki czy kąciki jak wy. I nie chciałam komody tylko mam ten regalik na podręczne rzeczy bo komode mamy obok na korytarzu. Więc jest po prostu najzwyklej. Przy Was to aż wstyd pokazywać.
    76aafeb9a36e3276med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 13:29

Karollinax26, Lolka30, Tunia76, Wiewióreczka, martusiawp, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chory facet to koszmar.... Gorzej niż chore dziecko... Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.. Ale w takiej sytuacji mam ochotę sie spakować.. Wyjść i nie wracać :D
    To mój mnie denerwuje w drugą stronę bo bagatelizuje chorobę i trzeba za nim chodzić żeby wziął jakieś leki ;).

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    To mój mnie denerwuje w drugą stronę bo bagatelizuje chorobę i trzeba za nim chodzić żeby wziął jakieś leki ;).
    Mój ma tak że nic nie weźmie jak ja mu nie podam.. Mówię sto razy.. Weź Leki! A On nie wie gdzie leżą.. A później.. I będzie leżał i zdychał aż sumienie mnie ruszy i przyniosę rozpuszczone tabletki jak synom. To zazdrość. Mówię Wam :D

Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ