X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - jedz na IP. Lepiej 10 razy za dużo niż raz za mało. Uspokoisz się

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A to się chodzi do swojego gin czy do szpitala?
    U mnie sie chodzi do szpitala z zalecenia gina prowadzącego. Ale moj gin to ordynator. Nie wiem jak jest w sytuacji jak lekarz nie pracuje w danym szpitalu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
    Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?

Ja polecam Lupilu z Lidla . Sprawdzone przy synu jakość i cena bardzo dobra , pampersy się jakościowo.popsuly i bardzo uczulaja A dady dla mnie są zbyt grube i sztywne przy czym.malo.chlonne. A lidlowe są w sam raz

Mama36 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nie robi ktg. Obawiam się że na ktg kieruje na patologię, czyli czekanie w kolejce.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to normalnie się.przyjezdza do ginekologa i położna robi w gabinecie obok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:48

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
    Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?
    Nie mam malucha ale poki dziecko nie zacznie raczkowac bede uzywac pampers premium care.. Ta pupcia wtedy ciagle lezy i jest bardzo narazona. A po tym okresie będziemy szukac czegoś dla siebie bo niestety kazde dziecko inne.. I jednemu służą lupilu, innemu babydream a jeszcze innemu pampers active baby. Wyczytalam tez ze pampersa nie powinno sie zakladac tak bezposrednio wyjetego z pczaczki tylko powinno sie go tak w rekach lekko zmechacic zeby dobrze chlonąl.

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak tych oskrzelach od godziny piecze i ucho boli że zaraz chyba padnę i się wściekne kuzwa czemu to mnie tak pali piecze boli niewiem...totalna masakra ani siedziec ani leżeć taki bol:( wzięłam druga dawkę.antybiotyku i syrop mam nadzieję że to.minie bo się Wykoncze.chyba :/

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie bella happy na poczatek.....pozniej zobaczymy bede po 1 paczce kupowac i probowac........

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. Bella happy to jakaś nowość. Nie słyszałam! Idę oglądać na necie :)

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecone już ktg , co 7-10 dni. Teraz idę we wtorek i trwa standardowo ok 30 min zapis. Pieluchy pampers premium care na początek, później z córka używałam różnych , co byli w sklepie ;) ale teraz wybór mój to pampers premium care 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dla mnie bella happy na poczatek.....pozniej zobaczymy bede po 1 paczce kupowac i probowac........

Nawet nie wiedziałam że są takie pampersy hehe

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:13

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.
    O widzisz, przypomnialas mi o pieluchomajtkach. Moja mama dla siostry ich używała :-) Dużo wygodniej niż łapać takiego już ruchliwego dzieciaczka i szukać rzepów po omacku.

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg :)) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy :) Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą :) bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci :)

U mnie pępek bez zmian :) nadal jest dziurka :)

Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np :)

Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżej :) a jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła? :)

Espoir trzymam kciuki za cycki :) aby doszły do siebie przed następnymi zadaniami :)

Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....

Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna! :)

Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczyny :) a nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?

Mama36 fajny kącik :) Batman już czeka na lokatora :)

mysla.nieskalana, espoir, Misiabella, Mama36, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    jeżeli twój pępek jest wystający.. (teraz doczytalam, że wystający chcesz mieć) :D palcem wskazuję na pępek. Gdyby nie pieprzyk, nie wiedziała bym, że on tam jest. Jak siedzę mam takie koło naokoło niego i widać że tam był :) jak mam obcisla koszulkę i stoję, widać guziczek :D nie lubię, mnie to miejsce drażni i pobolewa czasami.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a2fb5c7153.jpg

KarmeLoVe mam tak samo!! Masakrycznie mnie drazniło jak się tym pępkiem o coś otarlam albo mąż mnie poglaskał. Jest o niebo lepiej po plastrowaniu u fizjo bo utrzymują go w poziomie brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:21

f2w3dqk33etnh445.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobry wieczór :)
    ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg :)) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy :) Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą :) bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci :)

U mnie pępek bez zmian :) nadal jest dziurka :)

Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np :)

Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżej :) a jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła? :)

Espoir trzymam kciuki za cycki :) aby doszły do siebie przed następnymi zadaniami :)

Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....

Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna! :)

Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczyny :) a nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?

Mama36 fajny kącik :) Batman już czeka na lokatora :)
    Tak też zrobię! Całe szczęście,że Twój Bruno się już uaktywnił i się uspokoiłaś :) Podziwiam,że Ty tak wszystkim odpisujesz,ja to nie mam takiej pamięci i jak już nadrobię to nic nie kojarzę . Piesio się przyzwyczaił?

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella happy, to "stara" marka pieluch, uzywalam 12 lat temu ze synem....nauczyli mnie na neonatologi, tylko takich uzywali i polecali dla wczesniaczkow, wiec musza być dobre.......tak mysle przynajmniej......

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - nie wiem o czym piszesz z Wit D. Mierzy się w badaniu poziom 25(OH)D.
    W tym badaniu sprawdza się poziom witaminy D3 i D2. Można sprawdzić też poziom metabolitu 1,25(OH)D ale to bardzo mało wiarygodne badanie i podlega dużym wahaniom, ponadto jest bardzo drogie. Rzadko się je robi - tylko wtedy kiedy podejrzewa się zaburzenia aktywacji D3 a to dość rzadka mutacja. Powinno się skupić na wyniku 25(OH)D - u mnie to wynosi 31,1. A powinno być 30-50.
    Nie wiem która to total a która nie total :-P

Mąż zdążył wyzdrowieć, zarazić psa, wyleczyliśmy psa i zdążył pomyśleć że chyba znowu jest chory. Na szczęście przeszło :-D Bo drugiego umierania w pierwszym kwartale roku bym chyba nie wytrzymała :-D

Fotki na bank będą ekstra z taką modelka :-)

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Witaj kochana po całym dniu.;) cieszę się że jesteś zadowolona z sesji i najważniejsze że maluszek się rusza i to sprawdzilas A baba się nie przejmuj olac takich !

Dziękuję za pamięć, byłam rano u lekarza dostałam antybiotyk i syrop i cały dzień leżę jak kupa i wszystko mnie boli ale młody fika to jestem spokojna na dodatek.jutor mam wizytę u doktorka to ubiorę się na cebulkę przemkne tylko do auta i do domu pod kołdrę, cieszę się że to zobaczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ty masz.jakies medyczne wykształcenie czy poprostu tak się zgalebiasz w tematy i przepisy z racji ciąży ?

‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ