SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - jedz na IP. Lepiej 10 razy za dużo niż raz za mało. Uspokoisz się

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A to się chodzi do swojego gin czy do szpitala?
    U mnie sie chodzi do szpitala z zalecenia gina prowadzącego. Ale moj gin to ordynator. Nie wiem jak jest w sytuacji jak lekarz nie pracuje w danym szpitalu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
    Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?

Ja polecam Lupilu z Lidla . Sprawdzone przy synu jakość i cena bardzo dobra , pampersy się jakościowo.popsuly i bardzo uczulaja A dady dla mnie są zbyt grube i sztywne przy czym.malo.chlonne. A lidlowe są w sam raz

Mama36 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nie robi ktg. Obawiam się że na ktg kieruje na patologię, czyli czekanie w kolejce.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to normalnie się.przyjezdza do ginekologa i położna robi w gabinecie obok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:48

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
    Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?
    Nie mam malucha ale poki dziecko nie zacznie raczkowac bede uzywac pampers premium care.. Ta pupcia wtedy ciagle lezy i jest bardzo narazona. A po tym okresie będziemy szukac czegoś dla siebie bo niestety kazde dziecko inne.. I jednemu służą lupilu, innemu babydream a jeszcze innemu pampers active baby. Wyczytalam tez ze pampersa nie powinno sie zakladac tak bezposrednio wyjetego z pczaczki tylko powinno sie go tak w rekach lekko zmechacic zeby dobrze chlonąl.

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak tych oskrzelach od godziny piecze i ucho boli że zaraz chyba padnę i się wściekne kuzwa czemu to mnie tak pali piecze boli niewiem...totalna masakra ani siedziec ani leżeć taki bol:( wzięłam druga dawkę.antybiotyku i syrop mam nadzieję że to.minie bo się Wykoncze.chyba :/

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie bella happy na poczatek.....pozniej zobaczymy bede po 1 paczce kupowac i probowac........

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. Bella happy to jakaś nowość. Nie słyszałam! Idę oglądać na necie :)

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecone już ktg , co 7-10 dni. Teraz idę we wtorek i trwa standardowo ok 30 min zapis. Pieluchy pampers premium care na początek, później z córka używałam różnych , co byli w sklepie ;) ale teraz wybór mój to pampers premium care 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dla mnie bella happy na poczatek.....pozniej zobaczymy bede po 1 paczce kupowac i probowac........

Nawet nie wiedziałam że są takie pampersy hehe

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:13

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.
    O widzisz, przypomnialas mi o pieluchomajtkach. Moja mama dla siostry ich używała :-) Dużo wygodniej niż łapać takiego już ruchliwego dzieciaczka i szukać rzepów po omacku.

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg :)) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy :) Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą :) bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci :)

U mnie pępek bez zmian :) nadal jest dziurka :)

Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np :)

Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżej :) a jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła? :)

Espoir trzymam kciuki za cycki :) aby doszły do siebie przed następnymi zadaniami :)

Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....

Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna! :)

Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczyny :) a nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?

Mama36 fajny kącik :) Batman już czeka na lokatora :)

mysla.nieskalana, espoir, Misiabella, Mama36, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    jeżeli twój pępek jest wystający.. (teraz doczytalam, że wystający chcesz mieć) :D palcem wskazuję na pępek. Gdyby nie pieprzyk, nie wiedziała bym, że on tam jest. Jak siedzę mam takie koło naokoło niego i widać że tam był :) jak mam obcisla koszulkę i stoję, widać guziczek :D nie lubię, mnie to miejsce drażni i pobolewa czasami.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a2fb5c7153.jpg

KarmeLoVe mam tak samo!! Masakrycznie mnie drazniło jak się tym pępkiem o coś otarlam albo mąż mnie poglaskał. Jest o niebo lepiej po plastrowaniu u fizjo bo utrzymują go w poziomie brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:21

f2w3dqk33etnh445.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobry wieczór :)
    ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg :)) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy :) Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą :) bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci :)

U mnie pępek bez zmian :) nadal jest dziurka :)

Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np :)

Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżej :) a jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła? :)

Espoir trzymam kciuki za cycki :) aby doszły do siebie przed następnymi zadaniami :)

Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....

Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna! :)

Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczyny :) a nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?

Mama36 fajny kącik :) Batman już czeka na lokatora :)
    Tak też zrobię! Całe szczęście,że Twój Bruno się już uaktywnił i się uspokoiłaś :) Podziwiam,że Ty tak wszystkim odpisujesz,ja to nie mam takiej pamięci i jak już nadrobię to nic nie kojarzę . Piesio się przyzwyczaił?

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella happy, to "stara" marka pieluch, uzywalam 12 lat temu ze synem....nauczyli mnie na neonatologi, tylko takich uzywali i polecali dla wczesniaczkow, wiec musza być dobre.......tak mysle przynajmniej......

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - nie wiem o czym piszesz z Wit D. Mierzy się w badaniu poziom 25(OH)D.
    W tym badaniu sprawdza się poziom witaminy D3 i D2. Można sprawdzić też poziom metabolitu 1,25(OH)D ale to bardzo mało wiarygodne badanie i podlega dużym wahaniom, ponadto jest bardzo drogie. Rzadko się je robi - tylko wtedy kiedy podejrzewa się zaburzenia aktywacji D3 a to dość rzadka mutacja. Powinno się skupić na wyniku 25(OH)D - u mnie to wynosi 31,1. A powinno być 30-50.
    Nie wiem która to total a która nie total :-P

Mąż zdążył wyzdrowieć, zarazić psa, wyleczyliśmy psa i zdążył pomyśleć że chyba znowu jest chory. Na szczęście przeszło :-D Bo drugiego umierania w pierwszym kwartale roku bym chyba nie wytrzymała :-D

Fotki na bank będą ekstra z taką modelka :-)

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Witaj kochana po całym dniu.;) cieszę się że jesteś zadowolona z sesji i najważniejsze że maluszek się rusza i to sprawdzilas A baba się nie przejmuj olac takich !

Dziękuję za pamięć, byłam rano u lekarza dostałam antybiotyk i syrop i cały dzień leżę jak kupa i wszystko mnie boli ale młody fika to jestem spokojna na dodatek.jutor mam wizytę u doktorka to ubiorę się na cebulkę przemkne tylko do auta i do domu pod kołdrę, cieszę się że to zobaczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ty masz.jakies medyczne wykształcenie czy poprostu tak się zgalebiasz w tematy i przepisy z racji ciąży ?

‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ