Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:A to się chodzi do swojego gin czy do szpitala?
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?
Ja polecam Lupilu z Lidla . Sprawdzone przy synu jakość i cena bardzo dobra , pampersy się jakościowo.popsuly i bardzo uczulaja A dady dla mnie są zbyt grube i sztywne przy czym.malo.chlonne. A lidlowe są w sam razMama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Pytanie do mam maluchów. Szukałam sobie takiego rankingu pieluch (z racji kilkunasto letniej przerwy) i wyszło mi że pappersy, Dada z biedronki i babydream z rosssman.
Jakieś doświadczenia? Opinie? Porady?Mama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie tak tych oskrzelach od godziny piecze i ucho boli że zaraz chyba padnę i się wściekne kuzwa czemu to mnie tak pali piecze boli niewiem...totalna masakra ani siedziec ani leżeć taki bol:( wzięłam druga dawkę.antybiotyku i syrop mam nadzieję że to.minie bo się Wykoncze.chyba
-
nick nieaktualny
-
Ja mam zalecone już ktg , co 7-10 dni. Teraz idę we wtorek i trwa standardowo ok 30 min zapis. Pieluchy pampers premium care na początek, później z córka używałam różnych , co byli w sklepie
ale teraz wybór mój to pampers premium care 1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:05
-
nick nieaktualny
-
ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:13
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:ja się nie znam na tych, co piszecie, więc nie doradzę... pierwsze 4-5 miesięcy używaliśmy Pampers, a potem tylko zmieniałam ze zwykłych pieluszek na pieluchomajtki, bo łatwiej ubrać jak się wierci, a cena (przynajmniej w UK) taka sama.
Dużo wygodniej niż łapać takiego już ruchliwego dzieciaczka i szukać rzepów po omacku.
espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
dobry wieczór
ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy
Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą
bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci
U mnie pępek bez zmiannadal jest dziurka
Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np
Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżeja jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła?
Espoir trzymam kciuki za cyckiaby doszły do siebie przed następnymi zadaniami
Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....
Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna!
Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczynya nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?
Mama36 fajny kącikBatman już czeka na lokatora
mysla.nieskalana, espoir, Misiabella, Mama36, india lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:jeżeli twój pępek jest wystający.. (teraz doczytalam, że wystający chcesz mieć)
palcem wskazuję na pępek. Gdyby nie pieprzyk, nie wiedziała bym, że on tam jest. Jak siedzę mam takie koło naokoło niego i widać że tam był
jak mam obcisla koszulkę i stoję, widać guziczek
nie lubię, mnie to miejsce drażni i pobolewa czasami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a2fb5c7153.jpg
KarmeLoVe mam tak samo!! Masakrycznie mnie drazniło jak się tym pępkiem o coś otarlam albo mąż mnie poglaskał. Jest o niebo lepiej po plastrowaniu u fizjo bo utrzymują go w poziomie brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:21
-
Fasolka77 wrote:dobry wieczór
ja dziś cały dzień poza domem....najpierw sesja (mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne) potem miało być spotkanie ze znajomymi i kino.... do kina nie dotarliśmy bo po zdjęciach zaliczyłam IP... jakoś niemrawo się Młody ruszał i wolałam pojechać... baba na IP totalnie niemiła... dopiero w obecności lekarza perfidna franca zmieniała usposobienie.... na szczęście usg i ktg (moje pierwsze ktg) ok i się uspokoiłam... potem spotkaliśmy się ze znajomymi a w drodze powrotnej Mały się tak rozbujał, że od razu banan na twarzy
Dodatkowo znajomi pochwalili się dziś ciążą
bliźniaczą!!!! Trzymam za nich kciuki bo też mają niezłe przeżycia na koncie.. już 10tc im leci
U mnie pępek bez zmiannadal jest dziurka
Blue jak zdrówko? z przepisów na urodziny mogę polecić super sałatkę: sałata, orzechy włoskie, kawałki ananasa i do tego tosty (pokrojone w trójkaty) z kozim serkiem do smarowania i parmezanem - całość polana sosem vinegrette np
Paula super wieści o vit D ale mowa o wit D3 czy D total? bo ja mam D3 ponad normę a D total minimalnie poniżeja jak zdrowie szanownego małżonka? spisał już testament czy gorączka opadła?
Espoir trzymam kciuki za cyckiaby doszły do siebie przed następnymi zadaniami
Mycha oby Cię małż nie zaraził- mój niestety tydzień temu mi sprzedał gorączkę, katar etc....
Myślą.nieskalana.. możesz w moim imieniu powiedzieć koleżance,żeby się odp**** od Bruna!
Daffi i Karmellka! dużo uśmiechu! weźcie się w garść dziewczynya nie jakieś smutasy! Karmellka po co idziesz jutro na patologię?
Mama36 fajny kącikBatman już czeka na lokatora
Podziwiam,że Ty tak wszystkim odpisujesz,ja to nie mam takiej pamięci i jak już nadrobię to nic nie kojarzę . Piesio się przyzwyczaił?
Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka - nie wiem o czym piszesz z Wit D. Mierzy się w badaniu poziom 25(OH)D.
W tym badaniu sprawdza się poziom witaminy D3 i D2. Można sprawdzić też poziom metabolitu 1,25(OH)D ale to bardzo mało wiarygodne badanie i podlega dużym wahaniom, ponadto jest bardzo drogie. Rzadko się je robi - tylko wtedy kiedy podejrzewa się zaburzenia aktywacji D3 a to dość rzadka mutacja. Powinno się skupić na wyniku 25(OH)D - u mnie to wynosi 31,1. A powinno być 30-50.
Nie wiem która to total a która nie total
Mąż zdążył wyzdrowieć, zarazić psa, wyleczyliśmy psa i zdążył pomyśleć że chyba znowu jest chory. Na szczęście przeszłoBo drugiego umierania w pierwszym kwartale roku bym chyba nie wytrzymała
Fotki na bank będą ekstra z taką modelkaMisiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka
Witaj kochana po całym dniu.cieszę się że jesteś zadowolona z sesji i najważniejsze że maluszek się rusza i to sprawdzilas A baba się nie przejmuj olac takich !
Dziękuję za pamięć, byłam rano u lekarza dostałam antybiotyk i syrop i cały dzień leżę jak kupa i wszystko mnie boli ale młody fika to jestem spokojna na dodatek.jutor mam wizytę u doktorka to ubiorę się na cebulkę przemkne tylko do auta i do domu pod kołdrę, cieszę się że to zobaczę -
nick nieaktualny