X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zusu napisali ze jak nie dostana druku to zasilek mi przepada i ciaglosc zwolnien. Ja jestem zalamana ze musze sie z takim chamstwem borykac w ciazy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no właśnie miałam pytać o sesję bo pisałaś jakiś czas temu, że masz w lutym.. szkoda, że odwołałaś :( może jednak się zdecydujesz? tak, żeby chociaż mieć z 5 fotek? przemyśl :)
    no to czekamy na fotki ciuszków z USA :)

Sama się nie mogę doczekać! A chce wszystko poprać, spakować i mieć już z głowy :)

Orientujecie się jak wygląda sytuacja z PITem ? Do kiedy pracodawca ma to wydać ?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka

a jeszcze takie pytanie..
    musze w e skardze wybrac inspektorat.. i teraz pytanie... bo ja patrzac na te oddzialy nalezalabym pod zielona gore pod katem siedziby firmy.. a firma znow ktora nawala jest z Poznania.. do kogo w koncu to zglosic?

Daffi "Właściwość miejscowa organów PIP pozostaje w powiązaniu z miejscem prowadzenia działalności przez podmiot kontrolowany" także pisz do Zielonej Góry.. Ciebie księgowy teoretycznie nie interesuje bo to z kim firma ma umowę jest sprawą firmy.. to firma odpowiada wobec Ciebie bo to jest Twój pracodawca

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja byłam, mają trochę modeli do obejrzenia, ale nie jest to duży salon. Więcej jest na przykład w Entliczku obok Parku Wodnego. Ja tam ostatecznie wózek kupiłam, ceny podobne.
    Dzięki za info. Byłam w Bonarce w Smyku obejrzałam wózki i dalej jestem głupia. Bebetto czy adamex (za adamexem przemawiają żelowe koła, niepompowane)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Sama się nie mogę doczekać! A chce wszystko poprać, spakować i mieć już z głowy :)

Orientujecie się jak wygląda sytuacja z PITem ? Do kiedy pracodawca ma to wydać ?

PIT do końca lutego :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam współczuję tego stresu z wypłatami. Wiadomo że kasa potrzebna jest na już. Ja nie wiem co poradzić bo nigdy nie miałam takich przebojów ale widzę że Fasolka jest wprawiona, mam nadzieję że razem coś wymyślicie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    PIT do końca lutego :)
    Oo a ja myślałam że do końca stycznia. To na razie nie mam po co jechać do pracy :(no trudno, jakoś się dokulam tam w marcu

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie spodziewałam sie, że lrzed godzina 10:00 będę w domu wzięłam nawet obiad ze sobą haha!
    No ale na drugie śniadanie zdarzylam do domu nawet :) więc dwa naleśniki z masłem orzechowym, nutellą i bananem wjechały mmmmmniam :)

Moja córcia waży już ponad 1700g!! Nie zapamiętałam dokładnej wagi bo tyle pytań mi zadali. Ale wkurwilam się bo Pani doktor była chora kaszlała i mówiła że głowa jej pęka, że nawet kaszleć za bardzo nie może :/ no słabo.
    Wszystkie przepływy mam prawidłowe. Usłyszałam, że mam kontrolować poziom crp hahahah masakra. Za 2 tyg mam znowu tam wizytę. Tętno mała ma co prawda wysokie ale w normie, ale i tak udało mi się dostać skierowanie na echo serca idę w środę. I tyle :)

india jakie wartości tętna na wizytach ma twoja Pola? Bo u mnie lekarze w szpitalach mówią że jest w normie, na USG szczegółowym dwóch lekarzy mówi że jest wyższe ale w normie że nieprawidłowości brak, a moja ginekolog panikuje i trochę mnie nakręca tym :/
    Cieszę się że wszystko w porządku.
    Jestem w szoku, że jednak przyjęli Cię od ręki, czyli pilne działa.
    Ciekawa jestem, ile wymierzą Ci dzidzie na USG, bo podobno w Koperniku lubią zawyzac pomiary.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi "Właściwość miejscowa organów PIP pozostaje w powiązaniu z miejscem prowadzenia działalności przez podmiot kontrolowany" także pisz do Zielonej Góry.. Ciebie księgowy teoretycznie nie interesuje bo to z kim firma ma umowę jest sprawą firmy.. to firma odpowiada wobec Ciebie bo to jest Twój pracodawca
    ja tto dziergam i dziergam... nie wiem czy nie jestem zbyt szczegolowa.. czy to wystarczy... co im pisze.. jestem w tym juz tak pogubiona.. tyle zwolnien co mi klamal ze poczta zagubila stad opznienia.. a kiedys nawet powiedzial ze nie doszly do niego.. a po kilku dniach jak zadzwonilam to podal date wyslania i sie okazalo ze data wysylki jego byla szybsza niz tel w ktorym mowil ze nie doszlo do niego nic. ewidentnie mnie oklamuje.

Misiabella Tobie wpsolczuje. ja stracisz prawo do zasilku do pozostaje ci tylko sąd. ty ze swojej str wypelnilas wszystko a u ciebie tez kadra zarzadzajaca zawodzi. powinni dowalac takie kary... i jeszcze dla nas odszkodowania za nerwy, tel stracony czas i brak kasy na czas.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo a ja myślałam że do końca stycznia. To na razie nie mam po co jechać do pracy :(no trudno, jakoś się dokulam tam w marcu

a po co będziesz jechać? niech wyślą pocztą :) czasem są już wcześniej więc najwyżej zadzwoń i zapytaj czy już :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja tto dziergam i dziergam... nie wiem czy nie jestem zbyt szczegolowa.. czy to wystarczy... co im pisze.. jestem w tym juz tak pogubiona.. tyle zwolnien co mi klamal ze poczta zagubila stad opznienia.. a kiedys nawet powiedzial ze nie doszly do niego.. a po kilku dniach jak zadzwonilam to podal date wyslania i sie okazalo ze data wysylki jego byla szybsza niz tel w ktorym mowil ze nie doszlo do niego nic. ewidentnie mnie oklamuje.

Misiabella Tobie wpsolczuje. ja stracisz prawo do zasilku do pozostaje ci tylko sąd. ty ze swojej str wypelnilas wszystko a u ciebie tez kadra zarzadzajaca zawodzi. powinni dowalac takie kary... i jeszcze dla nas odszkodowania za nerwy, tel stracony czas i brak kasy na czas.

dziergaj, dziergaj! im więcej szczegółów tym lepiej... same suche fakty.. wtedy to a wtedy tamto i koniecznie, że jesteś w ciąży!!!!

AniaKJ lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do.stycznia pracodawca jest zobowiązany wysłać deklarację do urzędu skarbowego A dla pracownika ma czas do końca lutego. Ja akurat dziś po lekarzu podjechalam do pracy po PIT bo dzwonił do mnie kadrowy że mogę podjechać bo ma już dla mnie :) mój mąż dostanie w sobotę PIT to po niedzieli zaniose do mojej koleżanki księgowej to mi raz dwa od razu rozliczy bo ja papierowa deklaracje zawsze zanosze

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapomniałam Wam powiedzieć, dziś po kilku dniach milczenia odezwał się M, z pytaniem jak żyję i jak się czuje.
    Wiecie ile trwała nasza rozmowa ? Całe 2 minuty!! Żal ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale Ci córcia podrosła - 1700g Szczęścia :) to za chwilę magiczne 2 kg :)
    Blue Tobie też gratuluje udanej wizyty :)
    I zazdroszczę Wam obu :)

Malutka mycha fotka śliczna :)takie zdjęcia mają swój urok :) i to niezła pamiątka :)

Fasolka psinka wymiata :) super :)już bym chętnie miziała :)

współczuję Wam sytuacji z wypłatą...:(człowiek sobie wypracował swoje pieniądze a teraz cyrki z ich wypłatą...

Wizyta po moim telefonie jutro.Mogla być już dziś ale nie dam rady bo mam dziś zebranie indywidualne z nauczycielką po rozdaniu świadectw szkolnych.
    A jutro to pewnie d**mi odpadnie bo to będzie bez zapisu tylko jakoś między tymi zapisanymi osobami. Będę ją błagać żeby dała mi ponownie skierowanie do specjalisty od usg.Mam nadzieję,że się zlituje...

Tymczasem testuje wypiek męża-jabłecznik na mące pełnoziarnistej bez grama cukru i innych słodzideł :) A w środę mąż ma urodzinki :)

mysla.nieskalana, Blue2019, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziergaj, dziergaj! im więcej szczegółów tym lepiej... same suche fakty.. wtedy to a wtedy tamto i koniecznie, że jesteś w ciąży!!!!
    jestem chyba na finiszu... i reka mi drzy jak mam nacisnac wyslij formularz....
    wiem ze znienawidza mnie.. ze juz powrotu tam miec nie bede...

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A! Zapomniałam Wam powiedzieć, dziś po kilku dniach milczenia odezwał się M, z pytaniem jak żyję i jak się czuje.
    Wiecie ile trwała nasza rozmowa ? Całe 2 minuty!! Żal ..
    Karolinka To przykre ale jednocześnie jednoznacznie pokazuje jakim On jest człowiekiem...

Karollinax26 lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Daffi klikaj WYŚLIJ...
    oni nie mają skrupułów wobec Ciebie...

31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanwiam sie tylko co zrobic w tym miejscu
    Wyrażam zgodę na ujawnienie w toku kontroli faktu, że kontrola prowadzona jest w następstwie złożonego wniosku/skargi (art. 44 pkt 3 ustawy o PIP)

ustawic TAK czy NIE?

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja pie***
    ja będę w przyszłym tygodniu powtarzać toxo i cyto..na szczęście parwowirozę już przeszłam i mam p-ciała
    Ona się nie ,zarazila w ciazy. Ona ja miała w sobie od dzieciństwa prawdopodobnie, są jakies dwa badania na parwowirozę. Jedna miała ujemne a drugie że właśnie ma w sobie. I ta parwowiroza jest wynikiem po ospie śwince itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Dafi napewno to neikomfortowa sytuacja ale nie ma dziadów co oszczędzać oni się jakoś nie martwią że ciężarna pozostawiają bez środków do życia !!!

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ