Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mysla.nieskalana wrote:Fasolka,ale kochany psiak
Park też piękny.
Ja wybrałam najzwyklejszą komodę Malm na 4 szuflady.Muszę się pomieścić w jednym pokoiku .
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/
ooo też taką oglądałam ale pamiętaj, żeby ją dobrze przytwierdzić do ściany jak już dzidzia zacznie chodzić i raczkować.. żeby nie daj Boże nie ściągnęła na siebie szuflady albo całej komodyespoir, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Dziewczyny az sie zagotowalam.
ja juz nie wiem co robic z ta moja firmą.
Ja moge sobie czekac na hajs i tak go nie dostanę.
mialam wyplate zwolnienia 16.11.2018r pozniej kolejna dopiero 02.01.2019 jest juz utworzona zaleglosc i poglebi sie jeszcze bardziej dlatego ze w lutym nie rozlicza mnie... jest juz 4.02 a oni maja 30 dni od daty zlozenia wszystkich dokumentow a na tak owe beda czekac.
Okazalo sie ze rozmawiajac z ksiegowym miesiac temu uzyskalam informacje ze od lutego placic mi bedzie firma juz wynagrodzenia i ze do zwolnien wystarczy raz druk Z3 jesli nie ma miedzy zwolnieniami zadnej przerwy... i widze ze ani firma mi nie zaplacila ani ZUS.
dzwonie do ksiegowego dowiedziec sie kto w koncu bedzie mi placil. On mi mowi ze ZUS bo to kontynuacja zwolnienia z poprzedniego roku ze ci co na zwolnieniach beda od stycznia 2019 beda miec wyplaty z firmy.. mysle ok..
po nim zadzwonilam do ZUSu i co? Pani mi powiedziala ze te zwolnienia nie zostana wyplacone bo do elektronicznych zwolnien druk Z3 potrzebny jest z kazdym zwolnieniem..i jest taka informacja zawarta na tym druku, u mnie w PUE wisza dwa bez tego dokumentu i nikt ich nie rozliczy.
wkurwilam sie na maxa i mowie o nie.. dzwonie do firmy niech wiedza jaki balagn sie zrobil.. a tam kierowniczka mowi mi ze to jedno zwolnienie ma mi zaplacic ZUS a drugie juz firma. i mowie jej co mi przed chwila sam ksiegowy powiedzial.. a ona ze nie.. ze jej mowil inaczej!
maslo maslane!
fakty sa takie ze ja pieniedzy nie dostaje! brakuje w zus dokumentow...
i ogolnie wielka chujnia.
wez tu szykuj wyprawke jak my z mezem ustalilismy ze z moich wplat na konto kupujemy wsio dla dzidziuni i dla mnie a z meza zyjemy. plakac mi sie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:16
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:super fotka!!!! PIĘKNA!!!
zawsze to fajna pamiątka.. ja nie jestem zbyt fotogeniczna i zawsze patrzę krytycznym okiem. Szkoda, że mąż się nie da namówić.. w sumie to nie muszą być takie zdjęcia z widoczną twarzą.. można zrobić w półcieniu, dyskretne, naturalne... mój pozował - aż byłam w szoku jaki z niego model
DziękujeFasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dziewczyny az sie zagotowalam.
mialam wyplate zwolnienia 16.11.2018r pozniej kolejna dopiero 02.01.2019 jest juz utworzona zaleglosc i poglebi sie jeszcze bardziej dlatego ze w lutym nie rozlicza mnie... jest juz 4.02 a oni maja 30 dni od daty zlozenia wszystkich dokumentow a na tak owe beda czekac.
Okazalo sie ze rozmawiajac z ksiegowym miesiac temu uzyskalam informacje ze od lutego placic mi bedzie firma juz wynagrodzenia i ze do zwolnien wystarczy raz druk Z3 jesli nie ma miedzy zwolnieniami zadnej przerwy... i widze ze ani firma mi nie zaplacila ani ZUS.
dzwonie do ksiegowego dowiedziec sie kto w koncu bedzie mi placil. On mi mowi ze ZUS bo to kontynuacja zwolnienia z poprzedniego roku ze ci co na zwolnieniach beda od stycznia 2019 beda miec wyplaty z firmy.. mysle ok..
po nim zadzwonilam do ZUSu i co? Pani mi powiedziala ze te zwolnienia nie zostana wyplacone bo sa nowe zasady i do elektronicznych zwolnien druk Z3 potrzebny jest z kazdym zwolnieniem.. u mnie w PUE wisza dwa bez tego dokumentu i nikt ich nie rozliczy.
wkurwilam sie na maxa i mowie o nie.. dzwonie do firmy niech wiedza jaki balagn sie zrobil.. a tam kierowniczka mowi mi ze to jedno zwolnienie ma mi zaplacic ZUS a drugie juz firma. i mowie jej co mi przed chwila sam ksiegowy powiedzial.. a ona ze nie.. ze jej mowil inaczej!
maslo maslane!
wez tu szykuj wyprawke jak my z mezem ustalilismy ze z moich wplat na konto kupujemy wsio dla dzidziuni i dla mnie a z meza zyjemy. plakac mi sie chce.
Daffi pisz skargę do PIP-u!!! jak najszybciej! niech im wjadą z kontrola.. i osobne pismo ze skargą do ZUS!!! nie wierzę, ze ludzie tak podchodzą do swoich obowiazków...Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Daffi pisz skargę do PIP-u!!! jak najszybciej! niech im wjadą z kontrola.. i osobne pismo ze skargą do ZUS!!! nie wierzę, ze ludzie tak podchodzą do swoich obowiazków...
-
nick nieaktualnyDaffi
No to jest jakieś niedorzeczne ! Nie dziwię się że jesteś wkurzona bo każdy by był jak czeka na pieniądze A tu dupa. A szanowny księgowy co ma zamiar zrobić żeby ow.blad naprawić i jak najszybciej przywrócić wypłatę świadczenia skoro bajzelu narobił! A nie masz w firmie jakiegoś kierownika.osoby która się ta sprawa zajmie i zrobi porządek tam ? Bo zwalanie winy jeden na drugiego to jak.psu na bude ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:26
-
Daffi wrote:ja juz nie wiem jak sie za to zabrac. ja cala ciaze tylko dzwonie do zusu i ksiegowego. i o ile wiem ze zus robi wszystko na czas ale tez im sie wszystko musi zgadzac. najgorszy ten ksiegowy on ciagle daje sprzeczne info.. ja wszytskie zaleglosci w kasie mam z jego powodu. najgorsze ze to zewnetrzna firma ksiegowa oddalona o 90km od nas.. jakbym tam wpadla... juz wystarczajaco przykre bylo to ze w grudniu nie dostalam pensji na swieta i wyplacili mi najpierw w listopadzie a pozniej dopiero w styczniu.
normalnie DAFFI, usiądź i opisz sytuację.. jedno pismo i 3 adresatów: ZUS, PIP i pracodawca... niech się każdy ustosunkuje bo się wykończysz! wyślij poleconym ZPO i czekaj na odpowiedź..
https://www.infor.pl/prawo/praca/inspekcja-pracy/294535,Jak-napisac-skarge-do-PIP-na-lamanie-praw-pracowniczych.html
ja się nie pie*** zawsze walczę.. wygrałam dla siebie w sądzie pracy sprawę z byłym pracodawcą (po 6 latach dostałam odszkodowanie w wys. 25 tys zł, warto było czekać), wygrałam dla siostry sprawę w sądzie pracy (niezgodne z prawem wypowiedzenie umowy o pracę) i wywalczyłam odszkodowanie za zakaz konkurencji również z byłym, innym pracodawcą... znajomi się śmieją, że mnie się nie opłaca zatrudniać bo ciężko się potem ze mną rozstać
ale ja mam taka naturę, że jak mi ktoś na odcisk nadepnie to nie popuszczę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:35
Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi bardzo bardzo współczuję. Mnie wkurzal ZUS z tym że rośnie mi płacil.. A przecież płacil, więc co dopiero Twoja sytuacja.
Złożyłam konto w ZUS,mam podgląd co gdzie kiedy i ile i już lepiej.
Jak najbardziej popieram PIP.. Zadzwoń tam dziś i pogadaj co masz robić.! To są chyba żarty. -
Fasolka77 wrote:ooo też taką oglądałam ale pamiętaj, żeby ją dobrze przytwierdzić do ściany jak już dzidzia zacznie chodzić i raczkować.. żeby nie daj Boże nie ściągnęła na siebie szuflady albo całej komody
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Daffi
No to jest jakieś niedorzeczne ! Nie dziwię się że jesteś wkurzona bo każdy by był jak czeka na pieniądze A tu dupa. A szanowny księgowy co ma zamiar zrobić żeby ow.blad naprawić i jak najszybciej przywrócić wypłatę świadczenia skoro bajzelu narobił! A nie masz w firmie jakiegoś kierownika.osoby która się ta sprawa zajmie i zrobi porządek tam ? Bo zwalanie winy jeden na drugiego to jak.psu na bude ...
problem w tym wszystkim jest taki ze kierowniczka urodzila 2tyg temu dziecko i jest jakas inna dziewczyna ktora pelni za nia obowiazki... nie jest tak wtajemniczona jak poprzedniczka ktora wlasnie zglaszala takie sprawy na biezaco. o ile ta nowa zadzwoni i zglosi to na pewno odbedzie sie to pokojowo ona przekaze mu i tyle.. ona taka spokojna jest i zero w niej jakies walecznosci i nie potrafi pokazac ze żąda sumiennosci w wykonywaniu swoich obowiazkow.. biedny robol moze sobie biedowac kto sie przejmie mna? w grudniu nie miala kasy na usg prenatalne dobrze ze z mezem mam oszczednosci... teraz 22 lutego kolejne prenatalne i nie dostane znow kasy i rusze oszczednosci. ale co jakbym ich nie miala? mam tak wazne badania odpuscic bo komus w firmie nie chce sie robic tego co powinien. zebym ja znala niemiecki to bym uderzyla do samego szefa firmy i powiedziala co sie dzieje, jak to jest w ogole rozwiazywane. on pewnie o niczym nie wie ale moze czas na zmiane firmy ksiegowej? -
Fasolka, dopiero jutro wraca, jutro będę dzwonić, masakra.
Śliczny ten Twój piesio! Jak ja kocham takie futrzakidla chłopców te ubranka też takie słodkie!
Mycha, pięknie wyglądasz! Takie domowe zdjęcia też są świetne!
Ja miałam iść na sesję w niedzielę ale ostatecznie rezygnuje z niej, nie wychodzę dobrze na zdjęciach, poza tym ta sesja od początku była planowana we trójkę, chyba nie czułabym się dobrze, tak sama ...
Postanowiłam, że jak mała się urodzi, to wybierzemy się na sesję noworodkowąbędzie jeszcze piękniej!
Tata paczki wczoraj wysłał, teraz tylko czekać do początku marca aż dojdą i będę pakować torbę do szpitala.Fasolka77, mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Daffi bardzo bardzo współczuję. Mnie wkurzal ZUS z tym że rośnie mi płacil.. A przecież płacil, więc co dopiero Twoja sytuacja.
Złożyłam konto w ZUS,mam podgląd co gdzie kiedy i ile i już lepiej.
Jak najbardziej popieram PIP.. Zadzwoń tam dziś i pogadaj co masz robić.! To są chyba żarty.Mama36 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dziewczyny az sie zagotowalam.
po nim zadzwonilam do ZUSu i co? Pani mi powiedziala ze te zwolnienia nie zostana wyplacone bo do elektronicznych zwolnien druk Z3 potrzebny jest z kazdym zwolnieniem..i jest taka informacja zawarta na tym druku, u mnie w PUE wisza dwa bez tego dokumentu i nikt ich nie rozliczy.
maslo maslane!
wez tu szykuj wyprawke jak my z mezem ustalilismy ze z moich wplat na konto kupujemy wsio dla dzidziuni i dla mnie a z meza zyjemy. plakac mi sie chce. -
Misiabella wrote:Dafii nie chcialam polubic a zacytowac, mam podobna sytuacje, ksiegowy chyba myslal ze nie musi wysylac juz druku z3, a z zusu przyszlo pismo ze nie przeslano im z3 i maja potwierdzic czy jestem w ogole zatrudniona. Do ksiegowego nie moge sie dodzwonic ani nie odpisuje na maile, ale mysle ze tak sadzil bo sama czytalam ze po 3 zwolnieniach zus niby nie wymaga tego z3.
tobie chociaz przyszlo pismo o ten druk... u mnie nawet tego nie bylo.. sama sie zainteresowalam bo ile moge czekac na pieniadze za grudzien. -
Daffi wrote:ksiegowy co zrobi? no wysle te dokumenty.. on nigdy w zaden sposob nie sprobowal naprawic opoznien jakie wynikaly z jego winy.
problem w tym wszystkim jest taki ze kierowniczka urodzila 2tyg temu dziecko i jest jakas inna dziewczyna ktora pelni za nia obowiazki... nie jest tak wtajemniczona jak poprzedniczka ktora wlasnie zglaszala takie sprawy na biezaco. o ile ta nowa zadzwoni i zglosi to na pewno odbedzie sie to pokojowo ona przekaze mu i tyle.. ona taka spokojna jest i zero w niej jakies walecznosci i nie potrafi pokazac ze żąda sumiennosci w wykonywaniu swoich obowiazkow.. biedny robol moze sobie biedowac kto sie przejmie mna? w grudniu nie miala kasy na usg prenatalne dobrze ze z mezem mam oszczednosci... teraz 22 lutego kolejne prenatalne i nie dostane znow kasy i rusze oszczednosci. ale co jakbym ich nie miala? mam tak wazne badania odpuscic bo komus w firmie nie chce sie robic tego co powinien. zebym ja znala niemiecki to bym uderzyla do samego szefa firmy i powiedziala co sie dzieje, jak to jest w ogole rozwiazywane. on pewnie o niczym nie wie ale moze czas na zmiane firmy ksiegowej?
DAFFI jak firma dostanie karę za opóżnienia w wypłacaniu wynagrodzeń to się ocknie dopiero jakiego ma kadrowego... normalnie nie wierzę, że się tak co miesiąc miotasz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:44
Fasolka77
-
Fasolka
a jeszcze takie pytanie..
musze w e skardze wybrac inspektorat.. i teraz pytanie... bo ja patrzac na te oddzialy nalezalabym pod zielona gore pod katem siedziby firmy.. a firma znow ktora nawala jest z Poznania.. do kogo w koncu to zglosic? -
Karollinax26 wrote:Fasolka, dopiero jutro wraca, jutro będę dzwonić, masakra.
Śliczny ten Twój piesio! Jak ja kocham takie futrzakidla chłopców te ubranka też takie słodkie!
Mycha, pięknie wyglądasz! Takie domowe zdjęcia też są świetne!
Ja miałam iść na sesję w niedzielę ale ostatecznie rezygnuje z niej, nie wychodzę dobrze na zdjęciach, poza tym ta sesja od początku była planowana we trójkę, chyba nie czułabym się dobrze, tak sama ...
Postanowiłam, że jak mała się urodzi, to wybierzemy się na sesję noworodkowąbędzie jeszcze piękniej!
Tata paczki wczoraj wysłał, teraz tylko czekać do początku marca aż dojdą i będę pakować torbę do szpitala.
no właśnie miałam pytać o sesję bo pisałaś jakiś czas temu, że masz w lutym.. szkoda, że odwołałaśmoże jednak się zdecydujesz? tak, żeby chociaż mieć z 5 fotek? przemyśl
no to czekamy na fotki ciuszków z USAKarollinax26 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:mam pue otwarte w zus ale widze tylko zwolnienia tych z3 nie widac... on mnie tak namietnie w chuja robi ze czytajac to co pisze to az zal ogarnia. faktycznie zamiast pisac bo strasznie tego nie lubie i zadzwonie zapytac co ja mam robic. czy mozna zgloszenie telefoniczne zrobic..
Zawsze możesz zadzwonić ale ślad w postaci pisma lepszy... ale dzwoń, jasne! powiedz, że jesteś w zaawansowanej ciąży i daj nam znać koniecznie co Ci powiedzieliFasolka77
-
Dafii przyszlo pismo a zaraz mija termin kiedy zus ma czas do zaplaty. Jak do 12.02 ksiegowy nie zalatwi sprawy to jestem udupiona. Ja nie nastrasze nikogo sadem i pipem bo moje szefostwo jest na innym kontynecie i im to lotto. Ksiegowego sama nie pozwe, bo moge tylko pracodawce, a pracodawca ksiegowego.