X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, a ile Ty czasu mierzysz cukier od zjedzenia ostatniego posilku? Ja dzis tez mialam gorszy cukier wsrod tych ktore do tej pory mialam bo 94.

robiłam ostatnio sporo testów :) i u mnie wychodzi najlepszy cukier po 12h od kolacji... tylko np co wtedy jak mam po 8h chujowy wynik a o tym nie wiem bo np nie mierzę? przecież to nie o to chodzi,żeby mierzyć wtedy kiedy się ma najlepszy.... no właśnie żaden lekarz nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi... po insulinie cukry mi na maxa szaleją.. może to 30tc... wtedy ponoć zaczyna się karuzela... im później zjem tym rano ok 8 mam gorszy wynik a zwykle o 8 jem śniadanie i wtedy po 1h czasem mam lepszy wynik niż na czczo a przeciez powinien cukier wzrosnąć, prawda? NIE OGARNIAM TEGO!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja tez nie słyszałam nigdy klikania.

Trzymajcie kciuki zaraz dzwonie do ksiegowego dowiedzieć sie gdzie są moje pieniądze :p
    Jestem tak zmęczona ta firmą ze mi nawet nie zalezy na przedluzeniu umowy w lipcu.

Ja klikania też nie słyszałam jescze :)

Dafi trzymam kciuki daj znać.co za.madrosci ci powiedzieli

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nawet nie wiedziałam że pomelo dobrze działa na zgagę. Spróbuję, dzięki! :)

tak wyczytałam na jakimś forum ale to pewnie tak jak z cukrzycą.. na każdą działa co innego :) ale spróbuj, może akurat zaskoczy :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Jeszcze ja mam dziś o 16 wizyte, po 4 tyg od ostatniej. Nasza Mała wyraźnie częściej rozpycha się w górze brzucha, wpycha się pod żebra aż mi tchu brakuje.
    Skończył mi się czas błogiego snu od kiedy straciłam mojego pieska, widzę ciągle jego wypadek i to zszokowane ufne spojrzenie. Ciąglejeszcze leżę bezczynnie w łóżku bo nie mam z kim iść na spacer..ech. :-(

powodzenia na wizycie :) i tulę jeszcze raz po stracie pieska :( <3

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym klikaniu czytałam na jakimś forum na fb ale ani w pierwszej ani teraz w ciąży nie doświadczyłam, jedynie czasem w kręgosłupie mi kupnie ;) córka jakby lepiej ale nic nie jadła jeszcze

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie pykniecia w ciąży z synem, już wtedy czytałam, że to się zdarza :)

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do dziewczyn z Krakowa
    Czy byłyście w sklepie Bobowózki?
    Czy mają dużo wózków żeby obejrzeć?
    Ja byłam, mają trochę modeli do obejrzenia, ale nie jest to duży salon. Więcej jest na przykład w Entliczku obok Parku Wodnego. Ja tam ostatecznie wózek kupiłam, ceny podobne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Myślałam że mi się wydaje, ale jestem już pewna.
    Czy też słyszycie takie "klikanie" w brzuchu jak dzieci się ruszają?
    Czytałam o tym i podobno to jest normalne chociaż nie wiadomo z czego wynika.

To taki odgłos jak się strzela palcami, ale z brzucha. Przed chwilą było aż dwa razy. A zdarza się od jakichś dwóch tygodni - myślałam że mi odbija :-D
    Ja raz coś podobnego z brzucha słyszałam. Takie pykanie, nie wiem jak to nazwać, ale nie był to dźwięk pochodzący np z jelit. Raczej od dziecka.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Weszłam sobie na Naszą pierwsza strone. Ciekawe która pierwsza się rozpakuje:)
    Czego za szybko nie życzę!
    Strasznie dużo z tej listy dziewczyn nie ma tu prawda?? Nie mamy żadnego kontaktu czy ok i po prostu zrezygnowały z forum??
    Może się odezwą po porodzie :)

Ewentualnie jest jakaś część, która jak ja jest cichym obserwatorem :) codziennie zaglądam na forum, czerpie od was pomysły czy to na wyprawke czy na galaretke :D ale zostaje raczej w cieniu :))

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do dziewczyn z Krakowa
    Czy byłyście w sklepie Bobowózki?
    Czy mają dużo wózków żeby obejrzeć?
    Byłam mają sporo wózków ale więcej droższych.

Testowałam tam z mężem cybexa.

Ja już w domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam sie, że lrzed godzina 10:00 będę w domu wzięłam nawet obiad ze sobą haha!
    No ale na drugie śniadanie zdarzylam do domu nawet :) więc dwa naleśniki z masłem orzechowym, nutellą i bananem wjechały mmmmmniam :)

Moja córcia waży już ponad 1700g!! Nie zapamiętałam dokładnej wagi bo tyle pytań mi zadali. Ale wkurwilam się bo Pani doktor była chora kaszlała i mówiła że głowa jej pęka, że nawet kaszleć za bardzo nie może :/ no słabo.
    Wszystkie przepływy mam prawidłowe. Usłyszałam, że mam kontrolować poziom crp hahahah masakra. Za 2 tyg mam znowu tam wizytę. Tętno mała ma co prawda wysokie ale w normie, ale i tak udało mi się dostać skierowanie na echo serca idę w środę. I tyle :)

india jakie wartości tętna na wizytach ma twoja Pola? Bo u mnie lekarze w szpitalach mówią że jest w normie, na USG szczegółowym dwóch lekarzy mówi że jest wyższe ale w normie że nieprawidłowości brak, a moja ginekolog panikuje i trochę mnie nakręca tym :/

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, czyli mogę troszkę obstawiać, że moja wazy podobnie :P

Może za tydzień będzie miała około 1900, zobaczymy ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, czyli mogę troszkę obstawiać, że moja wazy podobnie :P

Może za tydzień będzie miała około 1900, zobaczymy ;)
    No ja mam we wtorek USG III trymestru to może będzie te około 2 kg.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,Ty cwaniarko,w dwóch kartach se śmigasz :D

Karmelka,super,że tak sprawnie poszło.

Sansiviera,taki smutek po stracie pewnie jeszcze potrwa niestety..u mnie trwało bardzo długo.

A ja wstałam o 6,zażyłam Letrox i poszłam dalej spać. O 9 obudziłam się dalej śpiąca,jakiś dziwny dzień.Popołudniu chyba skoczę do Ikei po komodę,to już będzie można ruszyć z praniem tego co mam (czyli niewiele).

Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, sesja na pewno wyjdzie super! Będą piękne zdjęcia! Pochwal się później koniecznie! :)

Cieszę się, że wszystko w porządku i maluszek był po prostu tylko leniwy ale wiadomo lepiej reagować! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z dziewczyna, 35 tc jej córeczka zatrzymała się ze wzrostem w 29 tc żadne badania nic nie pokazywały a dziecko było młodsze o 2 tygodnie, i w końcu okazało się że ma parwowirozę, przechodziła ospę w dzieciństwie biernie i została jej w organizmie parwowiroza i była w lozysku. Dostała antybiotyk parwowirozę wyleczyła ale dziecko nie rosło. Od niej ze szpitala wysłali ja na Kopernika tu na patologii jakiś lekarz (debil) powiedział jej że odpływają jej wody płodowe i wysłał do Ujastka bo tu czyli na Kopernika nikt się nią nie zajmie, a na Ujastku zrobili badania i odesłali do domu bo wszystko w normie. I od nowa skierowanie na patologie na Kopernika.

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    wczoraj ogarnęłam wszystkie ciuchy Bartusia i Maciusia, więc dzisiaj zaczynam ogarniać Wojtusia :)

bardzo chce już kwiecień... chcę usłyszeć, że dziecko zdrowe i móc w spokoju się cieszyć moją wymarzoną trójeczką...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:41

martusiawp, Fasolka77, Martusiazabka, india, AniaKJ lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 no coś Ty, pisz częściej :) nie gryziemy :)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka no mowie ze te opowieści jak się słucha w kolejkach to masakra!
    Powiesilam ta girlande i słuchajcie nie podoba mi się.. Naćpanie się zrobiło :/
    Boję się tej wagi mojego w środę ale wszystko przyjmę na klatce byleby zdrowy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, no ja to się zawsze nalsucham napatrze bo ja obserwator jestem. Wyszła dziewczyna taka młoda i plakala do mamy że przepływy ma źle a dziecko coś około 900g waży miała bardzo malutki brzuszek, jak mamą jej wagę usłyszała to też bardzo posmutniała.
    A jeszcze jak usłyszałam o tym, że dziewczyna w 39 tc usłyszała, że jej dziecko nie żyje bo tak stwierdził starzysta a lekarz nie sprawdził po nim i pojechała na Ujastek a dziecko żyje

‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ