X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko, jak Wy odrozniacie te części ciała malucha w brzuchu, czym się wypycha ... :) ja to jestem jakiś ciemnogród :D
    Ja też nie rozróżniam, chociaż czasem mi się wydaje że wiem że to pupa i plecy. Ale to tylko domysły.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka przerażasz mnie tym IP.. To gorsze niż czytanie neta! ;p
    Ja ani razu na IP wcześniej i teraz nie byłam.. Tfu tfu... Ale nie fajnych rzeczy można się naogladac.

Pewnie dodatkowy stres.

Paula nie miałam żadnego klikania nigdy, nie wiem o czym mówisz więc nie pomogę. Mogę dzieci nie klikały :D
    Może sobie Ignas palcami strzela.. Ty ogarniasz takie rzeczy przecież jak ciąża wiedzowo.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja wstałam niedawno, wstawilam pranie bo młodzi wczoraj wrócili po tygodniu, więc mam dwa dni z pralka :)
    Na zgage lezenie wyżej mi pomaga.. Nawet na poduszkę daje akurat końcówkę poduszki ciążowej, i tak jest najlepiej.
    Ja już pisałam że mózg totalny orzeszek.. Jak się budzę w nocy, zamiast oglądać tvn24.. Z którym zawsze byłam na bieżąco potrafię obejrzeć wszystkie przewijaki na rynku. :D
    Boziuuu.. W środę w końcu to usg! Nie denerwuje się bo mały tak napiernicza że nie mam powodów żale. Jednak zobaczyć tego smoka, zważyć, szyjka.. No i czy aby 100 proc git :)

też mam w środę usg III trymestru :) mam nadzieję, że Młody podgonił w brzuszkiem i przystopował z główką :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    współczuję Basiu.. może spróbuj pomelo? :)
    Nawet nie wiedziałam że pomelo dobrze działa na zgagę. Spróbuję, dzięki! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja tez już od 5 się wiercę...

Fasolka super z sesja czekamy na efekty!

Ja dziś w południe na wizytę! Mam nadizjee ze mimo twardnien szyjka trzyma....

Malutka mycha pamietam ze ty tez! Trzymam kciuki;)

Aga trzymam kciuki ! Daj znać po wizycie!

Mój w weekend śpiący a dziś od 6 rano jakby na speedzie jakimś - normalnie szok!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella trzymajcie się tam !

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież Fasolka pamiętam! Ty pół godz przede mną :*

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja dzisiaj noc koszmar. Już siedzę od 7 w Koperniku a jestem 3 w kolejce do położnych. Generalnie Jet napisane zeby osoby towarzyszące tu nie siedziały bo jest dużo infekcji dróg oddechowych wszystkie kobiety z mężami, zajmują faceci tylko krzesełka i każda kaszle!!! A wiecie co najlepsze? Żadna nie zasłania buzi!! Jebnac im mam ochotę

a co Ty tam robisz Karmellka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie tez już raczej takie rozpychanie i przesuwanie się jakby pod skórą. Ale zdarzają się pojedyncze kopniaki, chociaż rzadko.
    Czasem jednak mam taki rodzaj "wiercenia sie" w brzuchu że cały brzuch się trzęsie i faluje,

u mnie dokładnie tak samo :) 2x mi się zdarzyło, że miałam wrażenie jakby rączką mi chcial wygrzebać coś ze ściany macicy :) nie było to bolesne ale takie w sumie dziwne :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas we Wrocku już w dwóch szpitalach zakaz odwiedzin.. Mam nadzieję że przyjdzie ta wiosna i choróbska odejdą do czasu porodu.

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Hej
    Ruszał się wczoraj po jedzeniu i teraz tez po sniadanku ale powiedzcie mi czy odczuwacie zmianę w ruchach Waszych maluchów?
    Mój wczesniej miał juz jakis okres przestoju i te ruchy były takie jakby pływające ale potem znów wrócił do ostrego kopania i rozpychania się a teraz znów był przestój i ruchy są takie delikatne albo czuje w środku ruchy ale pod ręką juz nie...Położenie pupą do dołu.
    U mnie ruchy sa bardzi intensywne i częste. Nie da o sobie Fifi zapomnieć no i ciagle cos wypina ze mi brzuch deformuje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia czekam już zarejestrowana na badanie
    Ale nie wiem co mi będą robić ... Wysłuchali mojej zagadki i widziałam ten znak zapytania nad głową :)
    Generalnie osluchałam się tych przypadków i chce już do domku...dobrze że moja bubcia mi w brzuszku dokazuje to mi raźniej.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    U nas noc pod znakiem wymiotów i bólu brzucha u córci, tez nie spie tyle ze od 3. Panuje jakiś wirus chyba , bo wiele dzieci koleżanek to przerabia ostatnio , co gorsza one tez się zarażają ale może mnie oszczędzi ;) oby!
    Ojej duzo siły życzę i zdrowka przede wszystkim. Oby Cie nie złapało.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam dziś o 16 wizyte, po 4 tyg od ostatniej. Nasza Mała wyraźnie częściej rozpycha się w górze brzucha, wpycha się pod żebra aż mi tchu brakuje.
    Skończył mi się czas błogiego snu od kiedy straciłam mojego pieska, widzę ciągle jego wypadek i to zszokowane ufne spojrzenie. Ciąglejeszcze leżę bezczynnie w łóżku bo nie mam z kim iść na spacer..ech. :-(

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia czekam już zarejestrowana na badanie
    Ale nie wiem co mi będą robić ... Wysłuchali mojej zagadki i widziałam ten znak zapytania nad głową :)
    Generalnie osluchałam się tych przypadków i chce już do domku...dobrze że moja bubcia mi w brzuszku dokazuje to mi raźniej.
    Byłaś tak wcześnie, że szybko załatwisz.
    Mam nadzieję, że oni coś wymyślą, a nie powiedzą, że CRP do 40 to w ciąży norma (takie coś znalazłam w internecie).
    Trzymam kciuki, a Ty trzymaj krzesło:)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z Krakowa
    Czy byłyście w sklepie Bobowózki?
    Czy mają dużo wózków żeby obejrzeć?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Ja do ginekologa mam.kontrole właśnie czekam na swoją kolej ;)

A dziś czuje się trochę lepiej wyszłam tylko do lekarza po wizycie wracam do łóżka, dziś wzięłam 3 tabletkę antybiotyki i ta wydzielina z oskrzeli zaczęła mi się odrywać więc puszcza mi ta Klucha w gardle ale twardo będę leżeć muszę wyzdrowieć na maksa, bo już mam dość :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:25

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co dostałam dla Maluszka od koleżanki :)
    ona robi takie kocyki, serwetki, pacynki etc... :)

cea1e864bbc46feemed.jpg

Blue2019, Daffi, Tunia76, B_002, Sansivieria, mysla.nieskalana, Mama36, martusiawp, india, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Myślałam że mi się wydaje, ale jestem już pewna.
    Czy też słyszycie takie "klikanie" w brzuchu jak dzieci się ruszają?
    Czytałam o tym i podobno to jest normalne chociaż nie wiadomo z czego wynika.

To taki odgłos jak się strzela palcami, ale z brzucha. Przed chwilą było aż dwa razy. A zdarza się od jakichś dwóch tygodni - myślałam że mi odbija :-D

ja jeszcze nie słyszałam klikania :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie słyszałam nigdy klikania.

Trzymajcie kciuki zaraz dzwonie do ksiegowego dowiedzieć sie gdzie są moje pieniądze :p
    Jestem tak zmęczona ta firmą ze mi nawet nie zalezy na przedluzeniu umowy w lipcu.

b2ujp2.png

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ