X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko chyba cały czas ma imprezę A najbardziej lubi godziny nocne.i wieczorne A lenic się w dzień

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zacytowałam nie ten post. Przepraszam, pomyłka. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co czekam do.8.30 zeby móc zrobić szybszy termin do ginekologa zgodnie z zaleceniem diabetologa.

Dziś pierwszy raz najniższy cukier od czasu pomiarów -100 na czczo :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - nie wiem o czym piszesz z Wit D. Mierzy się w badaniu poziom 25(OH)D.
    W tym badaniu sprawdza się poziom witaminy D3 i D2. Można sprawdzić też poziom metabolitu 1,25(OH)D ale to bardzo mało wiarygodne badanie i podlega dużym wahaniom, ponadto jest bardzo drogie. Rzadko się je robi - tylko wtedy kiedy podejrzewa się zaburzenia aktywacji D3 a to dość rzadka mutacja. Powinno się skupić na wyniku 25(OH)D - u mnie to wynosi 31,1. A powinno być 30-50.
    Nie wiem która to total a która nie total :-P

Mąż zdążył wyzdrowieć, zarazić psa, wyleczyliśmy psa i zdążył pomyśleć że chyba znowu jest chory. Na szczęście przeszło :-D Bo drugiego umierania w pierwszym kwartale roku bym chyba nie wytrzymała :-D

Fotki na bank będą ekstra z taką modelka :-)

Paula sprawdziłam wyniki i 25(OH)D to jest ta Vit D Total i ja mam na poziomie 27 tj niewystarczającym.. norma od 30...
    1,25(OH)2D3- takie mam oznaczenie przy Vit D3 i ją mam podwyższoną tj 86,6 a norma do 80... mam dziś wizytę u lekarza to zapytam czy powinnam w sumie suplementować czy nie... bo dziwne mam te wyniki...

zauważyłam, że po insulinie ma wyższe cukry na czczo.. ciekawe spostrzeżenie.. totalnie mi się wszystko rozjechało.. ciekawe co mi diabetolog w czwartek powie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdego dziecko z Nas może się ruszac inaczej, zależy po prostu od temperamentu i położenia. Nie ma co się stresować, dopóki się po prostu rusza.
    Mój też miał parę dni spokojnych.. Ale znów się obrócił i znów robi takie rzeczy że głowa boli. Następne ADHD po prostu rosnie.w końcu rodzina :)

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś przespalam noc ! Ten antybiotyk naprawdę szybko działa bo w porównaniu do wczoraj dziś się czuje o niebo lepiej...dobrze że wczoraj jechałam do lekarza bo dziś to chyba z łóżka bym nie wstała

• india Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nastrojowe góry i doliny, nie wiem co jest grane

Mama36 sliczny kacik <3 z lampek podoba mi sie lampka sówka zazu

Zastanawia mnie czy mała nie zmieniła pozycji na jakas po skosie. Znowu upodobala sobie moj lewy bok, ktory ciagle faluje ;) albo pupa wystawiona albo nozki sie przesuwaja. W kazdym razie odbywaja sie treningi dla zaawansowanych ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka i jak tam? Już jesteś po położnych, no chyba, że robisz ktg.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mieszkałam na ostatnim piętrze, to ciągle coś od dachu przeciekało. A do tego panicznie boję się burzy. Kupiliśmy mieszkanie na 2 piętrze, to w pierwszym roku sasiad zalał nas 3x. :)
    Ale przynajmniej burzy się nie boję. :)
    Tu na szczęście nie jest dach płaski tylko jest jeszcze poddasze, dlatego mieszkanie bez sąsiadów nad głową to duży plus. A że robią remont to dobrze, przynajmniej nie będzie się nic lało :)
    Gorzej że akurat padło na czas kiedy nie mogę spać w nocy i chętnie bym rano odespała. No ale trzeba przetrwać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India :*
    Mi się przypomniało że mam girlande na łóżeczko. Zaraz odkopie i przywiesz. Zobaczę czy pasuje.. Bo kupowałam wszystko w szale zakupów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:31

india lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zdążył wyzdrowieć, zarazić psa, wyleczyliśmy psa i zdążył pomyśleć że chyba znowu jest chory. Na szczęście przeszło :-D Bo drugiego umierania w pierwszym kwartale roku bym chyba nie wytrzymała :-D

Fotki na bank będą ekstra z taką modelka :-)[/QUOTE]

ahaha ale masz agenta w domu ;)
    wyników sesji się troszkę obawiam ale jak robiła to profesjonalistka - mam nadzieję :)- to wyretuszuje tu i ówdzie :)
    u nas piekny śnie spadł.. postaram się zrobić Majeczce jakieś śniegowe fotki :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej mieszkałam w tych blokach przy ul. Kordiana. To są bloki z 1996 roku, dachy skośne, kryte dachówką. My mieliśmy okna dachowe w dwóch pokojach. Ciagle coś ciekło. Zglaszalam do spółdzielni, to przychodził pan z silikonem dekarskim i na tym kończył się remont. Kiedyś z nim rozmawiałam, to sam się śmiał z takiej naprawy przecieków, ale za tyle płaciła spółdzielnia.
    Także ciesz się, że remontują i stukają:)

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

Witaj kochana po całym dniu.;) cieszę się że jesteś zadowolona z sesji i najważniejsze że maluszek się rusza i to sprawdzilas A baba się nie przejmuj olac takich !

Dziękuję za pamięć, byłam rano u lekarza dostałam antybiotyk i syrop i cały dzień leżę jak kupa i wszystko mnie boli ale młody fika to jestem spokojna na dodatek.jutor mam wizytę u doktorka to ubiorę się na cebulkę przemkne tylko do auta i do domu pod kołdrę, cieszę się że to zobaczę :)

Blue idziesz do gina czy rodzinnego? ja mam gina o 15:45 :)
    jak się dzisiaj czujesz? lepiej? mam nadzieję, że noc spokojna :)
    Mój się około 6 na maxa uaktywnił i uszczęśliwił mamę :)

wracając do mojej wizyty wczoraj na IP to po mnie weszła dziewczyna w 39tc, która od soboty nie czuła ruchów i pyta czy może wejść ...cisza... pyta ponownie czy ma wejść czy czekać na wezwanie.. w końcu ta raszpla z miną męczennicy pyta "no ale co sie dzieje"... ja pierdole.. nie omieszkam dziś powiedzieć mojej lekarce, że na IP przydałyby się jakieś szkolenia z empatii i obsługi pacjenta

była jeszcze kobieta co miała w XI. 2018 cesarkę- wcześniaczek w domu.. a ona do dziś wydala jakieś pociążowe resztki... szok!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:24

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że mi się wydaje, ale jestem już pewna.
    Czy też słyszycie takie "klikanie" w brzuchu jak dzieci się ruszają?
    Czytałam o tym i podobno to jest normalne chociaż nie wiadomo z czego wynika.

To taki odgłos jak się strzela palcami, ale z brzucha. Przed chwilą było aż dwa razy. A zdarza się od jakichś dwóch tygodni - myślałam że mi odbija :-D

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka z rana! Ja już po śniadaniu :) chyba się wyspałam ale tak mnie w nocy wszystko boli jak się przewracam na boki, że to jest jakaś tragedia. Mój brzuch wczoraj wieczorem też częściej twardniał, no i te skurcze. Jednak wierzę, że wszystko ok. Nie chce się nakręcać :) wizyta za tydzień, ciekawa jestem ile Marcela będzie ważyć.

Matko, jak Wy odrozniacie te części ciała malucha w brzuchu, czym się wypycha ... :) ja to jestem jakiś ciemnogród :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja będę używała pieluch Bambiboo z Rossmanna. Mam kupione po 1 paczce rozmiar 1 i rozmiar 2. Ewentualnie jeśli się nie sprawdzą to będziemy innych próbować. Ale przekonuje mnie, że są biodegradowalne. No i z bambusa, więc liczę na to, że będą delikatne dla pupci :)

ja też kupiłam bambiboo 1 opakowanie i pampersy i zobaczymy które będą lepsze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja wcześniej mieszkałam w tych blokach przy ul. Kordiana. To są bloki z 1996 roku, dachy skośne, kryte dachówką. My mieliśmy okna dachowe w dwóch pokojach. Ciagle coś ciekło. Zglaszalam do spółdzielni, to przychodził pan z silikonem dekarskim i na tym kończył się remont. Kiedyś z nim rozmawiałam, to sam się śmiał z takiej naprawy przecieków, ale za tyle płaciła spółdzielnia.
    Także ciesz się, że remontują i stukają:)
    Ja mieszkam w takim nowszym z 2005r. Nowe budownictwo już więc liczę że będzie dobrze :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, a ile Ty czasu mierzysz cukier od zjedzenia ostatniego posilku? Ja dzis tez mialam gorszy cukier wsrod tych ktore do tej pory mialam bo 94.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam na razie kupione po paczce z pampers rozmiar 1 i 2. A później się zobaczy :) kupię jeszcze z jakiś innych firm na początek, może te bella happy.

Fasolka ja jak mam taką możliwość to na kompie otwieram jedno okno a na komórce drugie. I wtedy jestem w stanie wszystkim odpisać. Ale nie zawsze ten dostęp do komputera jest :) pochwal się później kilkoma fotkami. Ja na zajęciach ze szkoły rodzenia zobaczyłam na ścianie jedno zdjęcie, zgapilam pomysł i w warunkach domowych sobie zrobiłam. W spódnicy do ziemi i podwinietym topie trzymam się za brzuch. A po porodzie zrobię sobie w takim samym stroju z dzieckiem na rękach :) tak sobie kombinuje na własną rękę. A Wy mieliście sesje w studio?

Mycha a jakie to zdjęcie? ja znalazłam dziewczynę co ma wtyki w hotelu i na 2h wzięła pokój (za free) więc mam zdjęcia przy oknie z widokiem na Piotrkowską, na łóżku, na korytarzu, na sofie w kolorze zielonym a'la Ludwik XVI :) na podłodze, przy łóżku etc :) mam fotki sama i fotki z K. Ubrana byłam w czarną obcisłą sukienkę eksponującą brzuszek (przyniosła pani fotograf ) taka w sumie z bardzo głębokim dekoltem i długi trenem, potem w moją sukienkę w coś a'la czerwona panterka, w bieliźnie i szlafroku, potem za duży sweter z golfem i chyba tyle.. dużo fotek cyknęła więc mam nadzieję, ze coś uda nam się wybrać :) oczywiście zdjęcia brzuszka samego, my z usg, my z ciuszkami dziecięcymi , z kubkiem kawy... no taka w sumie fajna sesja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:48

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już dziewczyny się daję rady z tą zgagą. Wczoraj w nocy prawie wcale nie spałam, nie mogłam zasnąć. Pożar w przełyku a do tego mocne kopniaki w brzuchu.
    Dzisiaj też właśnie wstałam bo jak leżę to mam okropną zgagę, nie wiem jak będę dziś spać, ale jutro przy okazji planowanych zakupów idę do apteki po ten Refluxin który Paula polecała. Oby to coś dało bo już mleko przestało mi pomagać, migdały też nic nie dają :(

współczuję Basiu.. może spróbuj pomelo? :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ