Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Fasolka - ja kupiłam i obcinaczki i nożyczki. U raczek wygodniej obcina mi się nożyczkami a u nóżek obcinaczkami.
Tak przy siostrze też robiliśmy. Cążkami wygodniej na prosto się obcina a właśnie tak powinno się u stopek zeby nie wrastały paznokcie.
Paula dasz linka?
wydawało mi sie, że pakowalam jakiś zestaw do koszyka w gemini a nic nie przyszło i faktycznie okazało się, że nie zamówiłam...
Fasolka77

-
Blue2019 wrote:Dziewczyny A powiedzcie te pajace na wyjście że szpitala i spacerki takie cieplejsze na jaki rozmiar bierzecie ?? Bo nie mam dzieci na wiosnę i totalnie nie wiem jak się takie smerfy o.tej porze roku ubiera

Myślałam o 62 tak optymalnie bo dla takiego krasnoludka 68.to.chyba giga za wielki. A 56 to może być za mały . W jaki rozmiar celujecie ?
ja kupiłam 56- taki niezbyt gruby i biję się z myślami czy kupić grubszy czy nie ale w sumie może bliżej kwietnia będę wiedzieć jakie duże dziecko no i jakie prognozy pogody będa
Fasolka77

-
Fasolka77 wrote:Paula dasz linka?
wydawało mi sie, że pakowalam jakiś zestaw do koszyka w gemini a nic nie przyszło i faktycznie okazało się, że nie zamówiłam...
Fasolka ja juz sie gubie w tych zamowieniach
ostatnio w meilu sprawdzalam czy faktycznie zamowilam to co przyszlo, bo bym sobie dala reke uciac ze zamawialam co innego
-
Karmelllka90 wrote:Tak tak jak jeden pomiar jest np na 10 to ok. Ja miałam raz brzuszek na 95 a główkę na 5 i waga była super na 50 centylu. To było w 25 tc teraz już główka nadrobila. Ale z tego co ja zrozumiałam i główka i brzuszek na 10 centylu więc waga nie możliwe żeby wyszla taka ładna. Bo to jest ładna waga jak na ten tydzień
ooo no to ja mam odwrotnie brzuszek na 5, główka na 95 a waga w połowie
jestem strasznie ciekawa jak to jutro będzie wyglądać
Fasolka77

-
MamaAga85 wrote:Cukry nie zmierzone bo nie zdążyłam na pomiar do domu a ciasto bez cukru na jakims fanastycznym mięciutkim zblizonym.do biszkopta spodzie i na to.malinyni galaretka-w fit cukierni z niskim ig.
Było mniami
hmmmm, ja pytałam w PUTCE o ciastka ig i lipa.. nie majo!Fasolka77

-
nick nieaktualny
-
Lolka30 wrote:Fasolka ja korzystam z tego
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/rustykalna_tarta_z_rabarbarem/przepis.html
Nie trzeba żadnych foremek, jak sie rozwalkuje tak zawijam i już
. Przepis jest raczej klasyczny, ale ja robię wersje fit. Tzn. zamiast cukru używam ksylitol, w przepisie są 4 łyżki, ja dałam 3. Mąki można używac różne, ja zawsze mieszam w zależności co mam pod ręką, np. gryczaną, kokosową, pełnoziarnistą pszenną itd. Generalnie ja nie umiem i nie lubię piec, a z tego przepisu mi zawsze wychodzi. Przepis jest na tartę z rabarbarem, ja używam rożnych owoców w zależności od sezonu i dostosowuje ilość ksylitolu i tapioki do owoców. Jak dziś robiła z jabłkami to dałam tylko 1 łyzkę ksylitolu. Tapioka fajnie wiąże sok wypływający z owocow przy pieczeniu i robi się taki gęsty sos z niego. Noi po prostu dosypałam do jabłek płatki migdałowe bo miałam otwarte
.
sounds delicious!!! a skąd tapiokę można wziąć?
Fasolka77

-
Fasolka77 wrote:ooo no to ja mam odwrotnie brzuszek na 5, główka na 95 a waga w połowie
jestem strasznie ciekawa jak to jutro będzie wyglądać
Stresuja mnie te jakieś centyle itd ale doczytałam o tych skokowych wzrostach dzieci w brzuszkach i Waszych doświadczeniach i jestem spokojniejsza
Fasolka trzymam kciukasy za jutrzejszą wizytę
Mąż jutro urodziny i będzie dopiero wieczorem a pyszne ciasto do tego czasu bedzie mnie kusić z lodówki :)rety...jak ja to przeżyjeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:34
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Oo to super Ci się ułożyło. A kierownictwo nie miało jakiś problemów z tym?
przyszłam do pracy bo moja "poprzedniczka" była na L4 ciążowym
i moja szefowa w pierwszych dniach pracy powiedziała, że ma nadzieję, że ja na macierzyński nie pójdę.. nie skomentowałam tego... od września poszłam na L4 ale o ciąży powiedziałam pod koniec września jak juz minął najgorszy okres (w którym zawsze roniłam)... w sumie koło d*** mi latało ich zdanie
jak już wczoraj wspomniałam jeśli chodzi o pracę to myślę mega egoistycznie i wizja macierzyństwa przesłoniła mi cały świat
W listopadzie moją szefową zwolnili
malutka_mycha, Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Fasolka
Właśnie ja też się śmiałam że za chwilę zostanę przed sądem postawiona i będę niewinność udowadniać i brak powiązań z grupą przestępczą. Nie no jaja jakieś.
Dobrze że chociaż humor ci to poprawiło
A jeśli komuś przeszkadzam to mogę sobie pójść bo niesmaczne to dla mnie było.sorry
A powiedz jak tam twoje cukry ???
Blue ja nie byłam na majówkach tylko słyszałam, że jest niezbyt miło. Ważne, że tu jest miło i żadnego dochodzenia nie zamierzam przeprowadzać
moje cukry...
byłam dziś u tej znajomej znajomej co pracuje w klinice do której chodzę do tej mojej profesor... dziewczyna się mnie spytała "co Ty chcesz od tych swoich cukrów!!???? " powiedziała, że jakbym poszła do pana X to on w życiu by mi insuliny nie dał. Ale też, że w III trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na insulinę. Mam nie jeść II kolacji, chyba, że jestem głodna, mierzyć cukier po prostu 15 min po wstaniu z łóżka i nie przejmować się jak w jeden dzień jest to 90 a w drugi 100.... powiedziała, że widzi, że jestem świadomą i odpowiedzialną kobietą, zadbaną i pachnącą
ach! jak się człowiek w końcu z domu wyrwie to sie zrobi na bóstwo
i jakbym zobaczyła jakie kobiety do nich przychodzą to aż ciarki jej czasem na rękach wychodzą.. bez zębów, mega grube i aż dziw, że zachodzą na pstryknięcie palcem w kolejną ciążę, nie wiedzą jak i co jeść, niezdyscyplinowane i ogólnie jedna wielka masakra... powiedziała też z uśmiechem, że nadaję się do psychoterapii z tym porannym stresem i żebym wyluzowała bo na pewno od tych nerwów porannych te cukry są wyższe
AniaKJ, Lolka30, Blue2019, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77