Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Porzeczkowiec. ale naprawde w okrojonej wersji cukrowej.. najwiecej cukru w cukrze to te porzeczki... zeby nie przesadzic reszta okrojona.Karollinax26 wrote:Haha
Kasia on jest FIT, fantastyczny i tuczący 
Fasolka, myślę że to nie jest FIT ale wyglada obłędnie, Daffi co to za cudo ?
Jak mnie mała boleśnie kopie i się wypycha .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85
Więc tak to wygląda u mnie:
21.12.2018- 24+0 - 707g
02.01.2019- 25+5 - 946g
24.01.2019- 28+6 - 1323g
26.01.2019- 29+1 - 1487g (tutaj była IP)
4.02.2019- 30+3 - ponad 1700g - nie dostałam kartki bo to w Koperniku a całej wagi nie zapomniałam usłyszałam że waga prawidłowa w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:41
-
DorotaAnna wrote:Ja kolejne usg mam 14.02
ciekawe ile mój krasnalek będzie ważył. Czytałam też, że często lekarze kobiety z cukrzyca ciążową kierują tydzień przed terminem porodu już do szpitala na patologie ciąży- w związku z tym, że to łożysko się szybciej starzeje itp. Wam coś już mówili lekarze? I w ogóle czy ktoś wie jak się określa stopień „starości „ łożyska? Na jakiej podstawie?
DorotaAnna chyba widać na usg jakieś zwapnienia świadczące właśnie o starzejącym się łożysku
DorotaAnna lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
A miałaś wykupiony abonament? Bo ja nigdy nie miałam, może to właśnie jest ważność abonamentu.Tunia76 wrote:U góry strony wyświetla mi się ważność 5 dni
Blue nie wyglupiaj się, nikt Cie nie wygania. Najwyżej jakieś wiadomości pomin.
Lili to Ty się będziesz pierwsza rozpakować?
to Ty jesteś marcowka a nie kwietniowkach
wszystko ogarniesz, spokojnie. Takiemu Maluchowi dużo nie trzeba a teraz wszystko kupisz od ręki 
Ja też nie mogę na plecach leżeć, czuje się wtedy słabo, ewidentnie za mało tlenu przeplywaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:39
Blue2019, Lili90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:A czy wasi lekarze oznaczają wam ilość wód plodowych to określane jest przez symbol AFI??
Mi tak, ostatnio miałam coś ponad 17
Blue2019 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
chce_byc_mama wrote:Czesc Dziewczyny,
Pisze tutaj pierwszy raz. Wczesniej zaczytywalam sie w watkach o staraniach o dzidziusia, ale w koncu po 2 latach sie nam udalo i czekamy na naszego synka - termin na 15 kwietnia:)
Z grubsza mamy juz wszystko gotowe - brakuje tylko wozka, laktatora i detektora oddechu do lozeczka zebysmy mogli spokojnie spac bo w przeciwnym razie bedziemy chyba spedzac noce na czuwaniu przy maluszku (oddycha? nie oddycha?! - panikara jestem!).
A jak to jest u Was z wyprawka? Jestescie juz gotowe? Zaczelyscie juz prac ubranka, czy moze lepiej jeszcze troche poczekac zeby byly 'swiezsze'?
Zastanawiam sie tez jakie macie podejscie do rodzinnych wizyt po porodzie. My nie mieszkamy w Polsce, ale tesciowa juz sie do nas wprasza i chce przyleciec jeszcze przed data porodu. Ja jestem temu bardzo przeciwna, bo pierwsze 2 tygodnie po porodzie (minimum!) chce spedzic tylko z dzieckiem i z moim mezem. Musimy sie siebie nauczyc, ustalic nasza rutyne i nacieszyc sie naszym szczesciem. Wszystko bedzie przeciez dla nas takie nowe:))
Jak dla mnie przyjazd tesciowej w tym momencie to najgorsze co moze byc, bo nie dosc ze bede miala nowe obowiazki zwiazane z rodzicielstwem to bede jescze miala na glowie ja i jej humory plus gotowanie, robienie sniadan itp.
Nie wiem jak z tego wybrnac, zeby sie nie obrazila, no ale powinna zrozumiec, ze to czas tylko dla nas (..?)
Pozdrawiam Was wszystkie cieplo:))
witamy chce_byc_mama
teściowej powiedz wprost! tak będzie najlepiej
Fasolka77

-
Co do wagi to faktycznie w porządku. A masz moze te dwa najwazniejsze pomiary brzuszka i główki? u Cb z 24.01??? bylabym w 7mym niebie za infoKarmelllka90 wrote:MamaAga85
Więc tak to wygląda u mnie:
21.12.2018- 24+0 - 707g
02.01.2019- 25+5 - 946g
24.01.2019- 28+6 - 1323g
26.01.2019- 27+1 - 1487g (tutaj była IP)
4.02.2019- 30+3 - ponad 1700g - nie dostałam kartki bo to w Koperniku a całej wagi nie zapomniałam usłyszałam że waga prawidłowa w normie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
espoir wrote:ja przyznam szczerze, że mam totalnie w swojej grubej dupie, co o mnie mówią/myślą inni. najważniejsza dla mnie jest rodzina - za nią wskoczę w ogień, a inni? raz są, zaraz jak przestanie im się opłacać, to sobie pójdą...

piękne podsumowanie tematu Espoir! Ty jak zasuniesz to kalesony spadają! ale doskonale Cię rozumiem i mam takie samo zdanie
ja też żyję swoim, a nie czyimś, życiem
espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualny