X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kasa chorych nie pokrywa leczenie przy zmianie lekarza

Będzie dobrze noe denerwuj się :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Właśnie o to Dziewczyny chodzi, ja nic nie mówię, bo nie ma żadnych burz. Chodzi tylko o to, że obsmarowane bylyscie równo, a teraz jesteście najlepsze,jak ktoś widział to co wcześniej my na wasz temat, na mój temat, to przykro się czyta teraz takie słodkości. Serio.
    Ale jak można obsmarować kogoś kogo się nie zna :) hahaha

Blue2019 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Paula_90

No ja tez sie niby nie przejmuje, ale moj maz to juz bardzo. On wie jaka ona jest ale mimo to zawsze powtarza, ze to starsza i bardzo samotna kobieta i trzeba ja zrozumiec (urodzila mojego meza dosc pozno - ma teraz 70 lat i jest sama w Polsce bo wszyscy mieszkamy a granicami).

A co do prania - pierzesz juz dzieciece ciuszki? Bo z tego co widze to mamy praktycznie ten sam termin, a ja jeszcze nic nie pralam :)
    Tak, piorę i prasuje ;-) Ogromną przyjemność mi to sprawia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

O widzisz to może chcesz mi chociaż porpasowac haha bo ja mam.alergie na deskę i żelazko :D

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72078a74cb95.png

Wiem że mam dużo ubranek ale z drugiej strony za taką cenę żal nie wziąć jednego kompletu w 68 rozm a drugiego 74 :p

I ciekawa jestem tego termometra 55 zł hmmm, generalnie chwalone są te rzeczy z Lidla . Jedna z was pisała że jak jest temperatura to i tak zanim poda dziecku lek to używa termometra do pupci...

Ja kupiłam Microlife NC120 na jakieś promocji w DOZ.pl za 99zł, przez chwile też się zastanawiałam nad tym z Lidla, ale różne opinie o nim słyszałam raczej te niepochlebne. Za Microlife przemówił do mnie fakt, że używa go Alicja Jaczewska - lekarz z instagrama :D ale oczywiście nie tylko to spowodowało, że go wybrałam :D:D:D

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - ja kupiłam i obcinaczki i nożyczki. U raczek wygodniej obcina mi się nożyczkami a u nóżek obcinaczkami.
    Tak przy siostrze też robiliśmy. Cążkami wygodniej na prosto się obcina a właśnie tak powinno się u stopek zeby nie wrastały paznokcie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam termomer geratherm. Z tej firmy miałam też owulacyjny i świetnie mi się sprawdzał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A powiedzcie te pajace na wyjście że szpitala i spacerki takie cieplejsze na jaki rozmiar bierzecie ?? Bo nie mam dzieci na wiosnę i totalnie nie wiem jak się takie smerfy o.tej porze roku ubiera o.O

Myślałam o 62 tak optymalnie bo dla takiego krasnoludka 68.to.chyba giga za wielki. A 56 to może być za mały . W jaki rozmiar celujecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmellka co do CRP
    Mi wyszło 10,24 i pytam gina co z tym. A on powiedział, że do 40 się nie przejmujemy.
    To samo mówi mój internista immunolog

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77

http://www.fitjestgit.pl/search?updated-max=2016-04-09T16:32:00%2B02:00&max-results=10&start=70&by-date=false&m=1

Fajny blog sporo przepisów na słodkie pyszności w wersji zdrowej a ty chyba lubisz piec

oooo!!! dzięki!!!! mam chia w domu to pod koniec tygodnia machnę Truskawkowo-bananowy pudding chia :):):)
    THX KARMELLKA!!! :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Czytam i drąże nadal...
    o ile waga sie zgadza to zaznaczyla mi na czerwono ATD i BPD czyli brzuszek i główkę...
    Czytam że obydwa wymiary są na 10centylu...
    Ale to jest nie możliwe bo taka waga przy takim centylu brzuszka i głowy to nogi żyrafy. Idziesz do lekarza na poziomie a to jakiś lamus co robił USG. Z ilości USG mogłabym doktorat zrobić a jak widać moja ciąża przebiega prawidłowo i corcia też. Więc ci mówię serio taka waga dziecka jest nie mozliwa żeby była przy 10 centylu brzuszka i głowy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jeść serek ricotta?

ja jem jak jest z pasteryzowanego mleka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzisiaj ja was będę kusić do złego :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09376bc944d3.jpg

Daffi to jakiś fit przepis? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie koleżanka dostałam momme krem na sutki super! Mam już wszystko do pakowania torby poza biustonoszami i brak torby dla corci dalej się szyje. Tyle się nagadalysmy że mam obdarte gardło... Chyba sobie machne inhalacje

Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale to jest nie możliwe bo taka waga przy takim centylu brzuszka i głowy to nogi żyrafy. Idziesz do lekarza na poziomie a to jakiś lamus co robił USG. Z ilości USG mogłabym doktorat zrobić a jak widać moja ciąża przebiega prawidłowo i corcia też. Więc ci mówię serio taka waga dziecka jest nie mozliwa żeby była przy 10 centylu brzuszka i głowy
    Jest możliwa bo mam kuzynke ktorej mała była wyższej wagi a brzuszek poniżej 10 c. Ale jeden pomiar nic nie znaczy. Zresztą jest na 10 czyli w normie i dopiero parę usg w odstępie czasu moga coś powiedziec.Takze za parę dni zobaczysz bo napewno o to dokładnie dopytasz.Ja też się śmieje że mój lekarz robi mi usg na kalkulatorze bo nic na nim nie widzę. Wczoraj pokazywał mi buzke a ja tam patrzę i jedynce co widzę to kasze i plamy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi to jakiś fit przepis? :)
    Fasola a on ci wygląda na fit hahahaah??

malutka_mycha, Daffi lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue możesz mi podesłać ciuszki do prasowania, uwielbiam to robić :)

Przeszłam się na 3 km spacerek i teraz z czystym sumieniem wcinam loda :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Jest możliwa bo mam kuzynke ktorej mała była wyższej wagi a brzuszek poniżej 10 c. Ale jeden pomiar nic nie znaczy. Zresztą jest na 10 czyli w normie i dopiero parę usg w odstępie czasu moga coś powiedziec.Takze za parę dni zobaczysz bo napewno o to dokładnie dopytasz.Ja też się śmieje że mój lekarz robi mi usg na kalkulatorze bo nic na nim nie widzę. Wczoraj pokazywał mi buzke a ja tam patrzę i jedynce co widzę to kasze i plamy.
    Tak tak jak jeden pomiar jest np na 10 to ok. Ja miałam raz brzuszek na 95 a główkę na 5 i waga była super na 50 centylu. To było w 25 tc teraz już główka nadrobila. Ale z tego co ja zrozumiałam i główka i brzuszek na 10 centylu więc waga nie możliwe żeby wyszla taka ładna. Bo to jest ładna waga jak na ten tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:06

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny czy wy też odczuwacie taki spadek energii? Ja już byłam pewna, że mam anemie ale nie wyniki idelanie. A tak strasznie chce mi się spać.Brak energii totalnie.

u mnie Kasia nie... czuję się ok :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił pudełko faworków i zjadlysmy je z koleżanką.ehh jak ja mam nie tyc i trzymać dietę...i jeszcze zgaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:13

‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ