X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Paula na ulotce Magneb6 jest napisane żeby brac 6-8 tabletek wiec myślę, że spokojnie możesz brać 8 dopóki drgania nie miną.

Ja zrobiłam dziś na obiad łazanki z kiszoną kapustą. Kapusta od mamy z ogródka, przez nią ukiszona. O matko jakie dobre mi wyszły!

A zaraz się biorę za szybką tartę z jabłkami i płatkami migdałów bo mąż mnie poprosił. On od rana rzeźbi te pękniecie w całym domu, także należy mu się ciacho ;).

Lolka ... łazanki <3.... wpisuję na listę! na razie mam gar gulaszu... :)
    a przepis na tartę z migdałami chętnie przytulę ;) zwłaszcza jak jakiś fit :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasola a on ci wygląda na fit hahahaah??

Haha :D Kasia on jest FIT, fantastyczny i tuczący :D

Fasolka, myślę że to nie jest FIT ale wyglada obłędnie, Daffi co to za cudo ?

Jak mnie mała boleśnie kopie i się wypycha ..

malutka_mycha, Karmelllka90, mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale to jest nie możliwe bo taka waga przy takim centylu brzuszka i głowy to nogi żyrafy. Idziesz do lekarza na poziomie a to jakiś lamus co robił USG. Z ilości USG mogłabym doktorat zrobić a jak widać moja ciąża przebiega prawidłowo i corcia też. Więc ci mówię serio taka waga dziecka jest nie mozliwa żeby była przy 10 centylu brzuszka i głowy
    Karmelka a masz może swoje usg z podobnego etapu ciąży z pomiarami(jestes chyba mistrzem w ilości usg :) )?
    wiem,że nie powinno się porównywać dzieci ale...nie da mi to spokoju...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W końcu po :) teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
    dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po :)

Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super :) czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
    I teraz pytanie do WAS
    ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...

no to masz z głowy, ale się naczekałaś.. szok....
    Aga Mój 27+5 ważył 1050 g i był w środku norm
    co to za ciasto malinowe? :) i jak cukry po nim? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy aby zostać na forum to trzeba zapłacić. Włączyła mi się taka informacja.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy aby zostać na forum to trzeba zapłacić. Włączyła mi się taka informacja.

Tunia jak zerkalam w regulamin to nie trzeba przedłużać pakietu Premium znikną ci niektóre opcje typu ten kalendarz wykres ale pisać normalnie będziesz mogła na darmowym koncie

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Tunia jak zerkalam w regulamin to nie trzeba przedłużać pakietu Premium znikną ci niektóre opcje typu ten kalendarz wykres ale pisać normalnie będziesz mogła na darmowym koncie
    Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to masz z głowy, ale się naczekałaś.. szok....
    Aga Mój 27+5 ważył 1050 g i był w środku norm
    co to za ciasto malinowe? :) i jak cukry po nim? :)
    Cukry nie zmierzone bo nie zdążyłam na pomiar do domu a ciasto bez cukru na jakims fanastycznym mięciutkim zblizonym.do biszkopta spodzie i na to.malinyni galaretka-w fit cukierni z niskim ig.
    Było mniami :)

31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja nie dostałam takiej informacji

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Blue2019 to tak naprawdę Samari z majówek z których z KarmeLove uciekliśmy do was przez nią. I która dziewczyny wkoncu wywalily z forum bo tak mieszała ;-) blue niemmusisz się już ukrywać ;-) ważne że tu się nie wyklocasz jak tam ;-)

kurde.. wątek szpiegowski się wkradł... idę po popcorn ;)... taki dla cukrzyków of cozzzz ;)

Kiwona, Blue2019, AniaKJ, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karmelka a masz może swoje usg z podobnego etapu ciąży z pomiarami(jestes chyba mistrzem w ilości usg :) )?
    wiem,że nie powinno się porównywać dzieci ale...nie da mi to spokoju...
    Czekaj pogrzebie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mój w 28+0 ważył 1060 g a w 29+6 1310 g.

no to podobnie jak Mój, jutro mam kolejne usg i będzie właśnie 29+6 to jestem ciekawa czy ma juz 1300g! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurde.. wątek szpiegowski się wkradł... idę po popcorn ;)... taki dla cukrzyków of cozzzz ;)
    Podziel się :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie patrzylam na umowę i oczywiście zaszłam w najgorszym możliwym momencie czyli tuż przed zakończeniem umowy jeszcze nie mając nowej :D na moje cholerne szczęście trafiłam na genialna dyrektorka :)

ja podpisałam 02.08 umowę na czas nieokreślony po 2,5 miesięcznym okresie próbnym a 10.08 okazało się, że jestem w ciąży :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czekaj pogrzebie
    Spoko:) nigdzie się nie wybieram :)

31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Syska

Nie wiem o kim mówisz chyba mnie z kimś pomyliłaś, i nie widzę podstaw do rzucania oskarżeń w moja stronę,bo na forum co chwila każdy dołącza i będziesz każdemu zarzucać jakieś spiski czy przenoszenie się z forum na forum to niedorzeczne. Nie mam pięć lat żeby się bawić w takie dziecinady A jak.zdazylam.zauwazyc i ty i koleżanka robicie już nie pierwsze zamieszanie na forum chyba naprawdę wam się nudzi w domach.

dziewczyny wyluzujcie! jest miło i sympatycznie- szkoda psuć atmosferę! PEACE!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja korzystam z tego
    https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/rustykalna_tarta_z_rabarbarem/przepis.html
    Nie trzeba żadnych foremek, jak sie rozwalkuje tak zawijam i już ;). Przepis jest raczej klasyczny, ale ja robię wersje fit. Tzn. zamiast cukru używam ksylitol, w przepisie są 4 łyżki, ja dałam 3. Mąki można używac różne, ja zawsze mieszam w zależności co mam pod ręką, np. gryczaną, kokosową, pełnoziarnistą pszenną itd. Generalnie ja nie umiem i nie lubię piec, a z tego przepisu mi zawsze wychodzi. Przepis jest na tartę z rabarbarem, ja używam rożnych owoców w zależności od sezonu i dostosowuje ilość ksylitolu i tapioki do owoców. Jak dziś robiła z jabłkami to dałam tylko 1 łyzkę ksylitolu. Tapioka fajnie wiąże sok wypływający z owocow przy pieczeniu i robi się taki gęsty sos z niego. Noi po prostu dosypałam do jabłek płatki migdałowe bo miałam otwarte ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:32

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja podpisałam 02.08 umowę na czas nieokreślony po 2,5 miesięcznym okresie próbnym a 10.08 okazało się, że jestem w ciąży :)
    Oo to super Ci się ułożyło. A kierownictwo nie miało jakiś problemów z tym?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Właśnie ja też się śmiałam że za chwilę zostanę przed sądem postawiona i będę niewinność udowadniać i brak powiązań z grupą przestępczą. Nie no jaja jakieś. :)

Dobrze że chociaż humor ci to poprawiło :) A jeśli komuś przeszkadzam to mogę sobie pójść bo niesmaczne to dla mnie było.sorry

A powiedz jak tam twoje cukry ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie okazało się,że to normalne, że teb pessartak wedruje, trzyma szyjke bardzo dobrze i zdejmujemy go za 4 tyg. I tu już moja panika. Przecież jak mi go zdejmą to ja mogę urodzić zaraz... matko tylko 4 tyg zostało mi żeby wsżystko ogarnąć do końca.
    Z dzidziolkiem wszystko dobrze, waży już około 2 kg :) i nie mogę lezec na plecach bo mam za duzy nacisk na zyly i maly dostaje za mało krwi, a to że mnie kopie mocno jak.leżę na lewym boku to dobrze bo oznacza to że wtedy ma najwiekszy dopływ krwi i tlenu.
    A teraz lece nadrabiac co naskrobałyście od południa.

DorotaAnna, Blue2019, malutka_mycha, Tunia76, Daffi, Lolka30, MamaAga85, Karmelllka90, B_002, mysla.nieskalana, Kasionek, valetta94, martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77, AniaKJ, Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ