Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka30 wrote:Paula na ulotce Magneb6 jest napisane żeby brac 6-8 tabletek wiec myślę, że spokojnie możesz brać 8 dopóki drgania nie miną.
Ja zrobiłam dziś na obiad łazanki z kiszoną kapustą. Kapusta od mamy z ogródka, przez nią ukiszona. O matko jakie dobre mi wyszły!
A zaraz się biorę za szybką tartę z jabłkami i płatkami migdałów bo mąż mnie poprosił. On od rana rzeźbi te pękniecie w całym domu, także należy mu się ciacho
.
Lolka ... łazanki
.... wpisuję na listę! na razie mam gar gulaszu... 
a przepis na tartę z migdałami chętnie przytulę
zwłaszcza jak jakiś fit 
Lolka30 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Karmelllka90 wrote:Fasola a on ci wygląda na fit hahahaah??
Haha
Kasia on jest FIT, fantastyczny i tuczący 
Fasolka, myślę że to nie jest FIT ale wyglada obłędnie, Daffi co to za cudo ?
Jak mnie mała boleśnie kopie i się wypycha ..
malutka_mycha, Karmelllka90, mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

-
Karmelka a masz może swoje usg z podobnego etapu ciąży z pomiarami(jestes chyba mistrzem w ilości usgKarmelllka90 wrote:Ale to jest nie możliwe bo taka waga przy takim centylu brzuszka i głowy to nogi żyrafy. Idziesz do lekarza na poziomie a to jakiś lamus co robił USG. Z ilości USG mogłabym doktorat zrobić a jak widać moja ciąża przebiega prawidłowo i corcia też. Więc ci mówię serio taka waga dziecka jest nie mozliwa żeby była przy 10 centylu brzuszka i głowy
)?
wiem,że nie powinno się porównywać dzieci ale...nie da mi to spokoju... -
MamaAga85 wrote:W końcu po
teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po
Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super
czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
I teraz pytanie do WAS
ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...
no to masz z głowy, ale się naczekałaś.. szok....
Aga Mój 27+5 ważył 1050 g i był w środku norm
co to za ciasto malinowe?
i jak cukry po nim?
Fasolka77

-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Dziewczyny, czy aby zostać na forum to trzeba zapłacić. Włączyła mi się taka informacja.
Tunia jak zerkalam w regulamin to nie trzeba przedłużać pakietu Premium znikną ci niektóre opcje typu ten kalendarz wykres ale pisać normalnie będziesz mogła na darmowym koncie -
Cukry nie zmierzone bo nie zdążyłam na pomiar do domu a ciasto bez cukru na jakims fanastycznym mięciutkim zblizonym.do biszkopta spodzie i na to.malinyni galaretka-w fit cukierni z niskim ig.Fasolka77 wrote:no to masz z głowy, ale się naczekałaś.. szok....
Aga Mój 27+5 ważył 1050 g i był w środku norm
co to za ciasto malinowe?
i jak cukry po nim? 
Było mniami
-
Syska2202 wrote:Blue2019 to tak naprawdę Samari z majówek z których z KarmeLove uciekliśmy do was przez nią. I która dziewczyny wkoncu wywalily z forum bo tak mieszała
blue niemmusisz się już ukrywać
ważne że tu się nie wyklocasz jak tam 
kurde.. wątek szpiegowski się wkradł... idę po popcorn
... taki dla cukrzyków of cozzzz
Kiwona, Blue2019, AniaKJ, Lili90 lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Ja nie patrzylam na umowę i oczywiście zaszłam w najgorszym możliwym momencie czyli tuż przed zakończeniem umowy jeszcze nie mając nowej
na moje cholerne szczęście trafiłam na genialna dyrektorka 
ja podpisałam 02.08 umowę na czas nieokreślony po 2,5 miesięcznym okresie próbnym a 10.08 okazało się, że jestem w ciąży
Fasolka77

-
Blue2019 wrote:Syska
Nie wiem o kim mówisz chyba mnie z kimś pomyliłaś, i nie widzę podstaw do rzucania oskarżeń w moja stronę,bo na forum co chwila każdy dołącza i będziesz każdemu zarzucać jakieś spiski czy przenoszenie się z forum na forum to niedorzeczne. Nie mam pięć lat żeby się bawić w takie dziecinady A jak.zdazylam.zauwazyc i ty i koleżanka robicie już nie pierwsze zamieszanie na forum chyba naprawdę wam się nudzi w domach.
dziewczyny wyluzujcie! jest miło i sympatycznie- szkoda psuć atmosferę! PEACE!!!Fasolka77

-
Fasolka ja korzystam z tego
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/rustykalna_tarta_z_rabarbarem/przepis.html
Nie trzeba żadnych foremek, jak sie rozwalkuje tak zawijam i już
. Przepis jest raczej klasyczny, ale ja robię wersje fit. Tzn. zamiast cukru używam ksylitol, w przepisie są 4 łyżki, ja dałam 3. Mąki można używac różne, ja zawsze mieszam w zależności co mam pod ręką, np. gryczaną, kokosową, pełnoziarnistą pszenną itd. Generalnie ja nie umiem i nie lubię piec, a z tego przepisu mi zawsze wychodzi. Przepis jest na tartę z rabarbarem, ja używam rożnych owoców w zależności od sezonu i dostosowuje ilość ksylitolu i tapioki do owoców. Jak dziś robiła z jabłkami to dałam tylko 1 łyzkę ksylitolu. Tapioka fajnie wiąże sok wypływający z owocow przy pieczeniu i robi się taki gęsty sos z niego. Noi po prostu dosypałam do jabłek płatki migdałowe bo miałam otwarte
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:32
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyFasolka
Właśnie ja też się śmiałam że za chwilę zostanę przed sądem postawiona i będę niewinność udowadniać i brak powiązań z grupą przestępczą. Nie no jaja jakieś.
Dobrze że chociaż humor ci to poprawiło
A jeśli komuś przeszkadzam to mogę sobie pójść bo niesmaczne to dla mnie było.sorry
A powiedz jak tam twoje cukry ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:32
-
nick nieaktualnyU nas po wizycie okazało się,że to normalne, że teb pessartak wedruje, trzyma szyjke bardzo dobrze i zdejmujemy go za 4 tyg. I tu już moja panika. Przecież jak mi go zdejmą to ja mogę urodzić zaraz... matko tylko 4 tyg zostało mi żeby wsżystko ogarnąć do końca.
Z dzidziolkiem wszystko dobrze, waży już około 2 kg
i nie mogę lezec na plecach bo mam za duzy nacisk na zyly i maly dostaje za mało krwi, a to że mnie kopie mocno jak.leżę na lewym boku to dobrze bo oznacza to że wtedy ma najwiekszy dopływ krwi i tlenu.
A teraz lece nadrabiac co naskrobałyście od południa.
DorotaAnna, Blue2019, malutka_mycha, Tunia76, Daffi, Lolka30, MamaAga85, Karmelllka90, B_002, mysla.nieskalana, Kasionek, valetta94, martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77, AniaKJ, Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość