Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:W końcu po
teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po
Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest superczekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
I teraz pytanie do WAS
ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...Nie przejmuj się.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
chce_byc_mama wrote:Paula_90
No ja tez sie niby nie przejmuje, ale moj maz to juz bardzo. On wie jaka ona jest ale mimo to zawsze powtarza, ze to starsza i bardzo samotna kobieta i trzeba ja zrozumiec (urodzila mojego meza dosc pozno - ma teraz 70 lat i jest sama w Polsce bo wszyscy mieszkamy a granicami).
A co do prania - pierzesz juz dzieciece ciuszki? Bo z tego co widze to mamy praktycznie ten sam termin, a ja jeszcze nic nie pralamStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Czytam i drąże nadal...
o ile waga sie zgadza to zaznaczyla mi na czerwono ATD i BPD czyli brzuszek i główkę...
Czytam że obydwa wymiary są na 10centylu...
Kochana A może masz możliwość skonsultować to z innym lekarzem jednorazowo żebyś się nie denerwowala ? -
Ja za pranie zabiorę się od 18 lutego
na weekend 16-17 przyjeżdżają do nas goście wiec jak pojadą to zaczne prac. Musiałam sobie wybrać jakiś dzień bo najchętniej to już bym prała prasowała i ogólnie ciagle dotykała te ciuszki
mysla.nieskalana, Mama36 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Czytam i drąże nadal...
o ile waga sie zgadza to zaznaczyla mi na czerwono ATD i BPD czyli brzuszek i główkę...
Czytam że obydwa wymiary są na 10centylu...
Między 10 a 90 centylem jest dobrze, no jest na dolnej granicy... ale równe masz mniej więcej ta główkę i brzuszek? Jeden pomiar niestety nic nie wnosi... a poprzednie pomiary jak wychodziły?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
mysla.nieskalana wrote:Właśnie a'propos wpisu Karmelki miałam już kiedyś pytać czy Wy (zwłaszcza te,które są w pierwszej ciąży) ogarniacie,że będziecie miały dziecko? Wiadomo,że każda z nas wie,że jest w ciąży,ale czy potraficie sobie tak realnie wyobrazić,że będzie poród,dziecko..Dla mnie to jakieś nierzeczywiste.
dla mnie na razie to Matrixale idę na żywioł.. na razie się nie stresuję, jestem pozytywnie nastawiona! i ciesze się, że rodzę w kwietniu.. moja sąsiadka rodziła we wrześniu i współczułam jej bo widziałam jak się męczy, poci, puchnie... to był szok!
a tak poród w kwietniu, zaraz maj i latodziecko będzie w samej pieluszce
mam do Was pytanie w sprawie obcinania paznokci- lepszy obcinacz czy nożyczki? co kupujecie?
i jeszcze jedna sprawa! gdzie kupujecie torby do wózków?mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Lekarz dopiero 11.02 a to juz spec od usg
mam takie wymiary
28+3
7,69 BPD
7,4 ATD
Do 11 nie jest dalekopoczekaj spokojnie do wizyty. Nie wszystkie dzieci rodzą się 57 cm i 4 kg, mój maluszek też jest malutki
poza tym no mówię jeden pomiar o niczym nie świadczy, trzeba patrzeć czy dzidziuś rośnie. A przepływy Ci sprawdzał ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:12
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja tam narazie kupuje ciuchy małej
nie mam ciuszkow po kim dostać więc łapie okazje, i takim sposobem znalazlam super ciuszki , dziewczyna się ich chciała pozbyć po 3 zł za sztukę- nieważne czy pajace czy body czy spodnie
apropo w Pepco - wiem że niektóre mają marna jakość ale w większych sklepach są wyprzedaże po 3-5 zł za sztukę jakichś body śpiochów itp. tak też trochę pokupilam
mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:dla mnie na razie to Matrix
ale idę na żywioł.. na razie się nie stresuję, jestem pozytywnie nastawiona! i ciesze się, że rodzę w kwietniu.. moja sąsiadka rodziła we wrześniu i współczułam jej bo widziałam jak się męczy, poci, puchnie... to był szok!
mam do Was pytanie w sprawie obcinania paznokci- lepszy obcinacz czy nożyczki? co kupujecie?
i jeszcze jedna sprawa! gdzie kupujecie torby do wózków?
Ja kupiłam nożyczki, zobaczymy jak się sprawdzą. A torbę do wózka będę miała przy wózku i jedną dostanę z USAFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Do 11 nie jest daleko
poczekaj spokojnie do wizyty. Nie wszystkie dzieci rodzą się 57 cm i 4 kg, mój maluszek też jest malutki
poza tym no mówię jeden pomiar o niczym nie świadczy, trzeba patrzeć czy dzidziuś rośnie. A przepływy Ci sprawdzał ?
Zrobi to dopiero lekarz 11 lutego.
Każda wizyta u niej to stres po przez kilka dni... -
ale idę na żywioł.. na razie się nie stresuję, jestem pozytywnie nastawiona! i ciesze się, że rodzę w kwietniu.. moja sąsiadka rodziła we wrześniu i współczułam jej bo widziałam jak się męczy, poci, puchnie... to był szok!
Ja kupiłam nożyczki i położna dzisiaj na SR też mówiła ze lepiej nożyczki, ale zobaczymy w praniu jak wyjdziea torbę mam przy wózku wiec nie kupuje innej
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Ona na tym swoim pegazusie to nie ma nawet funkcji sprawdzenia przepływów ...
Każda wizyta u niej to stres po przez kilka dni...
A po co do niej chodzisz? Spokojnie pare dni i wszystko się wyjaśni👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja kupię wózek z torbą.
Do opcinania kupiłam nożyczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:27
mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Ona na tym swoim pegazusie to nie ma nawet funkcji sprawdzenia przepływów ...
Każda wizyta u niej to stres po przez kilka dni...
Na pewno wszytko jest w porządku,nie stresuj się na zapas.