X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    macie czasem wrażenie, że coś Wam zasysa brzuch u góry od środka?

ja już dziś mam dość... upiekłam ciasteczka migdałowe z gorzką czekoladą, sernik rosa na ksylitolu i pełnoziarnistym spodzie.. robi się gulasz...

bylam u tej profesor ale straciłam tylko czas... mam zwiekszyć dawkę insuliny jak będzie trzeba max do 20j nie więcej .... w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam... wizyta za miesiąc a jak coś sie będzie działo to w międzyczasie niepokjącego to w sumie mam sobie radzić sama.. tak wywnioskowałam z gadki... masakra...

Ja za to stracilam ostatnio caly zapal do gotowania. Poki nie ogarniemy juz kacika dla malucha na tip-top to nie bede mogla sie na niczym skupic. Ciagle mysle tylko o tym ile to jeszcze nam rzeczy potrzeba i nie w glowie mi gotowanie. Ciagle dopisuje cos do listy i wyszukuje w internecie.
    Obowiazki przeszly na mojego meza, bo ja teraz tylko kupuje i kupuje…:)
    Za to przed porodem planuje porobic zapasy tj. nalepic pierogow, zrobic golabki, bigos itp. I to wszystko zawekowac lub pomrozic zebysmy mieli jedzonko gotowe jak bedzie juz dzidzius

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja wczoraj miałam wizytę i malutka waży 2200 <3 Szyjka mi się skróciła z 2,5 cm do 1,6 i dostałam skierowanie do szpitala na sterydy. Dzisiaj pojechałam przerażona, te parkingi w szpitalach to porażka. 100 zł za dobę czaicie? Znalazłam 1 km dalej darmowy i dreptałam pod taką wielką górę z ta torba i siatką z woda i jakimiś przekąskami.. Zmachałam się jakbym maraton przebiegła.. Tam na izbie KTG, które wyszło super. Czekanie na doktora 1,5 h i badanie. Lekarz zmierzył szyjkę i ma 2,5 cm. Czyli bez zmian od grudnia. Powiedział, że on by sterydów nie podawała bo ich się nie podaje profilaktycznie tylko jak faktycznie coś się dzieje. Ja się z nim zgodziłam bo to jednak jest jakaś ingerencja a w moim przypadku nie jest to konieczne. Powiedział, że raczej się nie zapowiada abym miała zacząć rodzić w przeciągu tygodnia, a za 2 tygodnie już te sterydy nie beda potrzebne. Szyjka jest zamknięta. Wiecie co ja nie wierze w te pomiary szyjek, każdy mierzy inaczej.. Mój lekarz trochę przewrażliwiony jest i lepiej by mi zrobiło leżenie w łóżku niż ta wyprawa do szpitala bo zeszło mi na tym cały dzień, a nadzwigałam się tych toreb, wszystko mnie boli. Jak wiecie męża jeszcze nie ma i jestem z tym sama. Na szczęście z dzidzią wszystko ok, oszczędzamy się i mamy zamiar dotrwać do 37 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:34

DorotaAnna, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Fasolka77, Karollinax26, nick nieaktualny, Misiabella, nick nieaktualny, AniaKJ, martusiawp, india, Anete, Daffi, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:33

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam podobne wrażenie co do moich lekarzy. No cóż. Zwiększamy dawke i już. Ja jestem na 12j

ja 14j :) dziś rano 89 :) dużo mi dała ta rozmowa ze znajomą znajomej :) już się tak rano nie stresuję..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta współczuję wycieczki, ale dobrze, że tak się skończyło.
    U mnie też różni lekarze dostają różne wyniki pomiarów długości szyjki.

valetta94 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja za to stracilam ostatnio caly zapal do gotowania. Poki nie ogarniemy juz kacika dla malucha na tip-top to nie bede mogla sie na niczym skupic. Ciagle mysle tylko o tym ile to jeszcze nam rzeczy potrzeba i nie w glowie mi gotowanie. Ciagle dopisuje cos do listy i wyszukuje w internecie.
    Obowiazki przeszly na mojego meza, bo ja teraz tylko kupuje i kupuje…:)
    Za to przed porodem planuje porobic zapasy tj. nalepic pierogow, zrobic golabki, bigos itp. I to wszystko zawekowac lub pomrozic zebysmy mieli jedzonko gotowe jak bedzie juz dzidzius

no ja mam gości w sobotę więc musiałam podzielić przygotowania na kilka dni.. jutro zrobie jakąś sałatkę i śledzie... zamarynuję skrzydełka kurczaka. W sobotę mamy szkołę rodzenia i wrócimy ok 16 do domu a na 18.30 przychodzą goście więc w sobotę nic nie zdążę zrobić poza przygotowaniem stołu, kupnem alko (:( :( :( marzy mi sie nadal whisky z colą :( ) i włożeniem skrzydełek do piekarnika...

nawet nie pomyślałam o tym, żeby przed porodem szykować weki.. ale może to jest jakas myśl.. jeśli zdążę i będę miała siłę to w sumie czemu nie...

ja na razie mam wszystko dla dzidziusia w pudłach.. czekam aż K. pomaluje łóżeczko.. dostałam od brata brązowe a chcę białe.. K. zaczął malować w styczniu i nie może skończyć.. jak już skończy to przygotujemy kącik dziecięcy w naszej sypialni ale w sumie 90% rzeczy już mam.. została ta torba do wózka, szumiś, niania, komoda...
    w przyszłym tygodniu spakuję torbę do szpitala bo na kolejny weekend jedziemy do moich rodziców w góry więc wolę jechać z torbą w razie w.. na szczęście kończę rehabilitacje po niedzieli i będę mieć więcej czasu to popiorę swoje rzeczy... ciuszki popiorę później jak już kupimy komodę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Hej dziewczynki. Ja wczoraj miałam wizytę i malutka waży 2200 <3 Szyjka mi się skróciła z 2,5 cm do 1,6 i dostałam skierowanie do szpitala na sterydy. Dzisiaj pojechałam przerażona, te parkingi w szpitalach to porażka. 100 zł za dobę czaicie? Znalazłam 1 km dalej darmowy i dreptałam pod taką wielką górę z ta torba i siatką z woda i jakimiś przekąskami.. Zmachałam się jakbym maraton przebiegła.. Tam na izbie KTG, które wyszło super. Czekanie na doktora 1,5 h i badanie. Lekarz zmierzył szyjkę i ma 2,5 cm. Czyli bez zmian od grudnia. Powiedział, że on by sterydów nie podawała bo ich się nie podaje profilaktycznie tylko jak faktycznie coś się dzieje. Ja się z nim zgodziłam bo to jednak jest jakaś ingerencja a w moim przypadku nie jest to konieczne. Powiedział, że raczej się nie zapowiada abym miała zacząć rodzić w przeciągu tygodnia, a za 2 tygodnie już te sterydy nie beda potrzebne. Szyjka jest zamknięta. Wiecie co ja nie wierze w te pomiary szyjek, każdy mierzy inaczej.. Mój lekarz trochę przewrażliwiony jest i lepiej by mi zrobiło leżenie w łóżku niż ta wyprawa do szpitala bo zeszło mi na tym cały dzień, a nadzwigałam się tych toreb, wszystko mnie boli. Jak wiecie męża jeszcze nie ma i jestem z tym sama. Na szczęście z dzidzią wszystko ok, oszczędzamy się i mamy zamiar dotrwać do 37 tygodnia :)
    Na pewno dotrwacie! Trzymam mocno kciuki <3

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta porażka z tym parkingiem. Z jakiegoś dużego miasta jesteś? U nas jest płatny parking (nie wiem jaki koszt) ale tuż przy szpitalu jest też darmowy, tylko tam może być problem z miejscem. Ale nie 1 kilometrowy spacer dla chorych, masakra.
    Dobrze ze szyjka trzyma :) w sumie lepiej przewrazliwiony lekarz niż taki co olewa. Każda z nas dotrwa conajmniej do 37 tygodnia! :)

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się szykują dni ,których sponsorem będą :cytryna,miód,imbir oraz czosnek..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:

no i to są dobre wiadomości :) przynajmniej się przespacerowałaś ale lepiej dmuchać na zimne :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka robi się poważnie :) powoli domykamy przygotowania, za chwilę zasotanie nam tylko czekać :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta porażka z tym parkingiem... ale podziwiam że szłaś sama z torbami jakby nie patrzeć kawałek drogi

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka robi się poważnie :) powoli domykamy przygotowania, za chwilę zasotanie nam tylko czekać :)

życzę nam wszystkim, żebyśmy czekały przygotowane, zwarte i gotowe ze wszystkim :)
    a potem maj! bzy! spacery.. lato!!!!!! <3

malutka_mycha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw szybka relacja z wizyty.
    Niestety szyjka dalek sie skraca. Pierwszy pomiar 2.15 drugi 2.5 cm
    Dr mówi, ze długość nie jest tragiczna ale martwi go tempo skracania. Poza tym mała niziutko i mocno napiera główka na szyjke. Propozucja doktora to pessar. We wt znowu wizyta i chyba będziemy zakładać. Zwracac uwage czy nic sie nie dzieje, jak bede nasilone skurcze to szpital.
    A kluseczka waży 2300g <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na tym etapie jeszcze pessar zakładają? India a leżysz dużo? To już tylko 4 tygodnie do donoszonej, dacie radę :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to już tak blisko <3
    Mi został tylko wózek do odebrania i staniki do kupienia :) no i na początku marca spakuje torbę i przygotuję łóżeczko :)
    Mam nadzieję, że na wizycie dowiem się, że wszystko jest ok.

Valetta, z tymi pomiarami szyjek jest jakaś masakra. A później bądź tu człowieku mądry i miej pewność, który wariant jest prawdziwy.
    Super, że wszystko jest w porządku! Dotrwasz dłużej, zobaczysz! Tak jak pisała Mycha, jak każda z nas! Obowiązkowo!

valetta94, malutka_mycha, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dr mówi, ze długość nie jest tragiczna ale martwi go tempo skracania. Poza tym mała niziutko i mocno napiera główka na szyjke. Propozucja doktora to pessar. We wt znowu wizyta i chyba będziemy zakładać. Zwracac uwage czy nic sie nie dzieje, jak bede nasilone skurcze to szpital.

India kochana, ile Twoja szyjka miała na ostatniej wizycie ?
    Sama jestem zdziwiona, że jeszcze zakładają pessar, jak trzeba to trzeba. Dotrwasz kochana, jeszcze trochę. Ty chyba jesteś terminowo pierwsza z naszego wątku ? ;)
    Jaka już duża dziewczynka ta Twoja Pola :) <3

india lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzcie na nasze suwaczki! Niedawno byłyśmy na początku! Teraz jesteśmy już tak blisko mety <3

nick nieaktualny, valetta94, mysla.nieskalana, martusiawp, india, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

:( nie jest dobrze ale też nie jest źle :) byle do wtorku i pełen relaks, odpoczynek nogi w górę! :) i głowa!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Valetta porażka z tym parkingiem. Z jakiegoś dużego miasta jesteś? U nas jest płatny parking (nie wiem jaki koszt) ale tuż przy szpitalu jest też darmowy, tylko tam może być problem z miejscem. Ale nie 1 kilometrowy spacer dla chorych, masakra.
    Dobrze ze szyjka trzyma :) w sumie lepiej przewrazliwiony lekarz niż taki co olewa. Każda z nas dotrwa conajmniej do 37 tygodnia! :)

Wiesz co z tym szpitalem to było tak, że ja jestem z Gdańska i chciałam tutaj jechać do szpitala w którym chce rodzić obczaić przy okazji oddział. Ale te podanie sterydów miało trwać 2 dni, więc miałabym wyjść w sobotę a w sobotę nie chętnie wypisują ze szpitali. Mój lekarz jest ze szpitala w Wejherowie i powiedział, ze ma w sobotę dyżur i mnie wypisze rano w sobotę. Więc się poświęciłam i pojechałam do Wejherowa ok. 60 km w jedną stronę. Dlatego jestem podwójnie padnięta bo jeszcze ta droga godzinę w 1 str :/ Kilometr i to w dodatku pod górkę, a 200 metrów po mega stromych schodach myślałam że kroka nie zrobię :o Musiałam wziąć więcej rzeczy bo nikt by mi nic nie dowiózł..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ