WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że może nasz synek będzie miał kręcone włosy :) ale pewnie nie będzie miał :D

India a tak z ciekawości do jakiego gin chodzisz ? Jak mowisz „jeszcze chociaż 3 tyg” to ja czuje jak mnie zadyszka łapie ze nie mam jeszcze nic poprane :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta a tak w ogóle jeśli chodzi o ten gbs to ginekolog normalnie na wizycie pobiera?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Po powrocie do domu Na facebookoych marcowkach przeczytałam, ze dziewczyna wieczorem dowiedziala sie, ze szyjka 2.4 cm a na drugi dzien tano odeszly jej wody i porod moment sie potoczyl (tez 33 tc). Wiadomo, ze kazdy przypadek inny ale.moze to jakis znak dla mnie ;)

Też to widziałam, moja jeżeli wierzyć pomiarom a ja im do końca nie wierzę to od grudnia ma 2,5 cm. Może dziewczyna miała szyjkę otwartą i momentalnie jej się skróciła, nie wiemy jaka jest jej historia i czy jej od początku mierzyli.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • india Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha biżuteria :)

Valetta mamy podobny gust :) ja sobie w aparacie wypatrzyłam bransoletke w stylu twojego wisiorka. Tylko, ze ja lubie srebro.

No i wiedzialam, ze tak bedzie... zagafalam do męża o prezencie, okazało sie, ze on juz jest w trakcie wybierania. Skoro temat soe rozpoczal pokazał mi swoje typy - on się sklanial wlasnie na aparta albo Pandore.
    Jednak znamy sie jak łyse konie hahaha no i oczywiście powiedzial, ze.znowu mu niespodzianke zepsułam :(

valetta94, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka można wpasc do ciebie na te pyszności??

no yahaaaaaaa! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Valetta a tak w ogóle jeśli chodzi o ten gbs to ginekolog normalnie na wizycie pobiera?

Tak pobrał mi wczoraj na wizycie a ja dzisiaj miałam to zostawić w laboratorium przyszpitalnym do badania. Ale z tymi tobołami zanim bym znalazła w tym szpitalu laboratorium to dałam sobie siana i jak wracałam to po drodze zajechałam do laboratorium bruss i oddałam tą próbkę. 28 zł zapłaciłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 20:12

DorotaAnna lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też miałam wczoraj na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo szykowania.
    Mówię teściowej dziś ze jak wrócimy do domu to zacznę szykować powoli.. A Ona... A po co.. Dopiero po porodzie szykuj. Nie ma co się spieszyc...
    To dopiero by się zdziwiła jak tu większość z Was już w szafach poukładane. Haha.. To już nawet dla mnie jest hardcore jednak ;p

mysla.nieskalana, india, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale z Ciebie szczwsciara! :)
    Gratulacje!

Dorota napisalam ci na priv

Valetta moj gin juz o sterydach mowil mi wczesniej, dlatego wrocilismy dzis do tej rozmowy. Tylko, ze on najpierw koncentruje sie na czestszych wizytach i obserwacji. Swoje wnioski dzis przedstawił, zsnim steryd najpierw inne metody zapobiegawcze- ja oczywiscie mowie teraz tylko o moim przypadku. :) no nic zobaczymy we wtorek, po badaniu w szpitalu. Trzeba zaufać lekarzowi, ja medycyny nie skończyłam ;)

valetta94, Daffi lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam zamówienie na Gemini..nie całość,ale najważniejsze rzeczy będą :) Jakieś laktatory i podgrzewacze to zostawiam na później. Jestem z siebie dumna!
    Ale mam taki katar ,że kompletnie nie oddycham. Nażarłam się kanapek z masłem,czosnkiem,natką pietruszki,serem i pomidorem.Popiłam herbatą z cytryną i imbirem :D Ładne combo :D

Fasolka77, valetta94, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja zrobiłam zamówienie na Gemini..nie całość,ale najważniejsze rzeczy będą :) Jakieś laktatory i podgrzewacze to zostawiam na później. Jestem z siebie dumna!
    Ale mam taki katar ,że kompletnie nie oddycham. Nażarłam się kanapek z masłem,czosnkiem,natką pietruszki,serem i pomidorem.Popiłam herbatą z cytryną i imbirem :D Ładne combo :D

zdrówka! :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Też to widziałam, moja jeżeli wierzyć pomiarom a ja im do końca nie wierzę to od grudnia ma 2,5 cm. Może dziewczyna miała szyjkę otwartą i momentalnie jej się skróciła, nie wiemy jaka jest jej historia i czy jej od początku mierzyli.

No właśnie... nie znamy szczegółów.
    U mnie właśnie szyjka na koniec grudnia jeszcze miala prawie 4.2 cm i od tamtego czasu nabrała szybszego tempa :p
    U mnie dodatkowo Pola niziutko i mocno napiera główka na szyjke.
    Ja sie troche boje, ze jak mi pessar zaloża to gak bede z nim chodzic do 42 tygodnia :p i wtedy juz na pewno bede kwietniowka hihi

valetta94, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kluseczek :) Teraz są niesamowite przyrosty wagi. U Szymka było 500 g w 9 dni :) O ile wierzyć pomiarom oczywiście ;)

A z szyjkami dziewczyny...w szpitalu miałam wiele pomiarów i powielały się 3 wartości, 25, 30 i 35 mm. Powiedziałam o tym profesorowi z Poznania i on mi pokazał 3 metody mierzenia szyjki i wyszły te same pomiary co w szpitalu...aż niewiarygodne to było. Nauczyłam się, że nie wolno porównywać wymiarów dwóch różnych lekarzy. Porównywać można tylko gdy ten sam gin robi.
    Ech, niech te nasze szyje potrzymają jeszcze trochę :)

mysla.nieskalana, valetta94, india, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja też miałam wczoraj na wizycie :)

I też sama zawoziłaś do laboratorium?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy teraz nie ma już pieluch osobno dla chłopców i osobno dla dziewczynek? Kiedyś tak było.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny czy teraz nie ma już pieluch osobno dla chłopców i osobno dla dziewczynek? Kiedyś tak było.
    W sensie jednorazowych? Nie słyszałam, żeby były osobno dla dziewczynek i chłopców :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja też nie widziałam nigdzie osobno dla chłopców osobno dla dziewczynek

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Chcę rodzić na Zaspie a Ty? :) Pojechałam do tego Wejherowa bo wizja leżenia w szpitalu do poniedziałku mnie przerażała.. A tu miałam pewność, że wyjdę w sobotę. Dla mojej szyjki lepiej by było abym się nie ruszała a taka wycieczka kosztowała mnie mega dużo siły :(

Kolejną wizytę umawiam za 2 tygodnie bo chcę odpocząć od tego grzebania w mojej szyjce, mam wrażenie że to tylko pogorsza sprawę.

Tak jak pisała espoir - w Anglii bez potrzeby nie grzebią bo można więcej zaszkodzić niż pomóc.. Popieram to. Teraz miałam wizyty co tydzień..
    Ja na klinicznej. Chociaz teraz to już się tak nazywać nie będzie. Mam lekarzy z tego szpitala ale boję się, że nie będzie tam miejsca i mnie odeślą. Jednak fajnie się prezentuje ten nowy szpital i pewnie dużo ludzi będzie tam walić. A miało być niby więcej miejsc a teraz czytałam że jest tylko 5 łóżek więcej.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Byłam w Rosmannie i stanęłem przed półką z pieluchami i zgłupiałam.

Misiabella lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W sensie jednorazowych? Nie słyszałam, żeby były osobno dla dziewczynek i chłopców :)
    Kiedyś były takie pomysły, nawet też dla któregoś miałam, ale to nie weszło a stałe.

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ