Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76, no rzeczywiscie mozna sie zdziwic jak sie porownuje to co kiedys oferowal rynek, a obecnie
Nawet teraz, tylko po niecalych 5 latach widze ze juz sa nowinki, na przyklad slynny zestaw wafelkowy
Tunia76, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Gratuluję kluseczek
Teraz są niesamowite przyrosty wagi. U Szymka było 500 g w 9 dni
O ile wierzyć pomiarom oczywiście
A z szyjkami dziewczyny...w szpitalu miałam wiele pomiarów i powielały się 3 wartości, 25, 30 i 35 mm. Powiedziałam o tym profesorowi z Poznania i on mi pokazał 3 metody mierzenia szyjki i wyszły te same pomiary co w szpitalu...aż niewiarygodne to było. Nauczyłam się, że nie wolno porównywać wymiarów dwóch różnych lekarzy. Porównywać można tylko gdy ten sam gin robi.
Ech, niech te nasze szyje potrzymają jeszcze trochę
No właśnie Wiewiorka moj gin zawsze mierzy dwukrtonie - nie wiem czy to 2 metody, bo wynik nigdy identyczny nie wychodzi. Oprocz tego pozniej pomiar powtarza na usg w szpitalu, tam jest chyba lepszy sprzet (choc jego pomiary pokryły sie z tymi od lekarza z Medicover wiec chyba mierza podobnie) -
A wlasnie, wyszly mi jakies bakterie w moczu ogolnym, ale zakres referencyjny wskazuje, ze jakoby te bakterie mieszcza sie ilosciowo w normie. Zrobie posiew, ale chyba w sobote dopiero, bo mowilam ginekolozce ze czuje niestety bardzo lekkie i rzadko, cos jakby swedzenie, powiedziala mi ze wydzielina wyglada na prawidlowa, ale przypisala mi profilaktycznie 3 globulki pimafucinu, srodka przeciwgrzybicznego. Moglam ja poprosic by pobrala wymaz, ale przekonała mnie ze jest ołrajt
Myslicie ze jak w ogole pojawia sie jakies bakterie w moczu ogolnym, to oznacza ze raczej oznacza to grubsza sprawe. Pamietam ze ktos tutaj pisal ze w moczu ogolnym byly bakterie a w posiewie nie. Robilam mocz i posiew tydzien temu, a ten zrobilam w dniu wizyty, niestety wyniki nie doszly jeszcze jak siedzialam w gabinecie. Tez w moczu byly erytrocyty i bodajze leukocyty. Ale musze sprawdzic.
-
Wiecie co, byłam dziś na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i mam mieszane uczucia. Sama nie wiem, chyba jestem rozczarowana.
Od razu na wejściu ćwiczenia Kegla (4 rodzaje) i oddechu z fizjoterapeutką. Kegla już w sumie ćwiczę, a oddech po prostu wdech nosem i 2*dłuższy wydech ustami (ma podnosić się brzuch a nie piersi).
Później krótka wycieczka do szpitala, ale tylko na izbę przyjęć, bo sala porodów rodzinnych była akurat zajęta.
Później dieta w ciąży - nic szczególnego i nic nowego oraz dolegliwości w ciąży - o wszystkim wiedziałam choćby od Was...
Dopiero plan porodu szczegółowo omówiony i szczegółowa wyprawka konkretne dla mojego szpitala mnie wreszcie zainteresowały.
Ogólnie dało się niestety wyczuć pośpiech położnej...
Więc póki co, że tak powiem, dupy nie urywa... -
Misiabela, to u mnie nic nie wyszło w badaniu moczu, ale mam więcej wydzieliny i gin mi zbadał jakimś papierkiem odczyn i wyszło, że kwaśny i też dostałam te same 3 globulki pimafucinu, a po nich jeszcze przez tydzień jakieś globulki invag.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
India, mój profesorek też mierzy od...do w dwóch pomiarach. To są chyba różne metody.
Misia, bywa że w moczu ogólnym są bakterie a w posiewie nie i na odwrót też. Jeśli wyszło, że bakterie są nieliczne, to duża szansa, że posiew będzie OK. Ale sprawdźMisiabella lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:A wlasnie, wyszly mi jakies bakterie w moczu ogolnym, ale zakres referencyjny wskazuje, ze jakoby te bakterie mieszcza sie ilosciowo w normie. Zrobie posiew, ale chyba w sobote dopiero, bo mowilam ginekolozce ze czuje niestety bardzo lekkie i rzadko, cos jakby swedzenie, powiedziala mi ze wydzielina wyglada na prawidlowa, ale przypisala mi profilaktycznie 3 globulki pimafucinu, srodka przeciwgrzybicznego. Moglam ja poprosic by pobrala wymaz, ale przekonała mnie ze jest ołrajt
Myslicie ze jak w ogole pojawia sie jakies bakterie w moczu ogolnym, to oznacza ze raczej oznacza to grubsza sprawe. Pamietam ze ktos tutaj pisal ze w moczu ogolnym byly bakterie a w posiewie nie. Robilam mocz i posiew tydzien temu, a ten zrobilam w dniu wizyty, niestety wyniki nie doszly jeszcze jak siedzialam w gabinecie. Tez w moczu byly erytrocyty i bodajze leukocyty. Ale musze sprawdzic.
Misiabella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już teraz najbardziej wierzę w pomiary mojej ginekolog od USG pomiarowego. Jak mi mierzyli że szyjka się skraca u niej moja szyjka w 18 tc miała 5,5 cm później przed świętami coś około 4,5-4,9 a 3 tyg temu około 4 cm coś 3,97 cm.
Ja sobie dzisiaj przygotowałam outfity dla małej do torby , nie mogę spakować jej torby bo jeszcze nie doszła. Jutro 10 dzień roboczy czyli ostatni ich czas na wysyłkę -
czytałam też o robieniu zapasów w jedzeniu - popieram!
my zawsze robimy jakieś mielone, schabowe, gołąbki, leczo, kurczaka... i mrozimy. jak dzień jest ok, to daje rade ogarnąć obiad, ale jak dzień jest do tyłka, to wtedy wyciągam gotowca i jedno z głowy
często nam to ratowało życie w pierwszych tygodniach maluszka, kiedy brak jeszcze rutyny i nie wiesz co przyniesie dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:32
Misiabella, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChyba muszę częściej się odzywać na forum skoro taka noewidzialna jestem
Częstsze wizyty to normalne po 30 tc, ja już mam co 2 tyg. A w mojej karcie ciąży zostały tylko dwa pola na wpisanie wizyt, a dopiero co była pusta.Wiewióreczka, Daffi, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś podobnie jak fasolka utknelam w przygotowaniach na sobotnie przyjęcie co by to za dużo roboty nie mieć na ostatnia chwilę
jeszcze tylko do 22.40 będzie piekła się beza ale spokojnie się umyje i położę to poczytam co pisalyscie ciekawego
Lili.
Jak będziesz mieć czas i chec to dopisz jeść że mnie 3.05 chłopczyk:) -
Ja już tez rozmawiałam z mamą- zrobi nam zapasy w marcu
ona uwielbia gotować dla kogoś (zawsze od niej wyjeżdżamy z mnóstwem słoików i mrożonek) i ona będzie szczęśliwa a ja będę miała co jeść w pierwszych tygodniach
zwłaszcza ze cały czas muszę jej tłumaczyć ze nie chce żeby przyjeżdżała „na kilka dni” po porodzie- więc żeby nie czuła się odtrącona ...
Sansiviera nie dziwie się że jesteś zawiedziona a powiedz mi ile trwały te zajęcia?espoir lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny u nas po usg 3 trym wszystko ok. Mały waży 1350 jest na 40 centylu, podczas badania udawał aniołka i ziewal hihi. Jutro postaram się wrzucić zdjęcie. Dziś już nie mam siły. Po lekarzu pojechalismy do Ikei po meble i rzeczy dla Filipa. Wyszłam między ludzi i już czuje że głowa mnie boli i gardło drapie. Mam nadzieję że to zwalcze. A na dziś życzę wszystkim dobrej nocy
.
mysla.nieskalana, DorotaAnna, Wiewióreczka, Misiabella, Karollinax26, Kasionek, espoir, Freyja, martusiawp, Tunia76, Kasiulka90, malutka_mycha, B_002, AniaKJ, valetta94 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dzieki dziewczyny za info. Zuravit sobie zakupie, mam nadzieje ze to bez cukru he he
Zapomnialam o tym badaniu a dzis odbieralam badania syna i przypomnialy mi o moich. Spotkalam tez sasiadke, rodzi w czerwcu i ma syna ktory ma 6,5 roku i corke 2,5 i twierdzi ze sie razem potrafia bawic, mimo sporej roznicy, co mnie pocieszylo bo u mnie bedzie taka podobna. A wczoraj bylam z moim misiem u pewnej Pani dr alergolog laryngolog. I powiedzialam jej ze juz jestesmy starzy, ale zdecydowalismy sie na dziecko, zeby nasz syn mial bliska rodzine, oprocz tego ze chcielibysmy kolejne. Pani dr najpierw uraczyla mnie komplementem ze jakoby nie wygladam na tyle i powiedziala ze ona ma jedynaka i wiele by oddala zeby sie cofnac w czasie i miec dwojke, ze stwierdzili z mezem ze nie beda sie ladowac po raz wtory w pieluchy a zapewnia synowi wszystko co najlepsze. Powiedziala ze syn jest towarzyski ale zawsze krepuja go relacje rodzinne innych ludzi, np. zony z jej rodzenstwem, ze robi sie mu smutno jak patrzy ze sa blisko ze soba i to jest inna bliskosc, ktorej nie zna i nie rozumie. Moze nie kazdy ma tak, ale ja tez mam rodzenstwo i nie wyobrazam sibie nie miec, choc czasem mnie wkurzaja itd.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyValetta
Apropo sterydow na rozwój płuc to ja urodziłam synka 37+1 i dzień przed cc równie zpodano mi zastrzyk właśnie na rozwój płuc więc chyba nie tylko to się podaje w młodszej ciąży
A co do badania szyjki mój lekarz jest zdania że nic do to nie kosztuje A lepiej zbadać i to dużo informacji daje i może wszystko mieć pod kontrolą i że dopiero lata doświadczeń nauczyły to że badanie szyjki to podstawa u ciężarnych.
I ja bardzo się cieszę że ta szyjke bada bo dzięki temu wiedziałam że coś się u nie dzieje i jestem dużo spokojniejsza jak wiem że jest "zamknięta,uformowana" anizeli miał by tego nie sprawdzać.valetta94 lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Daffi przepraszam, za pomyłkę. Poprawię jak usiądę przed komputerem.
to tylko tak dla formalności nie ma to większego znaczenia
No i jestem za tym bys czesciej sie odzywalaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:21
Lili90 lubi tę wiadomość