WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja się boję zamawiać na Alie,bo ja nie znam umiaru.
    Na Ali ciężko zachować umiar :-D
    Zamawiam sporo, ciuszki i pieluszki są świetnej jakości.
    A już dla dziewczynki to jest multum cudów :-) Dobrze że u nas chłopiec bo pewnie bym się nie powstrzymała ;-)

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Juz po wizytach

U dentysty nie bolalo, bo dostalam kolejne w tej ciazy znieczulenie (mam nadzieje ze nie szkodzi malemu) rozwiercila wyczyscila, bo tak jak mowila Anete z zakazeniem nie mozna chodzic, za 3 miesiace kolejna wizyta i juz go bedzie wypelniac i zamykac :)

u gina wszystko ok. szyjka 3,5cm dzis 30+0 maly wazy 1600g podobno swietna waga.......

przeplywow nie badal, bo nie potrafi, z kartki z ostatniego badania doplera wyczytal ze faktycznie nie sa dobre....... powiedzial ze mam jechac do tej kliniki co mnie wyslali i zbadac, ale nie panikowac......bo dziecko rosnie i to dla niego jest najwazniejsze i jest dla niego wyznacznikiem stanu zdrowia......

powiedzial tez ze czasami lepiej jest mniej badan zrobic niz wiecej, ze takie jezdzenie, mierzenie, badanie do niczego nie prowadzi i tylko stresuje pacjenta, czym mniej sie dlubie do dziecka tym lepiej :) zostawic niech sobie spokojnie tam siedzi...........to mi powtarza jak mantre od poczatku ciazy

kolejna wizyta za 3 tygodnie.....nie wiem dlaczego tak szybko, bo zawsze byla co 4 tygodnie.....ale nie doszukuje sie i nie wglebiam , moze jedzie na narty i nie bedzie go za 4 tygodnie......albo chce poprostu zwazyc malego czesciej :)

no i super! idziemy łeb w łeb :) ja tez dziś rozpoczęłam 30 tc :) tyle, że mój Maluch ważył wczoraj 1381 g :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny weszlam wlasnie z ciekawosci na watek 'Mamusie Luty 2019' I widze, ze wiekszosc kobiet w lutym urodzila w 38tc.

Jakas panika mnie ogarnela, ze to juz przeciez tuz za rogiem, a ja nie wszystko jeszcze mam :OO

Podoba mi sie pierwsza strona w tym watku: jest tam lista Mamus - ktora kiedy urodzila lub na kiedy ma termin i imiona dzieciaczkow. Jest tez lista z wyprawka itp. Szkoda, ze tutaj tego nie mamy - byloby od razu wiadomo, ktora ma kiedy termin :)

Ja mam na 15 kwietnia - imie synka to Ernest :)

chce_byc_mama na pierwszej stronie jest nasz lista obecności ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na Ali ciężko zachować umiar :-D
    Zamawiam sporo, ciuszki i pieluszki są świetnej jakości.
    A już dla dziewczynki to jest multum cudów :-) Dobrze że u nas chłopiec bo pewnie bym się nie powstrzymała ;-)
    No,pare razy tam byłam..ja to jestem gadżeciara i sroka,więc dla mnie to zgubny raj :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Uwaga! Jestem bez mejkapu, do tego na cyckach widać okruchy z pozartej przed chwilą bułki :P Macie i znęcajcie się :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe5766bd86c1.jpg

JEZU Kiwona!!! na avatarze taka "stateczna matrona" a tutaj dziewczynka co dopiero skończyła 18 lat!!! Szok!!! ja pierdziu ale młodo wyglądasz :) bomba!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:09

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No,pare razy tam byłam..ja to jestem gadżeciara i sroka,więc dla mnie to zgubny raj :D
    Ja już trochę przystopowalam bo skończyło się tak, że na gadżety z Ali miałam cała szufladę :-D
    Teraz to raczej (;-) ) zamawiam to co potrzebne a nie to co ładne

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nadrobiłam, ale odpiszę ogólnie - przepraszam.

co do pytania dlaczego odeszłam z forum po pierwszym porodzie... no cóż, Bartek był dzieckiem, które ryczało ciągle. serio. typowe HNB. do tego kolki, dyschezja niemowlęca, skoki rozwojowe, ząbkowanie - wszystko hardcorowe. i jak któregoś razu przeczytałam tu od innej mamuśki, że on pewnie płacze przeze mnie i jakby był z kimś innym, to by nie płakał, to sobie pomyślałam "a pierd*l się" i usunęłam konto... ;)

no to sie nie dziwię.. ja pytałam :) dziękuję za odpowiedź! lubię takie analizy on-line.. nie znamy ludzi ani sytuacji ale chętnie się wypowiemy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kiwona
    Super wyglądasz ;)

Apropo włosów wiecie jaką najgłupsza rzecz na świecie od kogoś usłyszałam ??żebym nie farbowala włosów w ciąży bo mi się dziecko rude urodzi hahaha :D

szkoda, ze na usg nie widać kolorów :)
    spacerowałam sobie dzisiaj i tak sobie myślałam ile będę ważyć kilka dni po porodzie :)
    ciąża to chyba nie kuracja odchudzająca :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i super! idziemy łeb w łeb :) ja tez dziś rozpoczęłam 30 tc :) tyle, że mój Maluch ważył wczoraj 1381 g :)

no widzisz, czym dluzej w ciazy tym bardziej mysle ze mnie tylko strasza i niepotrzebnie i faszeruja sterta lekow.....tu ciesnienie wysokie tu przeplywy zle a maly wcale nie taki maly tylko kluseczka, rosnie i nic mu nie brakuje...a czlowiek tylko wystresowany chodzi......
    mialam lazic raz w miesiacu do mojego gina, ktory wlasciwie wiekszosc wizyty przemilczy i nic nie mowi....a na kazde pytanie odpowiada ze ok albo w normie :) a nie latac po klinikach gdzie czlowiekowi choroby wymyslaja :) i wyosla po lopacie cala anatomie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz mowicie o tym libido.... To u mnie mega, ale moj maz stracil ochote zupelnie. Jak kiedys meczyl mnie, ze mu sie chce codziennie to teraz juz dobre 4 miesiace mam celibat...
    Mowi, ze sie boi, ze mi tam bakterii napcha, albo, ze mi sie szyjka skroci xD

W sobote mamy wiyte u lekarza - skonfrontuje z nim te jego chore obawy i wieczorem juz nie odpuszcze:D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    szkoda, ze na usg nie widać kolorów :)
    spacerowałam sobie dzisiaj i tak sobie myślałam ile będę ważyć kilka dni po porodzie :)
    ciąża to chyba nie kuracja odchudzająca :)
    Jeszcze na USG kolorów nie widać. Ale jak tak dalej pójdzie to nasze wnuki obejrzymy w kolorze przed narodzeniem ;-)
    Obstawiam że mamy zaplacilyby grubą kasę za coś takiego. Dobry interes :-)

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - jak po szczepieniu?

Paula ja czekam na wyniki p/ciał, wizytę mam dopiero w środę.. zapomniałam, że dziś nie mam rehabiltacji ale będę tam jutro to zapytam co to za combo mają i jakie są zasady szczepień, no i ile kosztują :)
    wiesz może jaki jest koszt?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Znowu wygrałam we Freebies na Ali.
    Dostaniemy taka układankę drewnianą:
    https://s.click.aliexpress.com/e/Pvg9MRr

Zdarzyło Wam się już coś wygrać?

gratki! :)
    ja cały czas nie mogę się zdecydować na zakupy na ali i chyba juz tak zostanie :)
    nawet nie wiem co to jest freebies :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no widzisz, czym dluzej w ciazy tym bardziej mysle ze mnie tylko strasza i niepotrzebnie i faszeruja sterta lekow.....tu ciesnienie wysokie tu przeplywy zle a maly wcale nie taki maly tylko kluseczka, rosnie i nic mu nie brakuje...a czlowiek tylko wystresowany chodzi......
    mialam lazic raz w miesiacu do mojego gina, ktory wlasciwie wiekszosc wizyty przemilczy i nic nie mowi....a na kazde pytanie odpowiada ze ok albo w normie :) a nie latac po klinikach gdzie czlowiekowi choroby wymyslaja :) i wyosla po lopacie cala anatomie :)

ja powiedziałam wczoraj mojej gince, że się stresuję tą większą główką a ona na to tak "a jak będzie miał 17 lat i pójdzie na imprezę to też się Pani będzie tak stresowała? Już mu współczuję" :)

stresant, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula ja czekam na wyniki p/ciał, wizytę mam dopiero w środę.. zapomniałam, że dziś nie mam rehabiltacji ale będę tam jutro to zapytam co to za combo mają i jakie są zasady szczepień, no i ile kosztują :)
    wiesz może jaki jest koszt?
    U mnie muszę sama kupić w aptece. Koszt to około 100zl

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeszcze na USG kolorów nie widać. Ale jak tak dalej pójdzie to nasze wnuki obejrzymy w kolorze przed narodzeniem ;-)
    Obstawiam że mamy zaplacilyby grubą kasę za coś takiego. Dobry interes :-)

w ogóle taka przychodnia z usg to niezły biznes!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja powiedziałam wczoraj mojej gince, że się stresuję tą większą główką a ona na to tak "a jak będzie miał 17 lat i pójdzie na imprezę to też się Pani będzie tak stresowała? Już mu współczuję" :)
    Ja ostatnio wpadłam w rozpacz że Ignas się kiedyś z domu wyprowadzi. Mam nadzieję że to hormony ciążowe, bo Młody będzie miał przesrane. Mąż będzie mnie musiał do pionu ustawiać, on twardziej stąpa po ziemi :-,D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie czasem wrażenie, że coś Wam zasysa brzuch u góry od środka?

ja już dziś mam dość... upiekłam ciasteczka migdałowe z gorzką czekoladą, sernik rosa na ksylitolu i pełnoziarnistym spodzie.. robi się gulasz...

bylam u tej profesor ale straciłam tylko czas... mam zwiekszyć dawkę insuliny jak będzie trzeba max do 20j nie więcej .... w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam... wizyta za miesiąc a jak coś sie będzie działo to w międzyczasie niepokjącego to w sumie mam sobie radzić sama.. tak wywnioskowałam z gadki... masakra...

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja ostatnio wpadłam w rozpacz że Ignas się kiedyś z domu wyprowadzi. Mam nadzieję że to hormony ciążowe, bo Młody będzie miał przesrane. Mąż będzie mnie musiał do pionu ustawiać, on twardziej stąpa po ziemi :-,D

ja tez chyba będę kwoką... i na pewno będzie kontrola i będę musiała wszystko wiedzieć ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    macie czasem wrażenie, że coś Wam zasysa brzuch u góry od środka?

ja już dziś mam dość... upiekłam ciasteczka migdałowe z gorzką czekoladą, sernik rosa na ksylitolu i pełnoziarnistym spodzie.. robi się gulasz...

bylam u tej profesor ale straciłam tylko czas... mam zwiekszyć dawkę insuliny jak będzie trzeba max do 20j nie więcej .... w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam... wizyta za miesiąc a jak coś sie będzie działo to w międzyczasie niepokjącego to w sumie mam sobie radzić sama.. tak wywnioskowałam z gadki... masakra...
    Ja mam podobne wrażenie co do moich lekarzy. No cóż. Zwiększamy dawke i już. Ja jestem na 12j

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ