Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Ja się boję zamawiać na Alie,bo ja nie znam umiaru.
Zamawiam sporo, ciuszki i pieluszki są świetnej jakości.
A już dla dziewczynki to jest multum cudówDobrze że u nas chłopiec bo pewnie bym się nie powstrzymała
mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Juz po wizytach
U dentysty nie bolalo, bo dostalam kolejne w tej ciazy znieczulenie (mam nadzieje ze nie szkodzi malemu) rozwiercila wyczyscila, bo tak jak mowila Anete z zakazeniem nie mozna chodzic, za 3 miesiace kolejna wizyta i juz go bedzie wypelniac i zamykac
u gina wszystko ok. szyjka 3,5cm dzis 30+0 maly wazy 1600g podobno swietna waga.......
przeplywow nie badal, bo nie potrafi, z kartki z ostatniego badania doplera wyczytal ze faktycznie nie sa dobre....... powiedzial ze mam jechac do tej kliniki co mnie wyslali i zbadac, ale nie panikowac......bo dziecko rosnie i to dla niego jest najwazniejsze i jest dla niego wyznacznikiem stanu zdrowia......
powiedzial tez ze czasami lepiej jest mniej badan zrobic niz wiecej, ze takie jezdzenie, mierzenie, badanie do niczego nie prowadzi i tylko stresuje pacjenta, czym mniej sie dlubie do dziecka tym lepiejzostawic niech sobie spokojnie tam siedzi...........to mi powtarza jak mantre od poczatku ciazy
kolejna wizyta za 3 tygodnie.....nie wiem dlaczego tak szybko, bo zawsze byla co 4 tygodnie.....ale nie doszukuje sie i nie wglebiam , moze jedzie na narty i nie bedzie go za 4 tygodnie......albo chce poprostu zwazyc malego czesciej
no i super! idziemy łeb w łebja tez dziś rozpoczęłam 30 tc
tyle, że mój Maluch ważył wczoraj 1381 g
stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Dziewczyny weszlam wlasnie z ciekawosci na watek 'Mamusie Luty 2019' I widze, ze wiekszosc kobiet w lutym urodzila w 38tc.
Jakas panika mnie ogarnela, ze to juz przeciez tuz za rogiem, a ja nie wszystko jeszcze mam :OO
Podoba mi sie pierwsza strona w tym watku: jest tam lista Mamus - ktora kiedy urodzila lub na kiedy ma termin i imiona dzieciaczkow. Jest tez lista z wyprawka itp. Szkoda, ze tutaj tego nie mamy - byloby od razu wiadomo, ktora ma kiedy termin
Ja mam na 15 kwietnia - imie synka to Ernest
chce_byc_mama na pierwszej stronie jest nasz lista obecnościFasolka77
-
Paula 90 wrote:Na Ali ciężko zachować umiar
Zamawiam sporo, ciuszki i pieluszki są świetnej jakości.
A już dla dziewczynki to jest multum cudówDobrze że u nas chłopiec bo pewnie bym się nie powstrzymała
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Uwaga! Jestem bez mejkapu, do tego na cyckach widać okruchy z pozartej przed chwilą bułki
Macie i znęcajcie się
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe5766bd86c1.jpg
JEZU Kiwona!!! na avatarze taka "stateczna matrona" a tutaj dziewczynka co dopiero skończyła 18 lat!!! Szok!!! ja pierdziu ale młodo wyglądaszbomba!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:09
Fasolka77
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:No,pare razy tam byłam..ja to jestem gadżeciara i sroka,więc dla mnie to zgubny raj
Teraz to raczej () zamawiam to co potrzebne a nie to co ładne
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:nadrobiłam, ale odpiszę ogólnie - przepraszam.
co do pytania dlaczego odeszłam z forum po pierwszym porodzie... no cóż, Bartek był dzieckiem, które ryczało ciągle. serio. typowe HNB. do tego kolki, dyschezja niemowlęca, skoki rozwojowe, ząbkowanie - wszystko hardcorowe. i jak któregoś razu przeczytałam tu od innej mamuśki, że on pewnie płacze przeze mnie i jakby był z kimś innym, to by nie płakał, to sobie pomyślałam "a pierd*l się" i usunęłam konto...
no to sie nie dziwię.. ja pytałamdziękuję za odpowiedź! lubię takie analizy on-line.. nie znamy ludzi ani sytuacji ale chętnie się wypowiemy
Fasolka77
-
Blue2019 wrote:Kiwona
Super wyglądasz
Apropo włosów wiecie jaką najgłupsza rzecz na świecie od kogoś usłyszałam ??żebym nie farbowala włosów w ciąży bo mi się dziecko rude urodzi hahaha
szkoda, ze na usg nie widać kolorów
spacerowałam sobie dzisiaj i tak sobie myślałam ile będę ważyć kilka dni po porodzie
ciąża to chyba nie kuracja odchudzającaFasolka77
-
Fasolka77 wrote:no i super! idziemy łeb w łeb
ja tez dziś rozpoczęłam 30 tc
tyle, że mój Maluch ważył wczoraj 1381 g
no widzisz, czym dluzej w ciazy tym bardziej mysle ze mnie tylko strasza i niepotrzebnie i faszeruja sterta lekow.....tu ciesnienie wysokie tu przeplywy zle a maly wcale nie taki maly tylko kluseczka, rosnie i nic mu nie brakuje...a czlowiek tylko wystresowany chodzi......
mialam lazic raz w miesiacu do mojego gina, ktory wlasciwie wiekszosc wizyty przemilczy i nic nie mowi....a na kazde pytanie odpowiada ze ok albo w normiea nie latac po klinikach gdzie czlowiekowi choroby wymyslaja
i wyosla po lopacie cala anatomie
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Jak juz mowicie o tym libido.... To u mnie mega, ale moj maz stracil ochote zupelnie. Jak kiedys meczyl mnie, ze mu sie chce codziennie to teraz juz dobre 4 miesiace mam celibat...
Mowi, ze sie boi, ze mi tam bakterii napcha, albo, ze mi sie szyjka skroci xD
W sobote mamy wiyte u lekarza - skonfrontuje z nim te jego chore obawy i wieczorem juz nie odpuszcze:Dmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:szkoda, ze na usg nie widać kolorów
spacerowałam sobie dzisiaj i tak sobie myślałam ile będę ważyć kilka dni po porodzie
ciąża to chyba nie kuracja odchudzająca
Obstawiam że mamy zaplacilyby grubą kasę za coś takiego. Dobry interesFasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasolka - jak po szczepieniu?
Paula ja czekam na wyniki p/ciał, wizytę mam dopiero w środę.. zapomniałam, że dziś nie mam rehabiltacji ale będę tam jutro to zapytam co to za combo mają i jakie są zasady szczepień, no i ile kosztują
wiesz może jaki jest koszt?Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Znowu wygrałam we Freebies na Ali.
Dostaniemy taka układankę drewnianą:
https://s.click.aliexpress.com/e/Pvg9MRr
Zdarzyło Wam się już coś wygrać?
gratki!
ja cały czas nie mogę się zdecydować na zakupy na ali i chyba juz tak zostanie
nawet nie wiem co to jest freebiesPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:no widzisz, czym dluzej w ciazy tym bardziej mysle ze mnie tylko strasza i niepotrzebnie i faszeruja sterta lekow.....tu ciesnienie wysokie tu przeplywy zle a maly wcale nie taki maly tylko kluseczka, rosnie i nic mu nie brakuje...a czlowiek tylko wystresowany chodzi......
mialam lazic raz w miesiacu do mojego gina, ktory wlasciwie wiekszosc wizyty przemilczy i nic nie mowi....a na kazde pytanie odpowiada ze ok albo w normiea nie latac po klinikach gdzie czlowiekowi choroby wymyslaja
i wyosla po lopacie cala anatomie
ja powiedziałam wczoraj mojej gince, że się stresuję tą większą główką a ona na to tak "a jak będzie miał 17 lat i pójdzie na imprezę to też się Pani będzie tak stresowała? Już mu współczuję"stresant, AniaKJ lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula ja czekam na wyniki p/ciał, wizytę mam dopiero w środę.. zapomniałam, że dziś nie mam rehabiltacji ale będę tam jutro to zapytam co to za combo mają i jakie są zasady szczepień, no i ile kosztują
wiesz może jaki jest koszt?Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Jeszcze na USG kolorów nie widać. Ale jak tak dalej pójdzie to nasze wnuki obejrzymy w kolorze przed narodzeniem
Obstawiam że mamy zaplacilyby grubą kasę za coś takiego. Dobry interes
w ogóle taka przychodnia z usg to niezły biznes!Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja powiedziałam wczoraj mojej gince, że się stresuję tą większą główką a ona na to tak "a jak będzie miał 17 lat i pójdzie na imprezę to też się Pani będzie tak stresowała? Już mu współczuję"
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
macie czasem wrażenie, że coś Wam zasysa brzuch u góry od środka?
ja już dziś mam dość... upiekłam ciasteczka migdałowe z gorzką czekoladą, sernik rosa na ksylitolu i pełnoziarnistym spodzie.. robi się gulasz...
bylam u tej profesor ale straciłam tylko czas... mam zwiekszyć dawkę insuliny jak będzie trzeba max do 20j nie więcej .... w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam... wizyta za miesiąc a jak coś sie będzie działo to w międzyczasie niepokjącego to w sumie mam sobie radzić sama.. tak wywnioskowałam z gadki... masakra...Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Ja ostatnio wpadłam w rozpacz że Ignas się kiedyś z domu wyprowadzi. Mam nadzieję że to hormony ciążowe, bo Młody będzie miał przesrane. Mąż będzie mnie musiał do pionu ustawiać, on twardziej stąpa po ziemi :-,D
ja tez chyba będę kwoką... i na pewno będzie kontrola i będę musiała wszystko wiedziećFasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:macie czasem wrażenie, że coś Wam zasysa brzuch u góry od środka?
ja już dziś mam dość... upiekłam ciasteczka migdałowe z gorzką czekoladą, sernik rosa na ksylitolu i pełnoziarnistym spodzie.. robi się gulasz...
bylam u tej profesor ale straciłam tylko czas... mam zwiekszyć dawkę insuliny jak będzie trzeba max do 20j nie więcej .... w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam... wizyta za miesiąc a jak coś sie będzie działo to w międzyczasie niepokjącego to w sumie mam sobie radzić sama.. tak wywnioskowałam z gadki... masakra...