Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moze dzidzius jeszcze malutki i tyle sily nie ma? Ja mam spora warstwe tluszczyku ale ruchy bardzo czuje.. Moj M i corka tez. Widzimy wypchniete konczyny czy dupke.. Czesto z 1 str brzucha mam stozek ktory po chwili gwaltownie sie przemieszcza. Ale dopiero za tydz dowiem sie jaka wage ma Filip.chce_byc_mama wrote:Dziewczyny, a jak wygladaja u Was ruchy dziecka?
Bo pamietam, ze na poczatku ciazy naogladalam sie filmikow na Youtubie, gdzie widac mega wygibasy bobasow w brzuchu. Caly brzuch faluje, nawet widac czesci ciala dzidziusia typy stopa itp
szok
U mnie tego nie ma. Ja czuje ruchy codziennie i jak sa mocniejsze i sie dobrze przyjrze to widze delikatne ruchy na brzuchu, ale moj maz niestety nie.
Przykro mi bo chcialabym zeby mogl poczuc, ale jak kladzie reke na brzuchu to jak do tej pory udalo mu sie cos poczuc doslownie raz, czy dwa i to bylo baaaardzo delikatnie. Obawiam sie, ze juz tak zostanie bo podobno im blizej porodu tym ruchy sa delikatniejsze, ale u mnie nigdy nie bylo nawet tych mocnych
( -
nick nieaktualnyDzięki, że pytaszKarollinax26 wrote:Oj tak Lili, można się napatrzeć ale i nabrać trochę doświadczenia

Jak się czujesz ? Wszystko dobrze ?
jakąś słabą noc dzisiaj miałam. W ogole od wizyty to aby sie budze i w glowie mam nie spac na plecach. Rano jak się obudziłam to miałam taki obolały brzuch od spania na boku, a jak się polozyłam na chwilę na plecach to taka ulga była
Mam wrażenie, że po 30 tyg to z tygodnia na tydzień coraz cieżej jest przetrwać okres ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:08
-
U mnie są delikatne fale jak siedzę lub chodzę, ale jak się rozsiądę tak wygodnie w fotelu, lekko na leżąco to wtedy brzuch zaczyna naprawdę falować. Udało mi się to już bez problemu nagrać. I w takich momentach (zwłaszcza wieczorem) mąż dostał już nie raz porządnie kopnięty jak przyłożył rękę.chce_byc_mama wrote:Dziewczyny, a jak wygladaja u Was ruchy dziecka?
Bo pamietam, ze na poczatku ciazy naogladalam sie filmikow na Youtubie, gdzie widac mega wygibasy bobasow w brzuchu. Caly brzuch faluje, nawet widac czesci ciala dzidziusia typy stopa itp
szok
U mnie tego nie ma. Ja czuje ruchy codziennie i jak sa mocniejsze i sie dobrze przyjrze to widze delikatne ruchy na brzuchu, ale moj maz niestety nie.
Przykro mi bo chcialabym zeby mogl poczuc, ale jak kladzie reke na brzuchu to jak do tej pory udalo mu sie cos poczuc doslownie raz, czy dwa i to bylo baaaardzo delikatnie. Obawiam sie, ze juz tak zostanie bo podobno im blizej porodu tym ruchy sa delikatniejsze, ale u mnie nigdy nie bylo nawet tych mocnych
(
W sumie od niedawna tak mam, wcześniej też raczej były delikatniejsze te ruchy.
To też zależy od pozycji dziecka i pozycji łożyska. U mnie łożysko jest na tylnej ścianie, więc z przodu mi nic nie tłumi ruchów, dodatkowo jestem szczupła, to też może poprawiać odczucia i to co widać na zewnątrz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:14

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
No ja wlasnie zawsze bylam szczupla, nie mam duzo tluszczyku na brzuchu wiec powinno byc wszystko widac.
Bardzo chcialabym zeby moj maz mogl je poczuc. Czekam i czekam….Mam nadzieje, ze zobaczymy jeszcze te wygibasy zanim maluszek bedzie juz mial za malo miejsca w brzuchu na obroty

-
Możliwe możliweTunia76 wrote:Basiu idę sobie dzisiaj na tramwaj wzdłuż nowych bloków, a tam na jednym starszym dach zmieniają. O myślę sobie u Basi.

Mój blok ma kształt litery U z takim dziedzińcem jakby od środka. I wymieniają na nową blachodachówkę. Szybko im idzie

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyMój mały kopie jak by na rowerze jeździl i to.chwilami tak intensywnie że aż się zastanawiam co on tam wyprawia
A takie wypychanie dziecka że brzuch jest kanciaty to w wysokiej ciąży jak.on już naprawdę miejsca nie ma to wtedy zamiast kopania właśnie są takie faliste przesuwne ruchy
-
Ja mam lozysko z przodu i serio nie jestem szczupla.. Daleko mi do szczuplej ale dziecko duze. Mozliwe ze masz kruszynke jeszcze i nie ma takiej siły dac znac o sobie ale spokojnie te przeciagania poczujesz i zobaczysz. Taki 2kg maluszek juz potrafi sporego balaganu w brzuchu narobic.
-
Może ich gdzieś wyczaisz to poproś żeby przyszli od razu do Ciebie bo zaraz musisz wyjść i nikogo nie będzie. Moja mama tak z ksiedzem po koledzie robi zeby nie czekać po nocachDaffi wrote:Ja czekam na gosci z dozoru technicznego budynku. Tak sie boje ze pojda najpierw pod nr1 do tego smierdzacego sasiada.. A potem do mnie i mi jeszcze jakies pluskwy i smród przyniosa... Bleh

-
Ja uzywalam do codziennej pielegnacji fridy, troche balamsie uzywac do takiego malenstwa katarku. No i moj syn pierwszy raz zachorowal jak mial ponad rok i dostal grypy, ale wtedy nie mial kataru. Dopiero jak mial dwa lata mial pierwszy katar w zyciu, a potem i kaszel i wtedy przekonalam sie ze frida sie zarazamy oboje z mezem i uzylam katarka i to bylo to. Jesli teraz mi maluch wczesniej zachoruje to sprobuje uzyc katarku, ale chce kupic cichy odkurzacz. Do zwyklej pielegnacji jak kozka sie przypaleta uzyje fridy.
-
U nas to tak potrafi wygladac
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca12e29ec8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:32
Misiabella, B_002, Tunia76, espoir, chce_byc_mama, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Paula90, a od jakiego wieku bedziesz uzywala chusty? Bo spotkalam sie z 2 teoriami, pani od chust ktora instruowala moja kolezanke mowila ze mozna od 6 tygodnia zycia, fizjoterapeuta, ze od 3 miesiaca. Ja sprobuje ale chyba od 3 miesiaca raczej, mimo, ze nie wiem kto ma racje.
-
India ale to znajomi Cie tak olali, czy Ty nie masz ochoty na spotkania? Bo u mnie w sumie z ich strony nic się nie zmieniło ale mnie już męczą domowi a co dopiero jakieś knajpy gdzie jest niewygodnie.
Wiewiórka mi na niskie ciśnienie kazała tylko więcej pić wody. Może za mało pijesz? Wiadomo że jakoś super to nie podskoczy ale zawsze
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli to u Basi zmieniają.B_002 wrote:Możliwe możliwe

Mój blok ma kształt litery U z takim dziedzińcem jakby od środka. I wymieniają na nową blachodachówkę. Szybko im idzie

Mieszkam po sąsiedzku, jakieś 2 minutki. W niskich blokach z płyty, obok szkoły, to chyba zespół szkół- odziezowka, liceum i mini podstawówka.
B_002 lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyJa robię cytologię raz na rok. Generalnie piłuje swoich badan, już miałam zimnego guza tarczycy i zwapnienie z piersi usuwane dlatego ja do lekarza to częściej niż do apteki chodzę :pTunia76 wrote:Cytologia wyszła dobrze. To rutynowe kontrole po konizacji.
Inna sprawa, że cytologii zawsze pilnuje, minimum co roku robię, a jednak się zdarzyło, że po roku wyszła źle. Potem kolposkopia też źle i musiała być konizacja. Tak że badajcie się dziewczyny regularnie.
Tunia76 lubi tę wiadomość