X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, a jak wygladaja u Was ruchy dziecka?

Bo pamietam, ze na poczatku ciazy naogladalam sie filmikow na Youtubie, gdzie widac mega wygibasy bobasow w brzuchu. Caly brzuch faluje, nawet widac czesci ciala dzidziusia typy stopa itp :O szok

U mnie tego nie ma. Ja czuje ruchy codziennie i jak sa mocniejsze i sie dobrze przyjrze to widze delikatne ruchy na brzuchu, ale moj maz niestety nie.

Przykro mi bo chcialabym zeby mogl poczuc, ale jak kladzie reke na brzuchu to jak do tej pory udalo mu sie cos poczuc doslownie raz, czy dwa i to bylo baaaardzo delikatnie. Obawiam sie, ze juz tak zostanie bo podobno im blizej porodu tym ruchy sa delikatniejsze, ale u mnie nigdy nie bylo nawet tych mocnych :((
    Moze dzidzius jeszcze malutki i tyle sily nie ma? Ja mam spora warstwe tluszczyku ale ruchy bardzo czuje.. Moj M i corka tez. Widzimy wypchniete konczyny czy dupke.. Czesto z 1 str brzucha mam stozek ktory po chwili gwaltownie sie przemieszcza. Ale dopiero za tydz dowiem sie jaka wage ma Filip.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj tak Lili, można się napatrzeć ale i nabrać trochę doświadczenia ;)
    Jak się czujesz ? Wszystko dobrze ?
    Dzięki, że pytasz :) jakąś słabą noc dzisiaj miałam. W ogole od wizyty to aby sie budze i w glowie mam nie spac na plecach. Rano jak się obudziłam to miałam taki obolały brzuch od spania na boku, a jak się polozyłam na chwilę na plecach to taka ulga była :) Mam wrażenie, że po 30 tyg to z tygodnia na tydzień coraz cieżej jest przetrwać okres ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:08

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu idę sobie dzisiaj na tramwaj wzdłuż nowych bloków, a tam na jednym starszym dach zmieniają. O myślę sobie u Basi. :)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na gosci z dozoru technicznego budynku. Tak sie boje ze pojda najpierw pod nr1 do tego smierdzacego sasiada.. A potem do mnie i mi jeszcze jakies pluskwy i smród przyniosa... Bleh

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, a jak wygladaja u Was ruchy dziecka?

Bo pamietam, ze na poczatku ciazy naogladalam sie filmikow na Youtubie, gdzie widac mega wygibasy bobasow w brzuchu. Caly brzuch faluje, nawet widac czesci ciala dzidziusia typy stopa itp :O szok

U mnie tego nie ma. Ja czuje ruchy codziennie i jak sa mocniejsze i sie dobrze przyjrze to widze delikatne ruchy na brzuchu, ale moj maz niestety nie.

Przykro mi bo chcialabym zeby mogl poczuc, ale jak kladzie reke na brzuchu to jak do tej pory udalo mu sie cos poczuc doslownie raz, czy dwa i to bylo baaaardzo delikatnie. Obawiam sie, ze juz tak zostanie bo podobno im blizej porodu tym ruchy sa delikatniejsze, ale u mnie nigdy nie bylo nawet tych mocnych :((
    U mnie są delikatne fale jak siedzę lub chodzę, ale jak się rozsiądę tak wygodnie w fotelu, lekko na leżąco to wtedy brzuch zaczyna naprawdę falować. Udało mi się to już bez problemu nagrać. I w takich momentach (zwłaszcza wieczorem) mąż dostał już nie raz porządnie kopnięty jak przyłożył rękę.
    W sumie od niedawna tak mam, wcześniej też raczej były delikatniejsze te ruchy.

To też zależy od pozycji dziecka i pozycji łożyska. U mnie łożysko jest na tylnej ścianie, więc z przodu mi nic nie tłumi ruchów, dodatkowo jestem szczupła, to też może poprawiać odczucia i to co widać na zewnątrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:14

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie zawsze bylam szczupla, nie mam duzo tluszczyku na brzuchu wiec powinno byc wszystko widac.
    Bardzo chcialabym zeby moj maz mogl je poczuc. Czekam i czekam….Mam nadzieje, ze zobaczymy jeszcze te wygibasy zanim maluszek bedzie juz mial za malo miejsca w brzuchu na obroty

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 zazdroszcze <3 <3 <3 to musi byc piekne <3

B_002 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu idę sobie dzisiaj na tramwaj wzdłuż nowych bloków, a tam na jednym starszym dach zmieniają. O myślę sobie u Basi. :)
    Możliwe możliwe :)
    Mój blok ma kształt litery U z takim dziedzińcem jakby od środka. I wymieniają na nową blachodachówkę. Szybko im idzie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały kopie jak by na rowerze jeździl i to.chwilami tak intensywnie że aż się zastanawiam co on tam wyprawia o.O A takie wypychanie dziecka że brzuch jest kanciaty to w wysokiej ciąży jak.on już naprawdę miejsca nie ma to wtedy zamiast kopania właśnie są takie faliste przesuwne ruchy

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozysko z przodu i serio nie jestem szczupla.. Daleko mi do szczuplej ale dziecko duze. Mozliwe ze masz kruszynke jeszcze i nie ma takiej siły dac znac o sobie ale spokojnie te przeciagania poczujesz i zobaczysz. Taki 2kg maluszek juz potrafi sporego balaganu w brzuchu narobic.

b2ujp2.png

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja czekam na gosci z dozoru technicznego budynku. Tak sie boje ze pojda najpierw pod nr1 do tego smierdzacego sasiada.. A potem do mnie i mi jeszcze jakies pluskwy i smród przyniosa... Bleh
    Może ich gdzieś wyczaisz to poproś żeby przyszli od razu do Ciebie bo zaraz musisz wyjść i nikogo nie będzie. Moja mama tak z ksiedzem po koledzie robi zeby nie czekać po nocach :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam do codziennej pielegnacji fridy, troche balamsie uzywac do takiego malenstwa katarku. No i moj syn pierwszy raz zachorowal jak mial ponad rok i dostal grypy, ale wtedy nie mial kataru. Dopiero jak mial dwa lata mial pierwszy katar w zyciu, a potem i kaszel i wtedy przekonalam sie ze frida sie zarazamy oboje z mezem i uzylam katarka i to bylo to. Jesli teraz mi maluch wczesniej zachoruje to sprobuje uzyc katarku, ale chce kupic cichy odkurzacz. Do zwyklej pielegnacji jak kozka sie przypaleta uzyje fridy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama a który tydzień teraz u ciebie?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to tak potrafi wygladac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca12e29ec8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:32

Misiabella, B_002, Tunia76, espoir, chce_byc_mama, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90, a od jakiego wieku bedziesz uzywala chusty? Bo spotkalam sie z 2 teoriami, pani od chust ktora instruowala moja kolezanke mowila ze mozna od 6 tygodnia zycia, fizjoterapeuta, ze od 3 miesiaca. Ja sprobuje ale chyba od 3 miesiaca raczej, mimo, ze nie wiem kto ma racje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie często mała wypycha stópki po bokach mojego brzucha, aż śmiesznie to wygląda. Nie mam pojęcia w jakiej może być teraz pozycji.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ale to znajomi Cie tak olali, czy Ty nie masz ochoty na spotkania? Bo u mnie w sumie z ich strony nic się nie zmieniło ale mnie już męczą domowi a co dopiero jakieś knajpy gdzie jest niewygodnie.

Wiewiórka mi na niskie ciśnienie kazała tylko więcej pić wody. Może za mało pijesz? Wiadomo że jakoś super to nie podskoczy ale zawsze

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

I jak wrażenia po obejrzeniu filmiku ??.wcale.nie jest straszne tylko tak brzmi ;)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Możliwe możliwe :)
    Mój blok ma kształt litery U z takim dziedzińcem jakby od środka. I wymieniają na nową blachodachówkę. Szybko im idzie :)
    Czyli to u Basi zmieniają. :)
    Mieszkam po sąsiedzku, jakieś 2 minutki. W niskich blokach z płyty, obok szkoły, to chyba zespół szkół- odziezowka, liceum i mini podstawówka.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Cytologia wyszła dobrze. To rutynowe kontrole po konizacji.
    Inna sprawa, że cytologii zawsze pilnuje, minimum co roku robię, a jednak się zdarzyło, że po roku wyszła źle. Potem kolposkopia też źle i musiała być konizacja. Tak że badajcie się dziewczyny regularnie.
    Ja robię cytologię raz na rok. Generalnie piłuje swoich badan, już miałam zimnego guza tarczycy i zwapnienie z piersi usuwane dlatego ja do lekarza to częściej niż do apteki chodzę :p

Tunia76 lubi tę wiadomość

‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ