WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj miałam nic masakrę :/ położyłam się spać o 23:30 do godziny 2 w nocy byłam 4 razy sikać! Potem już dopiero o 6 rano. Ale w nocy kręciłam się okropnie z prawego boku na lewy i z powrotem dramat...
    Moja mała codziennie rano od około 6 do po 7 się rozpycha dzisiaj nic!! No to ja na lewy bok na prawy ona nic zaczęłam brzuchem trząść w końcu się obudziła ... I liczyłam ruchy. Strasznie się bałam!

Tez mi sie to zdarzylo. Ogolnie moj nie jest super aktywny, ale te delikatne ruchy to czuje codziennie. Zdrzylo mi sie, ze nie czulam nic caly dzien. Wieczorem sie wykapalam, polozylam w lozku na boku i dalej nic.
    Ok 23.00 spanikowana zadzwonilam do poloznej to powiedziala mi zebym wypila szybko szklanke czegos bardzo zimnego i slodkiego i zebym zadzwonila do niej za 40minut. Na szczescie pomoglo, ale drugiego dnia rano znowu byla cisza wiec pojechalam do szpitala na ktg. Podlaczyli mnie pod maszyne i zostawili nas z mezem w sali na 30 minut zebym sie zrelaksowala sluchajac serduszka.
    To najbardziej uspokajajacy dzwiek na swiecie

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Siedzę w kolejce, godzinka za mną. Dobrze, że jesteście.
    Mam strasznie wrażliwą skórę wokół pępka.
    Wy też tak macie?
    A może to od tych zastrzyków.
    Ja mam wrażliwa skórę pod żebrami, tam gdzie mnie bardzo boli jak mała się rozpycha. Już od kilku tygodni nie mogę się tam dotknąć żeby z bolu nie syknac. Może Ty masz skopane wnętrzności przy pepku?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Może to krakowskie powietrze. Moja też dzisiaj ma inny rytm ruchów. Przed wyjściem z domu musiałam ją budzić. Tłumaczę żeby dała znać, że u niej ok, bo mama na zawał zejdzie. I zrozumiała. Po pukała i poszła spać.
    Dzisiaj u mnie na osiedlu straszny syf... :/ Ale niech tak więcej nie robi bo się bardzo wystraszyłam.

Ja dzisiaj mam jakieś wariacje hormonalne. Chce mi się płakać tak po prostu o wszystko

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj miałam noc masakrę :/ położyłam się spać o 23:30 do godziny 2 w nocy byłam 4 razy sikać! Potem już dopiero o 6 rano. Ale w nocy kręciłam się okropnie z prawego boku na lewy i z powrotem dramat...
    Moja mała codziennie rano od około 6 do po 7 się rozpycha dzisiaj nic!! No to ja na lewy bok na prawy ona nic zaczęłam brzuchem trząść w końcu się obudziła ... I liczyłam ruchy. Strasznie się bałam!
    Ja mam juz taki sposob na mojego ze w moim przypadku kładę sie na lewy bok i podginam nogi.. Nie wiem czy mu sie mniej miejsca robi ale odpowiedz mam w 5 sek. Od tego momemtu przestalam sie stresowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Pewnie tak, bo ja uwielbiam spacery z wózkiem. Teraz Cię poznam po wózku i kocyku. :)
    Lubię jak to "Kurdwanowskie coś" nazywasz parkiem. :)
    Oj tam, może drzew za wiele nie ma, ale za to ile placów zabaw. Będzie gdzie biegać za dzieckiem :) I podobają mi się tam te górki do zjeżdżania na sankach w zimie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Proszę :)
    Poduszka płaska, a kocyk z wypełnieniem 150g. Na chłodniejsze dni będzie w sam raz, na ciepłe lato mam przewiewne kocyki.
    d199c8f4ac244299med.jpg
    Śliczny ten wzór, do rozka się nad nim zastanawiałam :) ja w sumie chyba też bym musiała jeden cieplejsze kocyk kupic

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu piękny. Ja mam taki sam komplet z gramatura 150 tylko inny wzór. Też na chłodne dni. Drugi mam z poduszką motylek ale to raczej już na pozniej
    Ja się trochę zastanawiałam na tym materiałem Minky, bo jednak to nie jest naturalny materiał ani przewiewny, ale drugiej strony właśnie jak będzie chłodny wiatr to dobrze ochroni. Do wózka w sam raz!
    A z resztą ładne te komplety są, fajnie mieć chociaż jeden.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam juz taki sposob na mojego ze w moim przypadku kładę sie na lewy bok i podginam nogi.. Nie wiem czy mu sie mniej miejsca robi ale odpowiedz mam w 5 sek. Od tego momemtu przestalam sie stresowac.
    Daffi ja mam tak na prawym boku , teraz leżę i mała już coś tam cuduje.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosc z dozoru już byl. I niestety byl też pod 1 bo widzkalam podpis dziada...
    Pan jescze poszedl siku do mojej toalety.. Nie lubie jak ktos obcy korzysta mi z lazienki.. A jeszcze facet sikajacy na stojąco i wyobrazam zaraz sobie ze mini kropelki rozbryzguja sie dookola na wszystko.. :(
    Poszedl zobaczyc strych a tam nasza ogromna choinka, M siłownia, w workach zapakowany wozek 2 w1, fotelik, lezaczek i inne pierdoly. Ale mówię ze to zaraz zniknie to Pan uznal ze nie trzeba sprzatania strychu wpisywac bo jest czysto. Ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:47

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja się trochę zastanawiałam na tym materiałem Minky, bo jednak to nie jest naturalny materiał ani przewiewny, ale drugiej strony właśnie jak będzie chłodny wiatr to dobrze ochroni. Do wózka w sam raz!
    A z resztą ładne te komplety są, fajnie mieć chociaż jeden.
    Tak. Ja właśnie też na takie letnie dni mam różnej grubości oddychające kocyki. A na zimy dzień minky będzie super. Do fotelika śpiworek też mam na mikny

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy to takie bardziej jakby się Synek przeciągał. Rzadko już kopie tak intensywnie. Wypycha się, przeciąga, kręci. Czasem jak przyłoży stopkę z jednej strony brzucha to takie wybrzuszenie ciągnie aż do drugiej strony.

B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pies zwariował dzis. Nie wiem czy daje mi jakies znaki czy cos czuje. No wlazi na mnie tak ze zaraz spadnie ale nie moge sie od niej odczepic. I patrzy w oczy, dyszy i chce wlez na mnie.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Oj tam, może drzew za wiele nie ma, ale za to ile placów zabaw. Będzie gdzie biegać za dzieckiem :) I podobają mi się tam te górki do zjeżdżania na sankach w zimie.
    To fakt, teraz jest dużo placów zabaw. Ja liczę ćwiczyć na siłowni pod chmurką.
    Mój syn ma chyba niewielki lęk wysokości sanki z górki odpadały, huśtawek też nie lubił, a jak raz w przedszkolu był dmuchany zamek do zjezdzania, to mój wszedł, ale nie zjechał, Pan go musiał znieść.
    Ale na balkonie stoi i nic mu nie jest. Może już wyrósł

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak bola piersi ?? Bo mi w ciągu ostatnich dwóch dni napecznialy jak jakieś banki zrobiły się twarde i ciężkie aż nie przyjemne to jest :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moj pies zwariował dzis. Nie wiem czy daje mi jakies znaki czy cos czuje. No wlazi na mnie tak ze zaraz spadnie ale nie moge sie od niej odczepic. I patrzy w oczy, dyszy i chce wlez na mnie.
    Psy są bardzo mądre. Moja śpi zwinięta w kulkę przy brzuszku. Jakoś 2 tyg temu miała pyszczek na brzuszku a Leosia ja kopnęła oj jakie zdziwienie było. Uszy w górę na brzuch patrzy i kręci głową haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:52

mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Czy was też tak bola piersi ?? Bo mi w ciągu ostatnich dwóch dni napecznialy jak jakieś banki zrobiły się twarde i ciężkie aż nie przyjemne to jest :(
    Mnie nie bolą. Są większe (co w moim przypadku oznacza że są już ogromne) ale nie bolą.
    Czasem czuję tylko takie pulsujące kłucie. Gin mówiła że to gruczoły mlekowe startuja. ale to zdarza się rzadko i krótko

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Psy są bardzo mądre. Moja śpi zwinięta w kulkę przy brzuszku. Jakoś 2 tyg temu miała pyszczek na brzuszku a Leosia ja kopnęła oj jakie zdziwienie było. Uszy w górę na brzuch parzy i kręci głową haha
    No wlasnie ta ich psia inteligencja mnie martwi. Bo ona rzadko tak sie zachowuje. No chyba ze cieczka sie zbliza.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Bolaly mnie lekko ponad polowe ciazy i po dziekuje. Ciesze sie ze teraz sa calkowicie bezbolesne.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi to jak pomyślę o karmieniu to już mnie szczypia, takie charakterystyczne napływanie mleka. Te co karmily to wiedza :)
    Co do brzucha to mam tak dziś napięty że czekam tylko jak mi strzela rozstępy.. Mam Wrażenie cały brzuch. Czekam aż przejdzie.
    Dziś się czuję super extra.. Ale jak sobie pod prysznicem puscialam prysznic na kręgosłup i oparłam o ścianę to było lepsze niż sex i orgazm razem wzięte!! Bosko!

B_002, barbillla86, Karmelllka90, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To fakt, teraz jest dużo placów zabaw. Ja liczę ćwiczyć na siłowni pod chmurką.
    Mój syn ma chyba niewielki lęk wysokości sanki z górki odpadały, huśtawek też nie lubił, a jak raz w przedszkolu był dmuchany zamek do zjezdzania, to mój wszedł, ale nie zjechał, Pan go musiał znieść.
    Ale na balkonie stoi i nic mu nie jest. Może już wyrósł
    Zobaczymy jak będzie z naszą córką, ale jak będzie po obojgu rodzicach lubiła adrenalinę to ja będę miała z nią niezły stres :P
    W tamtym roku razem z mężem skoczyliśmy ze spadochronem, na studiach było bungee.
    Mojej mamie o takich rzeczach mówię już po fakcie, pewnie też będę wolała się dowiadywać trochę później jako mama :D
    Mam więc nadzieję, że sanki czy narty nie będą nam straszne i będziemy korzystać z zimowych zabaw całą rodziną :)

Tunia76, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: