Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martusiawp wrote:Chce być mamą daj znać jutro po wizycie
co do ruchów, gdy przykładam rękę do brzucha albo mąż to młoda przestaje kopać
i tak jest od początku . Ale za to widział jak młoda pupkę wypina, a jak przyłoży się rękę do tej pupy to odrazu zmienia pozycję . Taka wstydliwa jest .
Ale pamiętaj każde dziecko jest inne, i w różny sposób możemy te ruchy odczuwać.
Lolka cudne zdjęcie
B_002 chyba też pomyśle o czymś na materac
Paula fajnie że taki sklep jest blisko, gdyby czasem czegoś było trzeba
Mysla.nieskalana to też miałaś doświadczenia .
Tunia to pojechałaś i nic Ci nie zrobili? Żadnych badań?
U nas będzie Alicja -
nick nieaktualnyAnete wrote:Właśnie jakie zestawy robicie do szpitala dla malucha? Ja zrobiłam dwa zestawy: body z krótkim rękawem + pajacyk i jeden body z długim rękawem + półśpiochy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 15:53
-
Karmelllka90 wrote:No ja też właśnie jak coś to bym chciała z mężem. A czytałam na głównej stronie że zapraszamy kobiety w ciąży....
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:A ja przycupne i posłucham bo jestem dużo przed tym a w ogóle nie pamiętam jak to było z starszymi. Tak naprawde to pogoda może się zmienić o 100 razy w tym naszym okresie pogodowym no nie?
No właśnie z tą pogodą to nigdy nie wiadomo, ale w razie jakby było ciepło to można sam pajacyk ubrać bez bodziaków pod spodem. Wydaje mi się, że zimno na tych salach nie będzie nawet jak będzie śnieg za oknem -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Aaaa no to może zmieniać postać rzeczy. My nie mamy dywanów ani progów. Mebli też mało, a te co stoją, są całkowicie przy ścianach, a po bokach puste przestrzenie, gdzie odkurzacz bez problemu dociera. No w sumie trzeba się zastanowić komu co pasuje. My mamy minimalistyczny styl, mało pierdół na podłodze, brak kwiatków, doniczek. Więc przestrzeń jest idealna dla takiego odkurzacza. Zobaczymy jak będzie przy dziecku i milionie zabawek
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:B_002 dasz linka do tego ochraniacza na materac? Grube to jest?
Ja kupiłam taki, nie jest gruby, rozłożyliśmy od razu na materacu na próbę, nie czuć tego pod prześcieradłem.Anete, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, jakie ubranka wybrałaś do szpitala ?
Poza tym biorę rożek i kocyko-otulacz + 2 pieluchy tetrowe stricte do podkładania na rozek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 16:13
B_002 lubi tę wiadomość
-
AniaKJ wrote:Ja byłam na tych warsztatach ponad dwa lata temu z mężem. Zawitkowski ciekawie, reszta mi się nie przydała, ale zawsze jakieś próbki dają i można wygrać nagrody. Mam się bardziej przydały warsztaty Bezpieczny maluch, nie wiem czy jeszcze są, bo na pewno były w różnych miastach.
Pójdę z bratową która też jest w ciąży.
-
Są jeszcze te warsztaty bezpieczny maluch, podobno fajne. Ja jedne przegapiłem i nie wiem czy się jeszcze zalapie.
Martusia to ja się zgadzam z Twoim lekarzem, za duża waga to nie dobrzeja bym się cieszyła gdyby moja na tym 50 centylu została, ale lajza już na 63 wyskoczyła. Zobaczymy jaka będzie tendencja.
Dobrze ze piszecie o tych matach piankowych, nie miałam pojęcia że taka afera z tym była. Też chcę to kupić ale to muszę dokładnie poczytać
Wczoraj na tych zajęciach o karmieniu było i dzisiaj pół nocy mi się śniło że to dziecko cały czas na cycu wisiało. Co za horror. Byłam już tak zmęczona a nie miałam nawet chwili żeby się zdrzemnac bo ono znowu płakał. Jak się obudziłam to byłam przerażona że to tak będzie wyglądać! -
Karmelllka90 wrote:Wzięłam body kopertowe biele mam dwa z krótkim rękawem i dwa z długim do tego dopasowalam 4 pajacyki 2 są na zamek 2 na te guziczki napy i do każdego zestawu dobrałam czapeczkę. Dodatkowo spakowałam taki zestaw do kangurowania mam tam 4 pieluchy tetrowe jeden kocyk czapeczke a i jednego pampersa jeszcze tu dopakowalam nie chce mieć kupy na brzuchu haha.
Poza tym biorę rożek i kocyko-otulacz + 2 pieluchy tetrowe stricte do podkładania na rozek.
Rożek mam tylko jeden i więcej nie kupuję na razie, zostawię sobie go w domu.
-
nick nieaktualnyJa to na prawdę nie wiem jak się noworodki ubiera . Wiem że zasada jeden więcej niż ja mam.
Ale przyjaciółka rodziła w grudniu, i jej mała ubierały położne w szpitalne i właśnie ja tak ubierały. Woec takie zrobiłam zestawy. Dobierałam czapeczki do pajacówmąż się śmiał haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 16:22
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja się właśnie zastanawiam jaki kocyk/otulacz zabrać do szpitala, bo te dzianinowe to można prać w max 30 stopniach, a po szpitalu by sie przydało w conajmniej 60 st.
Rożek mam tylko jeden i więcej nie kupuję na razie, zostawię sobie go w domu.do szpitala kupiłam taki zwykły za 30 zł. I do szpitala biorę też kocyk który kupiłam na Ali express taki ciemny morski kolor jak wypiore w 95 i się nada do kosza to nie będzie szkoda mam drugi taki sam różowy
a ten kocyko- otulacz też mam z Ali bawełniany jakby cienki kocyk za 18 zł. W arbuzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 16:23
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Basiu ja mam dwa rożki w domu muślinowy i bambusowy za duży gips żeby brać do szpitala
do szpitala kupiłam taki zwykły za 30 zł. I do szpitala biorę też kocyk który kupiłam na Ali express taki ciemny morski kolor jak wypiore w 95 i się nada do kosza to nie będzie szkoda mam drugi taki sam różowy
a ten kocyko- otulacz też mam z Ali bawełniany jakby cienki kocyk za 18 zł. W arbuzy
-
B_002 wrote:Ja się właśnie zastanawiam jaki kocyk/otulacz zabrać do szpitala, bo te dzianinowe to można prać w max 30 stopniach, a po szpitalu by sie przydało w conajmniej 60 st.
Rożek mam tylko jeden i więcej nie kupuję na razie, zostawię sobie go w domu.
Ja kocyka nie biorę. Mam spakowane 5 pieluszek tetrowych, otulacz 120x120 i rożek. Wszystko potem wypiorę w 90st. Kocyka z dzianiny by mi było szkodaFasolka77 lubi tę wiadomość