Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:DZIEWCZYNY ! RATUNKU
Temat wałkowany milion razy,miałam nawet screeny Waszych list zakupów a tu mąż zrzucił tylko Nasze zdjęcia przed resetem twardym telefonu i nie mam nic...
BŁAGAM!!!
Wrzucicie raz jeszcze listy zakupów dla dziecka i mamusi???????
PLISSSSSSS
Chodzi Ci o listy zakupów z gemini? Dziewczyny wrzucały wczoraj albo dzisiaj -
chce_byc_mama wrote:MamaAga85 my wymyslilismy imie od razu po wizycie u lekarza, na ktorej poznalismy plec:)
Imie dla dziewczynki mielismy przygotowane juz dawno - na 100% bylaby Jaśmina, ale dla chlopca nie mielismy nic...zadne nam sie nie podobalo az do momemtu, gdy dowiedzielismy, ze bedzie synek
Bedzie Ernest - ciekawa jestem co Wy myslicie o tym imieniu? Nam sie szalenie podoba bo jest bardzo meskie, ale reakcje innych sa dosc 'ostrozne' i zazwyczaj odpowiedz brzmi 'Aha'Siostra meza od razu powiedziala, ze jej sie nie podoba
A mój mąż sprawdza znaczenie imion i wiecznie mu coś nie pasuje.
-
nick nieaktualnyMojej sąsiadki córka ma Jasmina i stale.do niej wołają Jaśka albo Jasia i jakoś mi się to zdrobnienie nie podoba bo kojarzy mi się z taka staruszka Janinka.
Ale podkreślam że to indywidualna sprawa i jak wam się podoba tak dajcie żeby ktoś źle nie odebrał -
chce_byc_mama wrote:MamaAga85 my wymyslilismy imie od razu po wizycie u lekarza, na ktorej poznalismy plec:)
Imie dla dziewczynki mielismy przygotowane juz dawno - na 100% bylaby Jaśmina, ale dla chlopca nie mielismy nic...zadne nam sie nie podobalo az do momemtu, gdy dowiedzielismy, ze bedzie synek
Bedzie Ernest - ciekawa jestem co Wy myslicie o tym imieniu? Nam sie szalenie podoba bo jest bardzo meskie, ale reakcje innych sa dosc 'ostrozne' i zazwyczaj odpowiedz brzmi 'Aha'Siostra meza od razu powiedziala, ze jej sie nie podoba
Ernest mi się podoba, rozważaliśmy je, ale ostatecznie stanęło na Heniunie ma co się przejmować opinią innych, każdy ma inne upodobania i wszystkim nie dogodzisz
-
Ale już postanowiono, nawet jak nie mieliśmy potwierdzone płci to mówiliśmy o maluszku Kazik
Ernest to takie ładne, oryginalne imięNie ma co patrzeć na reakcję innych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:24
-
nick nieaktualnychce_byc_mama wrote:MamaAga85 my wymyslilismy imie od razu po wizycie u lekarza, na ktorej poznalismy plec:)
My mamy Leonie w brzuszku i reakcje są różne. Ale ja kompletnie nie komentuje imion bo nie interesuje mnie czy komuś się podoba imię mojej córki. Dla mnie jest najpiękniejsze
A w środę jadąc taksówka, pan mnie zapytał o płeć a potem o imię. Koleś około 50tki, i pyta mnie jakie Imię wiec mu grzecznie odpowiedziałam, ze Leonia a on oo stare imię moja babcia tak miała na imię, myśli pani że będzie się jej podobało? A ja odpowiedam mu grzecznie że no nie mam jak jej zapytać,mnie też rodzice nie pytali i jakoś żyje z tym ich wyborem. A on w końcu mówi że brzydkie że jemu się podoba Karolina. A ja do niego ze stoickim spokojem. Ja nie pytam pana o zdanie i kompletnie mnie to nie interesuje, zapytał pan więc zaspokoiła pańska ciekawość. Koleś nic... Po czym po jakiś 10 minutach o mi się podoba jeszcze kornelia, Paulina ....już nie oddzywalam się nicWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:29
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się Ernest podoba... Przynajmniej nie Jaś, Staś Antek itd.. Wolasz.. Pół osiedla się obraca, chodź imiona ładne nie powiem.
Kazik to Kazik.. Ja bym nie nazwała ale dla małego szkraba zarabiste.
A co do imion to Krystian np się mojej teściowej nie podoba. Zresztą nie można się obrażać... Ile imion tyle gustów. Ciężko by było gdyby to co Wam się podoba mi się podobało bo każde z Naszych pociech by miało tam samo na imię hihi. Dobra ta różnorodność. Wybór imienia fajna rzecz. Ja absolutnie nie mam uwag do żadnego nadanego imienia chyba że to Brajan i JesikaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:29
-
Anete wrote:Chodzi Ci o listy zakupów z gemini? Dziewczyny wrzucały wczoraj albo dzisiaj
a co dom imion - ja wychodzę z założenia,że imię ma się podobać rodzicom dziecka a nie innym i jużrodzice,dziadkowie czy ciotki i wujowie mieli juz szansę wybrac imiona dla swoich dzieci a Ci co dzieci jeszcze nie mają w przyszosci sobie wybiorą i szczerze mnie je***zdanie innych np.kolezanek czy ciotki/kuzynki itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:29
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do imion to nie ma co brać pod uwagę opinii innych bo prawda jest taka że np. Dane imię jednemu będzie się kojarzyć z kimś dobrym drugiemu z kimś z złym A trzeicemu będzie to obojętnie
ale jak dzieci się urodza to spójrzcie na nie i będziecie wiedzieć.czy to imię jest pisane dla niego. U nas wybór trwa jescze ostatecznie nic nie mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:30
-
Tunia76 wrote:Nie jesteś jedyna. U mnie wciąż Bezimienna. Mąż chce Wiktorie, Weronike.
Syn - Sylwie
Ja- Alicje, Elżbietę, Urszule, Zosie, Justynę, Joanne, Anne.
Jak widzicie dużo tego.z czasem wybierzecie to najpiękniejsze dla Waszej córeczki
u nas miała być Paula gdyby była córeczkaale kto wie ?może by mi się odmieniło wraz z upływem ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:36
-
mi też się wydaje takie konkretnie męskie
-
wczoraj któraś z Was wspomniała o aliexpress i znowu kupiłam chłopakom ciuchy. no oczywiście, bo biedni nie mają co założyć... zero umiaru, serio
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Anete wrote:Kasiulka a radzi sobie ten odkurzacz pomiędzy nogami od krzeseł, stołu? Ja mam bezprzewodowy odkurzacz i jest super, bo jak się coś rozsypie to 1minuta i posprzątane a i listwy można nim oblecieć i wszystkie kąty. Taki zwykły też mam, ale jest schowany i używany może raz na pół roku, bo zaczym bym go wyciągneła to przez ten czas zdążę tamtym odkurzyć
ale te roboty mnie kusiły zawsze, bo nie trzeba z nim latać tylko sam posprząta
-
My imię dla dziewczynki mieliśmy już dawno jeszcze zanim zaczęliśmy starania o dziecko. A na początku ciąży wybraliśmy też imię dla chłopca gdyby jednak miał być synek
Na szczęście nie mieliśmy tak dużo pomysłów, więc szybko podjęliśmy decyzję.
Naszą Zosię to moja mama wymyśliłaChciała mnie tak nazwać, ale została przegłosowana
Będzie więc taka wnuczka.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Kasiulka90 u nas chodzi codziennie ten odkurzacz ale ja mam też odkurzać kerchera bo nie ma opcji żeby odkurzacz okrągły katy odkurzył i pod kanapa i pod komoda. Więc mąż ma przerąbane bo go ganiam co sobotę i musi poprawić... Ale ja mam fobie na tym punkcie . Bo psiak gubi sierść.
A teraz mamy w planach kupić ten cichy odkurzacz żeby do katarka podłączyć