Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wściekła!!! Dałam się złapać na tą "cudowna" tetre od mamy ginekolog i jestem wściekła! Pakowałam to do szpitala i takie to grube i sztywne... Mam ochotę jebnac tym o ścianę!!! Jestem wściekła bo kupiłam tego dużo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, jaki jest koszt u Ciebie takiego USG ?
    300 zł. W klinice dobreusg,

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A czy w tym odkurzaczu irobot roomba szczotki nie zapychają się długimi włosami.
    Tak słyszałam od kolegi, który ma 3 dlugowlose kobietki w domu i narzekał na czyszczenie szczotek. Tylko on miał odkurzacz innej firmy, jakiś tańszy.
    Maź czyści je 2 x w tygodniu

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale jestem wściekła!!! Dałam się złapać na tą "cudowna" tetre od mamy ginekolog i jestem wściekła! Pakowałam to do szpitala i takie to grube i sztywne... Mam ochotę jebnac tym o ścianę!!! Jestem wściekła bo kupiłam tego dużo!

Też stwierdzam, że są sztywne i dosyć szorstkie, ale chyba dzięki temu bardziej wytrzymałe. Ja byłam zachwycona tymi z texpolu bamboo-line i kupiłam ich sporo a siostra mi teraz powiedziała, że one się mega mechacą. Chyba muślin jednak wygrywa

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kiedys ochote kupic ten odkurzac iRobot jezdzacy, ale przeczytalam kiedys jak ktos napisal, ze jak byl w pracy to mu pies zachorowal: wymiotowal I mial biegunke a ten odkurzacz wszystko rozsmarowal po caaaalej podlodze :D

Nie wiem ile w tym prawdy, ale sie usmialam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:32

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

Pomiary są robione w 4d? Jak to możliwe? Z tego co mi się wydawało to 4d jest w formie filmiku czyli z ruchem a 3d to zdjęcie. Ale tam nie widać wnętrzności itp

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    300 zł. W klinice dobreusg,

No to nie dużo więcej niż u mnie. Będziesz miała z tego jakieś nagranie ? Bo mi gin nic nie mówiła :/

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomiary mozna robic w 3d jesli jest dobra widocznosc ale chyba tez nie wszystko zobaczysz, 4d jak najbardziej w ruchu. Ogolnie w 2d mi lekarz robi pomiar, potem fotka i filmik juz 3d/4d

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomiary normalnie w 2d,jeśli coś ładnie widać to doktorek przełącza na 3d i cyka fotkę. 4d to 3d tylko w ruchu,ale w ogóle tego nie robił.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Też stwierdzam, że są sztywne i dosyć szorstkie, ale chyba dzięki temu bardziej wytrzymałe. Ja byłam zachwycona tymi z texpolu bamboo-line i kupiłam ich sporo a siostra mi teraz powiedziała, że one się mega mechacą. Chyba muślin jednak wygrywa
    Ja mam dużo bambusowych z color stories mam z matherhoood mam z sleepee i są tak milusie ale na szczęście mam też tetre kupiona w zwykłym sklepie też jest bardzo miękka i wytrzymała płaciłam 4,70 za sztukę ... Kupiłam ich 8 sztuk a od mamy ginekolog mam 16 sztuk :/:/ wrrrr mam nadzieję że się rozejdą i nie żal będzie wyrzucić

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tak samo.. Ale już podrożało. W zeszłym roku płaciłam 240 a teraz 280 zł.. A za 4 tyg następne.. No ale jak się chce chodzić do danego specjalisty to muszę płacić. Mam nadzieję że z przepływami będzie ok i będzie to ostatnie usg. A potem już w szpitalu przed porodem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Pomiary są robione w 4d? Jak to możliwe? Z tego co mi się wydawało to 4d jest w formie filmiku czyli z ruchem a 3d to zdjęcie. Ale tam nie widać wnętrzności itp
    Tak. Pani doktor ma ten najnowszy sprzęt i USG III trymestru całe jest prowadzone w 4 d jak potrzebuje zrobić pomiar dzidziusia przerzuca na 2 D ale serce i wszystkie narządy ogląda w 4 d to jest film na żywo a 3 d to jakby zamrożony kadr z filmu właśnie. Ja już w 25 tc miałam robione takie USG III trymestru przy okazji echa serca. I nawet mamy zdjecie3d ale tylko profil i pod noskiem ma pępowinę . A mielibyśmy film ale mój mąż z ekscytacji zapomniał jedynej rzeczy o której miał pamiętać czyli pendrive'a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to nie dużo więcej niż u mnie. Będziesz miała z tego jakieś nagranie ? Bo mi gin nic nie mówiła :/
    Tym razem spakuje pandrive sama i chcę żeby zgrała.

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze pomiary w 2d, w międzyczasie przełącza na 4d, cyka fotki. A filmik dostaje z całego usg łączony 2d +4d, przesyłają na maila po każdej wizycie. Filmiki najfajniejsze były na początku ciązy jak było widać całego dzieciaczka, cuda <3

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluch metrowych kupiłam 10 sztuk kilka flanelek i mi to wystarczy ja nie używałam ich nie wiadomo ile jedynie do wytarcia buzi czy przy karmieniu A flanele na wyjścia pakowalam

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ! RATUNKU

Temat wałkowany milion razy,miałam nawet screeny Waszych list zakupów a tu mąż zrzucił tylko Nasze zdjęcia przed resetem twardym telefonu i nie mam nic...
    BŁAGAM!!!
    Wrzucicie raz jeszcze listy zakupów dla dziecka i mamusi???????

PLISSSSSSS

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh
    Ja w poniedziałek wizytuję z dziewczynami -usg III trymestru z prawdziwego zdarzenia plus 3/4D i też już nie mogę się doczekać ale...w związku z tym,że Młody jest plecami obrócony to już wiem,że może być problem z fotkami...ale co.tam-przeżyje :) Ważne żeby profesor powiedział,że zdrowy i silny ten mój Misio :)

p.s.czy jestem jedyna z brakiem decyzji co do imienia dla dziecka?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak. Pani doktor ma ten najnowszy sprzęt i USG III trymestru całe jest prowadzone w 4 d jak potrzebuje zrobić pomiar dzidziusia przerzuca na 2 D ale serce i wszystkie narządy ogląda w 4 d to jest film na żywo a 3 d to jakby zamrożony kadr z filmu właśnie. Ja już w 25 tc miałam robione takie USG III trymestru przy okazji echa serca. I nawet mamy zdjecie3d ale tylko profil i pod noskiem ma pępowinę . A mielibyśmy film ale mój mąż z ekscytacji zapomniał jedynej rzeczy o której miał pamiętać czyli pendrive'a
    Kurczę, nie doczekam do poniedziałku.

MamaAga85 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja w poniedziałek wizytuję z dziewczynami -usg III trymestru z prawdziwego zdarzenia plus 3/4D i też już nie mogę się doczekać ale...w związku z tym,że Młody jest plecami obrócony to już wiem,że może być problem z fotkami...ale co.tam-przeżyje :) Ważne żeby profesor powiedział,że zdrowy i silny ten mój Misio :)

p.s.czy jestem jedyna z brakiem decyzji co do imienia dla dziecka?
    Nie jesteś jedyna. U mnie wciąż Bezimienna. Mąż chce Wiktorie, Weronike.
    Syn - Sylwie
    Ja- Alicje, Elżbietę, Urszule, Zosie, Justynę, Joanne, Anne.
    Jak widzicie dużo tego. :)

MamaAga85 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 my wymyslilismy imie od razu po wizycie u lekarza, na ktorej poznalismy plec:)

Imie dla dziewczynki mielismy przygotowane juz dawno - na 100% bylaby Jaśmina, ale dla chlopca nie mielismy nic...zadne nam sie nie podobalo az do momemtu, gdy dowiedzielismy, ze bedzie synek :)

Bedzie Ernest - ciekawa jestem co Wy myslicie o tym imieniu? Nam sie szalenie podoba bo jest bardzo meskie, ale reakcje innych sa dosc 'ostrozne' i zazwyczaj odpowiedz brzmi 'Aha' :P Siostra meza od razu powiedziala, ze jej sie nie podoba

MamaAga85, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ