X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wściekła!!! Dałam się złapać na tą "cudowna" tetre od mamy ginekolog i jestem wściekła! Pakowałam to do szpitala i takie to grube i sztywne... Mam ochotę jebnac tym o ścianę!!! Jestem wściekła bo kupiłam tego dużo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, jaki jest koszt u Ciebie takiego USG ?
    300 zł. W klinice dobreusg,

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A czy w tym odkurzaczu irobot roomba szczotki nie zapychają się długimi włosami.
    Tak słyszałam od kolegi, który ma 3 dlugowlose kobietki w domu i narzekał na czyszczenie szczotek. Tylko on miał odkurzacz innej firmy, jakiś tańszy.
    Maź czyści je 2 x w tygodniu

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale jestem wściekła!!! Dałam się złapać na tą "cudowna" tetre od mamy ginekolog i jestem wściekła! Pakowałam to do szpitala i takie to grube i sztywne... Mam ochotę jebnac tym o ścianę!!! Jestem wściekła bo kupiłam tego dużo!

Też stwierdzam, że są sztywne i dosyć szorstkie, ale chyba dzięki temu bardziej wytrzymałe. Ja byłam zachwycona tymi z texpolu bamboo-line i kupiłam ich sporo a siostra mi teraz powiedziała, że one się mega mechacą. Chyba muślin jednak wygrywa

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kiedys ochote kupic ten odkurzac iRobot jezdzacy, ale przeczytalam kiedys jak ktos napisal, ze jak byl w pracy to mu pies zachorowal: wymiotowal I mial biegunke a ten odkurzacz wszystko rozsmarowal po caaaalej podlodze :D

Nie wiem ile w tym prawdy, ale sie usmialam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:32

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

Pomiary są robione w 4d? Jak to możliwe? Z tego co mi się wydawało to 4d jest w formie filmiku czyli z ruchem a 3d to zdjęcie. Ale tam nie widać wnętrzności itp

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    300 zł. W klinice dobreusg,

No to nie dużo więcej niż u mnie. Będziesz miała z tego jakieś nagranie ? Bo mi gin nic nie mówiła :/

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomiary mozna robic w 3d jesli jest dobra widocznosc ale chyba tez nie wszystko zobaczysz, 4d jak najbardziej w ruchu. Ogolnie w 2d mi lekarz robi pomiar, potem fotka i filmik juz 3d/4d

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomiary normalnie w 2d,jeśli coś ładnie widać to doktorek przełącza na 3d i cyka fotkę. 4d to 3d tylko w ruchu,ale w ogóle tego nie robił.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Też stwierdzam, że są sztywne i dosyć szorstkie, ale chyba dzięki temu bardziej wytrzymałe. Ja byłam zachwycona tymi z texpolu bamboo-line i kupiłam ich sporo a siostra mi teraz powiedziała, że one się mega mechacą. Chyba muślin jednak wygrywa
    Ja mam dużo bambusowych z color stories mam z matherhoood mam z sleepee i są tak milusie ale na szczęście mam też tetre kupiona w zwykłym sklepie też jest bardzo miękka i wytrzymała płaciłam 4,70 za sztukę ... Kupiłam ich 8 sztuk a od mamy ginekolog mam 16 sztuk :/:/ wrrrr mam nadzieję że się rozejdą i nie żal będzie wyrzucić

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tak samo.. Ale już podrożało. W zeszłym roku płaciłam 240 a teraz 280 zł.. A za 4 tyg następne.. No ale jak się chce chodzić do danego specjalisty to muszę płacić. Mam nadzieję że z przepływami będzie ok i będzie to ostatnie usg. A potem już w szpitalu przed porodem.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Pomiary są robione w 4d? Jak to możliwe? Z tego co mi się wydawało to 4d jest w formie filmiku czyli z ruchem a 3d to zdjęcie. Ale tam nie widać wnętrzności itp
    Tak. Pani doktor ma ten najnowszy sprzęt i USG III trymestru całe jest prowadzone w 4 d jak potrzebuje zrobić pomiar dzidziusia przerzuca na 2 D ale serce i wszystkie narządy ogląda w 4 d to jest film na żywo a 3 d to jakby zamrożony kadr z filmu właśnie. Ja już w 25 tc miałam robione takie USG III trymestru przy okazji echa serca. I nawet mamy zdjecie3d ale tylko profil i pod noskiem ma pępowinę . A mielibyśmy film ale mój mąż z ekscytacji zapomniał jedynej rzeczy o której miał pamiętać czyli pendrive'a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to nie dużo więcej niż u mnie. Będziesz miała z tego jakieś nagranie ? Bo mi gin nic nie mówiła :/
    Tym razem spakuje pandrive sama i chcę żeby zgrała.

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze pomiary w 2d, w międzyczasie przełącza na 4d, cyka fotki. A filmik dostaje z całego usg łączony 2d +4d, przesyłają na maila po każdej wizycie. Filmiki najfajniejsze były na początku ciązy jak było widać całego dzieciaczka, cuda <3

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluch metrowych kupiłam 10 sztuk kilka flanelek i mi to wystarczy ja nie używałam ich nie wiadomo ile jedynie do wytarcia buzi czy przy karmieniu A flanele na wyjścia pakowalam

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ! RATUNKU

Temat wałkowany milion razy,miałam nawet screeny Waszych list zakupów a tu mąż zrzucił tylko Nasze zdjęcia przed resetem twardym telefonu i nie mam nic...
    BŁAGAM!!!
    Wrzucicie raz jeszcze listy zakupów dla dziecka i mamusi???????

PLISSSSSSS

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh
    Ja w poniedziałek wizytuję z dziewczynami -usg III trymestru z prawdziwego zdarzenia plus 3/4D i też już nie mogę się doczekać ale...w związku z tym,że Młody jest plecami obrócony to już wiem,że może być problem z fotkami...ale co.tam-przeżyje :) Ważne żeby profesor powiedział,że zdrowy i silny ten mój Misio :)

p.s.czy jestem jedyna z brakiem decyzji co do imienia dla dziecka?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak. Pani doktor ma ten najnowszy sprzęt i USG III trymestru całe jest prowadzone w 4 d jak potrzebuje zrobić pomiar dzidziusia przerzuca na 2 D ale serce i wszystkie narządy ogląda w 4 d to jest film na żywo a 3 d to jakby zamrożony kadr z filmu właśnie. Ja już w 25 tc miałam robione takie USG III trymestru przy okazji echa serca. I nawet mamy zdjecie3d ale tylko profil i pod noskiem ma pępowinę . A mielibyśmy film ale mój mąż z ekscytacji zapomniał jedynej rzeczy o której miał pamiętać czyli pendrive'a
    Kurczę, nie doczekam do poniedziałku.

MamaAga85 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja w poniedziałek wizytuję z dziewczynami -usg III trymestru z prawdziwego zdarzenia plus 3/4D i też już nie mogę się doczekać ale...w związku z tym,że Młody jest plecami obrócony to już wiem,że może być problem z fotkami...ale co.tam-przeżyje :) Ważne żeby profesor powiedział,że zdrowy i silny ten mój Misio :)

p.s.czy jestem jedyna z brakiem decyzji co do imienia dla dziecka?
    Nie jesteś jedyna. U mnie wciąż Bezimienna. Mąż chce Wiktorie, Weronike.
    Syn - Sylwie
    Ja- Alicje, Elżbietę, Urszule, Zosie, Justynę, Joanne, Anne.
    Jak widzicie dużo tego. :)

MamaAga85 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 my wymyslilismy imie od razu po wizycie u lekarza, na ktorej poznalismy plec:)

Imie dla dziewczynki mielismy przygotowane juz dawno - na 100% bylaby Jaśmina, ale dla chlopca nie mielismy nic...zadne nam sie nie podobalo az do momemtu, gdy dowiedzielismy, ze bedzie synek :)

Bedzie Ernest - ciekawa jestem co Wy myslicie o tym imieniu? Nam sie szalenie podoba bo jest bardzo meskie, ale reakcje innych sa dosc 'ostrozne' i zazwyczaj odpowiedz brzmi 'Aha' :P Siostra meza od razu powiedziala, ze jej sie nie podoba

MamaAga85, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ