X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co myślicie o tej macie?

https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-edukacyjna-piankowa-z-polski-7793022423

Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnie :) rozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja pierdziele. Super informacje ale na prawdę mogli to powiedzieć zanim pojechałaś w to siedlisko bakterii i wysiedzialas się biedna. A z kurdwanowa to nie jest rzut beretem
    A co tam. Dopiero w poniedziałek mnie czeka wyprawa do DobregoUSG. Rany już się nie mogę doczekać tego 3D. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeju, serio? To mój ulubiony owoc od lat! <3 Zawsze z utęsknieniem wypatruję sezonu i objadam się kilka razy w tygodniu jak mam fazę. Potrafię SAMA wpierdzielić CAŁE. A co do obierania to fakt, jest z tym dużo zabawy, ale ja to uwielbiam :D Hehe chyba fetysz xD Potem się cieszę, że mam takie oskubane i gotowe do jedzenia <3 A po połowie godziny mi brzuch pęka i latam siku 3 razy.

Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupić :D zawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze :D
    Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyła ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A co tam. Dopiero w poniedziałek mnie czeka wyprawa do DobregoUSG. Rany już się nie mogę doczekać tego 3D. :)

I ja <3

MamaAga85 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grejfrutow nie cierpię bleeeee ale pomelo to pół sama zjem :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia szkoda, że na darmo jechałaś, ale lepiej tak niż żeby coś było nie tak. Trzeba patrzeć pozytywnie na to :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnie :) rozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha
    Tak mnie też haha... Ale mają certyfikaty więc jakby sama pianka z której jest mata była syfem to certyfikatu by nie dostali przecież?

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka ja nie widzę problemu :) - musisz po prostu kupić normalny odkurzacz :)
    Hahahhaa dobra jesteś :D :D :D Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy :D W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt :) Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja grejfrutow nie cierpię bleeeee ale pomelo to pół sama zjem :D

No właśnie ja też nie lubię grejpfrutów :) dla mnie to nic dobrego, ta gorzyc mi strasznie przeszkadza.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupić :D zawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze :D
    Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyła ;)

Oj ja na kiwi to mam fazę od początku ciąży, codziennie zjadam przynajmniej dwa. Najlepiej z jogurtem naturalnym :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że nie przekonuje mnie nic co ma w założeniu "zrobi się samo" :) mimo że samosprzatacze są na rynku długo ja się nie zdecydowałam wolę raz dwa "przelecieć" podłogi , a że niebawem będziemy budować dom to zastanawiam się nad odkurzaczem centralnym też super praktyczna sprawa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie wy macie chęć na kiwi A ja przeciwnie jak wysłałam męża po jogurty tonod razu mu powiedziałam tylko nie kupuj kiwi smaku haha

Apropo grejfrutow to mi ten gorzki smak też przeszkadza i nie daje orgazmu moim kubkom smakowym

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zajawka na kiwi.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mat to ja patrzyłam na tą.

https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-100x150x1-7388001321?reco_id=4c1ee8ca-2b9b-11e9-84a6-000af7f61b00&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Na początek jest strona czarno-biała,później można zmienić na kolorową.No i cena fajna :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahahhaa dobra jesteś :D :D :D Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy :D W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt :) Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka :D
    Kasiulka90 u nas chodzi codziennie ten odkurzacz ale ja mam też odkurzać kerchera bo nie ma opcji żeby odkurzacz okrągły katy odkurzył i pod kanapa i pod komoda. Więc mąż ma przerąbane bo go ganiam co sobotę i musi poprawić... Ale ja mam fobie na tym punkcie . Bo psiak gubi sierść.
    A teraz mamy w planach kupić ten cichy odkurzacz żeby do katarka podłączyć

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a radzi sobie ten odkurzacz pomiędzy nogami od krzeseł, stołu? Ja mam bezprzewodowy odkurzacz i jest super, bo jak się coś rozsypie to 1minuta i posprzątane a i listwy można nim oblecieć i wszystkie kąty. Taki zwykły też mam, ale jest schowany i używany może raz na pół roku, bo zaczym bym go wyciągneła to przez ten czas zdążę tamtym odkurzyć :) ale te roboty mnie kusiły zawsze, bo nie trzeba z nim latać tylko sam posprząta

atdcj48aq9519a2w.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Planujecie kupować maty takie piankowe do układania maluszka na podlodze, żeby mógł sobie poćwiczyc?
    Macie jakieś przeanalizowane firmy?
    Ja szukam czegoś fajnego, żeby nie miało wyciąganych ze środka elementów i żeby miało certyfikaty. No i żeby nie było pstrokato-zolte ;-)

Ja mam tą matę zakupioną, też mi zależało aby nie miała wściekłych kolorów, a większość to jakieś tropikalne lasy z okropnym zielonym kolorem i do tego pomarańczowe zwierzątka :o

https://babyboutik.pl/pl/p/Mata-Edukacyjna-Chmurka-Skip-Hop/10193?gclid=EAIaIQobChMIoN24_o-s4AIVBOd3Ch0GqQraEAQYASABEgIxd_D_BwE

Aaa doczytałam, że chodzi o piankowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:25

Paula 90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

Kasia, jaki jest koszt u Ciebie takiego USG ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w tym odkurzaczu irobot roomba szczotki nie zapychają się długimi włosami.
    Tak słyszałam od kolegi, który ma 3 dlugowlose kobietki w domu i narzekał na czyszczenie szczotek. Tylko on miał odkurzacz innej firmy, jakiś tańszy.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ