Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:A co myślicie o tej macie?
https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-edukacyjna-piankowa-z-polski-7793022423
Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnierozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja pierdziele. Super informacje ale na prawdę mogli to powiedzieć zanim pojechałaś w to siedlisko bakterii i wysiedzialas się biedna. A z kurdwanowa to nie jest rzut beretem
-
Kasiulka90 wrote:Jeju, serio? To mój ulubiony owoc od lat!
Zawsze z utęsknieniem wypatruję sezonu i objadam się kilka razy w tygodniu jak mam fazę. Potrafię SAMA wpierdzielić CAŁE. A co do obierania to fakt, jest z tym dużo zabawy, ale ja to uwielbiam
Hehe chyba fetysz xD Potem się cieszę, że mam takie oskubane i gotowe do jedzenia
A po połowie godziny mi brzuch pęka i latam siku 3 razy.
Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupićzawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze
Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyłaKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnete wrote:Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnie
rozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha
-
Fasolka77 wrote:Kasiulka ja nie widzę problemu
- musisz po prostu kupić normalny odkurzacz
Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy
W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt
Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupić
zawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze
Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyła
Oj ja na kiwi to mam fazę od początku ciąży, codziennie zjadam przynajmniej dwa. Najlepiej z jogurtem naturalnym -
nick nieaktualnyJa wam powiem że nie przekonuje mnie nic co ma w założeniu "zrobi się samo"
mimo że samosprzatacze są na rynku długo ja się nie zdecydowałam wolę raz dwa "przelecieć" podłogi , a że niebawem będziemy budować dom to zastanawiam się nad odkurzaczem centralnym też super praktyczna sprawa
-
nick nieaktualnyTunia Karollinax26 a ja we wtorek
będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh -
nick nieaktualny
-
Co do mat to ja patrzyłam na tą.
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-100x150x1-7388001321?reco_id=4c1ee8ca-2b9b-11e9-84a6-000af7f61b00&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
Na początek jest strona czarno-biała,później można zmienić na kolorową.No i cena fajna -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Hahahhaa dobra jesteś
Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy
W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt
Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka
A teraz mamy w planach kupić ten cichy odkurzacz żeby do katarka podłączyć -
Kasiulka a radzi sobie ten odkurzacz pomiędzy nogami od krzeseł, stołu? Ja mam bezprzewodowy odkurzacz i jest super, bo jak się coś rozsypie to 1minuta i posprzątane a i listwy można nim oblecieć i wszystkie kąty. Taki zwykły też mam, ale jest schowany i używany może raz na pół roku, bo zaczym bym go wyciągneła to przez ten czas zdążę tamtym odkurzyć
ale te roboty mnie kusiły zawsze, bo nie trzeba z nim latać tylko sam posprząta
-
Paula 90 wrote:Planujecie kupować maty takie piankowe do układania maluszka na podlodze, żeby mógł sobie poćwiczyc?
Macie jakieś przeanalizowane firmy?
Ja szukam czegoś fajnego, żeby nie miało wyciąganych ze środka elementów i żeby miało certyfikaty. No i żeby nie było pstrokato-zolte
Ja mam tą matę zakupioną, też mi zależało aby nie miała wściekłych kolorów, a większość to jakieś tropikalne lasy z okropnym zielonym kolorem i do tego pomarańczowe zwierzątka :o
https://babyboutik.pl/pl/p/Mata-Edukacyjna-Chmurka-Skip-Hop/10193?gclid=EAIaIQobChMIoN24_o-s4AIVBOd3Ch0GqQraEAQYASABEgIxd_D_BwE
Aaa doczytałam, że chodzi o piankoweWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:25
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Tunia Karollinax26 a ja we wtorek
będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh
Kasia, jaki jest koszt u Ciebie takiego USG ?