X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co myślicie o tej macie?

https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-edukacyjna-piankowa-z-polski-7793022423

Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnie :) rozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja pierdziele. Super informacje ale na prawdę mogli to powiedzieć zanim pojechałaś w to siedlisko bakterii i wysiedzialas się biedna. A z kurdwanowa to nie jest rzut beretem
    A co tam. Dopiero w poniedziałek mnie czeka wyprawa do DobregoUSG. Rany już się nie mogę doczekać tego 3D. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeju, serio? To mój ulubiony owoc od lat! <3 Zawsze z utęsknieniem wypatruję sezonu i objadam się kilka razy w tygodniu jak mam fazę. Potrafię SAMA wpierdzielić CAŁE. A co do obierania to fakt, jest z tym dużo zabawy, ale ja to uwielbiam :D Hehe chyba fetysz xD Potem się cieszę, że mam takie oskubane i gotowe do jedzenia <3 A po połowie godziny mi brzuch pęka i latam siku 3 razy.

Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupić :D zawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze :D
    Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyła ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A co tam. Dopiero w poniedziałek mnie czeka wyprawa do DobregoUSG. Rany już się nie mogę doczekać tego 3D. :)

I ja <3

MamaAga85 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grejfrutow nie cierpię bleeeee ale pomelo to pół sama zjem :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia szkoda, że na darmo jechałaś, ale lepiej tak niż żeby coś było nie tak. Trzeba patrzeć pozytywnie na to :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Hmm nie widziałam jej wcześniej, wygląda całkiem fajnie :) rozbawiło mnie tylko „mata produkowana w Polsce” powtórzone chyba ze trzy razy a pod spodem „pianka produkowana w Chinach” haha
    Tak mnie też haha... Ale mają certyfikaty więc jakby sama pianka z której jest mata była syfem to certyfikatu by nie dostali przecież?

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka ja nie widzę problemu :) - musisz po prostu kupić normalny odkurzacz :)
    Hahahhaa dobra jesteś :D :D :D Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy :D W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt :) Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja grejfrutow nie cierpię bleeeee ale pomelo to pół sama zjem :D

No właśnie ja też nie lubię grejpfrutów :) dla mnie to nic dobrego, ta gorzyc mi strasznie przeszkadza.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nigdy nawet nie przyszło mi na myśl, żeby je kupić :D zawsze myślałam, że jest tak samo gorzkie jak grejpfrut, wolałam zjeść sprawdzone pomarańcze :D
    Teraz mam fazę na kiwi, dziennie zżeram 3 sztuki ale czytałam, że to pomelo ma najwięcej witaminy C spośród owoców. Koniecznie muszę zakupić, żeby się żelazo lepiej wchłaniało i żeby zgaga nie męczyła ;)

Oj ja na kiwi to mam fazę od początku ciąży, codziennie zjadam przynajmniej dwa. Najlepiej z jogurtem naturalnym :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że nie przekonuje mnie nic co ma w założeniu "zrobi się samo" :) mimo że samosprzatacze są na rynku długo ja się nie zdecydowałam wolę raz dwa "przelecieć" podłogi , a że niebawem będziemy budować dom to zastanawiam się nad odkurzaczem centralnym też super praktyczna sprawa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie wy macie chęć na kiwi A ja przeciwnie jak wysłałam męża po jogurty tonod razu mu powiedziałam tylko nie kupuj kiwi smaku haha

Apropo grejfrutow to mi ten gorzki smak też przeszkadza i nie daje orgazmu moim kubkom smakowym

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zajawka na kiwi.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mat to ja patrzyłam na tą.

https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-100x150x1-7388001321?reco_id=4c1ee8ca-2b9b-11e9-84a6-000af7f61b00&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Na początek jest strona czarno-biała,później można zmienić na kolorową.No i cena fajna :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahahhaa dobra jesteś :D :D :D Muszę mężowi powiedzieć, to na mnie spojrzy jak na kretynkę xD A tak serio to ten nasz odkurzacz z xiaomi to najlepsza rzecz w całym mieszkaniu. Mamy drogie sprzęty w kuchni, świetną pralkę, super telewizor, nawet karcher parowy do podłóg, łazienek i kuchni, ale ten odkurzacz to jest hicior, którym się wszystkim chwalimy :D W życiu bym go nie zamieniła na manualny sprzęt :) Nie wiem, jakoś inaczej będziemy musieli sobie radzić z katarkiem Klemka :D
    Kasiulka90 u nas chodzi codziennie ten odkurzacz ale ja mam też odkurzać kerchera bo nie ma opcji żeby odkurzacz okrągły katy odkurzył i pod kanapa i pod komoda. Więc mąż ma przerąbane bo go ganiam co sobotę i musi poprawić... Ale ja mam fobie na tym punkcie . Bo psiak gubi sierść.
    A teraz mamy w planach kupić ten cichy odkurzacz żeby do katarka podłączyć

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a radzi sobie ten odkurzacz pomiędzy nogami od krzeseł, stołu? Ja mam bezprzewodowy odkurzacz i jest super, bo jak się coś rozsypie to 1minuta i posprzątane a i listwy można nim oblecieć i wszystkie kąty. Taki zwykły też mam, ale jest schowany i używany może raz na pół roku, bo zaczym bym go wyciągneła to przez ten czas zdążę tamtym odkurzyć :) ale te roboty mnie kusiły zawsze, bo nie trzeba z nim latać tylko sam posprząta

atdcj48aq9519a2w.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Planujecie kupować maty takie piankowe do układania maluszka na podlodze, żeby mógł sobie poćwiczyc?
    Macie jakieś przeanalizowane firmy?
    Ja szukam czegoś fajnego, żeby nie miało wyciąganych ze środka elementów i żeby miało certyfikaty. No i żeby nie było pstrokato-zolte ;-)

Ja mam tą matę zakupioną, też mi zależało aby nie miała wściekłych kolorów, a większość to jakieś tropikalne lasy z okropnym zielonym kolorem i do tego pomarańczowe zwierzątka :o

https://babyboutik.pl/pl/p/Mata-Edukacyjna-Chmurka-Skip-Hop/10193?gclid=EAIaIQobChMIoN24_o-s4AIVBOd3Ch0GqQraEAQYASABEgIxd_D_BwE

Aaa doczytałam, że chodzi o piankowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:25

Paula 90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia Karollinax26 a ja we wtorek <3 będę pani doktor jest tak kochana że wszystko robi, żeby to 3d wyszło. A calutkie USG jest robione w 4d a nie 2d więc widoki są piękne takie realne.
    Ale powiem wam że mi przykro jak wy macie takie ładne te zdjęcia a ja już tyle razy probowalam a niunia albo buzia w lozysku albo akurat wody płodowe nie przy buzi w odpowiedniej ilości ehh

Kasia, jaki jest koszt u Ciebie takiego USG ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w tym odkurzaczu irobot roomba szczotki nie zapychają się długimi włosami.
    Tak słyszałam od kolegi, który ma 3 dlugowlose kobietki w domu i narzekał na czyszczenie szczotek. Tylko on miał odkurzacz innej firmy, jakiś tańszy.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ