WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak byl u mnie lekarz co myslalam, że angina ja mu tłumaczę że ja czuję średnio co dwa dni że mi chce gardło rozłożyć a on że to nawet od powietrza może być :/ ja wychodzę na zewnatrz tylko jak muszę... Wolę siedzieć w domu. Dzisiaj ma być ciepło liczę że w ciągu dnia się poprawi powietrze
    No właśnie,tak podejrzewam,że to może mieć wpływ. Chyba trzeba zainwestować w maseczki i mieć w dupie ,że dziwnie ludzie patrzą :P Chociaż w Krakowie to już chyba popularny widok.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India trzymaj sie! Daj znac w wolnej chwili.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja robiłam ostatnio pastę z makreli z cebulką i jajkiem, do tego mała łyżeczka majonezu. Miałam to na 3 dni, to była moja pierwsza pasta rybna i pierwsza makrela w ciąży. Nie sądzę, żeby miało to zaszkodzić. Wszystko w granicach rozsądku, tak samo raz zjadłam tuńczyka. Ochotę odbębniłam i więcej mi się nawet nie chciało.

India! Trzymajcie się tam! Wszystkie jesteśmy tu z Wami myślami i sercem <3
    Oczywiście, że wszystko będzie dobrze, uspokoją Cię i wrócicie do domku!
    Daj nam znać!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

Daj znać trzymam kciuki bediz dobrze wszystko nie martw się !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego

Karmelka- tak, są różne rodzaje insulin. Podstawowe są dwa, ale w ciąży podaje się tylko jeden z nich czyli tzw. insulinę ludzką. Insulina analogowa (ta druga) nie jest podawana w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurde ten brzuch mocno rozbolal wlasciwie podbrzusze od strony biodra kupiłam i wzięłam nospe za dużo eownie wczoraj się nachodzilam i mam efekt :/ mały się rusza mam nadzieję że zaraz przejdzie bo i mnie stres chwycił :/

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam taki zwykły przewijak-nakładkę.Zobaczymy jak się sprawdzi.
    Łóżeczko też zamówione, Gemini kompletuje moją paczkę. No szaleństwo! :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola

Ja tuńczyka też nie raz w ciąży jadłam z cebulką i oliwą bez problemu.

Ja tam myślę że jak się coś zje oczywiście nie z rzeczy potencjalnie zagrażających dziecku typu surowizna to wszystko zjedzone w granicach rozsądku nikomu nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Zamówiłam taki zwykły przewijak-nakładkę.Zobaczymy jak się sprawdzi.
    Łóżeczko też zamówione, Gemini kompletuje moją paczkę. No szaleństwo! :D

A jakie zamawialas łóżeczko ?? Bo ja mam.turystyczne kupiłam i korzystam z przewijają dołączonego do łóżeczka bez problemu też się sprawdza :)

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A jakie zamawialas łóżeczko ?? Bo ja mam.turystyczne kupiłam i korzystam z przewijają dołączonego do łóżeczka bez problemu też się sprawdza :)
    Ja kupiłam takie dostawne łóżeczko z Kinderkraft,takie małe coś jak te słynne Chicco Next2me ale za 1/3 ceny ;) Tam nie ma przewijaka.

Blue2019 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A ja dzis sie obudzilam, nawet nie po drugiej, tylko po trzeciej w nocy i nie moglam zasnac. Liczylam barany, poszlam na siusiu, potem juz zaczelam sie modlic o sen i zasnelam i przysnilo mi sie ze ze umarlam podczas porodu razem z dzieckiem. Ciesze sie ze zazwyczaj nie pamietam, co mi sie sni, bo ja dziekuje za takie sny ;) I ten sen byl tai realistyczny, ze ja prdl..ę. Chodzilam po domu, moj maz robil sniadanie a syn bawil sie klockami. Mowilam do nich, dotykalam ich, a oni mnie nie widzieli i nie czuli. Obudzilam sie po czwartej i bylam strasznie rozczarowana, udalo mi sie zasnac a tu taki zonk, to sie nazywa przewrotnosc losu. Potem znow zasnelam na chwile i obudzilam i jeszcze raz. Do siodmej trwalam w takiej mozaice senno-obudzeniowej. Ciesze, sie ze cos tam spalam, ale ten sen to byl masakra, i widzialam w nim swoja smierc, jak mi krew zaczela wyplywac buzią. To juz moze lepiej nie spac ;) Maly tez jest aktywny najbardziej noca i chyba mi troche utrudnia zasypianie.
    Co za koszmar realistyczny. Współczuję. Spróbuj może w dzień zdrzemnac się godzinkę bo raczej w nocy nie odpoczelas.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja kupuję w piekarni Buczek.
    A sa różne rodzaje insuliny?

właśnie są.. ja mam taką na noc..są takie szybko działające, doposiłkowe, jedne działają 8h, inne 12, 20.. różnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I nie wiem :( wy jadlyscie wędzone prawda ?? Strasznie chce mi się tej pasty :(

Ja jadłam makrele, ale wędzoną na gorąco nie na zimno.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip

trzymajcie się!!! ściskam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India będzie dobrze, trzymam kciuki!

Ja mam dzisiaj plan kupić sobie wiosenne buty i od razu mi się banan na twarzy pojawia :D wczoraj mama wróciła że sklepu z pięknymi balerinkami i się zakochałam :D

mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip

Czekamy na informacje! Trzymaj się będzie dobrze :*

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jednak magnez to u mnie must have. Przedwczoraj zapomniałam jednej dawki magnezu i wczoraj strasznie brzuch mi się spinal i bolał. Cały dzień się zastanawiałam z czego bo w sumie nic nie robiłam, cały dzień siedzialam/leżałam. W nocy mnie oswiecilo że to pewnie przez tą zapomniana dawkę magnezu. Już się teraz będę pilnować.

Apropo twardnien to gdzie jest Wiewiórka?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aa i jednak magnez to u mnie must have. Przedwczoraj zapomniałam jednej dawki magnezu i wczoraj strasznie brzuch mi się spinal i bolał. Cały dzień się zastanawiałam z czego bo w sumie nic nie robiłam, cały dzień siedzialam/leżałam. W nocy mnie oswiecilo że to pewnie przez tą zapomniana dawkę magnezu. Już się teraz będę pilnować.

Apropo twardnien to gdzie jest Wiewiórka?

Nie wiem sama, nawoływałam ją w nocy ale się nie pokazała ...

Mycha u mnie reguły chyba nie ma, czy biorę magnez czy nie i tak twardy, wiadomo jednego dnia bardziej, drugiego mniej. Wczoraj bolał mnie tak trochę okresowo, zeżarłam 3 albo 4 nospy, a dziś póki co jestem bez ani jednej i jakoś funkcjonuję.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha

A jakie planujesz kupić ? Bo ja ogółem zazwyczaj chodzę w adidasach dla .nie najwygodniejsze ale czasem jak w kwietniu będzie ciepło to warto zainwestować we wysuwane baleriny ? Hmm ... Ja zaś upatrzylam sobie kolejną torebkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ten ból.mtory dziś od rana mnie męczy to dokładnie ból.okresowy ! Nospe pozarlam ale.jak nie przejdzie to wezmę druga bo jak inaczej funkcjonować

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ