Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak byl u mnie lekarz co myslalam, że angina ja mu tłumaczę że ja czuję średnio co dwa dni że mi chce gardło rozłożyć a on że to nawet od powietrza może być :/ ja wychodzę na zewnatrz tylko jak muszę... Wolę siedzieć w domu. Dzisiaj ma być ciepło liczę że w ciągu dnia się poprawi powietrze
    No właśnie,tak podejrzewam,że to może mieć wpływ. Chyba trzeba zainwestować w maseczki i mieć w dupie ,że dziwnie ludzie patrzą :P Chociaż w Krakowie to już chyba popularny widok.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India trzymaj sie! Daj znac w wolnej chwili.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja robiłam ostatnio pastę z makreli z cebulką i jajkiem, do tego mała łyżeczka majonezu. Miałam to na 3 dni, to była moja pierwsza pasta rybna i pierwsza makrela w ciąży. Nie sądzę, żeby miało to zaszkodzić. Wszystko w granicach rozsądku, tak samo raz zjadłam tuńczyka. Ochotę odbębniłam i więcej mi się nawet nie chciało.

India! Trzymajcie się tam! Wszystkie jesteśmy tu z Wami myślami i sercem <3
    Oczywiście, że wszystko będzie dobrze, uspokoją Cię i wrócicie do domku!
    Daj nam znać!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

Daj znać trzymam kciuki bediz dobrze wszystko nie martw się !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego

Karmelka- tak, są różne rodzaje insulin. Podstawowe są dwa, ale w ciąży podaje się tylko jeden z nich czyli tzw. insulinę ludzką. Insulina analogowa (ta druga) nie jest podawana w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurde ten brzuch mocno rozbolal wlasciwie podbrzusze od strony biodra kupiłam i wzięłam nospe za dużo eownie wczoraj się nachodzilam i mam efekt :/ mały się rusza mam nadzieję że zaraz przejdzie bo i mnie stres chwycił :/

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam taki zwykły przewijak-nakładkę.Zobaczymy jak się sprawdzi.
    Łóżeczko też zamówione, Gemini kompletuje moją paczkę. No szaleństwo! :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola

Ja tuńczyka też nie raz w ciąży jadłam z cebulką i oliwą bez problemu.

Ja tam myślę że jak się coś zje oczywiście nie z rzeczy potencjalnie zagrażających dziecku typu surowizna to wszystko zjedzone w granicach rozsądku nikomu nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Zamówiłam taki zwykły przewijak-nakładkę.Zobaczymy jak się sprawdzi.
    Łóżeczko też zamówione, Gemini kompletuje moją paczkę. No szaleństwo! :D

A jakie zamawialas łóżeczko ?? Bo ja mam.turystyczne kupiłam i korzystam z przewijają dołączonego do łóżeczka bez problemu też się sprawdza :)

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A jakie zamawialas łóżeczko ?? Bo ja mam.turystyczne kupiłam i korzystam z przewijają dołączonego do łóżeczka bez problemu też się sprawdza :)
    Ja kupiłam takie dostawne łóżeczko z Kinderkraft,takie małe coś jak te słynne Chicco Next2me ale za 1/3 ceny ;) Tam nie ma przewijaka.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A ja dzis sie obudzilam, nawet nie po drugiej, tylko po trzeciej w nocy i nie moglam zasnac. Liczylam barany, poszlam na siusiu, potem juz zaczelam sie modlic o sen i zasnelam i przysnilo mi sie ze ze umarlam podczas porodu razem z dzieckiem. Ciesze sie ze zazwyczaj nie pamietam, co mi sie sni, bo ja dziekuje za takie sny ;) I ten sen byl tai realistyczny, ze ja prdl..ę. Chodzilam po domu, moj maz robil sniadanie a syn bawil sie klockami. Mowilam do nich, dotykalam ich, a oni mnie nie widzieli i nie czuli. Obudzilam sie po czwartej i bylam strasznie rozczarowana, udalo mi sie zasnac a tu taki zonk, to sie nazywa przewrotnosc losu. Potem znow zasnelam na chwile i obudzilam i jeszcze raz. Do siodmej trwalam w takiej mozaice senno-obudzeniowej. Ciesze, sie ze cos tam spalam, ale ten sen to byl masakra, i widzialam w nim swoja smierc, jak mi krew zaczela wyplywac buzią. To juz moze lepiej nie spac ;) Maly tez jest aktywny najbardziej noca i chyba mi troche utrudnia zasypianie.
    Co za koszmar realistyczny. Współczuję. Spróbuj może w dzień zdrzemnac się godzinkę bo raczej w nocy nie odpoczelas.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja kupuję w piekarni Buczek.
    A sa różne rodzaje insuliny?

właśnie są.. ja mam taką na noc..są takie szybko działające, doposiłkowe, jedne działają 8h, inne 12, 20.. różnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I nie wiem :( wy jadlyscie wędzone prawda ?? Strasznie chce mi się tej pasty :(

Ja jadłam makrele, ale wędzoną na gorąco nie na zimno.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip

trzymajcie się!!! ściskam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India będzie dobrze, trzymam kciuki!

Ja mam dzisiaj plan kupić sobie wiosenne buty i od razu mi się banan na twarzy pojawia :D wczoraj mama wróciła że sklepu z pięknymi balerinkami i się zakochałam :D

mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip

Czekamy na informacje! Trzymaj się będzie dobrze :*

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jednak magnez to u mnie must have. Przedwczoraj zapomniałam jednej dawki magnezu i wczoraj strasznie brzuch mi się spinal i bolał. Cały dzień się zastanawiałam z czego bo w sumie nic nie robiłam, cały dzień siedzialam/leżałam. W nocy mnie oswiecilo że to pewnie przez tą zapomniana dawkę magnezu. Już się teraz będę pilnować.

Apropo twardnien to gdzie jest Wiewiórka?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aa i jednak magnez to u mnie must have. Przedwczoraj zapomniałam jednej dawki magnezu i wczoraj strasznie brzuch mi się spinal i bolał. Cały dzień się zastanawiałam z czego bo w sumie nic nie robiłam, cały dzień siedzialam/leżałam. W nocy mnie oswiecilo że to pewnie przez tą zapomniana dawkę magnezu. Już się teraz będę pilnować.

Apropo twardnien to gdzie jest Wiewiórka?

Nie wiem sama, nawoływałam ją w nocy ale się nie pokazała ...

Mycha u mnie reguły chyba nie ma, czy biorę magnez czy nie i tak twardy, wiadomo jednego dnia bardziej, drugiego mniej. Wczoraj bolał mnie tak trochę okresowo, zeżarłam 3 albo 4 nospy, a dziś póki co jestem bez ani jednej i jakoś funkcjonuję.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha

A jakie planujesz kupić ? Bo ja ogółem zazwyczaj chodzę w adidasach dla .nie najwygodniejsze ale czasem jak w kwietniu będzie ciepło to warto zainwestować we wysuwane baleriny ? Hmm ... Ja zaś upatrzylam sobie kolejną torebkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ten ból.mtory dziś od rana mnie męczy to dokładnie ból.okresowy ! Nospe pozarlam ale.jak nie przejdzie to wezmę druga bo jak inaczej funkcjonować

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ