WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, na pewno nic Ci nie będzie jak pare razy w ciągu całej ciąży zjesz makrele czy wątróbkę. Bardziej Ci zaszkodzi wkurw,że nie możesz zjeść tego na co masz teraz ochotę :D

Ja dziś miałam w planach,jak co sobotę,pobuszować po sklepach,spożywczych i tych mniej ;) Ale lepiej będzie jak się wykuruję jednak. Poza tym powietrze dziś u mnie to jakaś masakra :/

Tak,że nadal będę śmierdzieć czosnkiem i buszować,ale wirtualnie :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka ja też od3 tygodni nie jem pro body na śniadanie bo nie mogłam go przeżuć, jem IG.
    Pytałam moją siostrę bo ona miala insulinę dostała ja przy cukrach 125 na czczo, i ona miala 6 j na noc po drugiej aplikacji już miała cukru w normie. Trzymała dietę przy tym taka jaka dostała od diabetologa no ale to w De one mieszka.

Może faktycznie zobacz jak wyglądają cukry bez podania? Bo moze są wyższe wtedy oddzyskasz wiarę,że się unormują.

a gdzie kupujesz ten ig? może insulinę mam chujową? :) nie będę ryzykować ominięcia dawki ale mnie to zastanawia :) ... może moja IO tak działa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie no jasne.. nie zaryzykuję :)
    wiesz jak byłam na oddziale u tej znajomej znajomej.. tam byli strasznie otyli ludzie :( widok był przerażajacy.. i ona mówiła, że są też bardzo szczupłe osoby, które mają cukrzycę wynikającą z autoagresji.. to jest problem... te nasze pod 100 to pikuś :) trzeba się cieszyć z tego co sie ma :) i jakoś dawać sobie radę :)
    Ja mam koleżankę z cukrzycą typu 1 i u niej na czczo zdarzyło się powyżej 700. To była masakra dopiero. Wtedy miała kilka lat.
    Ja jej w szkole robiłam zastrzyki zanim kupili jej pompę. Raz w szkole miała cukier 32. To było w liceum. Od razu snickers i cola, żeby podnieść. Ona przy takim cukrze jeszcze normalnie stała.

Słyszałam od lekarza o przypadkach że kobiety mają po 200-300 w ciąży i nic z tym nie robią, bo "przecież koleżanka też tak miała i urodziła zdrowe dziecko". Ale nie biorą pod uwagę faktu, że zaburzenia mogą wyjść po 30 latach.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I mam ślinotok na tego pączka 0blush2.gif
    No ja też właśnie :/ a one są u nas na starym mieście ... Więc na razie nie ma szans może po obiadku :p

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I mam ślinotok na tego pączka 0blush2.gif

hahaha
    mnie pączek nie wzrusza! ja chcę mieć cukry rano <90 :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka, na pewno nic Ci nie będzie jak pare razy w ciągu całej ciąży zjesz makrele czy wątróbkę. Bardziej Ci zaszkodzi wkurw,że nie możesz zjeść tego na co masz teraz ochotę :D

Ja dziś miałam w planach,jak co sobotę,pobuszować po sklepach,spożywczych i tych mniej ;) Ale lepiej będzie jak się wykuruję jednak. Poza tym powietrze dziś u mnie to jakaś masakra :/

Tak,że nadal będę śmierdzieć czosnkiem i buszować,ale wirtualnie :D
    Powietrze jest dramatyczne! Byłam na Kazimierzu w laboratorium to normy przekroczone prawie 600% a ja ten syf wdychalam :(

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam koleżankę z cukrzycą typu 1 i u niej na czczo zdarzyło się powyżej 700. To była masakra dopiero. Wtedy miała kilka lat.
    Ja jej w szkole robiłam zastrzyki zanim kupili jej pompę. Raz w szkole miała cukier 32. To było w liceum. Od razu snickers i cola, żeby podnieść. Ona przy takim cukrze jeszcze normalnie stała.

Słyszałam od lekarza o przypadkach że kobiety mają po 200-300 w ciąży i nic z tym nie robią, bo "przecież koleżanka też tak miała i urodziła zdrowe dziecko". Ale nie biorą pod uwagę faktu, że zaburzenia mogą wyjść po 30 latach.

Jezu... 700????? Matko... współczuję wszystkim chorym na cukrzycę.. co to za życie :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a gdzie kupujesz ten ig? może insulinę mam chujową? :) nie będę ryzykować ominięcia dawki ale mnie to zastanawia :) ... może moja IO tak działa...
    Ja kupuję w piekarni Buczek.
    A sa różne rodzaje insuliny?

• india Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamie. Jade na ip

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, trzymaj sie :-* i daj znac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip
    powodzenia! dawaj znać co się dzieje...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy dziewczyna z cukrzyca poddała się jakiejś eksperymentalnej terapii nie powiem dokładnie bo nie chce nazmyslac miała 19 lat, zamknęli ja w jakiejś izolatce i 3 miesiące nie miała kontaktu z nikim straciła włosy bo była jak na chemioterapii. I wyobraźcie sobie że cukry miała dobre jak coś jej spadało to w pracy jadła snickersa, miała regularne posiłki. I powiedzieli jej że ciąża może być dla niej ryzykowna więc nie chciała dzieci. A jak nam to opowiadała już musiała być w ciąży bo tydzień później przyszła że jest w ciąży i że musi wziąć L4 bo będzie leżała w szpitalu jakieś badania pomiary itd założyło jej pompę. Urodziła córeczkę we wrzesniu

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India wiem doskonale co czujesz , trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip
    India, trzymam kciuki by wszystko było w porządku.
    Daj nam znać jak już będziesz spokojna i po badaniach.
    Wszystko będzie dobrze!!!

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech kurcze,India-trzymam kciuki <3

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip
    Trzymam kciuki.
    Daj znać po badaniach.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,no syf jest przeokropny. U mnie pokazuje 400%. Nawet nie wiem czy to moje niby przeziebienie to nie jest też coś w stylu alergii n ten syf. Bo mam jedynie mega katar.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wg mnie poprostu za późno dostałaś insulinę i teraz organizm szaleje. Moja koleżanka miała tak samo. Też cukry jej skalały od 110 do 90.Dooiero koło 36 jej się unormowało a w 38 urodziła zdrowego cudownego chłopaka. Trzymaj dietę, co trzy dni zwiększaj insulinę o 2 j i nie stresuj się. Jeśli możesz więcej spaceruj.Wyproboj metodę mojej diabetolog i jedz na ostanią kolacje samo białko. Może podziała.

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,no syf jest przeokropny. U mnie pokazuje 400%. Nawet nie wiem czy to moje niby przeziebienie to nie jest też coś w stylu alergii n ten syf. Bo mam jedynie mega katar.
    Jak byl u mnie lekarz co myslalam, że angina ja mu tłumaczę że ja czuję średnio co dwa dni że mi chce gardło rozłożyć a on że to nawet od powietrza może być :/ ja wychodzę na zewnatrz tylko jak muszę... Wolę siedzieć w domu. Dzisiaj ma być ciepło liczę że w ciągu dnia się poprawi powietrze

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Plamie. Jade na ip
    Musi być dobrze. Jeszcze dzisiaj wrócisz do domu a na porod pojedziesz za parę tygodni.

Misiabella, india lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ