X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię w synevo bo pod alab u nas ciężko z parkingiem xd

Właśnie dziewczyny prowadzicie jeszcze samochody? Widziałam, że Valetta najpewniej bo jechała sama do szpitala :)

Kasionek przykro mi naprawdę... nawet nie potrafie sobie wyobrazić co czujesz, ja poroniłam ciąże w 9 tc i było to dla mnie bardzo ciężkie, a co dopiero stracić dziecko w połowie... myśle, że całe życie będzie to do Ciebie wracać zwłaszcza w rocznice... dasz radę jesteś silna babka!

Kasionek lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie tylko synevo. do diagnostyki mam 20km bez sensu. i jeszcze drozsze niz synevo.
    a ty z synevo masz wyniki online?
    Tak mam kartę i wyniki online. Ja mam najbliżej Alab 2 km od bloku a synevo jeżdżę do przychodni gdzie mam ginekologa. Do diagnostyki nie chodzę oni nie mają współpracy z compensa. Raz jak byłam na święta robiłam w diagnostyce wtedy moje badania wyszły takie słabe i powiedziałam że u nich więcej nie robię haha i fakt mają bardzo drogo

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak mam kartę i wyniki online. Ja mam najbliżej Alab 2 km od bloku a synevo jeżdżę do przychodni gdzie mam ginekologa. Do diagnostyki nie chodzę oni nie mają współpracy z compensa. Raz jak byłam na święta robiłam w diagnostyce wtedy moje badania wyszły takie słabe i powiedziałam że u nich więcej nie robię haha i fakt mają bardzo drogo
    to mi powiedz jak ty to robisz ze masz online. u mnie synevo nie ma na miejscu i moje laboratorium wysyla wyniki do zielonej gory. ale bardzo bym chciala miec je online.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny od rana siedzę i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Dzisiaj mija dokładnie rok od kiedy dowiedziałam się że moje dziecko nie żyje. Obiecałam sobie, że będę twarda ale chyba nie potrafię. Hormony nie pomagają.Minął rok a nie ma dnia abym nie wspominała porodu. I nie wiem po co to pisze bo wiecznie tu stękam. Ale bardzo się boję, że to się powtórzy. I mimo, że wiem że z małą jest ok to nie potrafię się cieszyć.
    Kasionek, masz prawo czuć to, co czujesz i masz prawo oczekiwać od nas, że Cię wysluchamy <3 z malutka wszystko ok, z Tobą wszystko ok, to najważniejsze :) Widocznie potrzebujesz więcej czasu na żałobę, czasem tak jest. Dobrze, że o tym mówisz i nie myśl, że tylko narzekasz, absolutnie! Jesteś tu dla nas przecież wsparciem :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię do meza, chyba przyszły tydzień szybko zleci...
    Poniedziałek spedze w łóżku :p
    Wtorek endokrynolog, maz dentysta i o 16:00 USG III trymestru
    Środa czwartek coś wymyślę :p
    Piątek wizyta u mojej ginekolog
    Sobota niedziela z mężem w domku
    Poniedziałek wizyta w Koperniku i wtorek mój dentysta - jak mam taki plan to mi szybciej leci czas... A czwartek walentynki :p

valetta94, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    to mi powiedz jak ty to robisz ze masz online. u mnie synevo nie ma na miejscu i moje laboratorium wysyla wyniki do zielonej gory. ale bardzo bym chciala miec je online.
    Jak będziesz w synevo powiedz im że chcesz kartę do wglądu wyników online. Oni ci na miejscu ja do twoich danych wprowadza tam masz numer który jest loginem. I jak będziesz miała wyniki to za każdym razem dostajesz SMS że wyniki są gotowe. Ja robiłam dzisiaj rano i cześć wynikow już mam, w poniedziałek pewnie dostanę kolejne i jeszcze w tygodniu dostanę przeciwciała ana-1

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak będziesz w synevo powiedz im że chcesz kartę do wglądu wyników online. Oni ci na miejscu ja do twoich danych wprowadza tam masz numer który jest loginem. I jak będziesz miała wyniki to za każdym razem dostajesz SMS że wyniki są gotowe. Ja robiłam dzisiaj rano i cześć wynikow już mam, w poniedziałek pewnie dostanę kolejne i jeszcze w tygodniu dostanę przeciwciała ana-1
    no wlasnie tylko ze ja do synevo teoretycznie nie wchodze bo moje wyniki jada do zieloenj i potem wracaja. u nas robia tylko podstawe na miejscu.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a jak dają Ci paragon to nie dostajesz takiego jednorazowego kodu do sprawdzenia wyników ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, wszystko jest i będzie dobrze! Wiem, że to, co przeżyłaś zostanie w głowie i w sercu na zawsze ... z małą wszystko jest w porządku, dobrze się rozwija, rośnie, to jest najważniejsze <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja tez robię w synevo bo pod alab u nas ciężko z parkingiem xd

Właśnie dziewczyny prowadzicie jeszcze samochody? Widziałam, że Valetta najpewniej bo jechała sama do szpitala :)

Taaak ja śmigam autem dalej, ale nie ma mnie kto wozić :P Już zapowiadałam mężowi aby na drugiej przesiadce z Monachium do Gdańska nie pił piwka bo będzie prowadził :P Tym bardziej, że będzie dopiero o 21:45, załapiemy się na 2 h Walentynek i naszej rocznicy :P Nie mogę się doczekać aż się przesiądę, znaczy za kierownicą czuję sie dobrze, mam ten pas dla ciężarnych. Ale gorzej z wsiadaniem za kierownicę i wysiadaniem z auta bo już mój brzuszek się nie mieści prawie, a jak odsunę fotel to do pedałów nie dosięgnę :P Albo czasem jak naciskam sprzęgło to mnie krocze boli..

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek Twoja malutka to zdrowa rybcia, a jak usłyszysz jej płacz przy porodzie to zapomnisz o wszystkich nieszczęściach, które Cię spotkały :*

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kasionek lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak dużo jeżdżę to mnie też boli dół od wciskania pedałów :D ale staram się już nie jeździć jak nie muszę. Ja się mieszczę w foteli tak jak jeździłam nic nie przestawiałem fotela, ale mam do kierownicy coraz bliżej :D tylko nie mogę się oduczyć „wciskania” na parkingu bo mam problem potem z wysiadaniem :D ale pytam bo już mi wszyscy jęczą że jeszcze jeżdżę samochodem... a ja nie wiem cononi myślą, że autobusem bezpieczniej?

valetta94 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

India współczuje i trzymam kciuki! Niech sobie siedzi grzecznie!

Co do imion tu córka jest Kaja Zofia a teraz będzie Julian Jakub - czyli drugie po tatusiu - jakoś mi się podobają te dwa razem:)

Paula 90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę jeszcze auto ale bardzo rzadko i na krótkie dystanse (500m do sklepu albo 2km do przychodni) ale staram się prosić męża o kierowanie.
    Jeżdżę oczywiście w pasach i adapterze do pasów.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi a jak dają Ci paragon to nie dostajesz takiego jednorazowego kodu do sprawdzenia wyników ?
    nie:(

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja się chyba po raz pierwszy nie martwię. Wcześniej nie czułam dziecka tak wyraźnie i strach wynikał z tego że obawiałam się usłyszeć że serduszko nie bije. Jakoś nie bałam się wad itd.
    A teraz cieszę się w sumie że zobaczę Młodego i dowiem się jaki jest duży ten klocek nasz.

Spokojnie, na bank wszystko jest ok. Pomyśl że zobaczysz swoją Malutka tak wyraźnie i od razu Ci się poprawi samopoczucie :-)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę i pewnie będę musiała do końca sobie radzić bo nie mam wyjścia ;)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Anna - autobusem bezpieczniej pod warunkiem że siedzisz. W aucie kiedy prowadzisz nawet w przypadku zwykłej stłuczki możesz zmiażdżyć brzuszek kierownicą a jak wybije poduszka to już w ogóle.
    Ja staram się siedziec jako pasażer i odsunąć fotel maksymalnie do tyłu.

Uwaga, może być straszne:
    Jak byłam nastolatką to na moim osiedlu był taki wypadek. Kobieta w ciąży straciła dziecko i sama była w bardzo złym stanie, pękła jej macica, musieli wszystko usunąć. Ostatecznie ona przeżyła, ale została pozbawiona możliwości posiadania własnego potomstwa. Mojej koleżanki mama jest ratowniczka i często nam ta koleżanka sprzedawała takie historie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie tylko ze ja do synevo teoretycznie nie wchodze bo moje wyniki jada do zieloenj i potem wracaja. u nas robia tylko podstawe na miejscu.
    Ja robię w scanmedzie a oni wysyłają do synevo. I recepcjonistka że scanmedu mi kartę założyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zabronił jazdy bo jego zdaniem gniote brzuch. Ale już wam opowiadałam on by mnie w folie bombelkowa okręcił.
    Dzisiaj chciałam prasować miałam mega ochotę bo nie lubie tego robić, to nie ma mowy bo on nie będzie wysłuchiwał że mi brzuch twardnieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 21:25

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ